Άλλες κατηγορίες μηνυμάτων > Πολιτική και Κοινωνικά Θέματα

Η Ελλάδα καίγεται...

(1/21) > >>

Δ. Κουναλάκης:
Η Ελλάδα περνά δύσκολες στιγμές. Τα κέντρα των μεγάλων πόλεων με πρώτες Αθήνα και Θεσσαλονίκη βρίσκονται στο έλεος "ανθρώπων" που "σκοτώνουν" συνανθρώπους τους.

Δεν είμαι υπέρ των τραπεζών, αλλά μπαίνοντας σε μια τράπεζα, ξέρω ότι 1-2 άτομα δουλεύουν με μια σύμβαση της πείνας και για κάθε υποκατάστημα που αύριο δεν θα λειτουργεί, αυτοί αύριο θα είναι χωρίς δουλειά, λίγες μέρες πριν τα Χριστούγεννα.
Κάποιοι καταστηματάρχες έχουν φτιάξει μια δουλειά και την χρωστάνε σε δάνεια και ίσως δουλεύουν και κάποιοι άλλοι εκεί μέσα, αύριο αυτοί θα είναι στο δρόμο. Οι περισσότεροι έχουν οικογένειες και παιδιά.

Δεν πολεμάς τις τράπεζες καίγοντας τις, δεν πολεμάς το κατεστημένο με το να καις καταστήματα. Είσαι ηλίθιος και πνευματικά ανάπηρος να καις την τράπεζα για να πολεμήσεις το κατεστημένο, φορώντας Levis τζιν, nike παπούτσια και adidas αθλητική ζακέτα με κουκούλα.

Υπάρχουν πολλοί τρόποι να σκοτώσεις. Ο πιο ανώδυνος είναι να φυτέψεις μια σφαίρα στην καρδιά κάποιου. Ο πιο επώδυνος είναι να τον κρατήσεις ζωντανό και να τον εξευτελίσεις, να γκρεμίσεις τα όνειρα του, να καταστρέψεις τον κόπο του, να τον διαπομπεύσεις άμεσα ή έμμεσα με τις πράξεις σου.

Όσοι πιστεύουν στην ανθρώπινη ζωή πρέπει να έχουν λόγο και για αυτές τις ζωές που χάθηκαν απόψε.

deleteduser:
Δεν είναι τόσο εύκολες οι απαντήσεις. Δεν είναι τόσο εύκολες οι τοποθετήσεις.
Δεν είναι μόνο οι "συνήθεις ύποπτοι", οι "γνωστοί άγνωστοι", οι "κουκουλοφόροι". Φοβάμαι ότι είναι κάτι παραπάνω. Φοβάμαι πραγματικά.
Υπάρχει οργή. Υπάρχει μίσος. Μια κοινωνία βίας, καταστολής, ανταγωνισμού και καταπίεσης γεννά βία. Η σημερινή κοινωνία έχει αδιέξοδα. Αυτό που ονομάζεται σήμερα δημοκρατία έχει αδιέξοδα. Φοβάμαι για περισσότερο αίμα, περισσότερη βία, περισσότερη καταστολή.

Δεν δικαιολογώ. Δεν κρίνω. Δεν προσπαθώ καν να αιτιολογήσω. Δεν μπορώ κιόλας. Με έχουν πάρει τα χρόνια. Δεν με αγγίζει θυμός και οργή. Με αγγίζει η θλίψη. Για αυτά που γίνανε, για αυτά που γίνονται, για αυτά που θα γίνουν.

deleteduser:
Το παρακράτος παρακράτησε

EzeΤΡΟΛ:
Πρόκειται για πιστόλι εκτόξευσης δακρυγόνων.
Σε όσους όμως αρέσουν τα ευρηματικά λογοπαίγνια, χαρίζω τη συλλαβή -δι- για να την προσθέσουν κάπου μεταξύ των άλλων συλλαβών της λέξης αναρχι-κός.

Δ. Κουναλάκης:
Από τον Ζούγλα:
--- Παράθεση ---Συνολικά στην Αθήνα, έγιναν 92 συλλήψεις, 79 προσαγωγές, ζημίες σε περισσότερα από 200 καταστήματα. Οι συλληφθέντες είναι Έλληνες, αλλοδαποί, αλλά και ανήλικοι. Για τρία κακουργήματα παραπέμφθηκαν να απολογηθούν σε τακτικό ανακριτή οι πέντε από τους έξι πρώτους συλληφθέντες που προσήχθησαν στον εισαγγελέα Πρωτοδικών της Αθήνας. Εναντίον τους ασκήθηκε ποινική δίωξη για έκρηξη, παράβαση του νόμου περί εκρηκτικών υλών, απόπειρα βαριάς σκοπούμενης σωματικής βλάβης και άλλα αδικήματα σε βαθμό πλημμελήματος. Ένας από αυτούς θα δικαστεί στο αυτόφωρο.

Παράλληλα, διεξάγεται έρευνα από την αστυνομία για τον αστυνομικό που παρουσιάζεται στο πρωτοσέλιδο του Ελεύθερου Τύπου και ο οποίος φαίνεται να προτάσσει το όπλο του κατά διαδηλωτών. Πρόκειται για τη μεγάλη πορεία της Κυριακής στην Αθήνα.
--- Τέλος παράθεσης ---

Σκεφτόμουν χθες βράδυ όταν έγραφα τις γραμμές παραπάνω τι επιλογές έχει ένας που έχει κατάστημα στα σημεία που έγινε η "γιορτή"...
- Μια λύση θα ήταν να περιμένει να πληρωθεί από τους φορολογούμενους όπως εξαγγέλθηκε και κανείς δεν ξέρει αν θα γίνει ποτέ...
- Μια λύση θα ήταν να ασφαλίσει το κατάστημα και να γίνει ακόμη πιο δέσμιος των τραπεζών και των ασφαλιστικών
- Μια λύση θα ήταν να κλείσει το μαγαζί και να πάει να κάψει και τους γύρω καταστηματάρχες μαζί με τους "κουκουλοφόρους"
- Μια λύση που φοβάμαι ότι δεν θα αργήσουμε να βλέπουμε θα είναι να ταμπουρωθεί πίσω από το μαγαζί του και να πυροβολεί όποιον πλησιάσει με κουκούλα.

Δεν ξέρω πόσοι έχετε ακουστά τις εποχές που για να προστατέψεις το σπίτι σου έπερνες την καραμπίνα και άνοιγες σιγά-σιγά το μπατζούρι και από την χαραμάδα όποιος πλησίαζε αθώος, ένοχος, περαστικός, άτυχος ή τυχερός, έτρωγε τα σκάγια. Δεν ήταν πολύ συχνό, αλλά υπήρχε κάποιες εποχές και υπάρχει ακόμη σε κάποια ορεινά μέρη. Στην Κρήτη σίγουρα.

Υπάρχει και η άλλη εκδοχή... κάποιοι περιμένουν τον κόσμο να βαρεθεί το "παιχνίδι" και να αρχίσει πλέον να ζητάει ένα ρόλο από την αστυνομία που θα θυμίζει παλαιές εποχές ή άλλες χώρες...

Η ιστορία κάνει κύκλους και όποιος διαβάζει θα δει ότι οι επαναστάσεις δεν αλλάζουν καταστάσεις αλλάζουν πρόσωπα. Τα εγκλήματα συνεχίζουν το ίδιο, μόνο που τα κάνουν οι ελευθερωτές πλέον όταν φύγει ο δυνάστης. Η αλλαγή στην κοινωνία, γίνεται αργά, αθόρυβα, χωρίς να το καταλαβαίνουμε πολλές φορές.

Πλοήγηση

[0] Λίστα μηνυμάτων

[#] Επόμενη σελίδα

Μετάβαση στην πλήρη έκδοση