ΠΦΥ -Εκπαίδευση > Συζητήσεις πάνω σε ιατρικά θέματα
Καισαρικές στην Ελλάδα
kakalos:
«Κάθε πέρσι και καλύτερα» είναι το συμπέρασμα που προκύπτει κάθε χρόνο, όταν δημοσιεύονται οι εκθέσεις Euro Health Consumer Index για την κατάταξη των συστημάτων υγείας.
Σύμφωνα με την τωρινή έκθεση, εκτενή αποσπάσματα της οποίας δημοσιεύει το ΕΘΝΟΣ, η χώρα μας υποχωρεί κι άλλο, καταλαμβάνοντας την 28η θέση και υποχωρώντας τρείς θέσεις σε σχέση με την προηγούμενη χρονιά.
Πρώτοι στο φακελάκι, δεύτεροι στις καισαρικές, προτελευταίοι στα δικαιώματα των ασθενών, σύμφωνα με την έκθεση.
Περιττό να τονίσουμε πόσο μας πληγώνει που μείναμε δεύτεροι στις καισαρικές.
Αντιγραφή απο Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links).
Εγγραφή ή Είσοδος 2/3/2015
kakalos:
Επειδή δεν μου αρέσει ο ειρωνικός λόγος θα ήθελα να αναφέρονται και οι λόγοι που οδηγούν σε πολλές καισαρικές στην ελλάδα και όχι στις άλλες χώρες.
Denominator:
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links).
Εγγραφή ή ΕίσοδοςΕπειδή δεν μου αρέσει ο ειρωνικός λόγος θα ήθελα να αναφέρονται και οι λόγοι που οδηγούν σε πολλές καισαρικές στην ελλάδα και όχι στις άλλες χώρες.
--- Τέλος παράθεσης ---
Αυτό με έχει απασχολήσει και εμένα - και πιστεύω ότι δεν είναι μόνο οικονομικά κίνητρα. Αλλά δυστυχώς δε γνωρίζω το χώρο των Μ/Γ.
Αδαμάντιος Σκούφαλος:
- Οικονομικά κίνητρα (γιατρών όπου, πολύ σημαντικό, μπαίνουν στο παιχνίδι και οι αναισθησιολόγοι, κλινικών)
- "Που να κάθεσαι να περιμένεις διαστολές, ωδίνες κλπ". Ο χρόνος είναι χρήμα.
- Το καθεστώς του δημοσίου όπου όλες οι κυήσεις είναι "επαπειλούμενες" (για να δικαιολογείται άδεια από την πρώτη μέρα της κύησης) λογικά οδηγεί και σε καισαρικές (αφενός για να δικαιολογήσει την "επαπειλούμενη" κι αφετέρου είναι το bonus του γυναικολόγου για τις ψευδείς βεβαιώσεις για "επαπειλούμενη")
- Προηγηθείσες καισαρικές (με βάση τα παραπάνω "κίνητρα") δίνουν εύκολη "δικαιολογία" για νέες καισαρικές, άσχετα αν σε αρκετές περιπτώσεις νέας κύησης υπάρχει δυνατότητα για φυσιολογικό τοκετό.
Αδαμάντιος Σκούφαλος:
Συμπληρώνω στα παραπάνω:
- Στα ελληνικά δημόσια νοσοκομεία υπάρχει το ιδιόμορφο καθεστώς η έγκυος να παρακολουθείται (με το αζημίωτο φυσικά) από συγκεκριμένο γιατρό ο οποίος αναλαμβάνει και την υποχρέωση να προσέλθει στο νοσοκομείο για τον τοκετό ακόμη κι αν δεν εφημερεύει. Οπότε είναι καλύτερο να προγραμματίζεται μια καισαρική (δικαιολογίες βρίσκονται ευκολότατα) για να μην "ενοχλούνται" σε μέρες μη εφημερίας.
Παρεμπιπτόντως, μια χαρά φιγουράρει η Macedonia στο χάρτη της Ευρώπης που υπάρχει στην αρχή της έκθεσης του Health Consumer Powerhouse αν και στο κείμενο αναφέρεται ως FYROM.
Πλοήγηση
[0] Λίστα μηνυμάτων
[#] Επόμενη σελίδα
Μετάβαση στην πλήρη έκδοση