ΠΦΥ -Εκπαίδευση > Θέματα Ειδικευομένων

Ειδικευόμενοι στα άκρα.

<< < (6/7) > >>

Denominator:
Απίστευτο...

Αδαμάντιος Σκούφαλος:
Δε νομίζω ότι το συγκεκριμένο έγγραφο πιάνει μόνο τους ειδικευόμενους αλλά και τους ειδικευμένους.
Ιδιαίτερα οι ειδικευόμενοι μπορούν κάλλιστα να επικαλεστούν τη γνωστή εγκύκλιο για υποχρεωτική παρουσία ειδικευμένου και να "τρέξουν" τους ειδικευόμένους αλύπητα.
Σχετικά με το βάφτισμα ως "καθήκον" τον εξαναγκασμό να βλέπεις παθολογικά και χειρουργικά περιστατικά σε κλινική και στα ΤΕΠ και την απειλή μάλιστα για πειθαρχικές κυρώσεις δε νομίζω ότι χωράει σχολιασμό. Πιστεύω ένας μαθητευόμενος δικηγόρος είναι ικανός να το καταρρίψει εύκολα.

Είναι απαράδεκτο πάντως να λειτουργούν νοσηλευτικές μονάδες που δεν έχουν το ιατρικό δυναμικό για να ανταποκριθούν στο ρόλο τους, μόνο και μόνο για να βλέπει ο κόσμος άσπρες μπλούζες (στη συγκεκριμένη περίπτωση να τρέχουν πάνω κάτω) και να μην χάνονται ψηφαλάκια.

Ορθοπαιδικός:
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή ΕίσοδοςΔε νομίζω ότι το συγκεκριμένο έγγραφο πιάνει μόνο τους ειδικευόμενους αλλά και τους ειδικευμένους.
Ιδιαίτερα οι ειδικευόμενοι μπορούν κάλλιστα να επικαλεστούν τη γνωστή εγκύκλιο για υποχρεωτική παρουσία ειδικευμένου και να "τρέξουν" τους ειδικευόμενους αλύπητα.....

--- Τέλος παράθεσης ---
   Απ' ότι φαίνεται οι ειδικοί εφημερεύουν σε ετοιμότητα. Και το έγγραφο σχεδόν απαγορεύει να τους καλέσουν (πρώτα διακομίζεις και μετά καλείς!!! Να έρθει να δει ποιόν; Τον ασθενή που έφυγε-εστάλη; ). Πιστεύω ότι αφορά ειδικευόμενους ή και ίσως (μη με βρίσετε - δεν το ενστερνίζομαι) Γενικούς Ιατρούς** που εφημερεύουν στο ΤΕΠ (οπότε δεν μπορούν να επικαλεστούν ότι εκπαιδεύονται...).
   Θα συμφωνήσω με τον Αρχίατρο ("θα παραιτούμουν μέχρι το τέλος της ημέρας και θα έψαχνα τον επόμενο προορισμό μου στον ιατρικό χάρτη") για ειδικευόμενος αλλά αν είσαι ειδικός (ΓΙ περιφερικού ΚΥ) παραιτείσαι;
   Ωραία "Ιατρική Υπηρεσία", να τη χαίρονται...

** Το έγγραφο απευθύνεται γενικά σε "ιατρούς που πραγματοποιούν εφημερίες" και τελικά πιστεύω ΓΙ γειτονικών ΚΥ... Αν ήταν για ειδικευόμενους θα το έλεγε.

pzogr:
Είναι ένα έγγραφο που προφανώς γράφτηκε για να "επισημοποιήσει" το λουφάρισμα των ειδικών. Η κλήση ειδικού που έπεται της διακομιδής είναι ανέκδοτο. Κατά τα λοιπά, αν υπήρχε καλή και ουσιαστική επαφή (έστω τηλεφωνική) με τους ειδικούς δεν θα υπήρχε πρόβλημα - κατά τη γνώμη μου. Μ'αυτό το μοντέλο έκανα αγροτικό (2 αγροτικοί για όλο το νοσοκομείο και τα ΤΕΠ) και δεν είχαμε πρόβλημα γιατί και οι ειδικοί απαντούσαν και πολλές φορές έκαναν απογευματινή επίσκεψη ιδίως στα σοβαρά περιστατικά και φυσικά έρχονταν στα ΤΕΠ όταν τους καλούσες (προ διακομιδής!!!).

Αρχίατρος:
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή ΕίσοδοςΠιστεύω ότι αφορά ειδικευόμενους ή και ίσως (μη με βρίσετε - δεν το ενστερνίζομαι) Γενικούς Ιατρούς** που εφημερεύουν στο ΤΕΠ (οπότε δεν μπορούν να επικαλεστούν ότι εκπαιδεύονται...).
--- Τέλος παράθεσης ---
Ακριβώς αυτό, για το νοσοκομείο του Άργους γνωρίζω σίγουρα ότι στην Χειρουργική Κλινική εφημερεύουν Γενικοί Ιατροί. Προφανώς κάτι αντίστοιχο συμβαίνει και στο Ναύπλιο.

Έχω πετύχει σε επαρχιακό νοσοκομείο να εφημερεύουν Γενικοί Ιατροί μέχρι και σε Παιδιατρική Κλινική, νταξ, καλύπτει το εύρος της Ειδικότητας και την Παιδιατρική, αλλά για δευτεροβάθμια Μονάδα Υγείας ;

Το εξωφρενικό για μένα είναι ότι υπογράφει το παραπάνω χαρτί ΙΑΤΡΟΣ (έφτασα στο σημείο να Googl-άρω τα ονόματα για να το επιβεβαιώσω), αν ήταν απλά γραφειοκράτες λες ΟΚ, τόσα ξέρουν.

Κάποια αναφορά σε Εισαγγελέα, στον τοπικό Ιατρικό Σύλλογο δεν παίζει ;
Είπαμε, δύσκολες εποχές, βγάζουμε με μεγάλο κόπο το ψωμί μας, θα καλύπτουμε κενά του συστήματος, αλλά εδώ μιλάμε για καραμπινάτα παράνομες πρακτικές.

Πλοήγηση

[0] Λίστα μηνυμάτων

[#] Επόμενη σελίδα

[*] Προηγούμενη σελίδα

Μετάβαση στην πλήρη έκδοση