Γενικά > Γενική συζήτηση

Ιατρικός πληθωρισμός μύθος ή πραγματικότητα ;

<< < (17/26) > >>

Αρχίατρος:
Αν και η προηγούμενη ανάρτηση είναι προφανώς χιουμοριστική  8), και στους αριστεύσαντες κάποιος πληρώνει τις σπουδές, εν προκειμένω ο Έλληνας φορολογούμενος.

Δεν υπάρχει αυτό που λέμε "δωρέαν σπουδές" ή "free lunch" κατά τους Αγγλοσάξωνες, φτάσαμε στο 2017, η χώρα χρεωκόπησε, αυτό θα έπρεπε να το έχουμε συνειδητοποιήσει. Όπως είναι τώρα η κατάσταση, ο Έλληνας φορολογούμενος πληρώνει την εκπαίδευση ιατρών και επωφελείται ο Γερμανός, Άγγλος, Αμερικανός.

Αυτό φυσικά και δεν μπορεί να συνεχιστεί, ειδικά την σήμερον ήμερα είναι σκανδαλώδες να διατίθενται κονδύλια ΟΧΙ για την στελέχωση του ΕΣΥ, αλλά των γερμανικών και των αγγλικών νοσοκομείων και για να κομπάζει ο κάθε μικροαστός ότι... έβγαλε παιδί γιατρό.

Παρότι δεν μπορεί κάποιος να απαγορεύσει στους νέους ιατρούς να μεταναστεύσουν, απαιτείτο στοιχειώδης εξορθολογισμός του αριθμού των αποφοίτων των ελληνικών Ιατρικών Σχολών.

Clemence:
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή ΕίσοδοςΔυο κατηγοριές ανθρωπων σπουδάζουν Ιατρικη . Αυτοι που έχουν την ικανοτητα ( αριστευουν στις πανελληνιες ) και αυτοι που εχουν την δυνατοτητα ( δια της χρηματοδότησης των σπουδων τους στην αλλοδαπή).
Τα υπόλοιπα ειναι παραμυθια...   8)

--- Τέλος παράθεσης ---

Και δύο ειδών χώρες υπάρχουν, εκείνες στις οποίες οι φοιτητές πληρώνουν δίδακτρα και που φροντίζουν να προσελκύουν φοιτητές και από άλλες χώρες και τελικά να επιλέγουν να κρατήσουν τους καλύτερους κι εκείνες που τα δίνουν όλα τζάμπα και που επιλέγουν να διώχνουν και όσους θα ήθελαν να σπουδάσουν στην χώρα τους και όσους εκπαιδεύουν ''δωρεάν'' αφού τους δώσουν πτυχίο.
Βέβαια δωρεάν παιδεία δεν υπάρχει. Μακάκες φορολογούμενοι όμως, πολλοί. Και χώρες που χρεοκόπησαν αλλά μυαλό δε βάζουν.

GirousisN:
ΕΛΣΤΑΤ: Αύξηση το 2016 στον αριθμό των γιατρών και μείωση στον αριθμό των οδοντιάτρων.

Περισσότεροι γιατροί και λιγότεροι οδοντίατροι εγγράφηκαν πέρυσι στους Συλλόγους της χώρας.
Αυτό δείχνουν τα στοιχεία της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής (ΕΛΣΤΑΤ) για το 2016, από τα οποία προκύπτει, ωστόσο, σταθερή αύξηση σε γιατρούς και οδοντιάτρους στις μεγάλες περιφέρειες της χώρας.
Σύμφωνα με τα στοιχεία, οι εγγεγραμμένοι στους Συλλόγους γιατροί ανήλθαν πέρυσι σε 70.964 στο σύνολο της χώρας, αριθμός που είναι αυξημένος κατά 3,6% σε σχέση με το 2015.
Η μεγαλύτερη ποσοστιαία αύξηση παρατηρήθηκε στη δυτική Μακεδονία (7,4%), ενώ στο νότιο Αιγαίο υπήρξε η μεγαλύτερη μείωση κατά 3,4%.
Από την ανάλυση κατά φύλο, παρατηρείται πως ο αριθμός των ανδρών γιατρών παρουσιάζει αύξηση κατά 0,7% σε σύγκριση με το 2015 και των γυναικών κατά 7,7%.
Οι ειδικότητες με τα περισσότερα μέλη είναι οι νοσοκομειακές, στις οποίες αναλογούν 21,5 γιατροί ανά 10.000 κατοίκους και ακολουθούν η Χειρουργική (11,8), η Γενική Ιατρική και η Παιδιατρική (3,6), η Μαιευτική – Γυναικολογία (2,8) και η Ψυχιατρική (2 ανά 10.000).
Σε απόλυτους αριθμούς, οι παθολόγοι είναι οι περισσότεροι (4.473) μεταξύ των έξι κυριότερων ειδικοτήτων και ακολουθούν οι παιδίατροι (3.566), οι βιοπαθολόγοι (3.403), οι καρδιολόγοι (3.337), οι γυναικολόγοι (2.980) και οι γενικοί γιατροί (2.888).

Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος

Gatekeeper:
Η ΕΛΣΤΑΤ εξακολουθει τα GREEK STATISTICS παρατηρω με μεγαλη λυπη.

GirousisN:
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή ΕίσοδοςΗ ΕΛΣΤΑΤ εξακολουθει τα GREEK STATISTICS παρατηρω με μεγαλη λυπη.

--- Τέλος παράθεσης ---

Σύμφωνα με την ΕΛΣΤΑΤ το περίφημο braindrain όσο αφορά τους ιατρούς αποτελεί μύθο.
Συνολικός αριθμός ιατρών 2008 --> 2015 = σταθερός (67.795 --> 68.491).
Οι γιατροί ανήλθαν πέρυσι σε 70.964 στο σύνολο της χώρας, αριθμός που είναι αυξημένος κατά 3,6% σε σχέση με το 2015.
Όλοι οι συνάδελφοι που οδηγήθηκαν στη μετανάστευση απλά εξισορρόπησαν την "υπερπαραγωγή" λοιπόν ?


Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος

Πλοήγηση

[0] Λίστα μηνυμάτων

[#] Επόμενη σελίδα

[*] Προηγούμενη σελίδα

Μετάβαση στην πλήρη έκδοση