Θέματα Εργασίας > Εργασία στο δημόσιο τομέα
Κρίσεις - Μονιμότητα στο Ε.Σ.Υ
D-Michalis:
Αλλάζω την καταχώρησή μου γιατί δεν βρήκα τη σχετική νομοθεσία (ίσως θυμάμαι λάθος για τους "νομίατρους" που αναφέρθηκα).
Κάποιοι με πληροφόρησαν ότι υπάρχει σχετική διάταξη (2004) για την απονομή βαθμού δ/ντη και τοποθέτηση σε προσωποπαγείς θέσεις των συναδέλφων που εντάχθηκαν στο ΕΣΥ.
Πληροφορήθηκα δε πως η Ένωση θα δημοσιεύσει τη σχετική νομοθεσία γιατί από ότι φαίνεται κρατήθηκε στα συρτάρια, αφού -έτσι και αλλιώς- από ότι φαίνεται ήταν φωτογραφική, αλλά πήραν "τα απονέρια" και άλλους.
Επιμένω όμως στα ερωτηματικά που έθεσα στα υστερόγραφά μου από την αρχή, ήτοι:
Υ.Γ. 1: Δεν συμφωνώ στο να κατατεθούν ονόματα δημόσια για διερεύνηση του θέματος. Μπορούν όμως να δοθούν με e-mail σε όποιον μπορεί να το ψάξει και να το κάνει, δημοσιεύοντας τα ευρήματα με αρχικά μόνον.
Υ.Γ. 2: Γιατί άλλοι να μπορούν να λάβουν βαθμό Δ/ντη και οι άλλοι Όχι? Δεν είναι άνιση μεταχείριση?
Είναι?
Οι ΠΕ Ιατροί είχαν πολύ διαφορετικές (χαμηλότερες) απολαβές από το Ιατρός ΕΣΥ. Η διαδικασία αυτή αν αφορούσε αυτούς, ίσως είναι το «αντιστάθμισμα» (Ας σκεφτούμε όμως: Γιατί προτίμησαν χαμηλότερες απολαβές? Μήπως τα τελικά τους έσοδα δεν ήταν όντως χαμηλότερα?). Οι μεταταγέντες έπαιρναν όσα παίρνει κάθε γιατρός ΕΣΥ (λίγα, αλλά πολύ καλύτερα από τον προηγούμενο). Πρέπει και αυτοί να λάβουν «αντιστάθμισμα», παρά τη σημαντική μισθολογική διαφορά?
Δίδω μόνο δεδομένα βάζοντας κάποιους προβληματισμούς.
Δεν τοποθετούμαι, γιατί αν το έκανα, θα απέρριπτα συλλήβδην και τις μεν και τις δε πρακτικές απονομών σε μεμονωμένες κατηγορίες. Ή κάνεις σύστημα αξιοκρατικής εξέλιξης όλων, ή όχι.
EzeΤΡΟΛ:
Θα ήθελα να ρωτήσω αν μπορεί ένας επ.Α' σε Κ.Υ. να διεκδικήσει μέσω κρίσης θέση επ. Β' σε Π.Ι. Αν ναι και την καταλάβει, καταλαμβάνει τη νέα του θέση "υποβιβαζόμενος" (εντός πολλών εισαγωγικών) σε επ. Β' ή εξακολουθεί να έχει το βαθμό του επ. Α'; Thanks.
Αδαμάντιος Σκούφαλος:
Όσον αφορά τη διεκδίκηση, σίγουρα μπορεί αν δεν υπάρχουν άλλα κωλύματα από πλευράς προϋποθέσεων (άρνηση θέσης, παραίτηση κλπ). Σχετικά με τη διατήρηση ή όχι του βαθμού, χωρίς να έχω τη σχετική νομολογία, νομίζω ότι είχε αναφερθεί σε παλαιότερο τεύχος της εφημερίδας της Ένωσης ως εξής:
Αν ο βαθμός του Επιμελητή Α' έχει αποδοθεί στον γιατρό ύστερα από εξέλιξη, δηλ αρχικά προσλήφθηκε ως επιμελητής Β' και μετά από 7 χρόνια στο βαθμό του Επιμελητή Β' πήρε το βαθμό του Επιμελητή Α' τότε ο βαθμός τον "ακολουθεί" και στη νέα θέση του (αν αλλάξει θέση). Δηλαδή παραμένει Επιμελητής Α' ακόμη κι αν η θέση είναι για Επιμελητή Β'.
Αν ο βαθμός του Επιμελητή Α' είναι αποτέλεσμα της αρχικής θέσης, δηλ. κατέλαβε εξ' αρχής θέση που είχε προκηρυχτεί ως Επιμελητή Α' τότε σε περίπτωση αλλαγής θέσης που αφορά - προκηρύσσεται ως Επιμελητή Β' "υποβαθμίζεται" (εντός πολλών εισαγωγικών όπως επισημαίνεις πολύ σωστά....) στο βαθμό του Επιμελητή Β'.
EzeΤΡΟΛ:
Ευχαριστώ για την απάντηση, αλλά να το δυσκολέψω λιγάκι;
Επιμελητής Β' σε Π.Ι. με 3 χρόνια υπηρεσίας, παίρνει μετά από κρίση θέση επ.Α' σε Κ.Υ. Μετά από άλλα 4 χρόνια, διεκδικεί θέση επ. Β' σε Π.Ι. Αν την πάρει, θα πάει ως Β' ή ως Α'; Και αν την πάρει ως Β', σε πόσα χρόνια θα (ξανα)γίνει Α'; ???
Αδαμάντιος Σκούφαλος:
Χμμμ. Το δυσκολεύεις το πράγμα και μάλλον θα χρειαστούμε βοήθεια από τους «παλιούς».
Πιστεύω ότι θα πάει στη νέα θέση ως επιμελητής Β’ (εκεί, εκεί στη Β’ εθνική……) ;D
Για την μελλοντική αναβάθμιση του σε Α’ έχω να πω τα ακόλουθα:
Ο νόμος για την εξέλιξη λέει ότι ο Β’ γίνεται Α’ μετά από 7 χρόνια υπηρεσίας.
Ερώτηση: Υπηρεσίας στο ΕΣΥ; ή υπηρεσίας στο βαθμό Β’;
Αν ισχύει το πρώτο, τότε έχει δικαίωμα με την ανάληψη να κινήσει τις διαδικασίες για να πάρει το βαθμό του Α’, έχοντας υπηρετήσει 7 χρόνια στο ΕΣΥ.
Αν ισχύει το δεύτερο τότε αφού έχει ήδη 3 χρόνια στο βαθμό του Β’ από την πρώτη θητεία, πρέπει να διανύσει άλλα 4 χρόνια στη νέα θέση ως Β’, να συμπληρώσει 7 χρόνια συνολικά ως Β’ και μετά να ζητήσει αναβάθμιση.
Άλλες απορίες που μου δημιουργούνται:
Δεν έχω εύκαιρο το νόμο για την εξέλιξη. Λέει 7 χρόνια υπηρεσίας ή 7 χρόνια συνεχούς υπηρεσίας;
Γιατί αν ισχύει το 7 χρόνια συνεχούς υπηρεσίας στο βαθμό Β’ τότε μηδενίζεται το κοντέρ κι αρχίζει να μετράει από την ανάληψη στην τελευταία θέση 7 χρονάκια για να διεκδικήσει αναβάθμιση σε Α’.
Πλοήγηση
[0] Λίστα μηνυμάτων
[#] Επόμενη σελίδα
Μετάβαση στην πλήρη έκδοση