Θέματα Εργασίας > Εργασία στο δημόσιο τομέα

Κρίσεις - Μονιμότητα στο Ε.Σ.Υ

<< < (11/12) > >>

EzeΤΡΟΛ:
27/02/2009
Οι βουλευτές γίνονται αυτοδικαίως διευθυντές του ΕΣΥ! (ΑΥΓΗ)
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
 
Καταγγελία που αποκαλύπτει το φαύλο και αναξιοκρατικό καθεστώς του ΕΣΥ και τα προνόμια υπέρ των βουλευτών έκανε χθες στη Βουλή ο Αλέκος Αλαβάνος κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου για τους νοσοκομειακούς γιατρούς. Ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ είπε ότι πολλοί από τους βουλευτές - γιατρούς "βρίσκονται εν αμαρτίαις" όταν μιλούν για το ΕΣΥ, διότι με χαριστική ρύθμιση όταν δεν εκλεγούν γίνονται "αυτοδικαίως και χωρίς κρίση" διευθυντές του ΕΣΥ, ακόμα και αν δεν είναι ενταγμένοι στο ΕΣΥ!

Κι όλα αυτά, ενώ οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ δίνουν λυσσαλέα μάχη στη Βουλή κατά του πολυδιευθυντικού συστήματος!

Ένοχη αντίδραση...

Τη ρύθμιση αυτή έχουν αξιοποιήσει βουλευτές και πρ. υπουργοί του ΠΑΣΟΚ, αλλά και της Ν.Δ. Αυτό εξηγεί και την άμεση αντίδραση του βουλευτή της αξιωματικής αντιπολίτευσης Δημήτρη Λυντζέρη, ο οποίος ζήτησε τον λόγο επί προσωπικού και ισχυρίσθηκε ότι "η ρύθμιση δεν αφορά τους ευρισκόμενους στην αίθουσα. Ο λαϊκισμός έχει τα όριά του. Το τι θα κάνουν οι βουλευτές όταν δεν εκλέγονται είναι δικό τους θέμα. Δεν αισθάνομαι καμία αμαρτία"! Πιο προσεκτικός ο βουλευτής της Ν.Δ. και τ. υφυπουργός Υγείας Θανάσης Γιαννόπουλος είπε ότι είναι αντίθετος στη ρύθμιση και πρότεινε να αλλάξει. Ο Δ. Αβραμόπουλος δεν αναφέρθηκε στο θέμα…

Πρόκειται για "χαριστική, αδικαιολόγητη και φωτογραφική για τους βουλευτές" ρύθμιση, απάντησε ο Αλ. Αλαβάνος και σημείωσε, χωρίς να χρησιμοποιήσει ονόματα ότι νυν βουλευτής, κεντρικό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ αξιοποίησε τη ρύθμιση.

Δ. Ρέππας, Στ. Μανίκας, Β. Μαλέσιος, Μ. Νεονάκης κ.ά.

Σύμφωνα με πληροφορίες, διευθυντές στο ΕΣΥ βάσει της φωτογραφικής ρύθμισης έχουν γίνει: οι Δημήτρης Ρέππας (Αρκαδία) στον Ευαγγελισμό, Στέφανος Μανίκας (Α' Αθηνών), Βαγγέλης Μαλέσιος (Ιωαννίνων) και Δημήτρης Κοσσυβάκης (Άρτας) στο Σωτηρία, οι Μιχάλης Νεονάκης (Ρέθυμνο) και Χρήστος Σμυρλής (Αιτωλοακαρνανίας) στο ΚΑΤ, ο Τάσος Χωρέμης (Κορινθία) στο Γεννηματά και ο Δημήτρη Θάνος (Φωκίδα). Από τη Ν.Δ. ο Νίκος Τζήρος (Γρεβενά) και η Ουρανία Παπανδρέου (Εύβοια), αλλά και ο πρ. βουλευτής της ΔΗΑΝΑ Δ. Μανουσάκης (Πέλλα) στο Κ.Υ. Κορωπίου. Υπογραμμίζεται ότι η πλειονότητα των ανωτέρω ήταν εκτός ΕΣΥ και βρέθηκε στο ΕΣΥ χάριν της ρύθμισης!

Ο Αλ. Αλαβάνος υπογράμμισε στην παρέμβασή του ότι μέσω των αντιδράσεων των βουλευτών της Ν.Δ. και του ΠΑΣΟΚ στη σύμβαση με την ΟΕΝΓΕ "εκφράσθηκε ένα κατεστημένο διευθυντικό και μεγαλοϊατρικό". Κατήγγειλε ακόμη την αδιαφάνεια στις προαγωγές του ΕΣΥ λέγοντας ότι "μέσα από αναξιοκρατικές κρίσεις κάποιοι γιατροί έγιναν διευθυντές και άλλοι της ίδιας γενιάς, που δεν υπολείπονταν σε τίποτα παρά μόνο στους δεσμούς τους με τα κόμματα έμειναν επιμελητές Β".
 

πρώτη & καλύτερη:
Την ίδια στιγμή που μαθαίναμε τα παραπάνω, και ότι οι πολύ αξιόλογοι συνάδελφοι είναι πλέον διευθυντές ΕΣΥ, βγήκε στο φως της δημοσιότητας έρευνα που πραγματοποίησε το Τμήμα Στατιστικής του Οικονομικού Πανεπιστημίου της Αθήνας σε δείγμα 4.720 πολιτών και παρουσίασε ο πρόεδρος του τμήματος, καθηγητής Επ. Πανάς.

Σύμφωνα με αυτή την έρευνα Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος  το 70,7% των πολιτών κρίνει ότι είναι αρκετά ή πολύ διαδεδομένα τα φαινόμενα διαφθοράς μεταξύ των βουλευτών και ακολουθούν οι πολεδομίες με 69,6% αρνητική γνώμη, οι εφορίες με 67,9%, οι γιατροί με 63,6%.

Μένει αναπάντητο το ερώτημα βέβαια, πόσο θεωρούν οι πολίτες διαδεδομένα τα φαινόμενα διαφθοράς ανάμεσα σε κατηγορίες που είναι συνδυασμοί των παραπάνω: π.χ.: εφοριακός και βουλευτής, βουλευτής και υπάλληλος πολεοδομίας -μπαα, μάλλον δεν υπάρχει τέτοιο πράμα-, εφοριακός και υπάλληλος πολεοδομίας -κουφό ακούγεται-, βουλευτής και ιατρός. Αν δανειστούμε τις uptodate στατιστικές μεθόδους από τη μαχόμενη βιβλιογραφία, ο εφοριακός και υπάλληλος πολεοδομίας θα πρέπει να θεωρείται 69,2+τετρ.ρίζα 67,7/553= κατά 76%! Αφήνουμε τους υπολογισμούς για εσάς, για την επιλογή ιατρός και βουλευτής.

Corruption, corruption, corruption.....
Αν έχετε στοιχεία κύριε στον εισαγγελέα!!



ps. Για όσους ανησυχούν από τα αποτελέσματα της μελέτης, καθώς όλο και κανένα πάρε-δώσε έχουν με τις παραπάνω κατηγορίες, προτείνω να μην ανησυχούν στα αλήθεια, καθώς αυτές τις ανυπόστατες κατηγορίες τις έχουμε ακούσει πολλέεες φορές σε αυτή τη χώρα, άσε που και ο κόσμος τρώει κουτόχορτο, δεν ξέρει να διαβάζει, βλέπει όλο μπάλα και πρωινάδικα. Έτσι κι αλλιώς, οι κυβερνήσεις πέφτουνε μα η αγάπη μένει. Love  :-* :-*

D-Michalis:
Όλα καλά βρέ παιδιά, αλλά ο κ. Τάσος Χωρέμης (Κορινθία), είναι Γ.Γ.
Ως τί Δ/ντης πήγε στο Γεννηματά?

flone:
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος

EzeΤΡΟΛ:
Αν κατάλαβα σωστά, πρόκειται για μια γενναία παραχώρηση εκ μέρους του να αναλάβει καθήκοντα Δ/ντη ΕΣΥ στο "Γ. Γεννηματάς".  Ας είναι, αφού πρόκειται να συνεχίσει την "πολυεπππππίπεδη" (με όσα π θέλετε)  ππππππππροσφορά του στην κοινωνία και τους ππππππολίτες.

Γνωρίζω έναν οδοντίατρο, που αναφέρεται στο δημοσίευμα που παρατέθηκε παραπάνω, βουλευτή κατά το διάστημα 1990-1993 (μοναδική θητεία), που αν και ήταν εκτός ΕΣΥ, καταδέχτηκε μετέπειτα κάνοντας χρήση του Νόμου να μπει σε αυτό ως Δ/ντης.

Πλοήγηση

[0] Λίστα μηνυμάτων

[#] Επόμενη σελίδα

[*] Προηγούμενη σελίδα

Μετάβαση στην πλήρη έκδοση