Θέματα Εργασίας > Εργασία στο δημόσιο τομέα
Κρίσεις - Μονιμότητα στο Ε.Σ.Υ
Αδαμάντιος Σκούφαλος:
Αγαπητέ (δια)κομιστή,
η περίπτωση να θέλει να «ανοίξει τρύπα στον εαυτό του» δεν θεωρώ ότι μπορεί να αποτελεί αντικείμενο φυχιατρικής έρευνας και φτυσίματος στον καθρέπτη στην περίπτωση που ο συνάδελφος θέλει να «παίξει μπάλα» μόνος του στο διθέσιο Π.Ι. Αντιθέτως είναι ένα εξαιρετικό δείγμα κωλυσιεργίας που θα γίνει νομιμότατα. Αν μάλιστα ανά διετία «μεταπηδάει» από τη μία θέση στην άλλη δεν θα χρειάζεται ο ίδιος γιατρό αλλά οι δημοτικοί άρχοντες του χωριού που θα έχουν διθέσιο στα χαρτιά και μονοθέσιο στην ουσία.
Μετά από τα νεότερα στοιχεία που παραθέτει ο συνάδελφος kefalidisg το πράγμα ξεκαθαρίζει. Αφού δεν έχει διοριστεί ακόμη, μπορεί να κάνει άνετα αίτηση για τη θέση που προκηρύχτηκε μέσω συμβουλίου κρίσεως (παλαιό ΣΚΕΙΟΠΝΙ). Αν είναι ο μόνος υποψήφιος θα μπλοκάρει τη θέση για 2-3 χρονάκια, μέχρι να την πάρει ο ίδιος ενώ ταυτόχρονα θα είναι διορισμένος στη θέση του αγροτικού. Μια χαρά. Μετά παίρνει την άλλη θέση (πιάνει λοιπόν 2 κρίσεις) κι όταν συμπληρώσει 5 χρόνια υπηρεσίας καπαρώνει και τη μονιμοποίηση.
EzeΤΡΟΛ:
Χμμμ... πρόκειται για μια σπάνια, ειδική περίπτωση και δεν ξέρω αν υπάρχει δεδικασμένο. Εκτιμώ ότι από τη στιγμή που θα αρνηθεί την πρώτη θέση ΕΣΥ που του παραχωρήθηκε, θα πρέπει να τύχει της ποινής του διετούς αποκλεισμού. Ο αντίλογος θα υποστηρίξει ότι αφού δεν έχει δημοσιευτεί το ΦΕΚ του διορισμού του, είναι εκτός ΕΣΥ, άρα μπορεί να διεκδικήσει όποια θέση θέλει. Καμιά φορά τα Νομικά, εκτός από την Ιατρική (και τα Οικονομικά!) περιέχουν πολύ υποκειμενισμό.
EzeΤΡΟΛ:
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links).
Εγγραφή ή Είσοδοςο συνάδελφος θέλει να «παίξει μπάλα» μόνος του στο διθέσιο Π.Ι.
--- Τέλος παράθεσης ---
... με ό,τι αυτό συνεπάγεται από συνταγογραφικής (κυρίως) άποψης; Ομολογώ ότι αυτό το ενδεχόμενο δεν μου πέρασε καν από τη σκέψη! Φτου μου!
Αδαμάντιος Σκούφαλος:
Εγγραφή ή Είσοδος Εκτιμώ ότι από τη στιγμή που θα αρνηθεί τη πρώτη θέση ΕΣΥ που του παραχωρήθηκε, θα πρέπει να τύχει της ποινής του διετούς αποκλεισμού.
--- Τέλος παράθεσης ---
Μα δεν θα αρνηθεί καμία θέση.
Τώρα δεν είναι διορισμένος πουθενά, άρα κάνει νομιμότατα αίτηση για τη θέση μέσω ΣΚΕΙΟΠΝΙ. Αρχίζουν και τρέχουν (χα, χα, καλό κι αυτό) οι διαδικασίες μέσω ΣΚΕΙΟΠΝΙ που θα διαρκέσουν 2-3 χρόνια.
Εν τω μεταξύ, μετά την κατάθεση της παραπάνω αίτησης, έρχεται ο διορισμός στην άλλη θέση μέσω αγροτικού, διορίζεται κανονικότατα χωρίς κανένα κώλυμα κι όταν ξεμπερδέψει το ΣΚΕΙΟΠΝΙ κι έχει κερδίσει την θέση, παραιτείται από τη θέση του «αγροτικού» και παίρνει την άλλη θέση. Κανονικά και με το νόμο.
Εγγραφή ή ΕίσοδοςΔεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links).
Εγγραφή ή Είσοδοςο συνάδελφος θέλει να «παίξει μπάλα» μόνος του στο διθέσιο Π.Ι.
--- Τέλος παράθεσης ---
... με ό,τι αυτό συνεπάγεται από συνταγογραφικής (κυρίως) άποψης; Ομολογώ ότι αυτό το ενδεχόμενο δεν μου πέρασε καν από τη σκέψη! Φτου μου!
--- Τέλος παράθεσης ---
Φτου σου (δις)
Όσον αφορά την «μπάλα» που μπορεί να παιχτεί στο Π.Ι. ξέρεις πολύ καλά ότι δεν «παίζεται» μόνο στο χώρο της συνταγογραφίας αλλά κυρίως στο χώρο της «κατ’ οίκον νοσηλείας» αν οι κατ’ οίκον νοσηλευόμενοι διαπνέονται, όπως και ο «μπαλαδόρος» από λεφτά αισθήματα…
kefalidisg:
Eυχαριστώ πολύ τους συναδέρφους για την έγκυρη και άμεση ενημέρωση!
Να ξεκαθαρίσω πως τα παραπάνω αφορούν πραγματική περίπτωση και σίγουρα δεν είμαι εγώ αυτός (για να μην παρεξηγούμαστε). Κάτι τέτοιο υποπτευόμουν και εγώ ότι είναι νόμιμο αλλά δεν ήμουν και πολύ σίγουρος!!!!!
Αυτά βλέπουν στο υπουργείο και μας βάζουν τρικλοποδιές, όμως είναι άδικο για άλλους συναδέρφους που έχουν άνάγκη να μεταπηδήσουν σε κάποιο άλλο ΠΙ και δυσκολεύονται γιατί θα πρέπει να παραιτηθούν!
Πλοήγηση
[0] Λίστα μηνυμάτων
[#] Επόμενη σελίδα
Μετάβαση στην πλήρη έκδοση