Γενικά > Γενική συζήτηση

Αντιφάσεις

<< < (2/2)

amorfati:
Φαντάζομαι ότι εάν γίνουν εκλογές τον Ιούνιο εκείνοι οι πύρινοι λόγοι Ξανθού περί "ευνοιοκρατίας και νεποτισμού" (Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος) θα εκφωνηθούν εκ νέου. Ωραία θα αποκτήσουμε και νέους "Μαυρογιαλούρους"

amorfati:
Για να δούμε τι έλεγε μια από τις συνιστώσες του ΣΥΡΙΖΑ για τον Πρόεδρο Μποδοσάκη. Τώρα μούγκα βέβαια γιατί τον έχουμε ανάγκη.

Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος

Στάθης Γιαννακόπουλος:
Η παραπληροφόρηση, αν γίνεται ακούσια είναι αφέλεια ή ανοησία, αν γίνεται εκούσια είναι προβοκάτσια και υποκρύπτει δόλιους σκοπούς και άνομα συμφέροντα. Για να βάλουμε τα πράγματα στη θέση τους, ακούστε σας παρακαλώ και τη δική μου εκδοχή:
1. Η ΑΡΣΙ είναι ένα ανεξάρτητο συνδικαλιστικό αριστερό σχήμα στο χώρο των νοσοκομειακών γιατρών που έχει συνεπή αγωνιστική πορεία εδώ και πολλά χρόνια και έχει επιβραβευθεί γι'αυτό στις εκλογές της ΕΙΝΑΠ πολλές φορές. Δεν είχε ούτε έχει καμία απολύτως σχέση με κανένα ΣΥΡΙΖΑ, και όποιος υποστηρίζει το αντίθετο ας πάει να τους το πει ο ίδιος να δούμε πως θα αντιδράσουν. Το παραμυθάκι με τις "συνιστώσες" έχει παραγίνει και έχει αρχίσει να ενοχλεί. Καλό είναι επίσης όποιος το αναπαράγει να μας λέει δημόσια σε ποια γαλαζιομπλε συνιστώσα ήταν ή είναι ακόμη.
2. Ο Υπουργός δέχεται μια πρόσκληση από μια επιστημονική εταιρία (για την οποία σχεδόν όλοι συμφωνούσαν μέχρι πρότινος ότι είναι ο επίσημος φορέας των Γ.Ι.) να μιλήσει για την ΠΦΥ. Το μόνο που μπορώ να του καταλογίσω είναι έλλειψη συμβούλων (κάποιος έπρεπε να του πει που πάει...) και ένα πρόβλημα αισθητικής (κανονικά δεν πρέπει ούτε να φωτογραφίζεσαι δίπλα σε τέτοιους ανθρώπους). Όσον αφορά τη στήριξη στο Μποδοσάκη κλπ. εγώ δε τη βλέπω. Από ότι γνωρίζω, σε άλλους έχει αναθέσει την επεξεργασία πρότασης για την ΠΦΥ.
2. Το πρόβλημα με την ΕΛΕΓΕΙΑ, το Μποδοσάκη κλπ. δεν είναι τωρινό αλλά κρατάει χρόνια. Για όποιον δεν ξέρει αλλά και όποιον θέλει να φρεσκάρει τη μνήμη του παραθέτω αυτούσιο ένα από τα ελάχιστα δικά μου μηνύματα σε αυτό το forum από το Φεβρουάριο του 2008.

Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος

"Δε μου αρέσει καθόλου να λέω "... τα λέγαμε εμείς", αλλά να που δυστυχώς συμβαίνει. Όταν φωνάζαμε από χρόνια ότι χρειάζεται σθεναρή στάση απέναντι στις αυθαιρεσίες κάποιων που παρουσιάζονται ως σωτήρες ή αυτοκράτορες, ήμασταν κακοί. Όταν προειδοποιούσαμε να μη στηρίζουμε με λόγια και έργα ανθρώπους που αποδεικνύουν καθημερινά ότι η μόνη τους έγνοια είναι η κατάκτηση και η νομή της εξουσίας, είμασταν εμπαθείς. Όταν φωνάζαμε ότι είναι απαράδεκτο να κρατάει επί 20 χρόνια τα ηνία σε επιστημονικό και συνδικαλιστικό επίπεδο μια κλίκα ανθρώπων, η οποία διευρύνεται με το γνωστό τρόπο "σου δίνω θέση και λόγο, σε βάζω στο παιχνίδι κι εσύ με στηρίζεις", ήμασταν κακοήθεις. Όταν, στο ξεκίνημα του forum γινόταν κουβέντα για πλουραλισμό και ανεκτικότητα, κάποιοι νόμιζαν ότι τα λέμε γιατί θέλουμε κι εμείς κομμάτι από την πίτα. Τώρα, που πετάνε ξεδιάντροπα εκτός διαδικασιών ανθρώπους που έχουν προσφέρει άφθονο κόπο και ενέργεια, όπως ο Μιχάλης, ο Κουναλάκης και άλλοι, δεν έχουμε τι να πούμε. Έπρεπε να έχουμε δράσει νωρίτερα. Έπρεπε η Ένωση να έχει τηρήσει πιο θαραλλέα στάση στο ζήτημα του Ζαγκλιβερίου, έπρεπε να έχει απαγορεύσει σε επώνυμους μεγαλόσχημους να υβρίζουν και να λοιδωρούν μέσω του forum ατιμώρητα, έπρεπε να δειτε την καταιγίδα να έρχεται. Το έχω ξαναπεί σε αυτό το forum, με αφορμή ένα "καυγά" μας με τον Κουναλάκη, ότι μπορούμε να υποστηρίζουμε τις απόψεις μας, να φωνάζουμε και να μαλώνουμε, αρκεί να μπορούμε να κοιτάμε ο ένας τον άλλο στα μάτια γνωρίζοντας ότι είναι ειλικρινής και τίμιος. Με πόσους άραγε γνωστούς σας γενικούς γιατρούς μπορείτε να το κάνετε αυτό, τώρα που η ενοχλητική φωνή του forum φιμώθηκε, τουλάχιστον επισήμως;
Το καλό του forum, για το οποίοι αξίζουν συγχαρητήρια σε αυτούς που το εμπνεύστηκαν και το υλοποίησαν, είναι ότι έφερε όλα τα ζητήματα, την πληροφορία και τις απόψεις στο φως, πράγμα που πρώτη φορά έγινε στο χώρο μας. Αυτή την έκθεση στο φως μόνο όσοι έχουν να κρύψουν κάτι τη φοβούνται. Τα άλλα, περί δήθεν προβλημάτων που προκαλεί η ανωνυμία, είναι προφάσεις εν αμαρτίαις.
Εγώ την πρότασή μου την έκανα ξεκάθαρα και ανοιχτά στη συνέλευση: πρέπει να αλλάξουμε διαδικασίες ώστε να αποφύγουμε τέτοια φαινόμενα "απολυταρχισμού". Δεν είναι δυνατόν σωματείο ή ένωση γιατρών να εκλέγει την ηγεσία του με τρόπο που ούτε τα παιδάκια στην Α' Δημοτικού δεν θα επέλεγαν: να ψηφίζουμε για κάθε θέση ξεχωριστά και να επιτρέπουμε σε μια πλειοψηφία, μικρή η μεγάλη, να έχει τον απόλυτο έλεγχο, χωρίς να μπορεί να εκλεγεί ούτε ένας που να παριστάνει την αντιπολίτευση. Κι όλα αυτά με το επιχείρημα ότι δε θα γίνουμε ΟΕΝΓΕ και ότι ο αρχηγός πρέπει να διοικεί με το επιτελείο του. Αυτό το άκουσα πριν 10 χρόνια από τον πρόεδρο της ΕΛΕΓΕΙΑ (όπου και εκεί η διαδικασία εκλογής είναι όλως τυχαίως η ίδια...) και θεωρώ πολιτικό ατόπημα να το υποστηρίζει κανείς σήμερα. Εκτός αν είναι αφελής και θεωρεί ότι όλοι έχουμε καλές προθέσεις. Η λύση είναι η εκλογή των μελών του ΔΣ με σταυρό από ενιαίο ψηφοδέλτιο και στη συνέχεια οι εκλεγμένοι να συνέρχονται και να εκλέγουν τον πρόεδρο και τα άλλα μέκη του ΔΣ. Είδατε όσοι ήσασταν στη ΓΣ πόσο κόπτονται μερικοί - μερικοί να μην αλλάξει αυτός ο τρόπος εκλογής. Τα συμπεράσματα δικά σας."
24/2/2008
Συναδερφικά
Στάθης Γιαννακόπουλος

Το μήνυμα γράφτηκε μετά από τη συνέλευση της ένωσης Γ.Ι. σε ένα κεντρικό νοσοκομείο της Αθήνας (που δυστυχώς δε θυμάμαι ποιο ήταν). Στη συνέλευση αυτή έγινε μια τελευταία προσπάθεια, τουλάχιστον από εμένα, να αλλάξουν λίγο οι κανόνες του παιχνιδιού και να πάψει αυτή η γελοιότητα στην επιστημονική και συνδικαλιστική εκπροσώπηση των Γ.Ι. Όσοι ήταν εκεί θα θυμούνται ότι πολλοί από αυτούς που με λόγια και έργα αντέδρασαν στις όποιες αλλαγές, έχοντας έρθει "τραινάκι" με έξοδα της ΕΛΕΓΕΙΑ δήθεν για συνεδρίαση (όλων) των επιτροπών της, υπερασπιζόμενοι τον πρόεδρό τους, σήμερα ανήκουν στο αντίπαλο στρατόπεδο και φωνάζουν για δημοκρατία. Σωστό το αίτημα, κι εγώ μαζί τους, μόνο που έχω κάποιες αμφιβολίες για τις τελικές προθέσεις
Από τότε η πάγια θέση μου ήταν και είναι ότι δε με νοιάζει αν το "παιχνίδι" των συνεδρίων, ημερίδων κλπ το διαχειρίζεται ο Μερκούρης, ο Συμεωνίδης, ο Σκληρός, η Περδικάκη ή όποιος άλλος θέλει. (για να μην παρεξηγηθώ, κι εγώ πάω σε συνέδρια και ημερίδες...). Έχω αποδεχθεί ότι θα υπάρχει ότι κι αν κάνουμε. Το σημαντικό είναι να υπάρχει πλουραλισμός και στοιχειώδης δημοκρατία ώστε να περιορίζονται φαινόμενα ασυδοσίας και διαφθοράς, να μην υπάρχει μονοπώλιο στην εκπροσώπηση των ΓΙ στα διεθνή επιστημονικά fora και να μην αποκλείονται άξιοι συνάδερφοι από το επιστημονικό και εκπαιδευτικό κομμάτι. Προσωπικά θα στήριζα μια κίνηση που θα ένωνε όλα τα κομμάτια (παλιά και καινούργια) με ένα νέο δημοκρατικό καταστατικό. Νομίζω ότι για οικονομικούς καθαρά λόγους δε θα το δούμε αυτό.

Με συγχωρείτε αν σας κούρασα. Είναι και το κλίμα βαρύ λόγω των δυσάρεστων γεγονότων...
 

Πλοήγηση

[0] Λίστα μηνυμάτων

[*] Προηγούμενη σελίδα

Μετάβαση στην πλήρη έκδοση