ΠΦΥ -Εκπαίδευση > Αποσπάσματα από τον έντυπο & ηλεκτρονικό τύπο
Επιστολή ειδικευόμενου σε ΜΗ γιατρούς
Αρχίατρος:
Όσον αφορά το “δυστυχώς πολλοί θα πεθάνουν” που ενόχλησε:
- οι ειδικεύομενοι διέπονται από καθεστώς εργασίας ΙΔΙΩΤΙΚΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ. Καταλαβαίνετε τι σημαίνει αυτό ;
Δεν μπορεί να τους αναγκάσει κάποιος σε ΑΠΛΗΡΩΤΗ εργασία, έστω και αν υπάρχει ο κίνδυνος πολλοί να πεθάνουν, πως αλλιώς να το πούμε, δλδ στα ιδιωτικά πηγαίνει κάποιος να νοσηλευτεί και να χειρουργηθεί δωρεάν ; Μα γιατί, ιατροί είναι και αυτοί, τον όρκο του Ιπποκράτη έδωσαν...
- πολλοί κινδυνεύουν να πεθάνουν στις περιοχές με τα κενά ΠΙ, τα οποία (κενά) έχουν προκληθεί απ΄τις εξευτελιστικές συνθήκες και προπάντων αμοιβές (επάγγελμα κάνουμε και ΟΧΙ λειτούργημα!), να στείλουμε μήπως ιατρούς εκεί υποχρεωτικά να εργαστούν για 800€ επειδή "πολλοί κινδυνεύουν να πεθάνουν" ;
- πολλοί κινδυνεύουν να πεθάνουν όταν στα νοσοκομεία λείπουν κρίσιμες ειδικότητες απ΄την εφημερία ακόμα και ΚΕΝΤΡΙΚΩΝ ΑΘΗΝΑΪΚΩΝ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΩΝ (για τα επαρχιακά ας μην μιλήσουμε), όταν εφημερεύουν αγροτικοί ή παθολόγοι σε Καρδιολογικές Κλινικές, κανένας στην ΝΡΧ του ΚΑΤ που Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links).
Εγγραφή ή Είσοδος και δεν έβρισκαν μιας και είχαν πλαφονάρει οι ιατροί (ειδικοί και ειδικεύομενοι) της Κλινικής, θα τους αναγκάσουμε να εφημερεύσουν ΔΩΡΕΑΝ επειδή "πολλοί κινδύνεύουν να πεθάνουν" ;
- Αυτή την στιγμή χιλιάδες συνάδελφοι (δεκάδες γνωρίζω προσωπικά εγώ) ζουν και εργάζονται εκτός συνόρων αντί των ελληνικών νοσοκομείων, οπότε ναι, λόγω των κενών που δημιουργούνται στα νοσοκομεία, πολλοί κινδυνεύουν να πεθάνουν...
Πρόγευση γι' αυτά που ζούμε πήραν εδώ και λίγα χρόνια τα γεροντάκια στα χωριά, που δεν έχουν πλέον "γιατρουδάκο για τα φάρμακα", και την βιώνουν τώρα οι κάτοικοι των μεγάλων αστικών κέντρων μιας και στην Ελλάδα μένουν μόνο όσοι κάνουν Ειδικότητες απρόσιτες στο εξωτερικό και όσοι για χ-ψ προσωπικούς λόγους δεν μπορούν να φύγουν.
Σε περίπτωση όμως που η χώρα βαρέσει κανόνι, προβλέπω ακόμα μεγαλύτερο κύμα φυγής ιατρών και κενών στα νοσοκομεία και θα κινδυνεύουν να πεθάνουν ακόμα περισσότεροι...
Αδαμάντιος Σκούφαλος:
Πώς σου φαίνεται αυτό σαν επιχείρημα; Να μιλάς από θέση ισχύος απέναντι στην υγεία των πολιτών και να τους λες: "Λυπάμαι αλλά όταν δεν θα δουλέψω εγώ, κάποιοι από εσάς θα πεθάνετε. Το ξέρω, αλλά δεν θα δουλέψω. Τώρα θα δείτε πόσο σημαντικός είμαι!"
Άλλο "κινδυνεύουν να πεθάνουν" όπως γράφεις εσύ κι άλλο να λες με βεβαιότητα "πολλοί θα πεθάνουν επειδή εγώ δεν θα δουλεύω"
Αρχίατρος:
Προφανώς είναι λάθος διατύπωση, κανένας ιατρός με σώας τα φρένας δεν κάνει επίσχεση για να πεθάνουν ασθενείς...
Η επίσχεση εργασίας είναι το τελευταίο μέτρο πίεσης όταν το έτερο αντισυμβαλλόμενο μέρος (το νοσοκομείο) δεν τηρεί τις υποχρέωσεις της Σύμβασης που έχει υπογραφεί.
Argirios Argiriou:
Με αυτό το "Επίσης, δυστυχώς, πολλοί θα πεθάνουν." χάνει όλο το δίκιο του, άσε που αποπνέει μια αδικαιολόγητη έπαρση που δεν έχει επιστημονικό υπόβαθρο (μελέτες δείχνουν οι ασθενείς να ζουν περισσότερο όταν οι Ιατροί απεργούν...)
Δείτε εδώ: Doctors' strikes and mortality: A review
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links).
Εγγραφή ή Είσοδος
Περιθωριακός:
Όταν καναν απεργία, πολύμηνη, οι δάσκαλοι, αυτό ηταν ίσως το βασικοτερο επιχειρημα τους : ''δεν ειμαστε ικανοποιημενοι, θέλετε τα παιδια σας να εχουν απεναντι τους μη ικανοποιημενους δασκαλους?''. Και ας πούμε έπιανε, τα καναλια το στηριζαν σαν επιχειρημα. Εδω, ας δεχτουμε οτι ο γιατρος βγαζει εκδικητηκοτητα. Ειμαι σιγουρος οτι βγαζει. Εχει ομως τους λόγους του. Αισθάνεται οτι σωζει ζωές ανθρωπων, οι οποιοι ομως αδιαφορουν για τη δικη του. Και για τη δικη του υγεια. Αν σκοτωθει με τη μηχανη αυπνος, αν αρρωστησει απο την εξαντληση, αν τον κερατωσει η γυναικα του γιατι λειπει συνεχεια και ειναι μονιμως στα νευρα και στην κουραση. Επιτέλους ας δεχτουμε οτι και ο γιατρος ειναι ανθρωπος. Ξερω οτι μας ειναι δυσκολο. Αλλα εφτασε ο κ. Μπενακης να βγαζει μια κραυγη αγωνιας γιατι απλά δεν αντεχει αλλο. Και ας θίξουμε και ενα αλλο ταμπου. Πόσοι ανθρωποι κινδυνευουν τελικα να πεθανουν οταν οι εναπομειναντες γιατροι εχουν τέτοια ψυχολογια κατα την ασκηση του ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΟΣ τους?
Πλοήγηση
[0] Λίστα μηνυμάτων
[#] Επόμενη σελίδα
Μετάβαση στην πλήρη έκδοση