Καλώς ήρθατε στην διαδικτυακή μας κοινότητα.
Εδώ μπορείτε να συζητήσετε και να ενημερωθείτε για θέματα που αφορούν την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας.
Για να συμμετέχετε και να μπορείτε να κατεβάσετε αρχεία και εικόνες που βρίσκονται στα μηνύματα πρέπει να εγγραφείτε.
Η εγγραφή είναι δωρεάν και θα σας αποσταλεί άμεσα ένα e-mail για την ενεργοποίηση της εγγραφής σας.
Εάν δεν το λάβετε σε λίγα λεπτά ελέγξετε το φάκελο ομαδικής αλληλογραφίας ή το φάκελο SPAM ή το φάκελο ανεπιθύμητης αλληλογραφίας καθώς μπορεί να βρεθεί εκεί από λάθος του λογισμικού ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.
Εάν έχετε ξεχάσει τον κωδικό σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας ξανασταλεί από εδώ.
19 Οκτωβρίου 2024, 17:22:40

Αποστολέας Θέμα: Αντιφάσεις  (Αναγνώστηκε 6332 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

16 Απριλίου 2015, 08:48:51
Αναγνώστηκε 6332 φορές

amorfati

Επισκέπτης
Συνάντηση με Αναπληρωτή Υπουργό Υγείας κ. Α. Ξανθό (Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος)

1. Ο πρόεδρος της ΕΛΕΓΕΙΑ κ. Μποδοσάκης Μερκούρης συναντήθηκε με τον Αναπληρωτή Υπουργό Υγείας κ. Α. Ξανθό και τον προσεκάλεσε να παραστεί ως σχολιαστής στο Πολιτικό Τραπέζι με τίτλο «Η ΠΦΥ και ο Γενικός/Οικογενειακός Ιατρός στην Ελλάδα του αύριο» που οργανώνεται στις 16 Απριλίου 2015 και ώρα 13:00 - 14:30 στα πλαίσια του 27ου Πανελληνίου Συνεδρίου Γενικής Ιατρικής. Ο Yπουργός απεδέχθη την πρόσκληση και δήλωσε ότι θα παραστεί οπωσδήποτε.

Ταυτόχρονα ο Πρόεδρος εξήγησε στον κ. Υπουργό την ανάγκη συνεργασίας του Υπουργείου Υγείας με τους φορείς της Γενικής/Οικογενειακής Ιατρικής (ΕΛΕΓΕΙΑ-ΕΝΩΣΗ). Έθεσε στον κ. Υπουργό θέματα που χρειάζονται άμεση παρέμβαση όπως π.χ. παράνομες μετακινήσεις Γ.Ι. από Κ.Υ. και Π.Ι., μονιμοποιήσεις Γ.Ι., παράλογη υποβάθμιση του ρόλου τους (εντολές φυσιοθεραπειών, άδειες οπλοκατοχής κ.λ.π) και αδικαιολόγητες καθυστερήσεις στις αναβαθμίσεις τους στο ΕΣΥ. Επιπρόσθετα βέβαια τέθηκαν τα θέματα των αδικαιολόγητων καθυστερήσεων από το ΚΕΣΥ σχετικά με την αναμόρφωση του Συντονισμού Εκπαίδευσης Ειδικευομένων Γενικής Ιατρικής αλλά και των απόψεών μας αναφορικά με την εφαρμογή του Οικογενειακού Ιατρού στην Ελλάδα.

Συμφωνήθηκε να υπάρξει συνάντηση εργασίας μεταξύ του Υπουργείο και των φορέων μας εντός των προσεχών ημερών.


2. Τρίζει ο θρόνος του Μ. Μποδοσάκη (Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος)

Πρόεδρος της ΕΛΕΓΕΙΑ από το 1986 μέχρι σήμερα ο  συνταξιούχος 70χρονος γενικός γιατρός κ. Μποδοσάκης, δεν παύει να επιθυμεί διακαώς να παραμείνει ισόβιος πρόεδρος. Μετέρχεται λοιπόν απίθανες μεθοδεύσεις προκειμένου να μην ανατραπεί στο συνέδριο Γενικής Ιατρικής που πραγματοποιείται στην Κρήτη την ερχόμενη εβδομάδα.
Όσοι γνωρίζουν καλά όσα συμβαίνουν στο ΔΣ της ΕΛΕΓΕΙΑ λένε πως η υποψηφιότητα του έως τώρα Α΄ Αντιπροέδρου κ. Συμεωνίδη έχει φέρει σε κατάσταση πανικού τον κ. Μποδοσάκη, καθώς κι εκείνους που τον στηρίζουν, φοβούμενοι πως η διαφαινόμενη ανατροπή στις εκλογικές διαδικασίες θα σημάνει ταυτόχρονα ριζικές αλλαγές και ανατροπές στην ηγετική ομάδα. Γι αυτό ο κ. Μποδοσάκης επέβαλε εδώ και μήνες εμπάργκο σε εγγραφές νέων μελών, ώστενα διατηρήσει ελεγχόμενη την  κατάσταση και να ελαχιστοποιήσει τις απώλειες.
Ήδη εξελίσσεται ένας άνευ προηγουμένου πόλεμος απέναντι σε Γενικούς Γιατρούς που έχουν απαυδήσει με τις μεθοδεύσεις του κ. Μποδοσάκη, μεθοδεύσεις που επαναλαμβάνονται πανομοιότυπα για τρείς δεκαετίες, ζητώντας να υπάρξει ανανέωση στην εκπροσώπηση της πολύπαθης ειδικότητας και απεξάρτηση από τις παλαιοκομματικές πρακτικές.

18 Απριλίου 2015, 12:16:42
Απάντηση #1

amorfati

Επισκέπτης
Επανεξελέγη ο κ. Μποδοσάκης με διπλάσιες σχεδόν ψήφους από αυτές που πήρε ο κ. Συμεωνίδης. Λέτε να έβαλε το χέρι του ο Αναπληρωτής Υπουργός ο οποίος φωτογραφήθηκε με τον Πρόεδρο με πλατειά χαμόγελα; Θα το δούμε με την λίστα των Συντονιστών που προτείνει ο κ. Μποδοσάκης. οι οποίοι είναι όλοι άνθρωποί του.
Αυτή την στιγμή δεν υπάρχει ουδείς νόμιμος Συντονιστής Γενικής Ιατρικής. Ο άτυπος θεσμός καταργήθηκε με την απόφαση 1416/2010 ΣτΕ. Για να είναι έγκυρος ο Γενικός Συντονιστής, λέγει η απόφαση, πρέπει να έχει έκδοθεί κανονιστική υπουργική πράξη την οποία ακόμη και τεώς υπουργός κ. Βορίδης αρνήθηκε να υπογράψει γιατί όλοι οι συντονιστές ήταν άνθρωποι του κ. Μποδοσάκη. Ο Αναπληρωτής Υπουργός καθυστερεί να υπογράψει την κανονιστική πράξη. Μάλλον θα περίμενε τις εκλογές της ΕΛΕΓΕΙΑ. Αν ο επανεκλεγείς πρόεδρος είναι ο εκλεκτός του και προνομοιακός συνομολιτής του θα το δούμε σύντομα.


21 Απριλίου 2015, 12:50:49
Απάντηση #2

amorfati

Επισκέπτης
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος

22 Απριλίου 2015, 20:47:11
Απάντηση #3

amorfati

Επισκέπτης

Φαίνεται ότι ο Αναπληρωτής Υπουργός και πρώην μέλος της Ο.Ε.Ν.Γ.Ε ξέχασε τις τους έσουρνε ο Μποδοσάκης Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος και χαιρέτησε "αγωνιστικά" το συνέδριο της ΕΛΕΓΕΙΑ και με την ομιλία του στο Συνέδριο στήριξε ουσιαστικά τον Μποδοσάκη ο οποίος είχε ήδη πει ότι θα τον έφερνε Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος.

Και ο συνεργάτης του Ξανθού, Δ. Βαρνάβας τι τα θέλει και δημοσιεύει στο Ygeianet σχόλια για τον Μποδοσάκη Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος και γελοιοποιείται.

Μάλλον μας δουλεύουν όλους Νυν Συνδικαλιστές - Πρώην Συνδικαλιστές και νυν Υπουργοί. Ο μόνος συνεπής είναι ο Πρόεδρος. Δεν έχει πάρει τίποτα πίσω από αυτά έχει πει.

23 Απριλίου 2015, 01:28:38
Απάντηση #4
Αποσυνδεδεμένος

Δ. Κουναλάκης

Administrator
Εγώ θα πρότεινα να ρωτήσετε το Μπασκόζο.

Επί τη ευκαιρία, χαζεύοντας το ψηφοδέλτιο παρατηρώ ότι ο πρόεδρος δεν έχει αναπληρωματικό. Φαντάζομαι ότι όλοι οι υπόλοιποι είναι αναλώσιμοι....
Η υπογραφή μου αφιερωμένη στους "αναλώσιμους".
Eίπες ότι μια μέρα θα φύγεις, μην τολμήσεις, είσαι χαζός;
όταν έχεις τέτοιους αυλικούς και τέτοια καρέκλα, τι απερισκεψία!
Ένα ξεροκόμματο κάθε πιστός να μασουλάει, "Ναι αρχηγέ" θα λέει συνεχώς
τιμωρία αμείλικτη σ' όποιον τολμά να σ΄αμφισβητεί έργα και πρόσωπα, τι ύβρης!
Ω αρχηγέ, είσαι ο μοναδικός, και τη ζωή μας χρωστάμε σε σένα οι φτωχοί!
Από μετάφραση αραβικού κειμένου

23 Απριλίου 2015, 08:58:37
Απάντηση #5

amorfati

Επισκέπτης
Φαντάζομαι ότι εάν γίνουν εκλογές τον Ιούνιο εκείνοι οι πύρινοι λόγοι Ξανθού περί "ευνοιοκρατίας και νεποτισμού" (Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος) θα εκφωνηθούν εκ νέου. Ωραία θα αποκτήσουμε και νέους "Μαυρογιαλούρους"

26 Απριλίου 2015, 10:07:51
Απάντηση #6

amorfati

Επισκέπτης
Για να δούμε τι έλεγε μια από τις συνιστώσες του ΣΥΡΙΖΑ για τον Πρόεδρο Μποδοσάκη. Τώρα μούγκα βέβαια γιατί τον έχουμε ανάγκη.

Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος

26 Απριλίου 2015, 12:58:39
Απάντηση #7
Αποσυνδεδεμένος

Στάθης Γιαννακόπουλος

Επώνυμοι
Η παραπληροφόρηση, αν γίνεται ακούσια είναι αφέλεια ή ανοησία, αν γίνεται εκούσια είναι προβοκάτσια και υποκρύπτει δόλιους σκοπούς και άνομα συμφέροντα. Για να βάλουμε τα πράγματα στη θέση τους, ακούστε σας παρακαλώ και τη δική μου εκδοχή:
1. Η ΑΡΣΙ είναι ένα ανεξάρτητο συνδικαλιστικό αριστερό σχήμα στο χώρο των νοσοκομειακών γιατρών που έχει συνεπή αγωνιστική πορεία εδώ και πολλά χρόνια και έχει επιβραβευθεί γι'αυτό στις εκλογές της ΕΙΝΑΠ πολλές φορές. Δεν είχε ούτε έχει καμία απολύτως σχέση με κανένα ΣΥΡΙΖΑ, και όποιος υποστηρίζει το αντίθετο ας πάει να τους το πει ο ίδιος να δούμε πως θα αντιδράσουν. Το παραμυθάκι με τις "συνιστώσες" έχει παραγίνει και έχει αρχίσει να ενοχλεί. Καλό είναι επίσης όποιος το αναπαράγει να μας λέει δημόσια σε ποια γαλαζιομπλε συνιστώσα ήταν ή είναι ακόμη.
2. Ο Υπουργός δέχεται μια πρόσκληση από μια επιστημονική εταιρία (για την οποία σχεδόν όλοι συμφωνούσαν μέχρι πρότινος ότι είναι ο επίσημος φορέας των Γ.Ι.) να μιλήσει για την ΠΦΥ. Το μόνο που μπορώ να του καταλογίσω είναι έλλειψη συμβούλων (κάποιος έπρεπε να του πει που πάει...) και ένα πρόβλημα αισθητικής (κανονικά δεν πρέπει ούτε να φωτογραφίζεσαι δίπλα σε τέτοιους ανθρώπους). Όσον αφορά τη στήριξη στο Μποδοσάκη κλπ. εγώ δε τη βλέπω. Από ότι γνωρίζω, σε άλλους έχει αναθέσει την επεξεργασία πρότασης για την ΠΦΥ.
2. Το πρόβλημα με την ΕΛΕΓΕΙΑ, το Μποδοσάκη κλπ. δεν είναι τωρινό αλλά κρατάει χρόνια. Για όποιον δεν ξέρει αλλά και όποιον θέλει να φρεσκάρει τη μνήμη του παραθέτω αυτούσιο ένα από τα ελάχιστα δικά μου μηνύματα σε αυτό το forum από το Φεβρουάριο του 2008.

Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος

"Δε μου αρέσει καθόλου να λέω "... τα λέγαμε εμείς", αλλά να που δυστυχώς συμβαίνει. Όταν φωνάζαμε από χρόνια ότι χρειάζεται σθεναρή στάση απέναντι στις αυθαιρεσίες κάποιων που παρουσιάζονται ως σωτήρες ή αυτοκράτορες, ήμασταν κακοί. Όταν προειδοποιούσαμε να μη στηρίζουμε με λόγια και έργα ανθρώπους που αποδεικνύουν καθημερινά ότι η μόνη τους έγνοια είναι η κατάκτηση και η νομή της εξουσίας, είμασταν εμπαθείς. Όταν φωνάζαμε ότι είναι απαράδεκτο να κρατάει επί 20 χρόνια τα ηνία σε επιστημονικό και συνδικαλιστικό επίπεδο μια κλίκα ανθρώπων, η οποία διευρύνεται με το γνωστό τρόπο "σου δίνω θέση και λόγο, σε βάζω στο παιχνίδι κι εσύ με στηρίζεις", ήμασταν κακοήθεις. Όταν, στο ξεκίνημα του forum γινόταν κουβέντα για πλουραλισμό και ανεκτικότητα, κάποιοι νόμιζαν ότι τα λέμε γιατί θέλουμε κι εμείς κομμάτι από την πίτα. Τώρα, που πετάνε ξεδιάντροπα εκτός διαδικασιών ανθρώπους που έχουν προσφέρει άφθονο κόπο και ενέργεια, όπως ο Μιχάλης, ο Κουναλάκης και άλλοι, δεν έχουμε τι να πούμε. Έπρεπε να έχουμε δράσει νωρίτερα. Έπρεπε η Ένωση να έχει τηρήσει πιο θαραλλέα στάση στο ζήτημα του Ζαγκλιβερίου, έπρεπε να έχει απαγορεύσει σε επώνυμους μεγαλόσχημους να υβρίζουν και να λοιδωρούν μέσω του forum ατιμώρητα, έπρεπε να δειτε την καταιγίδα να έρχεται. Το έχω ξαναπεί σε αυτό το forum, με αφορμή ένα "καυγά" μας με τον Κουναλάκη, ότι μπορούμε να υποστηρίζουμε τις απόψεις μας, να φωνάζουμε και να μαλώνουμε, αρκεί να μπορούμε να κοιτάμε ο ένας τον άλλο στα μάτια γνωρίζοντας ότι είναι ειλικρινής και τίμιος. Με πόσους άραγε γνωστούς σας γενικούς γιατρούς μπορείτε να το κάνετε αυτό, τώρα που η ενοχλητική φωνή του forum φιμώθηκε, τουλάχιστον επισήμως;
Το καλό του forum, για το οποίοι αξίζουν συγχαρητήρια σε αυτούς που το εμπνεύστηκαν και το υλοποίησαν, είναι ότι έφερε όλα τα ζητήματα, την πληροφορία και τις απόψεις στο φως, πράγμα που πρώτη φορά έγινε στο χώρο μας. Αυτή την έκθεση στο φως μόνο όσοι έχουν να κρύψουν κάτι τη φοβούνται. Τα άλλα, περί δήθεν προβλημάτων που προκαλεί η ανωνυμία, είναι προφάσεις εν αμαρτίαις.
Εγώ την πρότασή μου την έκανα ξεκάθαρα και ανοιχτά στη συνέλευση: πρέπει να αλλάξουμε διαδικασίες ώστε να αποφύγουμε τέτοια φαινόμενα "απολυταρχισμού". Δεν είναι δυνατόν σωματείο ή ένωση γιατρών να εκλέγει την ηγεσία του με τρόπο που ούτε τα παιδάκια στην Α' Δημοτικού δεν θα επέλεγαν: να ψηφίζουμε για κάθε θέση ξεχωριστά και να επιτρέπουμε σε μια πλειοψηφία, μικρή η μεγάλη, να έχει τον απόλυτο έλεγχο, χωρίς να μπορεί να εκλεγεί ούτε ένας που να παριστάνει την αντιπολίτευση. Κι όλα αυτά με το επιχείρημα ότι δε θα γίνουμε ΟΕΝΓΕ και ότι ο αρχηγός πρέπει να διοικεί με το επιτελείο του. Αυτό το άκουσα πριν 10 χρόνια από τον πρόεδρο της ΕΛΕΓΕΙΑ (όπου και εκεί η διαδικασία εκλογής είναι όλως τυχαίως η ίδια...) και θεωρώ πολιτικό ατόπημα να το υποστηρίζει κανείς σήμερα. Εκτός αν είναι αφελής και θεωρεί ότι όλοι έχουμε καλές προθέσεις. Η λύση είναι η εκλογή των μελών του ΔΣ με σταυρό από ενιαίο ψηφοδέλτιο και στη συνέχεια οι εκλεγμένοι να συνέρχονται και να εκλέγουν τον πρόεδρο και τα άλλα μέκη του ΔΣ. Είδατε όσοι ήσασταν στη ΓΣ πόσο κόπτονται μερικοί - μερικοί να μην αλλάξει αυτός ο τρόπος εκλογής. Τα συμπεράσματα δικά σας."

24/2/2008
Συναδερφικά
Στάθης Γιαννακόπουλος

Το μήνυμα γράφτηκε μετά από τη συνέλευση της ένωσης Γ.Ι. σε ένα κεντρικό νοσοκομείο της Αθήνας (που δυστυχώς δε θυμάμαι ποιο ήταν). Στη συνέλευση αυτή έγινε μια τελευταία προσπάθεια, τουλάχιστον από εμένα, να αλλάξουν λίγο οι κανόνες του παιχνιδιού και να πάψει αυτή η γελοιότητα στην επιστημονική και συνδικαλιστική εκπροσώπηση των Γ.Ι. Όσοι ήταν εκεί θα θυμούνται ότι πολλοί από αυτούς που με λόγια και έργα αντέδρασαν στις όποιες αλλαγές, έχοντας έρθει "τραινάκι" με έξοδα της ΕΛΕΓΕΙΑ δήθεν για συνεδρίαση (όλων) των επιτροπών της, υπερασπιζόμενοι τον πρόεδρό τους, σήμερα ανήκουν στο αντίπαλο στρατόπεδο και φωνάζουν για δημοκρατία. Σωστό το αίτημα, κι εγώ μαζί τους, μόνο που έχω κάποιες αμφιβολίες για τις τελικές προθέσεις
Από τότε η πάγια θέση μου ήταν και είναι ότι δε με νοιάζει αν το "παιχνίδι" των συνεδρίων, ημερίδων κλπ το διαχειρίζεται ο Μερκούρης, ο Συμεωνίδης, ο Σκληρός, η Περδικάκη ή όποιος άλλος θέλει. (για να μην παρεξηγηθώ, κι εγώ πάω σε συνέδρια και ημερίδες...). Έχω αποδεχθεί ότι θα υπάρχει ότι κι αν κάνουμε. Το σημαντικό είναι να υπάρχει πλουραλισμός και στοιχειώδης δημοκρατία ώστε να περιορίζονται φαινόμενα ασυδοσίας και διαφθοράς, να μην υπάρχει μονοπώλιο στην εκπροσώπηση των ΓΙ στα διεθνή επιστημονικά fora και να μην αποκλείονται άξιοι συνάδερφοι από το επιστημονικό και εκπαιδευτικό κομμάτι. Προσωπικά θα στήριζα μια κίνηση που θα ένωνε όλα τα κομμάτια (παλιά και καινούργια) με ένα νέο δημοκρατικό καταστατικό. Νομίζω ότι για οικονομικούς καθαρά λόγους δε θα το δούμε αυτό.

Με συγχωρείτε αν σας κούρασα. Είναι και το κλίμα βαρύ λόγω των δυσάρεστων γεγονότων...
 

Λέξεις κλειδιά:
 

Σχετικά θέματα

  Τίτλος / Ξεκίνησε από Απαντήσεις Τελευταίο μήνυμα
0 Απαντήσεις
1374 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 23 Σεπτεμβρίου 2024, 08:29:57
από Argirios Argiriou