Θέματα Εργασίας > ΕΟΠΥΥ
Σχετικά με την συνταγογράφηση του Anapen.
Αδαμάντιος Σκούφαλος:
Για να γίνεται τόση φασαρία για το Anapen ίσως έγινε κάποια ιστορία με ασθενή που δεν έβρισκε και προσπαθούν να φυλάξουν τα νώτα τους.
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links).
Εγγραφή ή ΕίσοδοςΠαιδιά, τι καταλαβαίνετε από την παρακάτω ανακοίνωση του ΕΟΠΥΥ;
Μπορούν τελικά, ναι ή όχι, όσοι δεν έχουν ειδικότητα του Αλλεργιολόγου να συνταγογραφήσουν ηλεκτρονικά Anapen χωρίς γνωμάτευση Αλλεργιολόγου, απλώς παραθέτοντας το σχόλιο
«ΕΠΕΙΓΟΝ ΠΕΡΙΣΤΑΤΙΚΟ - ΑΔΥΝΑΜΙΑ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ ΟΣΩΝ ΟΡΙΖΟΝΤΑΙ ΣΤΟ υπ΄αριθμ. πρωτ. ΔΒ4Γ/οικ. 12488/02-04-15 ΕΓΓΡΑΦΟ ΤΟΥ ΕΟΠΥΥ».
Μόνο εγώ νιώθω αβεβαιότητα από την διατύπωση αυτού του παρακάτω εγγράφου;
--- Τέλος παράθεσης ---
Αν δεν υπάρχει αλλεργιολόγος στην περιοχή (πως ορίζεται η περιοχή; ) συμβεβλημένος ή μη τότε μπορούμε.
Πριν λίγο προσπάθησα δοκιμαστικά να συνταγoγραφήσω Anapen
Το σκεύασμα με 1 τεμάχιο, το εμφανίζει κανονικά με τιμή κλπ και με άφησε να το εισάγω κανονικά στη συνταγή.
Όταν πήγα να εισάγω το σκεύασμα με 2 τεμάχια εμφανίζει τιμή κλπ (ενώ του ΙΦΕΤ εμφανίζονται με μηδενική τιμή λιανική και αναφοράς) μου έβγαλε το προειδοποιητικό μήνυμα της εικόνας.
- Γιατί συνεχίζουν να έχουν στην ηλεκτρονική συνταγογράφηση το σκεύασμα με 1 τεμάχιο που δεν υπάρχει πουθενά στην αγορά;
- Γιατί στο σκεύασμα με 2 τεμάχια εμφανίζεται τιμή ενώ αναφέρεται ότι είναι έκτακτης εισαγωγής;
Denominator:
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links).
Εγγραφή ή ΕίσοδοςΣυγγνώμη, σε ποιο ακριβώς "επείγον" προλαβαίνουμε να συνταγογραφήσουμε Anapen;
--- Τέλος παράθεσης ---
Και μη σκέφτεται κανείς ότι πρέπει να υπάρχουν Anapen στα ιατρεία. Εκεί αρκούν αμπούλες αδρεναλίνης που είναι πάμφθηνες. Οι Anapen απευθύνονται για επείγουσα χρήση απουσία γιατρού.
Argirios Argiriou:
Σημερινά σχόλια συναδέλφων στο facebook στην ομάδα ΓΕΝΙΚΟΙ / ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΟΙ ΙΑΤΡΟΙ ΕΛΛΑΔΑΣ :
- Αν θες να γράψεις θα βάλεις αναφυλακτικό shock διάγνωση ( ICD 10 : T78.2 )
- Εγραψα και μου το γυρισαν...μετα εγραψε αλλος σε εμενα και δεν τολμησε κανεις να το γυρισει διοτι μωρεεεεε βλαμενοιιιι εκει που δεν ξερω που ειστε που να τον βρω τον αλλεργιολογο στα 300 χιλ.μακρια?να με τσιμπισει και μετα?αιντε με τους p@p@res πια ελεος ελεος λεμε..θα ξεχασουμε τι σπουδασαμε......
- Έχει 2 συσκευασίες μεσα στην συνταγογράφηση. Κάποια απο τις 2 δεν κυκλοφορεί κ το επιστρέφουν αλλά όταν έγραψα την άλλη μια χαρά την πήραν!
Αδαμάντιος Σκούφαλος:
Με τις υγείες μας εμείς οι γενικοί γιατροί.
Σύμφωνα με το συνημμένο έγγραφο (και μετά από σύμφωνη γνώμη του ΚΕΣΥ) αρχική συνταγογράφηση και αναπαραγωγή (sic) σε κάτω των 18 ετών μόνο από παιδίατρο και άνω των 18 ετών μόνο από αλλεργιολόγο, παθολόγο, δερματολόγο και ωριλαξ!
nikmix:
Αν και είμαι παθολόγος,αυτά είναι απίστευτα πράγματα.Αν είναι έτσι,ας βγάλουμε την αντιμετώπιση του αλλεργικού σοκ από τα βιβλία της ιατρικής και ας τη διδάσκουμε μόνο στην ειδικότητα.Τραγικές αποφάσεις,αυτονόητα και αυτεπάγγελτα χαζές.
Σε κάτι τέτοια θα έπρεπε οι ιατρικοί σύλλογοι να (αντι)δρουν με ταχύτητα και σφοδρότητα,όχι μόνο όταν έρχεται ο καιρός των εκλογών...!!!
Πλοήγηση
[0] Λίστα μηνυμάτων
[#] Επόμενη σελίδα
Μετάβαση στην πλήρη έκδοση