Θέματα Εργασίας > Εργασία στο δημόσιο τομέα
Κρίσεις - Μονιμότητα στο Ε.Σ.Υ
πρώτη & καλύτερη:
Πραγματικά, η ανακοίνωση είναι ένα διαμάντι ανάμεσα στη σύγχρονη μετριότητα που ζούμε. Είναι μια μοναδική ελεγεία ανάμεσα σε αυτή την, δίχως πάτο, σύγχρονη μιζέρια. Το κείμενο σπάει κόκαλα, θέτει τον τύπο επί τον ήλιο τον πύλον. Θερμά συγχαρητήρια επί τη αναλείψη και κάθε επιτυχία στο δύσκολο έργο σας, αλλά εσείς δεν έχετε ανάγκη, το κατέχετε το θέμα. Θερμά συγχαρητήρια και πάλι.
Κάτι αλλάζει σε αυτόν τον τόπο....
flone:
Ν. 1759/1988
Ασφαλιστική κάλυψη ανασφάλιστων ομάδων, βελτίωση της κοινωνικοασφαλιστικής προστασίας και άλλες διατάξεις.- (Α' 50).
Άρθρο 50.
Γιατροί που απώλεσαν μετά τη δημοσίευση του ν. 1397/1983 τη βουλευτική ιδιότητα, μπορούν να διορίζονται με απόφαση του Υπουργού Υγείας, Πρόνοιας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων ανάλογα με τα χρόνια άσκησης της ιατρικής ειδικότητας σε κενές οργανικές ή προσωπικές προσωποπαγείς θέσεις του κλάδου γιατρών Ε.Σ.Υ. της περιφέρειας προτίμησής τους που συνιστώνται με την απόφαση διορισμού και καταργούνται με την για οποιοδήποτε λόγο, αποχώρησή τους από την υπηρεσία.
Για τους γιατρούς της προηγούμενης παραγράφου δεν έχουν ισχύ τα όρια ηλικίας που αναφέρονται στο άρθρο 26 του ν. 1397/1983.
[ΣΗΜ: Το εδάφιο γ' καταργήθηκε με το άρθρο 150 του Ν.2071/1992 (ΦΕΚ Α 123):
“Το εδ. γ' του άρθρου 50 του ν. 1759/1988 καταργείται αφ' ης ετέθη”.]
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Έτσι, για το κουτσομπολιό, ξέρει κανείς γιατί έγινε η στάση στο Μαρκόπουλο? Προσωπικά μηνύματα δεκτά.
anastasios theodoridis:
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links).
Εγγραφή ή Είσοδος27/02/2009
Οι βουλευτές γίνονται αυτοδικαίως διευθυντές του ΕΣΥ! (ΑΥΓΗ)
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links).
Εγγραφή ή Είσοδος
Καταγγελία που αποκαλύπτει το φαύλο και αναξιοκρατικό καθεστώς του ΕΣΥ και τα προνόμια υπέρ των βουλευτών έκανε χθες στη Βουλή ο Αλέκος Αλαβάνος κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου για τους νοσοκομειακούς γιατρούς. Ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ είπε ότι πολλοί από τους βουλευτές - γιατρούς "βρίσκονται εν αμαρτίαις" όταν μιλούν για το ΕΣΥ, διότι με χαριστική ρύθμιση όταν δεν εκλεγούν γίνονται "αυτοδικαίως και χωρίς κρίση" διευθυντές του ΕΣΥ, ακόμα και αν δεν είναι ενταγμένοι στο ΕΣΥ!
Κι όλα αυτά, ενώ οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ δίνουν λυσσαλέα μάχη στη Βουλή κατά του πολυδιευθυντικού συστήματος!
Ένοχη αντίδραση...
Τη ρύθμιση αυτή έχουν αξιοποιήσει βουλευτές και πρ. υπουργοί του ΠΑΣΟΚ, αλλά και της Ν.Δ. Αυτό εξηγεί και την άμεση αντίδραση του βουλευτή της αξιωματικής αντιπολίτευσης Δημήτρη Λυντζέρη, ο οποίος ζήτησε τον λόγο επί προσωπικού και ισχυρίσθηκε ότι "η ρύθμιση δεν αφορά τους ευρισκόμενους στην αίθουσα. Ο λαϊκισμός έχει τα όριά του. Το τι θα κάνουν οι βουλευτές όταν δεν εκλέγονται είναι δικό τους θέμα. Δεν αισθάνομαι καμία αμαρτία"! Πιο προσεκτικός ο βουλευτής της Ν.Δ. και τ. υφυπουργός Υγείας Θανάσης Γιαννόπουλος είπε ότι είναι αντίθετος στη ρύθμιση και πρότεινε να αλλάξει. Ο Δ. Αβραμόπουλος δεν αναφέρθηκε στο θέμα…
Πρόκειται για "χαριστική, αδικαιολόγητη και φωτογραφική για τους βουλευτές" ρύθμιση, απάντησε ο Αλ. Αλαβάνος και σημείωσε, χωρίς να χρησιμοποιήσει ονόματα ότι νυν βουλευτής, κεντρικό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ αξιοποίησε τη ρύθμιση.
Δ. Ρέππας, Στ. Μανίκας, Β. Μαλέσιος, Μ. Νεονάκης κ.ά.
Σύμφωνα με πληροφορίες, διευθυντές στο ΕΣΥ βάσει της φωτογραφικής ρύθμισης έχουν γίνει: οι Δημήτρης Ρέππας (Αρκαδία) στον Ευαγγελισμό, Στέφανος Μανίκας (Α' Αθηνών), Βαγγέλης Μαλέσιος (Ιωαννίνων) και Δημήτρης Κοσσυβάκης (Άρτας) στο Σωτηρία, οι Μιχάλης Νεονάκης (Ρέθυμνο) και Χρήστος Σμυρλής (Αιτωλοακαρνανίας) στο ΚΑΤ, ο Τάσος Χωρέμης (Κορινθία) στο Γεννηματά και ο Δημήτρη Θάνος (Φωκίδα). Από τη Ν.Δ. ο Νίκος Τζήρος (Γρεβενά) και η Ουρανία Παπανδρέου (Εύβοια), αλλά και ο πρ. βουλευτής της ΔΗΑΝΑ Δ. Μανουσάκης (Πέλλα) στο Κ.Υ. Κορωπίου. Υπογραμμίζεται ότι η πλειονότητα των ανωτέρω ήταν εκτός ΕΣΥ και βρέθηκε στο ΕΣΥ χάριν της ρύθμισης!
Ο Αλ. Αλαβάνος υπογράμμισε στην παρέμβασή του ότι μέσω των αντιδράσεων των βουλευτών της Ν.Δ. και του ΠΑΣΟΚ στη σύμβαση με την ΟΕΝΓΕ "εκφράσθηκε ένα κατεστημένο διευθυντικό και μεγαλοϊατρικό". Κατήγγειλε ακόμη την αδιαφάνεια στις προαγωγές του ΕΣΥ λέγοντας ότι "μέσα από αναξιοκρατικές κρίσεις κάποιοι γιατροί έγιναν διευθυντές και άλλοι της ίδιας γενιάς, που δεν υπολείπονταν σε τίποτα παρά μόνο στους δεσμούς τους με τα κόμματα έμειναν επιμελητές Β".
--- Τέλος παράθεσης ---
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links).
Εγγραφή ή Είσοδος
Καταργεί τη διάταξη της ντροπής ο υπ. Υγείας, Ανδρέας Λοβέρδος, σύμφωνα με την οποία οι γιατροί βουλευτές όταν έχαναν τη βουλευτική τους έδρα μπορούσαν να τοποθετηθούν ως διευθυντές στο Εθνικό Σύστημα Υγείας, ακόμα και αν όσο ασκούσαν το επάγγελμα τους, ήταν απλοί ιδιώτες.
Με το νέο νομοσχέδιο που θα ψηφιστεί αύριο, οι γιατροί βουλευτές όταν χάνουν την έδρα τους και εφόσον πριν γίνουν βουλευτές εργάζονταν στο ΕΣΥ θα επιστρέφουν στην ίδια θέση που είχαν.
Πλοήγηση
[0] Λίστα μηνυμάτων
Μετάβαση στην πλήρη έκδοση