Γενικά > Γενική συζήτηση

Μέτρα που δεν κοστίζουν λεφτά αλλά μπορούν να βελτιώσουν ριζικά την Υγεία.

<< < (11/16) > >>

Argirios Argiriou:
Πρέπει να αλλάξει, πάραυτα, το θεσμικό πλαίσιο συστεγάσεων ιδιωτικών Ιατρείων.

( Έτσι, θα έχουν περιθώριο οι ιδιώτες Ιατροί να κάνουν καλύτερες τιμές στους ασθενείς τους, ενώ ταυτόχρονα θα μειωθούν τα κίνητρα φυγής των Νέων Ιατρών στο εξωτερικό).

Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος

Denominator:
Ας λάβουμε όμως υπόψη ότι τα μικρομεσαία μαγαζιά μπορεί να είναι ανταγωνιστικά με τα μεγάλα (και τα δημόσια...).

Argirios Argiriou:
Να ανεβεί η συμμετοχή των ασφαλισμένων στις εξετάσεις από 15% σε π.χ. 33% μέχρις ενός ορίου/έτος π.χ. μέχρι 100 ευρώ συμμετοχή ασθενούς /ημερολογιακό έτος και από εκεί και πάνω να πέφτει η συμμετοχή τους στο 15 %

Αμέσως αμέσως θα περιοριζόταν η ζήτηση άχρηστων εξετάσεων (που πιστέψτε με δεν είναι λίγες) ενώ θα έμπαινε και πιο γρήγορα άμεσο ρευστό στους Εργαστηριακούς Ιατρούς.

Αργύρης Αργυρίου
Γενικός - Οικογενειακός Ιατρός

Υστερόγραφο που γράφτηκε 5 χρόνια αργότερα για την ακρίβεια στις 28/05/2024: Όποτε κάνω την πρόταση αυτή στους Εργαστηριακούς με κοιτούν με αδιάφορο βλέμμα. Έχω καταλήξει ότι δεν θέλουν με ΤΙΠΟΤΕ να μειωθεί ο τζίρος τους γιατί τότε τα αντιδραστήρια, τους κοστίζουν περισσότερο.

Denominator:
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή ΕίσοδοςΝα ανεβεί η συμμετοχή των ασφαλισμένων στις εξετάσεις από 15% σε π.χ. 33% μέχρις ενός ορίου/έτος π.χ. μέχρι 100 ευρώ συμμετοχή ασθενούς /ημερολογιακό έτος και από εκεί και πάνω να πέφτει η συμμετοχή τους στο 15 %

Αμέσως αμέσως θα περιοριζόταν η ζήτηση άχρηστων εξετάσεων (που πιστέψτε με δεν είναι λίγες) ενώ θα έμπαινε και πιο γρήγορα άμεσο ρευστό στους Εργαστηριακούς Ιατρούς.

Αργύρης Αργυρίου
Γενικός - Οικογενειακός Ιατρός

--- Τέλος παράθεσης ---

Νομίζω Αργύρη ότι η πρότασή σου, πέρα από την προφανή βοήθεια που μπορεί να κομίζει στους εργαστηριακούς όσον αφορά την εισροή μετρητών στο ταμείο τους, χτυπάει στην καρδιά του ένα προβληματικό φαινόμενο: αυτό των υπερβολικών και εν πολλοίς άχρηστων εργαστηριακών εξετάσεων. Φυσικά και εμείς ως ιατροί (και κυρίως ως ιδιώτες ιατροί) σε καμία περίπτωση δεν είμαστε άμοιροι ευθυνών, αλλά πόσο εύκολο είναι να εξηγείς στον κάθε ασθενή τη χρησιμότητα κάθε εξέτασης, τι περιμένεις από αυτήν και ποια πραγματικά η συνεισφορά της στη διαγνωστική και θεραπευτική; Προσωπικά έχω αφιερώσει πολύ χρόνο και κόπο και μπορώ να πω ότι η προσπάθεια πολλές φορές πιάνει τόπο, άλλες όμως φορές είναι σα να μιλάς σε ντουβάρι. Εκεί είναι εύκολο να πεις "πήγαινε κάπου που θα στις γράψουν, εγώ δε συμφωνώ", αλλά θεωρώ ότι το καλύτερο είναι με διάκριση να αντιμετωπίζεις κάθε περιστατικό. Όπως και να έχει όμως, η θέσπιση και κυρίως η τήρηση κανόνων διευκολύνει πολύ το ουσιαστικό έργο της ιατρικής και θα πρέπει όλοι μας να αναζητούμε τέτοιες λύσεις.

Αρχίατρος:
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή ΕίσοδοςΠροσωπικά έχω αφιερώσει πολύ χρόνο και κόπο και μπορώ να πω ότι η προσπάθεια πολλές φορές πιάνει τόπο, άλλες όμως φορές είναι σα να μιλάς σε ντουβάρι.
--- Τέλος παράθεσης ---
Τα δικά μου ποσοστά πάντως είναι αντίστροφα, συνήθως τους μιλάω-μιλάω-μιλάω για το το άσκοπο να ελέγχουν κάθε τρεις και λίγο χοληστερίνες και τριγλυκερίδια  "για να δουν που βρίσκονται" αλλά νιώθω ότι μιλάω σε ντουβάρια και απλά θα πάει να του τα γράψει άλλος γιατρός.

Δεν καταδέχονται να τους παρακολουθεί ένας γιατρός ο οποίος θα τους συστήνει και κάθε φορά τι πρέπει να γίνεται, αλλά ό,τι ακούν από τηλεόραση-γνωστούς-συγγενείς, και φυσικά αφου είναι τσάμπα "πιάσε μια απ όλα".

Νομίζω ότι πρέπει να θεσμοθετηθούν κάποια πεναλντυ, ενδεικτικά αναφέρω γνωστό που ζει κι εργάζεται στην Αγγλία και θα έρθει να κάνει Nissen στην Ελλάδα, στην Αγγλία δυσκολεύεται να κλείσει ακόμα και γαστροσκόπηση, αυτή γίνεται σε ένα 6μηνο, μετά τσίμπα μια πραζόλη να πορεύεσαι, δεν είσαι επείγον χειρουργείο να σε βάλουμε, τι είπες ; θέλεις να χειρουργηθείς πάραυτα ; Πλερώ Βαλκάνιε  :D

Πλοήγηση

[0] Λίστα μηνυμάτων

[#] Επόμενη σελίδα

[*] Προηγούμενη σελίδα

Μετάβαση στην πλήρη έκδοση