Κι εγώ πάντως είχα απελπιστεί, γιατί αφότου (μετά από διάφορες ρυθμίσεις που χρειάστηκε να κάνω!) εγκατέστησα το λογισμικό Safenet και έβαλα το token σε USB θύρα, μου ζήτησε επιτέλους να κάνω αποδοχή στο ψηφιακό πιστοποιητικό ασφαλείας, την οποία και έκανα.. Και μετά.. τίποτα! Δοκίμαζα να μπω στην ηλεκτρονική συνταγογράφηση και μου ζητούσε κωδικούς όπως και πριν, ενώ στην αρχική σελίδα Εισόδου στη συνταγογράφηση, όπου επιλέγεις τον τρόπο εισόδου (απλή - όπως κάναμε μέχρι τώρα - ή SSO), στο SSO με ρωτούσε για ψηφιακό πιστοποιητικό και έβγαζε error!
Να σημειώσω εδώ ότι αφότου άλλαξα το PIN (αυτό που μου είχαν στείλει με sms από ΗΔΙΚΑ με δικό μου), δεν με έχει ρωτήσει ξανά οπουδήποτε για PIN, υποθέτω ότι θα το ζητήσει άμα κάνω επανεκκίνηση ή βγάλω το token κλπ. (το ΡΙΝ το ζητάει όταν δουλέψει σωστά το Certificate Authentication)
Συμπερασματικά (για αρχάριους όπως εγώ): για να δείτε εάν αλλάζει κάτι με το token (και ότι λειτουργεί σωστά), ακολουθήστε απευθείας το link
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links).
Εγγραφή ή
Είσοδοςαφού έχετε ενεργοποιήσει (κάνει εγγραφή) στον SSO τρόπο εισόδου στη συνταγογράφηση (στο Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links).
Εγγραφή ή
Είσοδος)
Εάν όλα έχουν πάει καλά, ακολουθώντας το πρώτο link (welcome..) θα μπείτε κατευθείαν στην Αρχική της συνταγογράφησης, χωρίς να δίνετε username/password, μέσω Ceritificate Authentication + PIN
ΥΓ:
(μετά από δοκιμές) το link που μπαίνει κατευθείαν στη συνταγογράφηση θα λειτουργήσει απευθείας αφού δώσετε μια τουλάχιστον φορά κωδικούς (δεν μπαίνει απευθείας μετά από επανεκκίνηση, θα ζητήσει κωδικούς και μάλιστα ίσως 2 φορές απανωτά και θα σας βγάλει ξανά στην πρώτη-πρώτη της εισόδου για συνταγογράφηση - τη δεύτερη φορά όμως που θα μπω στο link, εμένα τουλάχιστον με βάζει πλέον απευθείας). (αυτό το κάνει και χωρίς token) Επίσης, ειδικά άμα έχετε chrome (ή παλαιότερο browser άλλης εταιρείας), ακολουθήστε στο Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links).
Εγγραφή ή
Είσοδος (όπου μπήκατε για να κατεβάσετε το software του Safenet) και το link για Java Runtime ("Σημείωση: Για τη λειτουργία της ηλεκτρονικής υπογραφής στο περιβάλλον της Ηλεκτρονικής Συνταγογράφησης θα πρέπει να έχετε εγκατεστημένο το
Java Runtime")
ΥΓ2: (μετά από ακόμα κάποιες δοκιμές) Τελικά το ρωτάει το ΡΙΝ, αφού με Internet Explorer και μπαίνοντας στο link για SSO (Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links).
Εγγραφή ή
Είσοδος), αφού επιλέξω Certificate Login Prompt και επιβεβαιώσω ότι το ψηφιακό μου πιστοποιητικό είναι αυτό που θέλω να χρησιμοποιήσω, μου ζητάει και ΡΙΝ. Για κάποιον άγνωστο (ΗΔΙΚΑ γαρ..) λόγο μέχρι τώρα το Chrome συνεχίζει και μου βγάζει ότι δεν μπορεί να συνδεθεί μέσω Certificate Login Prompt, συνδέεται όμως κανονικά (μετά από 2 φορές που θα δώσω κωδικούς) με το Standard Authentication στην ίδια σελίδα και, μάλιστα, όποτε ξαναμπώ δεν μου ζητάει κωδικούς εκ νέου (όχι δηλαδή όπως έκανε κλασικά η συνταγογράφηση). Τι να πω.. δουλειά δεν είχαμε και δουλειά βρήκαμε! Φαντάζομαι θα βγουν οδηγίες για όλα αυτά.. Θέλω να πιστεύω!