Θέματα Εργασίας > ΕΟΠΥΥ
Αίτηση για ΑΔΔΥ ( Ασφαλή Διάταξη Δημιουργίας Υπογραφής ).
Αδαμάντιος Σκούφαλος:
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links).
Εγγραφή ή ΕίσοδοςΔεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links).
Εγγραφή ή Είσοδος... γιατι απαιτεί και σφραγιδο-υπογραφές η κάθε συνταγη - παραπεμπτικό.
--- Τέλος παράθεσης ---
Δεν έχεις άδικο σε αυτό. Δεν μπορούμε από τη να να μιλούμε για ύψιστο επίπεδο ασφάλειας και από την άλλη να απαιτούμε τυπωμένη συνταγή/παραπεμπτικό, σφραγίδα και υπογραφή με μελάνι. Οι συνταγές ή τα παραπεμπτικά που εκδίδονται με το token θα μπορούσαν να φέρουν μία σχετική ένδειξη (ή/και, ας πούμε, μία "τυπωμένη" πρότυπη υπογραφή/σφραγίδα μια που βρισκόμαστε σε χώρα που αρέσκεται σε συτές) και να μη χρειάζονται περαιτέρω παρέμβαση από το γιατρό με στυλό και (χειροκίνητες) σφραγίδες.
Αυτό θα καθιστούσε και πιο αποδεκτό το token μεταξύ των γιατρών και θα εξασφάλιζε και μία τεράστια οικονομία σε χαρτούρα και άλλα υλικά που θυμίζουν παλαιότερες χιλιετίες.
--- Τέλος παράθεσης ---
Άλλη χάρη τα "ντάκα ντούκα" με τις σφραγίδες.
Όταν βγάζω 6μηνη που ο ασθενής έχει 5 συνταγές ανά μήνα με φάρμακα +1 συνταγή ανά μήνα για αναλώσιμα ινσουλινοθεραπευόμενου ΣΔ, μαζεύονται 36 σελίδες στις οποίες βάζω 36 μονογραφές και 72 σφραγίδες (36 με το όνομα + 36 με την στρογγυλή). Η σκηνή πρέπει να βιντεοσκοπηθεί και να σταλεί στο eurogroup όταν αποφασίζουν μεταρρυθμίσεις!
Όμως πόσοι από εμάς δεν έχουν ακούσει από την αίθουσα αναμονής, όταν πέφτουν οι σφραγίδες, σχόλια του τύπου: "Τελειώνει! Βάζει τις σφραγίδες:"
Denominator:
Διαμαντή, αυτό δεν είναι συνταγογράφηση, είναι ο... τόμος των πρακτικών της επίσκεψης!!!
Όσο για το Eurogroup, θα νομίζουν (δυστυχώς) ότι είναι σατυρικό βίντεο και όχι πραγματικότητα.
Ορθοπαιδικός:
Εγγραφή ή Είσοδος...να μη χρειάζονται περαιτέρω παρέμβαση από το γιατρό με στυλό και (χειροκίνητες) σφραγίδες.
Αυτό θα καθιστούσε και πιο αποδεκτό το token μεταξύ των γιατρών ...
--- Τέλος παράθεσης ---
Πολύ πολύ σωστά. Ίσως τότε να αποφάσιζα να το παραγγείλω και εγώ. Και ευτυχώς ??? έχω VISTA και αναγκαστικά ΙΕ9...
Μια άλλη παρατήρηση. Νομίζω ότι απο τότε που άλλαξε ο σχεδιασμός του log-in δεν μου έχει ζητήσει αλλαγή password (όπως ζητούσε κάθε μήνα - συνήθως το μήνυμα εμφανιζόταν γύρω στις 20 του μηνός). Ίσως υπολογίζουν ότι με το ΤΟΚΕΝ δεν θα χρειάζεται αλλαγή συνθηματικού....
Ορθοπαιδικός:
Εγγραφή ή ΕίσοδοςΣυγνώμη συνάδελφοι αλλα δεν βρίσκω καμια αλλαγη στο θεμα συνδεσης ή πιστοποιησης με token και xe-token.....
...
Ποιός ο λόγος χρήσης του μπορεί να μου πεί κάποιος?
--- Τέλος παράθεσης ---
Πήρε και άλλη παράταση η προμήθεια όπως φαίνεται στην είσοδο στη συνταγογράφηση:
""Η ΗΔΙΚΑ, στα πλαίσια των διατάξεων για ασφαλή πρόσβαση στα ευαίσθητα δεδομένα των ασθενών, σας ενημερώνει ότι η σύνδεση στην ΗΣ μέσω του USB TOKEN εγγυάται αυθεντικοποίηση δύο παραγόντων (pin & φυσικό μέσο). Η χρήση του USB/TOKEN στην παρούσα χρονική στιγμή αφορά στην ασφαλή σύνδεση και την πρόσβαση στο Ιστορικό Ασθενούς, χωρίς, για όσο μεταβατικό διάστημα κριθεί απαραίτητο, να απαγορεύεται η πρόσβαση με τον υφιστάμενο μηχανισμό συνδυασμού κωδικού χρήστη/κωδικού πρόσβασης (username/password). Διαδοχικά τα βήματα για την παραλαβή του USB/ΤΟΚΕΝ είναι τα παρακάτω: 1) Συμπλήρωση & Υποβολή αίτησης ΑΔΔΥ από την εφαρμογή Διαχείρισης Χρηστών μέχρι τις 31/12/2015. Σημειώνεται ότι η παραλαβή του USB/ΤΟΚΕΝ θα γίνει σε διάστημα 4-5 ημερών από την αποστολή της αίτησης. 2) Με την παραλαβή του USB/ΤΟΚΕΝ και την εγκατάστασή του θα έχετε τη δυνατότητα να συνδέεστε στο σύστημα της ΗΣ και η πρόσβαση πλέον θα γίνεται με τη μέγιστη δυνατή ασφάλεια όπως υπαγορεύεται από την Αρχή Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων.""
Τελικά απο όσους το χρησιμοποιούν (εγώ δεν το πήρα) υπάρχει κανένα όφελος; Λειτουργεί κανονικά;
Denominator:
Εγγραφή ή Είσοδος Τελικά απο όσους το χρησιμοποιούν (εγώ δεν το πήρα) υπάρχει κανένα όφελος; Λειτουργεί κανονικά;
--- Τέλος παράθεσης ---
Όχι, κανένα, διότι συχνά απαιτούνται αρκετές προσπάθειες πριν μπει κανείς στη συνταγογράφηση.
Πλοήγηση
[0] Λίστα μηνυμάτων
[#] Επόμενη σελίδα
Μετάβαση στην πλήρη έκδοση