Η Εθνική Τράπεζα προσφέρει χαμηλότοκα δάνεια με έναρξη πληρωμής των δόσεων από το 2010 για τα καταστήματα που καταστράφηκαν από τους κουκουλοφόρους. (Σημείωση του γράφοντος: Ευχαριστεί και τους κουκουλοφόρους και παρακαλεί να συνεχίσουν και εκτός του κέντρου των πόλεων)
Στην Πάτρα άραγε θα έχουμε θύματα; Οι πολίτες αντικατέστησαν την αστυνομία και περιόρισαν τους κουκουλοφόρους στο Πανεπιστήμιο.
Σ' αυτές τις στιγμές η σκέψη μου προχωράει.... θυμάμαι το εξής....
Το σύνθημα το 1821 ήταν "ελευθερία ή θάνατος".
Το σύνθημα το 1940 ήταν "ΟΧΙ" στους κατακτητές
Το σύνθημα στο πολυτεχνείο ήταν "Ψωμί-παιδεία-ελευθερία"
Το σύνθημα σήμερα για τον "αγώνα" πιο είναι; "Κάψτε τα όλα";
Φαίνεται ότι παρά την δύσκολη οικονομική κατάσταση, για κάποιους, το ψωμί φαίνεται να είναι εξασφαλισμένο, η παιδεία δεν τους ενδιαφέρει και η ελευθερία είναι κεκτημένο για αυτούς που "αγωνίζονται".
Αν δει κανείς το λόγο γνωστού πολιτικού Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links).
Εγγραφή ή
Είσοδος θα δει ότι εντάσσει την αλλαγή μέσα από την δουλειά που γίνεται συλλογικά. Σήμερα όμως αυτό είναι ξεπερασμένο. Σήμερα, ακούμε, συζητάμε αλλά κανείς δεν έχει διάθεση να μοχθήσει για τις ιδέες του. Έχει διάθεση να καταστρέψει αυτό που υπάρχει, όχι να μοχθήσει να το αλλάξει.
Τελικά, είμαστε η κοινωνία που επιβραβεύει το "οφθαλμός αντί οφθαλμού" αφού στην βία που νιώθουμε απαντάμε με βία.
Δεν είμαστε ευχαριστημένοι με την παιδεία και απαντάμε με καταλήψεις.
Νιώθουμε την αγωνία της οικονομικής στέρησης και επιλέγουμε κινητό για να στέλνουμε SMS σε αυτόν που βρίσκεται 5 μέτρα από εμάς.
Βλέπουμε την τηλεοπτική παρωδία και απαντάμε με ρεκόρ τηλεθέασης για εκπομπές που εξευτελίζουν την νοημοσύνη μας.
Αγανακτούμε με την μη απονομή δικαιοσύνης και παραβιάζουμε πρώτοι κάθε νόμο και θεμελιώδες δικαίωμα του συνανθρώπου μας.
Και το καλύτερο από όλα που δεν μπορώ να το ξεχάσω σαν σκηνή....
Να έχω μπροστά μου ένα νέο άνθρωπο να μου λέει πόσο δεν ανέχεται κανένα να του περιορίζει τα όνειρα του και ότι δεν θέλει να εξαρτάται από τις αποφάσεις κανενός. Ταυτόχρονα ανάβει και ένα τσιγάρο (άραγε δεν μπορούσε να περιμένει;) και με χαρακτηρίζει γραφικό όταν του λέω να σεβαστεί το δικαίωμα μου να μην αναπνέω τον καπνό του...
Δυστυχώς, δεν ζούμε απλά τη βία πια. Ζούμε την αδυναμία να σκεφτούμε και να ελέγξουμε τον εαυτό μας.