Γενικά > Γενική συζήτηση

Ιατρικός πληθωρισμός μύθος ή πραγματικότητα ;

<< < (18/26) > >>

Αδαμάντιος Σκούφαλος:
2500 νέοι γιατροί (και οδοντίατροι; ) σε ένα έτος; (2015-2016)
Που μάλλον είναι περισσότεροι αν αφαιρέσουμε εξωτερικό και συνταξιοδοτήσεις.
Από που έρχονται όλοι αυτοί οι γιατροί; Πόσοι βγαίνουν από τις ελληνικές σχολές κάθε χρόνο; Προσωπικά δε γνωρίζω πλέον οικογένειες τα παιδιά των οποίων σπουδάζουν ιατρική στο εξωτερικό όταν πριν 20 χρόνια υπήρχαν πολλές (αντίστοιχη έκρηξη στο σχεδιάγραμμα στο διάστημα 2006-2009)
Όπως είχε γράψει ο κος Κουναλάκης στο fb μάλλον τα στατιστικά που δίνονται από τους ιατρικούς συλλόγους έχουν λανθασμένα στοιχεία. Π.χ. μπορεί να περιλαμβάνουν και τους επισκέπτες - ιατρούς που μπορεί να είναι σε πολλούς συλλόγους.

Δ. Κουναλάκης:
Είναι greek statistics.....
Σε μια πολιτισμένη χώρα θα μετρούσαν ιατρούς αλλά στην Ελλάδα κανένας δεν ξέρει πόσοι είναι.....
Έτσι, μετράμε εγγεγραμμένους ιατρούς σε κάθε ιατρικό σύλλογο. Όμως ένα γιατρός μπορεί να είναι ταυτόχρονα γραμμένος σε 2 ή 3 ιατρικούς συλλόγους. Την μια μέρα κάνει ιατρείο στην Κόρινθο, την άλλη στο Βόλο και τις υπόλοιπες στην Αθήνα..... Ξαφνικά για τα greek statistics βρέθηκαν να είναι 3 διαφορετικοί ιατροί.
Να μην πιάσω πόσοι ιατρικοί σύλλογοι έχουν ηλεκτρονικό αρχείο και πως τηρείται αυτό.
Live your myth in Greece.....

Αρχίατρος:
Έχει κανείς ιδέα τι συμβαίνει με τους διορισμούς στο ΕΣΥ ; Επικουρικών και μονίμων ; Της εκδιδόμενης γυναικός το κάγκελο.

Αν ακούσετε για αναλογία θέσεων/υποψηφίων, θα γελάσετε !

Και πάνω που διαβάζουμε όλες αυτές τις μεγαλόστομες δηλώσεις συναδέλφων για το πως τους έδιωξε η πατρίδα τους μακριά, Ελλάδα μόνο για διακοπές, τι όμορφα είναι στην Εσπερία, μαθαίνεις π.χ ότι για μια θέση Χειρουργού στο Ασκληπιείο έχουν δηλώσει εκατοντάδες και ο άλλος, εργαζόμενος μάλιστα στην Αγγλία που νιώθει ότι τον έφαγαν αδίκως (και έχει κάνει ένσταση) έχει βάλει την υπάλληλο του νοσοκομείου να του φωτοτυπήσει καμμιά 800αριά σελίδες από βιογραφικα άλλων υποψηφίων. Για τέτοια ξεφτίλα μιλάμε.

Κάποτε πέραν των πιασάρικων άρθρων με την φυγή των ιατρών, πρέπει να γραφτεί ένα άρθρο για την σφαγή για μια θέση στο ΕΣΥ απ΄τους ξενιτεμένους.

schumifer:
Ως ιατρός που διαμένω έξω, ίσως κι εγώ μία μέρα να παλέψω για μία θέση σε δημόσιο κέντρο υγείας αν δε θέλω να δοκιμάσω ιδιωτικά. Και ίσως να αντιληφθώ ότι αυτός που παίρνει τη θέση τελικά έχει τύποις λιγότερα μόρια αλλά καλύτερες σχέσεις. Σύμφωνοι, παίζει και να μην ασχοληθώ, αλλά πιθανόν να ορμίσω κι εγώ, έτσι για το γαμώτο

Gatekeeper:
Παρηγορια στον ξενιτεμενο....
Κανενας απο τους συναδελφους που δουλευουν εξω δεν προκειται να γυρισει πισω , πλην ισως των ρομαντικων.

Πλοήγηση

[0] Λίστα μηνυμάτων

[#] Επόμενη σελίδα

[*] Προηγούμενη σελίδα

Μετάβαση στην πλήρη έκδοση