Θέματα Εργασίας > ΕΟΠΥΥ
Στόχοι γενοσήμων από τον ΕΟΠΥΥ
Αδαμάντιος Σκούφαλος:
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links).
Εγγραφή ή ΕίσοδοςΕμένα, παίδες, που μου βγάζει αυτό:
--- Παράθεση ---Όριο μηνιαίας φαρμ. δαπάνης ΕΟΠΥΥ ανά ασφ/νο: 39.41€ - Τρέχουσα μηνιαία φαρμ. δαπάνη ανά ασφ/νο: 49.59€
--- Τέλος παράθεσης ---
κι μου λέει ότι έχω ξεπεράσει το όριο, τι ακριβώς σημαίνει ;
Ότι δεν μπορώ να γράψω άλλα φάρμακα πλέον ;
Πότε μηδενίζουν τα κοντέρ ;
--- Τέλος παράθεσης ---
Σημαίνει ότι έχεις ξεπεράσει το μέσο όρο κι αν θες να είσαι "καλό" παιδί μέχρι το τέλος του μήνα να γράφεις συνταγές με φάρμακα που στοιχίζουν στον ΕΟΠΥΥ από 39 και κάτω (πάνω κάτω συνολική ασφαλιστική τιμή περίπου 52 ευρώ) ώστε να πέσει ο μέσος όρος σου στην πορεία του μήνα (όπως θα έχεις δει η μέση δαπάνη αλλάζει καθημερινά ανάλογα με τις συνταγές που εκτελούνται)
Εσύ ως ειδικευόμενος στον χειρουργικό τομέα, όπως έχω καταλάβει, θα γράφεις αρκετές ηπαρίνες χαμηλού μοριακού βάρους στα εξιτήρια. Αυτό είναι ένα πρόβλημα γιατί μια 10ημερη θεραπεία με π.χ. Innohep 4500 iu στοιχίζει αμέσως 35-40 ευρώ. Βάλε και κανένα αντιβιοτικό κλπ, το πέρασες το όριο. Αν πάτε παραπάνω μέρες με ηπαρίνη περνάς κατά πολύ το μέσο όρο.
Οπότε το tip είναι μέχρι το τέλος του μήνα (που μηδενίζεται το κοντέρ) γράφεις φθηνά φάρμακα, όσο πιο φθηνά τόσο πιο καλά (για να πέσει ο μέσος όρος σου) και τα ακριβά τα παραπέμπεις αλλού ή τα γράφεις εσύ με τους κωδικούς άλλου (μια και είμαστε στο ΕΣΥ και πολλοί διευθυντές και επιμελητές βαριούνται να γράφουν).
md:
Τι σημαινουν αυτοι οι κωδικοι στο ΦΕΚ?
Υπαρχει καποιος πινακας αντιστοιχισης με κατηγοριες φαρμακων?
Ορθοπαιδικός:
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links).
Εγγραφή ή ΕίσοδοςΤι σημαινουν αυτοι οι κωδικοι στο ΦΕΚ?
Υπαρχει καποιος πινακας αντιστοιχισης με κατηγοριες φαρμακων?
--- Τέλος παράθεσης ---
Με το γούγλη μπορείτε εύκολα να δείτε την κάθε κατηγορία. Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links).
Εγγραφή ή Είσοδος αλλά θα πρέπει να τα ψάξετε ένα-ένα (δεν μπόρεσα να βρω λίστα με τις θεραπευτικές κατηγορίες).
Αχά... Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links).
Εγγραφή ή Είσοδος και διαλέγοντας καθεμιά βρίσκετε αυτό που θέλετε μέχρι και τα σκευάσματα.
md:
ευχαριστω πολυ,,,ποιος τα διαβαζει τωρα!!!
Denominator:
Δηλαδή είναι προτιμότερο για τον ΕΟΠΥΥ να είναι κανείς μέσα και στο στόχο του πλαφόν και των γενοσήμων, έστω και οριακά, παρά να γράφει πρωτότυπα που μπορεί να βγάζουν σημαντικά μικρότερο μέσο όρο δαπάνης;
Αναρωτιέται κανείς ποια είναι η πραγματική προτεραιότητα (και για ποιο λόγο, φυσικά).
Πλοήγηση
[0] Λίστα μηνυμάτων
[#] Επόμενη σελίδα
Μετάβαση στην πλήρη έκδοση