Γενικά > Γενική συζήτηση

Μέτρα που δεν κοστίζουν λεφτά αλλά μπορούν να βελτιώσουν ριζικά την Υγεία.

<< < (12/16) > >>

Denominator:
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή ΕίσοδοςΠλερώ Βαλκάνιε  :D

--- Τέλος παράθεσης ---
Χα...!
Το απόσταγμα της αληθείας...

pzogr:
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή ΕίσοδοςΝομίζω ότι πρέπει να θεσμοθετηθούν κάποια πεναλντυ, ενδεικτικά αναφέρω γνωστό που ζει κι εργάζεται στην Αγγλία και θα έρθει να κάνει Nissen στην Ελλάδα, στην Αγγλία δυσκολεύεται να κλείσει ακόμα και γαστροσκόπηση, αυτή γίνεται σε ένα 6μηνο, μετά τσίμπα μια πραζόλη να πορεύεσαι, δεν είσαι επείγον χειρουργείο να σε βάλουμε, τι είπες ; θέλεις να χειρουργηθείς πάραυτα ; Πλερώ Βαλκάνιε  :D

--- Τέλος παράθεσης ---
Ενώ δεν επικροτώ ούτε την υπερβολή των αχρείαστων ελέγχων από τους ασθενείς ("γιατρέ θέλω να κάνω τα πάντα!") ούτε τα shotgun tactics (δώσε απ'όλα μήπως βρούμε τι έχει) από τους γιατρούς, νομίζω ότι συστήματα τύπου Αγγλίας είναι στο αντίθετο άκρο. Αν πχ ασθενής με αδιάγνωστη κακοήθεια θέλει ένα εξάμηνο για να κάνει αξονική, νομίζω ότι έχει ξεφύγει το πράγμα. ΟΚ, τα χρήματα που απαιτούνται είναι λιγότερα (αν και το NHS έχει τα θεματάκια του στο οικονομικό κομμάτι), αλλά και η φροντίδα των ασθενών σε επιλεγμένα περιστατικά είναι κατώτερη του επιθυμητού. Για τη μεγάλη μάζα του πληθυσμού βεβαίως τα αποτελέσματα δεν θα διαφέρουν σημαντικά.

Μια ενδιαφέρουσα παράμετρος, που μας αφορά, είναι ότι με την εξάπλωση των ιδιωτικών ασφαλειών (κυρίως των ομαδικών) οι ασθενείς - εκτός του ότι υποβάλλονται σε άπειρες "επείγουσες" εξετάσεις (με ό,τι αυτό συνεπάγεται), προσέρχονται για εξέταση και πολύ νωρίτερα του κανονικού. πχ ασθενής με καταρροή από 1 ώρας (!) "για να το προλάβει".

Argirios Argiriou:
Αντιγράφω από Ιατρική ομάδα στο facebook:

Μήπως ήρθε ο καιρός να καθιερωθεί η ψηφιακή υπογραφή των γιατρών;

26-10-2019

Σέρρες: Σερραίος γιατρός θύμα των πλαστογραφημένων γνωματεύσεων σε πρόσφυγες (Βίντεο)


Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος

Argirios Argiriou:
Αντιγράφω πολύ έξυπνη ανάρτηση συναδέλφου Γενικού Ιατρού στο facebook στις 02/11/2019:

Κάθε αποτέλεσμα εξέτασης να μπαίνει υποχρεωτικά στον  ηλεκτρονικό φάκελο του ασθενή και να μην αποζημιώνεται ο Μικροβιολόγος εάν δεν γίνει  αυτό.

Με αυτό τον τρόπο και ο ασθενής ωφελείται και επιπλέον θα μπορείτε το Υπουργείο Υγείας να αξιολογεί όχι μόνο το κόστος της υπηρεσίας-εξέτασης αλλά και την ποιότητα της.

Argirios Argiriou:
Όπως είναι τώρα ( 28/01/2020) το πρόγραμμα συνταγογράφησης δεν εμποδίζει να συνταγογραφήσει ένας Ιατρός ένα εμβόλιο ξανά και ξανά ακόμη και αν πρόκειται για εμβόλια που πρέπει να γίνουν εφάπαξ, με ότι αυτό συνεπάγεται για τα οικονομικά του ΕΟΠΥΥ. Αυτό πρέπει να αλλάξει.


Παραθέτω παρακάτω σχετικό διάλογο μεταξύ Γενικών Ιατρών σε Ιατρική ομάδα του facebook στις 28/01/2020:

- Πρώτη εκτέλεση αντιγριπικού στον ΑΗΦΥ ΛΥΥ συνταγογραφημένη από την υποφαινόμενη το 2ο δεκαπενθήμερο του Οκτώβρη. Αναζητώντας σήμερα ποια από τα φάρμακα που ζητά δικαιούται να συνταγογραφήσει ανακαλύπτω άλλες 2 εκτελέσεις για αντιγριπικά,διαφορετικών εταιρειών τους 11/2019 και 01/2020 απο καρδιολόγο-ους .Ο συγκεκριμένος ΛΥΥ τυγχάνει βαρυκοος και με γνωσιακή δ/χή οπότε συσταση να προχωρήσει σε έλεγχο στο ΦΑΥ του μοιαζει αστεία. Έχει νόημα καταγγελία από μέρους μου στην ΥΠΕΔΥΦΚΑ?

- Μπα πρώτη φορά το βλέπεις αυτό;, Έχω δει και τρεις!!!! ναι τρεις, φορές του έρπη. Άσε για του πνευμονιοιόκοκκου, γίνεται το έλα να δεις.
Όλα αυτά φυσικό είναι να συμβαίνουν, αφού στην ουσία δεν υπάρχει ΑΦΥ. Το να βρεις στην ΗΣ ή ακόμα και στον ΗΦΥ, το πλήρες ιστορικό, όχι 15 λεπτά, μα μην σου πω τουλάχιστον ένα μισάωρο ότι χρειάζεται. Πώς τα βλέπω τώρα εγώ αυτά;; Με ΈΝΑ ναι με ΕΝΑ κλικ στο pchr στην καρτέλα "εμβόλια" ,όπου φαίνεται και τί έχει εκτελεσθεί, όχι μόνο τι έχει συνταγογραφηθεί. Όμως ΔΕΝ έχουν όλοι το pchr, ούτε έχουν όλοι πρόσβαση στην συμπλήρωση του ΗΦΥ της ΗΔΙΚΑ. Αυτό εάν συνεχίζεται να ψάχνετε, θα τα συναντάτε έως ότου υπάρξει ένας πραγματικός ολοκληρωμένος ΗΦΥ. Εναλλακτικά δίνουμε καρτέλες στους ασθενείς με το πλάνο εμβολίων, αλλά βλέπεις άλλοι τις χάνουν, άλλοι δεν τις κρατούν, άλλοι έρχονται μόνο με τον ΑΜΚΑ, άλλοι έτσι, άλλοι αλλιώς, όπως ακριβώς λειτουργούμε και εμείς ώς επαγγελματίες. Άλλος έτσι, άλλος αλλιώς, άλλος άλλο λογισμικό, άλλος άλλο κτλ κτλ. Το ιστορικό του ασθενούς ασθενούς είναι του ασθενούς, αλλά εδώ στην Ελλάδα δυστυχώς είναι του γιατρού. Εάν τύχει σε άλλον, ισχύει ότι πληροφορίες του δώσει ο ίδιος ο ασθενής από μνήμης και όπως τα έχει αυτός καταλάβει!!!

Πλοήγηση

[0] Λίστα μηνυμάτων

[#] Επόμενη σελίδα

[*] Προηγούμενη σελίδα

Μετάβαση στην πλήρη έκδοση