Θέματα Εργασίας > ΕΟΠΥΥ

Βιβλιαριο ΙΚΑ...

<< < (4/4)

Αδαμάντιος Σκούφαλος:
Βέβαια υπάρχει και άλλος τρόπος όταν είσαι ανασφάλιστος. Αφού στα νοσοκομεία δεν γίνεται καμιά ταυτοπροσωπία κατά την εισαγωγή. Φτάνει να μην είσαι βλάκας ή πλεονέκτης ανασφάλιστος.

Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος

Το κουβάρι της απίστευτης αυτής υπόθεσης άρχισε να ξετυλίγεται και άμεσα διαπιστώθηκε πως πριν από 3 περίπου μήνες μια έγκυος γυναίκα από τη Βουλγαρία που γέννησε στο Νοσοκομείο της πόλης είχε δηλώσει ψευδή στοιχεία, μιας και φαίνεται πως δεν είχε ασφάλεια ούτε την οικονομική δυνατότητα να καλύψει το κόστος τοκετού. Τα στοιχεία ωστόσο που δηλώθηκαν στο όνομα της μητέρας αντιστοιχούσαν σε άλλη γυναίκα η οποία ακόμη κυοφορεί και ξαφνικά βρέθηκε στα χαρτιά να έχει γεννήσει!

Η υπόθεση όπως ήταν αναμενόμενο προκάλεσε την άμεση κινητοποίηση των Αρχών αλλά και της Διοίκησης του Νοσοκομείου, μιας και αρχικά εξετάστηκε το ενδεχόμενο να πρόκειται για κάποιο κύκλωμα από αυτά που κατά καιρούς κάνουν την εμφάνισή τους και σχετίζονται με εμπόριο βρεφών. Ωστόσο διαπιστώθηκε πως όλα τα εμπλεκόμενα πρόσωπα ήταν υπαρκτά, ενώ και το παιδάκι που ήρθε στη ζωή, υπάρχει και είναι καλά στην υγεία του.

“Μια γυναίκα από τη Βουλγαρία πριν από 3 μήνες ήρθε στο Νοσοκομείο και γέννησε και έδωσε ψευδή στοιχεία. (όχι μόνο ψευδή στοιχεία αλλά και βιβλιάριο υγείας άλλου ατόμου) Διαπιστώθηκε αυτό όταν έγινε διασταυρωτικός έλεγχος” αναφέρει ο Διοικητικής του Γενικό Νοσοκομείου Ξάνθης κ. Αθανάσιος Πάσχου, εξηγώντας πως “άμεσα κάλεσα Δικηγόρο και ανέθεσα την υπόθεση, ενημερώσαμε και την Αστυνομία αλλά και την Εισαγγελία. Ακολουθείται η νόμιμη διαδικασία”.

Μάλιστα όπως διευκρινίζει ο ίδιος “τα στοιχεία αντιστοιχούν σε πραγματικό πρόσωπο, σε μια γυναίκα που είναι ακόμη στους πρώτους μήνες της κύησης της. (που δεν είναι άμοιρη ευθυνών αφού παραχώρησε το βιβλιάριό της. Σύμφωνα με άλλα site ο σύζυγος εκείνης που γέννησε φέρεται να είναι αδερφός εκείνης που παραχώρησε το βιβλιάριο ) Εμείς θα αναλάβουμε να κάνουμε και την αλλαγή του ονόματος του παιδιού ενώ αξίζει να σημειωθεί πως τέτοια περιστατικά μπορούν να εντοπιστούν από το ηλεκτρονικό σύστημα ελέγχου που διαθέτουμε”. (Πολύ αμφιβάλλω. Αν είχαν φροντίσει να γεννήσει η πρώτη σε άλλο νοσοκομείο, κανείς δεν θα έπαιρνε μυρωδιά)

Για την υπόθεση έχει σχηματιστεί δικογραφία ενώ όπως υπογραμμίζει ο κ. Πάσχου η Μαιευτική Κλινική του Νοσοκομείου είναι ιδιαίτερη δημοφιλής, καθώς ετησίως γίνονται 1.000 με 1.100 γεννήσεις γεγονός που σημαίνει ότι σε καθημερινή βάση είναι πάρα πολύ αυτοί που την επισκέπτονται. "Κάνουμε συχνά τακτικούς ελέγχους. Έχουμε συστήματα ηλεκτρονικά και σίγουρα θα διαπιστώναμε το πρόβλημα αργά ή γρήγορα. Το Νοσοκομείο βέβαια δεν είναι Εισαγγελική υπηρεσία. Το προσωπικό ενδιαφέρεται αρχικά για τη ζωή και την υγεία των ασθενών και μετά για τα υπόλοιπα" προσθέτει ο κ. Πάσχου.

Πλοήγηση

[0] Λίστα μηνυμάτων

[*] Προηγούμενη σελίδα

Μετάβαση στην πλήρη έκδοση