Καλώς ήρθατε στην διαδικτυακή μας κοινότητα.
Εδώ μπορείτε να συζητήσετε και να ενημερωθείτε για θέματα που αφορούν την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας.
Για να συμμετέχετε και να μπορείτε να κατεβάσετε αρχεία και εικόνες που βρίσκονται στα μηνύματα πρέπει να εγγραφείτε.
Η εγγραφή είναι δωρεάν και θα σας αποσταλεί άμεσα ένα e-mail για την ενεργοποίηση της εγγραφής σας.
Εάν δεν το λάβετε σε λίγα λεπτά ελέγξετε το φάκελο ομαδικής αλληλογραφίας ή το φάκελο SPAM ή το φάκελο ανεπιθύμητης αλληλογραφίας καθώς μπορεί να βρεθεί εκεί από λάθος του λογισμικού ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.
Εάν έχετε ξεχάσει τον κωδικό σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας ξανασταλεί από εδώ.
19 Νοεμβρίου 2024, 04:32:31

Ψηφοφορία

Tί στάση θέλω να κρατήσει η Ελληνική Κυβέρνηση;

Θέλω να κάνει μια μεγαλοπρεπή κυβίσθηση σε σχέση με τις προεκλογικές εξαγγελίες της
2 (22.2%)
Προτιμώ να πει ένα εθνικο-λεβέντικο ΟΧΙ στους Ευρωπαίους και ό,τι βρέξει ας κατεβάσει
7 (77.8%)

Σύνολο ψηφοφόρων: 9

Αποστολέας Θέμα: Δημοσκόπηση: Tί στάση θέλω να κρατήσει η Ελληνική Κυβέρνηση;  (Αναγνώστηκε 2747 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

5 Φεβρουαρίου 2015, 10:45:37
Αναγνώστηκε 2747 φορές
Αποσυνδεδεμένος

EzeΤΡΟΛ


Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος

Δεν είναι καταπληκτικό; Θα έχουμε δύο κυβερνήσεις. Σαν τις δύο εντεκάδες που είχε κάποτε ο Ολυμπιακός. Μία για τo ελληνικό πρωτάθλημα και μία για το Champions league. Άλλωστε, το έχουμε ξανακάνει στο παρελθόν, αλλά με διαφορετική διάταξη. Κυβέρνηση Κωνσταντίνου στην Αθήνα, κυβέρνηση Βενιζέλου στη Θεσσαλονίκη. Εθνική κυβέρνηση επίσημη και Κυβέρνηση του Βουνού ανεπίσημη.

Μονίμως και διαχρονικά, αναζητούσαμε την κυβέρνηση της καρδιάς μας και των επιθυμιών μας. Παράλληλα, όμως, η σκληρή πραγματικότητα μας επέβαλε και την κυβέρνηση της λογικής μας. Από τη μία προτάσσαμε τις ανυπέρβλητες επιθυμίες του θυμικού (εθνική ανεξαρτησία, μοναδικότητα, μεγαλοπρέπεια, πίστη, ευσέβεια, αρχαία και βυζαντινή αποκλειστικότητα κτλ), κι από την άλλη έπρεπε να μας εκπροσωπήσει κάποιος κακός και συναισθηματικά αποστειρωμένος, για να επιβιώσουμε μέσα σ΄έναν κόσμο «κυνικό» και αδιάφορα «λογικό».

Είναι φανερό ότι πάντα θα ζούμε το δράμα μας. Αυτό το δίπολο στην εσωτερική μας υπόσταση. Την επιθυμία απέναντι στους φραγμούς. Το συναίσθημα απέναντι στη «βαρβαρότητα» της επιβεβλημένης  λογικής. Πάντα από εξωτερικές επιτιθέμενες δυνάμεις!

Αυτή τη φορά, όμως, μας δίνεται διαβολική ευκαιρία να μας διοικήσει μια διπολική εξουσία, που θα ανταποκρίνεται πλήρως στη γενετική μας ιδιαιτερότητα. Το προσπάθησαν κι άλλοι αλλά το έκαναν με λάθος τρόπο. Γιατί, πολύ απλά, δεν είχαν το ιδεολογικό υπόβαθρο να το καθορίσουν σε στέρεα βάση. Κάτι πήγε να κάνει ο Ανδρέας, αλλά του βγήκε «υβρίδιο» (homo pasokus) και αποκαλύφθηκε. Το ζήτημα δεν είναι να κατασκευάσεις κάτι στα «εργαστήρια» αλλά να ικανοποιήσεις τις ήδη υφιστάμενες ανάγκες στο παραδοσιακό γονιδίωμα.

Αργά ή γρήγορα, η επαναπροσαρμογή στον δυτικό κόσμο, στον οποίο κάποιοι επιμένουν ότι ανήκουμε, θα είναι πλέον φανερή. Δεν είναι μόνο το χρέος και οι αγορές. Είναι και οι πολιτισμικές ανάγκες της κοινωνίας, που επικοινωνεί με τις υπόλοιπες ευρωπαϊκές πολύ πιο γρήγορα από ό,τι στο παρελθόν. Έλα όμως, που η επαναστατική μας διάθεση θα μας σπρώχνει σε μια επιθυμία αυτονόμησης και αμφισβήτησης κάθε αμοιβαιότητας. Δεν μπορώ να φανταστώ ότι μετά το εντυπωσιακό σερί του «πορθητή» Βαρουφάκη, θα μείνουμε στωικοί, όταν φτάσει έξω από τα τείχη του σκληροτράχηλου Βερολίνου. Και πως κάθε φορά που θα επισκέπτεται τον «θρόνο» του αποκηρυγμένου «Πάπα» δεν θα πανηγυρίζουμε δεόντως εντός των δικών μας τειχών.

Ας είμαστε ειλικρινείς με τον εαυτό μας. Όλες αυτές τις μέρες, που οι στιλιστικοί και ρητορικοί μας θρίαμβοι κάνουν τον γύρο του κόσμου, αισθανόμαστε υπέροχα. Γιατί να χάσουμε αυτήν την ανάταση εξαιτίας της κυβέρνησης που θα περιπέσει σε κρίση ορθολογισμού; Ας έχουμε και τα δύο. Έξω να κλείνονται συμφωνίες και μέσα να επικρατεί ενθουσιασμός. Έχουμε, πλέον, μεγάλο πάτημα γι' αυτό και γερές ιδεολογικές πλάτες. Είμαστε αριστεροί, ανατρεπτικοί και ριζοσπαστικοί. Ως εκ τούτου, έχουμε δικαίωμα να οραματιζόμαστε συλλογικές διεκδικήσεις των αιτημάτων μας.

Με λίγη προσπάθεια, μπορούμε να συντηρήσουμε την «εξιδανικευμένη» σχέση εξωτερικής και εσωτερικής πραγματικότητας, βοηθούμενοι και από τη φαντασία μας. Αν δεν αποδειχτούμε ανυπόμονοι, όλα είναι εφικτά. Φτάνει να σταθούμε στο ύψος των περιστάσεων και να μην πιάσουμε στο κυνήγι τους Λαφαζάνηδες και  τους Στρατούληδες, όταν έρθουν τίποτα δύσκολες ώρες. Μόνο να τους ακούμε και να τους βλέπουμε να κάνουν δηλώσεις. Αυτό αρκεί.

Έχουμε μπροστά μας τόσες συγκρούσεις με τους ξένους και άλλες τόσες ευκαιρίες εσωτερικές να βιώσουμε χαρές και πανηγυρισμούς. Η μία κυβέρνηση θα δουλεύει, και η άλλη θα μας «ψυχαγωγεί». Η μία θα σχεδιάζει στα υπόγεια των εργαστηρίων και η άλλη, «δι' ελέου και φόβου περαίνουσα» θα μας οδηγεί στην εκ περιτροπής «κάθαρση», εκτονώνοντας την ακατάσχετη ανάγκη μας για δραματική ικανοποίηση.

Ας απολαύσουμε τον «δυισμό» της πραγματικότητας μας κι ας διαρκέσει πολύ. Έχουμε μοναδική ευκαιρία!
Θα έρθουν καιροί που θα είστε ασφαλισμένοι, αλλά θα είναι σαν να μην είστε.

22 Φεβρουαρίου 2015, 15:08:10
Απάντηση #1
Αποσυνδεδεμένος

EzeΤΡΟΛ


Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος.

Σκληρή κριτική για το περιεχόμενο της συμφωνίας του Γιούρογκρουπ εξαπολύει ο Μανώλης Γλέζος, καλώντας τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ να αποφασίσουν αν δέχονται ή όχι τον συμβιβασμό. Όπως αναφέρει ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ σε κείμενό του που αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα της Κίνησης Ενεργοί Πολίτες με τίτλο «Πριν Είναι Αργά», αναφέρει μεταξύ άλλων: «Κατ΄αρχήν ανάμεσα σε καταπιεστή και καταπιεζόμενο δεν μπορεί να υπάρξει συμβιβασμός, όπως ακριβώς ανάμεσα στον σκλάβο και στον κατακτητή, λύση είναι μόνο η Λευτεριά.» Το ιστορικό στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ ζητεί μάλιστα «ΣΥΓΓΝΩΜΗ΄» (με κεφαλαία) από τον ελληνικό λαό που – όπως λέει – συνήργησε σε αυτή την ψευδαίσθηση.

Ακολουθεί η επιστολή:...

ΠΡΙΝ ΕΙΝΑΙ ΑΡΓΑ

 Η μετονομασία της Τρόικας σε Θεσμούς, του Μνημονίου σε Συμφωνία και των Δανειστών σε Εταίρους, όπως και όταν βαφτίζεις το κρέας ψάρι, δεν αλλάζεις την προηγούμενη κατάσταση. Δεν αλλάζεις, βέβαια, και την ψήφο του Ελληνικού Λαού, στις εκλογές της 25 Ιανουαρίου 2015. Ψήφισε αυτό που υποσχέθηκε ο ΣΥΡΙΖΑ: καταργούμε το καθεστώς της λιτότητας, που δεν αποτελεί μόνο στρατηγική της ολιγαρχίας της Γερμανίας και των άλλων δανειστριών χωρών της ΕΕ, αλλά και της ελληνικής ολιγαρχίας. Καταργούμε τα Μνημόνια και την Τρόικα, καταργούμε όλους τους νόμους της λιτότητας. Την επομένη των εκλογών με ένα νόμο καταργούμε την Τρόικα και τις συνέπειές της. Πέρασε ένας μήνας κι ακόμα η εξαγγελία να γίνει πράξη. Κρίμα και πάλι κρίμα.
 Από την πλευρά μου ΖΗΤΩ ΣΥΓΓΝΩΜΗ από τον Ελληνικό Λαό διότι συνήργησα σ΄αυτή την ψευδαίσθηση. Πριν, όμως, προχωρήσει το κακό. Πριν να είναι πολύ αργά, ας αντιδράσουμε. Πριν απ΄όλα τα μέλη, οι φίλοι και οι οπαδοί του ΣΥΡΙΖΑ, σε έκτακτες συνελεύσεις, όλων των βαθμίδων των οργανώσεων να αποφασίσουν αν δέχονται αυτήν την κατάσταση. Μερικοί υποστηρίζουν, πως σε μια συμφωνία, πρέπει κι εσύ να υποχωρήσεις.  Κατ΄αρχήν ανάμεσα σε καταπιεστή και καταπιεζόμενο δεν μπορεί να υπάρξει συμβιβασμός, όπως ακριβώς ανάμεσα στον σκλάβο και στον κατακτητή, λύση είναι μόνο η Λευτεριά. Αλλά κι αν δεχτούμε αυτό τον παραλογισμό, ήδη οι παραχωρήσεις που έκαναν οι προηγούμενες Μνημονιακές κυβερνήσεις με την ανεργία, τη λιτότητα, τη φτώχεια, τους αυτόχειρες, ξεπερνούν κάθε όριο υποχώρησης.

Μανώλης Γλέζος  Βρυξέλλες 22-2-2015»
« Τελευταία τροποποίηση: 22 Φεβρουαρίου 2015, 19:15:22 από Ο διακομιστής »
Θα έρθουν καιροί που θα είστε ασφαλισμένοι, αλλά θα είναι σαν να μην είστε.

25 Φεβρουαρίου 2015, 11:46:03
Απάντηση #2
Αποσυνδεδεμένος

pzogr

Επώνυμοι
Αυτή τη στάση του "τα σπάω όλα" μάλλον αργά τη θυμηθήκαμε. Ίσως θα ήταν μια καλή απειλή πριν μερικά χρόνια για να πετύχουμε τότε και διαγραφές και πολλά άλλα. Τώρα μάλλον είναι αργά...
Κι επιπλέον με το σημερινό καθεστώς στη δανειακή μας σχέση μάλλον ο κ.Γλέζος κι οι υπόλοιποι ομοϊδεάτες του θα έπρεπε να ρωτήσουν και το λαό τι πιστεύει. Το ποσοστό, που πήραν στις εκλογές δεν είναι πλειοψηφία (ούτε το 1/3 του πληθυσμού δεν είναι) και δεν νομίζω ότι δικαιολογεί λεβεντιές, που είναι κι αυτές εκτός προεκλογικών δεσμεύσεων - μην το ξεχνάμε.

Λέξεις κλειδιά: