Καλώς ήρθατε στην διαδικτυακή μας κοινότητα.
Εδώ μπορείτε να συζητήσετε και να ενημερωθείτε για θέματα που αφορούν την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας.
Για να συμμετέχετε και να μπορείτε να κατεβάσετε αρχεία και εικόνες που βρίσκονται στα μηνύματα πρέπει να εγγραφείτε.
Η εγγραφή είναι δωρεάν και θα σας αποσταλεί άμεσα ένα e-mail για την ενεργοποίηση της εγγραφής σας.
Εάν δεν το λάβετε σε λίγα λεπτά ελέγξετε το φάκελο ομαδικής αλληλογραφίας ή το φάκελο SPAM ή το φάκελο ανεπιθύμητης αλληλογραφίας καθώς μπορεί να βρεθεί εκεί από λάθος του λογισμικού ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.
Εάν έχετε ξεχάσει τον κωδικό σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας ξανασταλεί από εδώ.
12 Μαρτίου 2025, 22:32:16

Αποστολέας Θέμα: Τα γενόσημα του Καναδά δείχνουν τον δρόμο!  (Αναγνώστηκε 3270 φορές)

0 μέλη και 2 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.

24 Απριλίου 2015, 00:10:14
Αναγνώστηκε 3270 φορές
Αποσυνδεδεμένος

Argirios Argiriou

Moderator
23/04/2015
του Βασίλη Βενιζέλου.


Επειδή πολλές φορές κάνουμε λόγο για το ανεπαρκές όριο της δημόσιας εξωνοσοκομειακής φαρμακευτικής δαπάνης για το 2015, δηλαδή για τα 2 δισ. ευρώ, καθώς και για τις συνεχείς... μειώσεις στις τιμές των φαρμακευτικών σκευασμάτων, οι οποίες πάντα αποδεικνύονται ως ανεπαρκείς και καθόλου γενναίες, καλό θα ήταν να παραθέσουμε μια πολύ ενδιαφέρουσα όσο και χρήσιμη πληροφορία για μια πτυχή της φαρμακευτικής πολιτικής του μακρινού μας Καναδά.

Ο Φαρμακευτικός Σύνδεσμος Γενοσήμων Φαρμάκων του Καναδά (Canadian Generic Pharmaceutical Association-CGPA) έφθασε το 2014 σε συμφωνία για τρία χρόνια με τις περιφερειακές διευθύνσεις της χώρας, προκειμένου οι τιμές των 18 πιο «δημοφιλών» και υψηλού όγκου κατανάλωσης συνταγογραφουμένων γενοσήμων να μειωθούν πολύ δραστικά στο... 18% των τιμών των αντιστοίχων πρωτοτύπων φαρμακευτικών σκευασμάτων!

Η προβλεπόμενη εξοικονόμηση πόρων για την τριετία προβλέπεται να φθάσει τα... 3,8 δισ. δολάρια Καναδά!

Για λόγους σύγκρισης, δεν έχουμε παρά να σκεφθούμε ότι η σχετική συζήτηση στη χώρα μας περιορίζεται αποκλειστικά και μόνον στο ερώτημα εάν οι τιμές των γενοσήμων φαρμάκων θα πρέπει να μειώνονται αυτομάτως στο... 60% ή στο 80% των τιμών των αντιστοίχων πρωτοτύπων φαρμακευτικών σκευασμάτων!

Πολύ μακριά μας ο Καναδάς, πράγματι...

Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος

Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Before ordering a test decide what you will do if it is (1) positive, or (2) negative. If both answers are the same, don't do the test. Archie Cochrane.

Λέξεις κλειδιά: γενόσημα Καναδά 
 

Σχετικά θέματα

  Τίτλος / Ξεκίνησε από Απαντήσεις Τελευταίο μήνυμα
1 Απαντήσεις
4505 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 4 Μαΐου 2011, 11:40:19
από EzeΤΡΟΛ
0 Απαντήσεις
4476 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 6 Νοεμβρίου 2019, 05:35:45
από Argirios Argiriou
12 Απαντήσεις
21647 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 8 Σεπτεμβρίου 2023, 18:53:34
από MARIUS
0 Απαντήσεις
1821 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 6 Φεβρουαρίου 2025, 22:59:56
από Argirios Argiriou
1 Απαντήσεις
679 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 2 Μαρτίου 2025, 08:59:37
από GirousisN