Καλώς ήρθατε στην διαδικτυακή μας κοινότητα.
Εδώ μπορείτε να συζητήσετε και να ενημερωθείτε για θέματα που αφορούν την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας.
Για να συμμετέχετε και να μπορείτε να κατεβάσετε αρχεία και εικόνες που βρίσκονται στα μηνύματα πρέπει να εγγραφείτε.
Η εγγραφή είναι δωρεάν και θα σας αποσταλεί άμεσα ένα e-mail για την ενεργοποίηση της εγγραφής σας.
Εάν δεν το λάβετε σε λίγα λεπτά ελέγξετε το φάκελο ομαδικής αλληλογραφίας ή το φάκελο SPAM ή το φάκελο ανεπιθύμητης αλληλογραφίας καθώς μπορεί να βρεθεί εκεί από λάθος του λογισμικού ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.
Εάν έχετε ξεχάσει τον κωδικό σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας ξανασταλεί από εδώ.
27 Ιανουαρίου 2025, 06:04:50

Αποστολέας Θέμα: Κρίσεις - Μονιμότητα στο Ε.Σ.Υ  (Αναγνώστηκε 35505 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

6 Δεκεμβρίου 2008, 22:31:12
Απάντηση #45
Αποσυνδεδεμένος

Δ. Κουναλάκης

Administrator
Κατ αρχήν μάλλον πρέπει να ευχηθούμε χρόνια πολλά για την ονομαστική σας εορτή.

Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
ΥΓ: Επαναλαμβάνω ότι δεν αποδέχομαι «ικανό» και κυρίως «ικανότερο» ή «καλό» Ιατρό, το θεωρώ αοριστία, και επιτρέψτε μου να αναφέρω χωρίς να θέλω να προσβάλλω τον Κ.  Κουναλάκη ότι πιστεύω πως παραδείγματα του τύπου «εγώ ξέρω βρογχοσκόπηση εσύ δε με αφήνεις να το δείξω για να μη φανεί ότι είμαι καλύτερος» εντάξει αρκετά ισχύουν αλλά μπορεί ο καθένας πάντα να προσφέρει αρκετά από τη θέση που βρίσκεται και δεν πειράζει αν προσφέρει κάτι λιγότερο από αυτό που νομίζει ότι θα μπορούσε. Ας σέβεται πρωτίστως το περιβάλλον και πολλά άλλα βασικά γύρω του. Ας μην βιαζόμαστε για τη θέση του άλλου.

Νομίζω ότι όλο το ζουμί της καταχώρησης σας το έχετε στο τέλος και είναι μερικώς και η απάντηση στην ερώτηση μου στο θέμα για τις εφημερίες.
Είναι μια άποψη απόλυτα σεβαστή και καθόλου σπάνια.

Τι γίνεται όμως όταν ψάχνοντας το medline για την αντιμετώπιση σε ένα θέμα υγείας αρχίζεις και υπολογίζεις το πόσα χρόνια έχει να διαβάσει ένας συνάδελφος από το τι κάνει και το τί προτείνει;;; Να σας πω ένα παράδειγμα: Τι θα έκανε ένας συνάδελφος όταν του έρχεται μια γυναίκα που είναι έγκυος και η προηγούμενη της κύηση ήταν παλίνδρομη πρώτου τριμήνου; Το έζησα προσωπικά και έμαθα πόσο καιρό είχε να διαβάσει ένας διψήφιος αριθμός συναδέλφων πριν προτείνει με ύφος από 1 έως 10 καρδιναλίων (διαγνωστική και θεραπευτική) άποψη (διαφορετική των υπολοίπων), ιδιαίτερα όταν καλύφθηκε καθένας διαγνωστικά, και φυσικά μπορώ να σας πω και την αντίδραση τους όταν έλαβαν ένα review που ξεκαθάριζε το τοπίο και τους έβγαζε όλους πλην ενός αδιάβαστους, με διαφορετικό σκορ χρόνων αδιαβασιάς για τον καθένα. Να πω για την κατάσταση της εγκύου μετά από αυτά που άκουγε;; Και μην μου πείτε για τα εμπιστοσύνης σε ένα και "καρδινάλιο" γιατί ακόμη δεν θα είχε παιδί. Αυτό το θέμα που είναι και ηθικό πρόβλημα πως το λύνουμε;;; Το παραπέμπουμε στον αγγελικά πλασμένο κόσμο που όλοι θέλουν το καλύτερο για τον ασθενή αλλά κανείς δεν πρέπει να τους "αγχώνει";

Υπάρχουν πολλοί παράγοντες που καθορίζουν το τελικό αποτέλεσμα και έτσι τα ίδια κριτήρια που υπάρχουν για τις κρίσεις στα ΣΚΕΙΟΠΝΙ μπήκαν και στην συλλογική σύμβαση (που δεν υπήρχαν στις προηγούμενες εκδόσεις της σύμβασης), και δεν ήταν για να σωπάσω εγώ προσωπικά, αλλά γιατί οι ίδιοι οι πανεπιστημιακοί αργά ή γρήγορα θα το απαιτούσαν. Το ερώτημα είναι πόσο αυτοί οι "κριτές" προερχόμενοι εκ της συλλογικής σύμβασης θα τα εφαρμόσουν και κατά πόσο σε μια πιθανή δικαστική προσφυγή θα δεχτεί το δικαστήριο ότι μπορεί κάποιος με βιογραφικό 2 σελίδων μπορεί να κρίνει κάποιον που έχει βιογραφικό 10 σελίδων. Αλλά μπαίνουμε στο ζουμί της υπόθεσης....:

Δεν είμαι φίλος των συνεδρίων, των σεμιναρίων που επιδοτούνται από φαρμακευτικές, της paperολογίας και κάθε μορφής ρουσφετολογίας.
Είμαι της αρχής ότι πρέπει να κρίνεσαι από το αποτέλεσμα της δουλειά σου και όχι από την γνώμη που έχουν οι γύρω σου για το αποτέλεσμα της δουλειάς σου. Αυτό σημαίνει: Πόσο καλά πήγαν οι ασθενείς σου; Πόσο ρυθμισμένοι είναι; Πόσο συχνά και σε τι βαθμό χρειάστηκαν νοσηλεία; Πόσες επεμβάσεις έκανες και πόσο καλά πήγαν; Πόσες μέρες είναι εκτός εργασίας οι ασθενείς σου; Πόσο ευχαριστημένοι είναι οι ασθενείς σου από την δουλειά σου;

Αυτά μπορούν να μετρηθούν σε κάποιο βαθμό και υπάρχουν μοντέλα πχ στην Ισπανία που οι γενικοί ιατροί παίρνουν bonus όταν οι ασθενείς τους είναι ρυθμισμένοι, ή αξιολογούνται από τον ίδιο τον ασθενή που τους επιλέγει για προσωπικό τους ιατρό έναντι κάποιου άλλου (πχ Σουηδία, Δανία, κλπ), ή αξιολογούνται από το ασφαλιστικό τους ταμείο που τους επιβραβεύει συνεχίζοντας τους την σύμβαση (πχ Γερμανία) ή μέσω του διοικητή του νοσοκομείου που δεν τους απολύει όταν οι ασθενείς δηλώνουν ευχαριστημένοι και δεν βάζουν μέσα το νοσοκομείο από τις επιπλοκές και τις μηνύσεις (πχ ΗΠΑ) ή μέσα από ιατρικούς συλλόγους (ειδικότητας ή μη) που επιβάλουν συγκεκριμένη συνεχιζόμενη εκπαίδευση για να συνεχίσεις να ασκείς το επάγγελμα (πχ Βρετανία, ΗΠΑ).

Όλα τα παραπάνω δεν είμαι σίγουρος ότι μπορούν να εφαρμοστούν στην Ελλάδα όπου η ωριμότητα σε τέτοια θέματα είναι στο μηδέν. Και φυσικά, αν μιλήσουμε για φάκελο ασθενή, για καταγραφή του έργου του ιατρού και της πορείας του ασθενή τότε όλοι θα ξεσηκωθούν και θα πάρουν και την ΑΔΑΕ μαζί τους για το ιατρικό απόρρητο που έχει γίνει καρτέλ απόκρυψης του πως ασκείται η ιατρική από τον καθένα, πάντα προς "όφελος" του ασθενή.

Φυσικά, κάθε άποψη είναι σεβαστή αλλά δεν είμαστε πλέον μόνοι μας και θα πρέπει να είμαστε έτοιμοι να απαντήσουμε και στην κριτική του απλού πολίτη.
Φαντάζομαι ότι τον Ιπποκράτη τον έχουμε ξεπεράσει προ πολλού όταν έλεγε:
"Ο μεν βίος βραχύς, η δε τέχνη μακρή, ο δε καιρός οξύς, η δε πείρα σφαλερή, η δε κρίσις χαλεπή"
« Τελευταία τροποποίηση: 6 Δεκεμβρίου 2008, 23:39:58 από Δ. Κουναλάκης »
Eίπες ότι μια μέρα θα φύγεις, μην τολμήσεις, είσαι χαζός;
όταν έχεις τέτοιους αυλικούς και τέτοια καρέκλα, τι απερισκεψία!
Ένα ξεροκόμματο κάθε πιστός να μασουλάει, "Ναι αρχηγέ" θα λέει συνεχώς
τιμωρία αμείλικτη σ' όποιον τολμά να σ΄αμφισβητεί έργα και πρόσωπα, τι ύβρης!
Ω αρχηγέ, είσαι ο μοναδικός, και τη ζωή μας χρωστάμε σε σένα οι φτωχοί!
Από μετάφραση αραβικού κειμένου

7 Δεκεμβρίου 2008, 10:01:24
Απάντηση #46
Αποσυνδεδεμένος

Nikos22


Παράθεση
Αυτό το θέμα που είναι και ηθικό πρόβλημα πως το λύνουμε;;; Το παραπέμπουμε στον αγγελικά πλασμένο κόσμο που όλοι θέλουν το καλύτερο για τον ασθενή αλλά κανείς δεν πρέπει να τους "αγχώνει

Αυτό είναι από τα προβλήματα που καθόλου ή πολύ δύσκολα λύνονται. ¨Οπως δεν ξέρουμε τι τρώμε, όπως χιλιάδες άλλα. Να κάνουμε ότι μπορούμε αλλά σε σωστή κατεύθυνση. Η μεγαλομανία συναδέλφων που γίνονται ανήθικοι και ψεύδονται (ότι γνωρίζουν χωρίς να γνωρίζουν) δεν αντιμετωπίζεται με συκριτική αξιολόγηση βιογραφικών. Το αντίθετο μάλιστα. Τους δίνεται η ευκαιρία να το πιστοποιούν κιόλας.
Αργά η γρήγορα ίσως λέω, ίσως κάποιοι ειλικρινείς που λένε "δεν ξέρω" όταν πρέπει να το πουν, προτιμηθούν σαν επαγγελματίες. Το να αναγκάσουμε όλους όμως να ξέρουν όλα σίγουρα είναι το μόνο αδύνατο. Μάλιστα για την Ιστορία όσο περισσότερο μπορείς να ψεύδεσαι, τόσο περισσότερα πιστοποιητικά χρειάζεσαι προκειμένου να πείθεις αφού η εν γένει παρουσία σου και δουλειά σου μόνη, αντιλαμβάνεσαι ότι δεν μπορεί.

Επίσης αν είναι αντισυνταγματικό κάποιος με λιγότερες επιστημονικές γνώσεις να σε κρίνει στο επάγγελμά σου τότε πως ο κάθε αμόρφωτος εκλέγει πρωθυπουργό; Είναι και αυτό παράνομο;

Για την επαγγελματική συνείδηση δεν χρειάζονται χαρτιά (βιογραφικό) για να εκτιμηθεί. Χρειάζεται ένστικτο και γνώση των συνθηκών της εργασίας. Μια λαοσύναξη συναδέλφων μου φαίνεται η καλύτερη δυνατή επιλογή. Θα σε κρατήσει στη θέση σου εκτός και είσαι προκλητικά ακατάλληλος. Όχι βέβαια αδιάβαστος. Μιλάμε για εκτίμηση ακριβώς αυτού που θίξατε: Επαγγελματική συνείδηση, δηλαδή αν κοροΪδεύεις. Όχι αν δεν ξέρεις πχ σαν Γενικός Ιατρός πράγματα  που μόνο στα αγγλικά βρίσκεις επειδή είναι ολόφρεσκα, ή πράγματα που ίσως και ειδικοί να μην ξέρουν, ή τα πάντα. Αν δε ξέρεις θα διαβάσεις ή θα ζητήσεις άλλη γνώμη. Αρκεί να έχεις ήθος. Και δεν το προμηθεύουν χαρτιά αυτό ούτε νομικοί εξαναγκασμοί. Δεν είναι δυνατόν να κρίνεσαι για μια δουλειά που καθημερινά καλείσαι να κάνεις από κάτι τέτοιο (από εξαναγκαστική ενημέρωση, μοιραία δε συνήθως πλασματική). Είναι για μένα άκρως παράλογο.

Νομίζω ότι στα περισσότερα από τα άλλα που καταθέτετε συμφωνούμε. Ο Χαρακτήρας του επαγγελματία είναι ο καθοριστικός. Αυτός ελέγχεται έστω αδρά, ακόμα και από τον ασθενή νομίζω, όπως ο Πρωθυπουργός από τον ψηφοφόρο. Τα πιστοποιητικά δεν κρίνουν χαρακτήρες, πολύ περισσότερο όταν εκδίδονται σε ένα λεπτό(συστατικές επιστολές), και σε καμμία περίπτωση δεν μπορούν να χρησιμοποιηθούν για επαγγελματική επάρκεια, παρά μόνο για άλλου είδους εκβιασμούς.

Σε όποιον αρέσει το βιογραφικό και είναι "ικανός" για κάτι τέτοιο, σεβαστός και ζητούμενος φυσικά, αλλά μη μπερδεύουμε (και κακοποιούμε άλλωστε) την επιστήμη(εργασίες, ανώτερη εκπαίδευση) με μια θέση(θέση εργασίας) στο κυνήγι της επιβίωσης που δίνει 1000 ή 2000€, και αυτά  μέσα από καθημερινή εξαντλητική εργασία και  το κυριότερο που ισχύει στους Ιατρούς κατόπιν εξ ορισμού, δεκαετιών προετοιμασίας και δοκιμασιών.



7 Δεκεμβρίου 2008, 12:18:50
Απάντηση #47
Αποσυνδεδεμένος

Nikos22


Παράθεση
Μίλησε για αξιολόγηση του αποτελέσματος της δουλειάς σου, μέσα από αντικειμενικές, μετρήσιμες διαδικασίες, που προϋποθέτουν όμως καταγραφή αυτού του έργου και που εφαρμόζουν ....

Είπα νομίζω ότι με τον Κ Κουναλάκη σε πολλά συμφωνώ. Η λαοσύναξη κάτι τέτοιο θέλει να κάνει νομίζω. Αδρά και τίμια (με ανοικτή ψηφοφορία) θα αποφασίσει κάποια στιγμή αν το έργο σου αξιολογείται θετικό ή όχι. Τώρα αν πρέπει να γράφουμε το (επαγγελματικό επαναλαμβάνω)έργο μας (σαν άλλοι δημόσιοι υπάλληλοι δηλαδή)συμπληρώνοντας ερωτηματολόγια η εκθέσεις ή ίσως άλλες μεθόδους ίσως επίσης συμφωνήσω.

Παράθεση
Πάντως, ούτως ή άλλως, μέχρι τώρα τη θέση δεν την έπαιρνε ούτε αυτός με τις 500 εργασίες, ούτε ο άλλος με τα 200 συνέδρια.Την έπαιρνε αυτός με το μεγαλύτερο "μέσο".Στη χώρα των "Ελ" βρισκόμαστε.Μην ξεχνιέσαι

ΝΟμίζω ότι Ιατρός στο φόρουμ απέδειξε ότι δικαστικά ανατρέπεται η αδικία όταν το βιογραφικό είναι "καλύτερο" και ο κατέχων του αδικηθεί. Άρα το βιογραφικό είναι ισχυρό όπλο. Γνήσιο αμφιβάλω ότι συχνά είναι. Άδικο να στερεί κάποιου τη θέση ή χειρότερα να εκτοπίζει κάποιον από τη θέση του επίσης. Άδικο να καταστρέφει την επιστήμη (όντας αυτοσκοπός για επιβίωση)

Ευχαριστώ από καρδιάς και χωρίς καθόλου διάθεση ειρωνίας πάντως για τις τοποθετήσεις όπως η δική σας με λίγες απλές κατανοητές βάσιμες και όχι ιδιαίτερα φιλοσοφικές κουβέντες σε κάθε περίπτωση
« Τελευταία τροποποίηση: 7 Δεκεμβρίου 2008, 12:21:39 από Nikos22 »

7 Δεκεμβρίου 2008, 20:39:45
Απάντηση #48
Αποσυνδεδεμένος

Δ. Κουναλάκης

Administrator
Διακρίνω μια στροφή στη σκέψη σας, Nikos22...
Οι επιτροπές κρίσεων που δημιουργούνται με την συλλογική σύμβαση θα κρίνουν το ήθος σου και ότι δεν είσαι στυγνός εκμεταλλευτής;

Μα η ανηθικότης ή μη κάποιου συναδέλφου κρίνεται από τους ιατρικούς συλλόγους και υπάρχει και θεσμικό πλαίσιο και αρμόδια όργανα για αυτό. Έχει αλλάξει αυτό ή η απαξίωση των θεσμών διέρχεται και από την ύπαρξη πολλαπλών οργάνων που επιτελούν τον ίδιο σκοπό; Να υποθέσω ότι το ήθος του Σωκράτης και εάν δηλητηρίαζε πνευματικά τους νέους κρίθηκε από μια λαοσύναξη και αυτό με κάνει να φοβάμαι τις λαοσυνάξεις χωρίς κριτήρια. Σίγουρα όμως εάν πάμε να κρίνουμε το ήθος ενός συναδέλφου δεν πρέπει να κρίνεται μόνο ο μικρότερος αλλά και ο μεγαλύτερος και αυτό με την μέχρι τώρα κατάσταση αλλά και με την νέα δεν κρίνεται. Έγινες διευθυντής τελείωσε.

Μπήκαν όμως στη συλλογική σύμβαση τα κριτήρια που υπήρχαν και παλαιότερα στα ΣΚΕΙΟΠΝΙ και μέσα στα κριτήρια, στην "ανταπόκριση στο ιατρικό λειτούργημα" για να γίνεις επιμΑ ή διευθυντής υπάρχει στη νομοθεσία μνεία για τους συναδέλφους που υπάρχουν καταδικαστικές αποφάσεις είτε από ΕΔΕ είτε από άλλα πειθαρχικά συμβούλια. Άρα αυτό που περιγράφεται υπήρχε χωρίς να είναι πανάκεια η λαοσύναξη.

Άλλο η αξιολόγηση του επαγγελματία για μια θέση και άλλο η επιλογή ενός πολιτικού προσώπου. Αν θέλετε όμως να το πιάσουμε με τεχνοκρατική σκέψη θα δείτε ότι εκεί ο αγράμματος έχει θέση ενώ σε μια κρίση ο κριτής δεν μπορεί να υπολείπεται σημαντικά του κρινόμενου. Θα σας επιστρέψω όμως το ερώτημα: Τι κάνει ο δικαστής όταν καλείται να πάρει απόφαση σε θέμα που δεν γνωρίζει γιατί είναι εξειδικευμένο και εκτός της δικονομίας; Αποφασίζει με βάση το πόσο ευγενικός είναι ο κατηγορούμενος ή με βάση το ήθος του;

Δεν είμαι απάνθρωπος όμως, δεν θέλω το γιατρό Θεό να ξέρει τη γνώση που βγήκε πριν ένα μήνα, θεωρώ όμως απαράδεκτο να έχει να διαβάσει χρόνια και σίγουρα θα πρέπει να υπάρχει κίνητρο για να συνεχίζει να διαβάζει μέχρι να πάρει σύνταξη και να κρίνεται για επιβράβευση ή τιμωρία σε αυτό το θέμα. Αν δεν το αντέχει, πρέπει να επιλέγει εργασία που να μην επηρεάζει την υγεία των ασθενών του.
Eίπες ότι μια μέρα θα φύγεις, μην τολμήσεις, είσαι χαζός;
όταν έχεις τέτοιους αυλικούς και τέτοια καρέκλα, τι απερισκεψία!
Ένα ξεροκόμματο κάθε πιστός να μασουλάει, "Ναι αρχηγέ" θα λέει συνεχώς
τιμωρία αμείλικτη σ' όποιον τολμά να σ΄αμφισβητεί έργα και πρόσωπα, τι ύβρης!
Ω αρχηγέ, είσαι ο μοναδικός, και τη ζωή μας χρωστάμε σε σένα οι φτωχοί!
Από μετάφραση αραβικού κειμένου

7 Δεκεμβρίου 2008, 21:24:58
Απάντηση #49
Αποσυνδεδεμένος

Nikos22


Παράθεση
Διακρίνω μια στροφή στη σκέψη σας

Kαμία Κ Κουν. , χρόνο νάχουμε να συζητούμε, παρεξηγήσεις αναπόφευκτα υπεισέρχονται.
Παράθεση
Οι επιτροπές κρίσεων που δημιουργούνται με την συλλογική σύμβαση θα κρίνουν το ήθος σου και ότι δεν είσαι στυγνός εκμεταλλευτής
εκ του αποτελέσματος, με χαρακτηριστικότερο παράδειγμα αυτό που είπατε με το μαιευτικό περιστατικό. Δηλαδή πόσο ανταποκρίνεσαι πραγματικά στα περιστατικά σου, πόσα δικαστήρια επισύρεις, πόσα παράπονα, πόσες επιπλοκές, πόση κατασπατάληση δημοσίου χρήματος, πόσες ώρες δουλεύεις, πόσο συνεργάσιμος είσαι πόσο πρόθυμος κλπ κλπ που θα σε καταστήσουν ικανό να συνεχίζεις αλλιώς θα σε πάψουν αφού το νοσοκομείο σου θα έχει αναφορές για σένα τόσο από ασθενείς όσο και από συναδέλφους.

Παράθεση
Μα η ανηθικότης ή μη κάποιου συναδέλφου κρίνεται από τους ιατρικούς συλλόγους και υπάρχει και θεσμικό πλαίσιο και αρμόδια όργανα για αυτό

Ακόμα μια δικλείδα ασφαλείας


Παράθεση
Να υποθέσω ότι το ήθος του Σωκράτης και εάν δηλητηρίαζε πνευματικά τους νέους κρίθηκε από μια λαοσύναξη και αυτό με κάνει να φοβάμαι τις λαοσυνάξεις χωρίς κριτήρια
Σε αυτή τη ζωή τα πάντα φοβού δυστυχώς, αλλά ιστορικά παραδείγματα εξαιρέσεων είναι επισφαλή για παραδειγματισμό νομίζω.
Παράθεση
λαοσυνάξεις χωρίς κριτήρια
Αντιγράφω από την κλαδική: Με τη συμπλήρωση της πενταετίας οι γιατροί που κατέχουν τις θέσεις αυτές κρίνονται ατομικά με βάση τα κριτήρια του άρθρου 35 παρ.6 ν. 2519/ 1997

Παράθεση
Σίγουρα όμως εάν πάμε να κρίνουμε το ήθος ενός συναδέλφου δεν πρέπει να κρίνεται μόνο ο μικρότερος αλλά και ο μεγαλύτερος

Μιλάμε για κρίση για εξέλιξη. Πως θα  κριθεί ο τελικός βαθμός; Για ποιό πράγμα; Για υπερδιευθυντής; Αυτό είναι άλλο θέμα ενότητα σύμβασης. Εγώ μιλούσα για κρίση που σου σταματά την εξέλιξη ή σε διώχνει από τη θέση σου. Νομίζω είμαι σαφής.


Παράθεση
Μπήκαν όμως στη συλλογική σύμβαση τα κριτήρια που υπήρχαν και παλαιότερα στα ΣΚΕΙΟΠΝΙ και μέσα στα κριτήρια, στην "ανταπόκριση στο ιατρικό λειτούργημα" για να γίνεις επιμΑ ή διευθυντής υπάρχει στη νομοθεσία μνεία για τους συναδέλφους που υπάρχουν καταδικαστικές αποφάσεις είτε από ΕΔΕ είτε από άλλα πειθαρχικά συμβούλια. Άρα αυτό που περιγράφεται υπήρχε χωρίς να είναι πανάκεια η λαοσύναξη

Συγνώμη, λίγο κουρασμένος δεν το καταλαβαίνω εντελώς, πάντως δεν μίλησα για πανάκεια σε κάθε περίπτωση, μίλησα για δικαιότερη μεταχείριση για Ιατρούς από το ισχύον καθεστώς. Τη δικαιότερη που ίσως είναι δυνατόν να εφαρμοστεί.

Παράθεση
Άλλο η αξιολόγηση του επαγγελματία για μια θέση και άλλο η επιλογή ενός πολιτικού προσώπου. Αν θέλετε όμως να το πιάσουμε με τεχνοκρατική σκέψη θα δείτε ότι εκεί ο αγράμματος έχει θέση ενώ σε μια κρίση ο κριτής δεν μπορεί να υπολείπεται σημαντικά του κρινόμενου. Θα σας επιστρέψω όμως το ερώτημα: Τι κάνει ο δικαστής όταν καλείται να πάρει απόφαση σε θέμα που δεν γνωρίζει γιατί είναι εξειδικευμένο και εκτός της δικονομίας; Αποφασίζει με βάση το πόσο ευγενικός είναι ο κατηγορούμενος ή με βάση το ήθος του;

Το δεύτερο χρώμα απαντά στο πρώτο. Ειναι σαφές ότι μπορεί ο κριτής να είναι λιγότερο κατατοπισμένος από τον κρινόμενο. Αλλιώς θάπρεπε στην κορυφή να είναι ο θεός. Όλα να κρίνονται από κάποιον καλύτερο μέχρι το θεό. Όσο για το δεύτερο χρώμα είναι σαφές ότι η κοινή λογική και ο νόμος είναι ο γνώμονας όπως ακριβώς και στην λαοσύναξη.


Παράθεση
Αν δεν το αντέχει, πρέπει να επιλέγει εργασία που να μην επηρεάζει την υγεία των ασθενών του.

Πολύ θα θέλαμε να υπήρχε αλλά νομίζω ότι αν λιγότερο ή περισσότερο περισκεφτούμε θα καταλάβουμε ότι ΟΛΕΣ οι εργασίες μπορεί να καταστούν θανατηφόρες από αμέλεια ή δόλο:
Αστυνομία, Ελεγκτές τροφίμων, υπάλληλοι υπουργείων, φαρμακοποιοί, καθαριστές, οδηγοί, οικοδόμοι, πολιτικοί μηχανικοί, δικηγόροι συμβολαιογράφοι κλπ κλπ. Όλοι ανεξαιρέτως Κ Κουναλάκη. Απλώς οι Ιατροί έρχονται σε επαφή άμεσα με έτοιμοθάνατους και κυρίως συχνά στην τελευταία και δυσκολότερη στιγμή. Όμως θεωρώ ότι αυτό έχει ήδη προβλεφτεί με τις δεκαετιών προετοιμασίες πριν φτάσουν σε οποιαδήποτε υπεύθυνη θέση να χειριστούν (νόμιμα) μόνοι τους ζωή (Ειδικοί Ιατροί). Προυποτίθενται περίπου 30 χρόνια διαβάσματος και εξάσκησης. Ή κάνω λάθος; Δε σας φτάνουν;

28 Φεβρουαρίου 2009, 13:46:07
Απάντηση #50
Αποσυνδεδεμένος

EzeΤΡΟΛ


27/02/2009
Οι βουλευτές γίνονται αυτοδικαίως διευθυντές του ΕΣΥ! (ΑΥΓΗ)
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
 
Καταγγελία που αποκαλύπτει το φαύλο και αναξιοκρατικό καθεστώς του ΕΣΥ και τα προνόμια υπέρ των βουλευτών έκανε χθες στη Βουλή ο Αλέκος Αλαβάνος κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου για τους νοσοκομειακούς γιατρούς. Ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ είπε ότι πολλοί από τους βουλευτές - γιατρούς "βρίσκονται εν αμαρτίαις" όταν μιλούν για το ΕΣΥ, διότι με χαριστική ρύθμιση όταν δεν εκλεγούν γίνονται "αυτοδικαίως και χωρίς κρίση" διευθυντές του ΕΣΥ, ακόμα και αν δεν είναι ενταγμένοι στο ΕΣΥ!

Κι όλα αυτά, ενώ οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ δίνουν λυσσαλέα μάχη στη Βουλή κατά του πολυδιευθυντικού συστήματος!

Ένοχη αντίδραση...

Τη ρύθμιση αυτή έχουν αξιοποιήσει βουλευτές και πρ. υπουργοί του ΠΑΣΟΚ, αλλά και της Ν.Δ. Αυτό εξηγεί και την άμεση αντίδραση του βουλευτή της αξιωματικής αντιπολίτευσης Δημήτρη Λυντζέρη, ο οποίος ζήτησε τον λόγο επί προσωπικού και ισχυρίσθηκε ότι "η ρύθμιση δεν αφορά τους ευρισκόμενους στην αίθουσα. Ο λαϊκισμός έχει τα όριά του. Το τι θα κάνουν οι βουλευτές όταν δεν εκλέγονται είναι δικό τους θέμα. Δεν αισθάνομαι καμία αμαρτία"! Πιο προσεκτικός ο βουλευτής της Ν.Δ. και τ. υφυπουργός Υγείας Θανάσης Γιαννόπουλος είπε ότι είναι αντίθετος στη ρύθμιση και πρότεινε να αλλάξει. Ο Δ. Αβραμόπουλος δεν αναφέρθηκε στο θέμα…

Πρόκειται για "χαριστική, αδικαιολόγητη και φωτογραφική για τους βουλευτές" ρύθμιση, απάντησε ο Αλ. Αλαβάνος και σημείωσε, χωρίς να χρησιμοποιήσει ονόματα ότι νυν βουλευτής, κεντρικό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ αξιοποίησε τη ρύθμιση.

Δ. Ρέππας, Στ. Μανίκας, Β. Μαλέσιος, Μ. Νεονάκης κ.ά.

Σύμφωνα με πληροφορίες, διευθυντές στο ΕΣΥ βάσει της φωτογραφικής ρύθμισης έχουν γίνει: οι Δημήτρης Ρέππας (Αρκαδία) στον Ευαγγελισμό, Στέφανος Μανίκας (Α' Αθηνών), Βαγγέλης Μαλέσιος (Ιωαννίνων) και Δημήτρης Κοσσυβάκης (Άρτας) στο Σωτηρία, οι Μιχάλης Νεονάκης (Ρέθυμνο) και Χρήστος Σμυρλής (Αιτωλοακαρνανίας) στο ΚΑΤ, ο Τάσος Χωρέμης (Κορινθία) στο Γεννηματά και ο Δημήτρη Θάνος (Φωκίδα). Από τη Ν.Δ. ο Νίκος Τζήρος (Γρεβενά) και η Ουρανία Παπανδρέου (Εύβοια), αλλά και ο πρ. βουλευτής της ΔΗΑΝΑ Δ. Μανουσάκης (Πέλλα) στο Κ.Υ. Κορωπίου. Υπογραμμίζεται ότι η πλειονότητα των ανωτέρω ήταν εκτός ΕΣΥ και βρέθηκε στο ΕΣΥ χάριν της ρύθμισης!

Ο Αλ. Αλαβάνος υπογράμμισε στην παρέμβασή του ότι μέσω των αντιδράσεων των βουλευτών της Ν.Δ. και του ΠΑΣΟΚ στη σύμβαση με την ΟΕΝΓΕ "εκφράσθηκε ένα κατεστημένο διευθυντικό και μεγαλοϊατρικό". Κατήγγειλε ακόμη την αδιαφάνεια στις προαγωγές του ΕΣΥ λέγοντας ότι "μέσα από αναξιοκρατικές κρίσεις κάποιοι γιατροί έγιναν διευθυντές και άλλοι της ίδιας γενιάς, που δεν υπολείπονταν σε τίποτα παρά μόνο στους δεσμούς τους με τα κόμματα έμειναν επιμελητές Β".
 
Θα έρθουν καιροί που θα είστε ασφαλισμένοι, αλλά θα είναι σαν να μην είστε.

28 Φεβρουαρίου 2009, 19:33:45
Απάντηση #51
Αποσυνδεδεμένος

πρώτη & καλύτερη

Ιατροί
Την ίδια στιγμή που μαθαίναμε τα παραπάνω, και ότι οι πολύ αξιόλογοι συνάδελφοι είναι πλέον διευθυντές ΕΣΥ, βγήκε στο φως της δημοσιότητας έρευνα που πραγματοποίησε το Τμήμα Στατιστικής του Οικονομικού Πανεπιστημίου της Αθήνας σε δείγμα 4.720 πολιτών και παρουσίασε ο πρόεδρος του τμήματος, καθηγητής Επ. Πανάς.

Σύμφωνα με αυτή την έρευνα Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος  το 70,7% των πολιτών κρίνει ότι είναι αρκετά ή πολύ διαδεδομένα τα φαινόμενα διαφθοράς μεταξύ των βουλευτών και ακολουθούν οι πολεδομίες με 69,6% αρνητική γνώμη, οι εφορίες με 67,9%, οι γιατροί με 63,6%.

Μένει αναπάντητο το ερώτημα βέβαια, πόσο θεωρούν οι πολίτες διαδεδομένα τα φαινόμενα διαφθοράς ανάμεσα σε κατηγορίες που είναι συνδυασμοί των παραπάνω: π.χ.: εφοριακός και βουλευτής, βουλευτής και υπάλληλος πολεοδομίας -μπαα, μάλλον δεν υπάρχει τέτοιο πράμα-, εφοριακός και υπάλληλος πολεοδομίας -κουφό ακούγεται-, βουλευτής και ιατρός. Αν δανειστούμε τις uptodate στατιστικές μεθόδους από τη μαχόμενη βιβλιογραφία, ο εφοριακός και υπάλληλος πολεοδομίας θα πρέπει να θεωρείται 69,2+τετρ.ρίζα 67,7/553= κατά 76%! Αφήνουμε τους υπολογισμούς για εσάς, για την επιλογή ιατρός και βουλευτής.

Corruption, corruption, corruption.....
Αν έχετε στοιχεία κύριε στον εισαγγελέα!!



ps. Για όσους ανησυχούν από τα αποτελέσματα της μελέτης, καθώς όλο και κανένα πάρε-δώσε έχουν με τις παραπάνω κατηγορίες, προτείνω να μην ανησυχούν στα αλήθεια, καθώς αυτές τις ανυπόστατες κατηγορίες τις έχουμε ακούσει πολλέεες φορές σε αυτή τη χώρα, άσε που και ο κόσμος τρώει κουτόχορτο, δεν ξέρει να διαβάζει, βλέπει όλο μπάλα και πρωινάδικα. Έτσι κι αλλιώς, οι κυβερνήσεις πέφτουνε μα η αγάπη μένει. Love  :-* :-*
« Τελευταία τροποποίηση: 28 Φεβρουαρίου 2009, 19:40:08 από πρώτη & καλύτερη »

1 Μαρτίου 2009, 23:40:10
Απάντηση #52
Αποσυνδεδεμένος

D-Michalis

Administrator
Όλα καλά βρέ παιδιά, αλλά ο κ. Τάσος Χωρέμης (Κορινθία), είναι Γ.Γ.
Ως τί Δ/ντης πήγε στο Γεννηματά?
Αν και επιθυμώ διακαώς να τραγουδώ το «μην κλαις, δεν πειράζει, θα ’ρθει άσπρη μέρα και για μας», με τα γεγονότα που ζούμε (σε κοινωνία και υγεία) νομίζω πως ταιριάζει καλύτερα το «γέρασα μ’ ένα κοντό παντελονάκι και ο ήλιος (πού είχε μισοφανεί, όχι μόνο) δεν φάνηκε ακόμη (αλλά έχει ολότελα κρυφτεί)».

2 Μαρτίου 2009, 00:01:38
Απάντηση #53
Αποσυνδεδεμένος

flone

Ιατροί
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος

2 Μαρτίου 2009, 11:10:46
Απάντηση #54
Αποσυνδεδεμένος

EzeΤΡΟΛ


Αν κατάλαβα σωστά, πρόκειται για μια γενναία παραχώρηση εκ μέρους του να αναλάβει καθήκοντα Δ/ντη ΕΣΥ στο "Γ. Γεννηματάς".  Ας είναι, αφού πρόκειται να συνεχίσει την "πολυεπππππίπεδη" (με όσα π θέλετε)  ππππππππροσφορά του στην κοινωνία και τους ππππππολίτες.

Γνωρίζω έναν οδοντίατρο, που αναφέρεται στο δημοσίευμα που παρατέθηκε παραπάνω, βουλευτή κατά το διάστημα 1990-1993 (μοναδική θητεία), που αν και ήταν εκτός ΕΣΥ, καταδέχτηκε μετέπειτα κάνοντας χρήση του Νόμου να μπει σε αυτό ως Δ/ντης.
« Τελευταία τροποποίηση: 2 Μαρτίου 2009, 13:47:00 από Ο διακομιστής »
Θα έρθουν καιροί που θα είστε ασφαλισμένοι, αλλά θα είναι σαν να μην είστε.

2 Μαρτίου 2009, 11:29:08
Απάντηση #55
Αποσυνδεδεμένος

πρώτη & καλύτερη

Ιατροί
Πραγματικά, η ανακοίνωση είναι ένα διαμάντι ανάμεσα στη σύγχρονη μετριότητα που ζούμε. Είναι μια μοναδική ελεγεία ανάμεσα σε αυτή την, δίχως πάτο, σύγχρονη μιζέρια. Το κείμενο σπάει κόκαλα, θέτει τον τύπο επί τον ήλιο τον πύλον. Θερμά συγχαρητήρια επί τη αναλείψη και κάθε επιτυχία στο δύσκολο έργο σας, αλλά εσείς δεν έχετε ανάγκη, το κατέχετε το θέμα. Θερμά συγχαρητήρια και πάλι.

Κάτι αλλάζει σε αυτόν τον τόπο....   
« Τελευταία τροποποίηση: 2 Μαρτίου 2009, 13:22:13 από πρώτη & καλύτερη »

2 Μαρτίου 2009, 21:06:53
Απάντηση #56
Αποσυνδεδεμένος

flone

Ιατροί
Ν. 1759/1988

Ασφαλιστική κάλυψη ανασφάλιστων ομάδων, βελτίωση της κοινωνικοασφαλιστικής προστασίας και άλλες διατάξεις.- (Α' 50).

Άρθρο 50.

Γιατροί που απώλεσαν μετά τη δημοσίευση του ν. 1397/1983 τη βουλευτική ιδιότητα, μπορούν να διορίζονται με απόφαση του Υπουργού Υγείας, Πρόνοιας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων ανάλογα με τα χρόνια άσκησης της ιατρικής ειδικότητας σε κενές οργανικές ή προσωπικές προσωποπαγείς θέσεις του κλάδου γιατρών Ε.Σ.Υ. της περιφέρειας προτίμησής τους που συνιστώνται με την απόφαση διορισμού και καταργούνται με την για οποιοδήποτε λόγο, αποχώρησή τους από την υπηρεσία.
Για τους γιατρούς της προηγούμενης παραγράφου δεν έχουν ισχύ τα όρια ηλικίας που αναφέρονται στο άρθρο 26 του ν. 1397/1983.
[ΣΗΜ: Το εδάφιο γ' καταργήθηκε με το άρθρο 150 του Ν.2071/1992 (ΦΕΚ Α 123):
“Το εδ. γ' του άρθρου 50 του ν. 1759/1988 καταργείται αφ' ης ετέθη”.]
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Έτσι, για το κουτσομπολιό, ξέρει κανείς γιατί έγινε η στάση στο Μαρκόπουλο? Προσωπικά μηνύματα δεκτά.

8 Φεβρουαρίου 2011, 23:55:20
Απάντηση #57
Αποσυνδεδεμένος

anastasios theodoridis

Ιατροί
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
27/02/2009
Οι βουλευτές γίνονται αυτοδικαίως διευθυντές του ΕΣΥ! (ΑΥΓΗ)
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
 
Καταγγελία που αποκαλύπτει το φαύλο και αναξιοκρατικό καθεστώς του ΕΣΥ και τα προνόμια υπέρ των βουλευτών έκανε χθες στη Βουλή ο Αλέκος Αλαβάνος κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου για τους νοσοκομειακούς γιατρούς. Ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ είπε ότι πολλοί από τους βουλευτές - γιατρούς "βρίσκονται εν αμαρτίαις" όταν μιλούν για το ΕΣΥ, διότι με χαριστική ρύθμιση όταν δεν εκλεγούν γίνονται "αυτοδικαίως και χωρίς κρίση" διευθυντές του ΕΣΥ, ακόμα και αν δεν είναι ενταγμένοι στο ΕΣΥ!

Κι όλα αυτά, ενώ οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ δίνουν λυσσαλέα μάχη στη Βουλή κατά του πολυδιευθυντικού συστήματος!

Ένοχη αντίδραση...

Τη ρύθμιση αυτή έχουν αξιοποιήσει βουλευτές και πρ. υπουργοί του ΠΑΣΟΚ, αλλά και της Ν.Δ. Αυτό εξηγεί και την άμεση αντίδραση του βουλευτή της αξιωματικής αντιπολίτευσης Δημήτρη Λυντζέρη, ο οποίος ζήτησε τον λόγο επί προσωπικού και ισχυρίσθηκε ότι "η ρύθμιση δεν αφορά τους ευρισκόμενους στην αίθουσα. Ο λαϊκισμός έχει τα όριά του. Το τι θα κάνουν οι βουλευτές όταν δεν εκλέγονται είναι δικό τους θέμα. Δεν αισθάνομαι καμία αμαρτία"! Πιο προσεκτικός ο βουλευτής της Ν.Δ. και τ. υφυπουργός Υγείας Θανάσης Γιαννόπουλος είπε ότι είναι αντίθετος στη ρύθμιση και πρότεινε να αλλάξει. Ο Δ. Αβραμόπουλος δεν αναφέρθηκε στο θέμα…

Πρόκειται για "χαριστική, αδικαιολόγητη και φωτογραφική για τους βουλευτές" ρύθμιση, απάντησε ο Αλ. Αλαβάνος και σημείωσε, χωρίς να χρησιμοποιήσει ονόματα ότι νυν βουλευτής, κεντρικό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ αξιοποίησε τη ρύθμιση.

Δ. Ρέππας, Στ. Μανίκας, Β. Μαλέσιος, Μ. Νεονάκης κ.ά.

Σύμφωνα με πληροφορίες, διευθυντές στο ΕΣΥ βάσει της φωτογραφικής ρύθμισης έχουν γίνει: οι Δημήτρης Ρέππας (Αρκαδία) στον Ευαγγελισμό, Στέφανος Μανίκας (Α' Αθηνών), Βαγγέλης Μαλέσιος (Ιωαννίνων) και Δημήτρης Κοσσυβάκης (Άρτας) στο Σωτηρία, οι Μιχάλης Νεονάκης (Ρέθυμνο) και Χρήστος Σμυρλής (Αιτωλοακαρνανίας) στο ΚΑΤ, ο Τάσος Χωρέμης (Κορινθία) στο Γεννηματά και ο Δημήτρη Θάνος (Φωκίδα). Από τη Ν.Δ. ο Νίκος Τζήρος (Γρεβενά) και η Ουρανία Παπανδρέου (Εύβοια), αλλά και ο πρ. βουλευτής της ΔΗΑΝΑ Δ. Μανουσάκης (Πέλλα) στο Κ.Υ. Κορωπίου. Υπογραμμίζεται ότι η πλειονότητα των ανωτέρω ήταν εκτός ΕΣΥ και βρέθηκε στο ΕΣΥ χάριν της ρύθμισης!

Ο Αλ. Αλαβάνος υπογράμμισε στην παρέμβασή του ότι μέσω των αντιδράσεων των βουλευτών της Ν.Δ. και του ΠΑΣΟΚ στη σύμβαση με την ΟΕΝΓΕ "εκφράσθηκε ένα κατεστημένο διευθυντικό και μεγαλοϊατρικό". Κατήγγειλε ακόμη την αδιαφάνεια στις προαγωγές του ΕΣΥ λέγοντας ότι "μέσα από αναξιοκρατικές κρίσεις κάποιοι γιατροί έγιναν διευθυντές και άλλοι της ίδιας γενιάς, που δεν υπολείπονταν σε τίποτα παρά μόνο στους δεσμούς τους με τα κόμματα έμειναν επιμελητές Β".
 


Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος

Καταργεί τη διάταξη της ντροπής ο υπ. Υγείας, Ανδρέας Λοβέρδος, σύμφωνα με την οποία οι γιατροί βουλευτές όταν έχαναν τη βουλευτική τους έδρα μπορούσαν να τοποθετηθούν ως διευθυντές στο Εθνικό Σύστημα Υγείας,  ακόμα και αν όσο ασκούσαν το επάγγελμα τους, ήταν απλοί ιδιώτες.

Με το νέο νομοσχέδιο που θα ψηφιστεί αύριο, οι γιατροί βουλευτές όταν χάνουν την έδρα τους και εφόσον πριν γίνουν βουλευτές εργάζονταν στο ΕΣΥ θα επιστρέφουν στην ίδια θέση που είχαν.
Ποτέ μην λογομαχείς με έναν ηλίθιο.....
Θα σε ρίξει στο επίπεδο του και θα κερδίσει λόγω πείρας!!!

Λέξεις κλειδιά:
 

Σχετικά θέματα

  Τίτλος / Ξεκίνησε από Απαντήσεις Τελευταίο μήνυμα
22 Απαντήσεις
20019 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 14 Νοεμβρίου 2014, 21:19:10
από ΑΡΗΣ
0 Απαντήσεις
4562 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 21 Μαΐου 2016, 00:01:30
από Argirios Argiriou
8 Απαντήσεις
24163 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 12 Μαρτίου 2019, 23:19:14
από Ioan
0 Απαντήσεις
3886 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 17 Μαΐου 2023, 07:10:11
από Argirios Argiriou
0 Απαντήσεις
3183 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 28 Οκτωβρίου 2023, 09:01:50
από Argirios Argiriou