Γεια σας.
Είμαι καινούργιο μέλος και γράφτηκα για να κάνω μια ερώτηση σχετική με οφθαλμολογικά που πιστεύω μπορείτε να με βοηθήσετε. Έχω κάποια προβλήματα στα μάτια και ο οφθαλμίατρος που με παρακολουθεί έχει μετρήσει την οπτική μου οξύτητα 20/100 στο ένα μάτι και 20/80 στο άλλο. Με ένα ψάξιμο στο internet διάβασα οτι η κλίμακα της οπτικής οξύτητας είναι λογαριθμική, δηλαδή αν την κλίμακα που είναι επι τις % την μετατρέψουμε στα 10, τότε η οπτική οξύτητα δεν είναι 2/10 και 2.5/10 αλλά ακόμα χαμηλότερη. Βρήκα και κάτι πίνακες που λένε για την κλίμακα Snellen, λογικά η κλίμακα που χρησιμοποίησε ο γιατρός μου για να μου γράψει την γνωμάτευση είναι snellen αλλά δεν βγάζω άκρη από εκεί. Θα ήθελα να μάθω αν ισχύει αυτό ή αν η μετατροπή της οπτικής οξύτητας στα /10 είναι όπως την έγραψα με μια απλή διαίρεση. Με ενδιαφέρει αυτό το θέμα γιατί τον επομενο μήνα μπαίνω στρατό και εκεί οι γιατροί κοιτάνε την οξύτητα με την δεκάβαθμη κλίμακα όχι επι τις %, όπως καταλαβαίνετε από το πόσο χαμηλά θα πέσει το νούμερο εξαρτάται και η κρίση της σωματικής μου ικανότητας.
Ευχαριστώ προκαταβολικά.