Άλλες κατηγορίες μηνυμάτων > Πολιτική και Κοινωνικά Θέματα

Η Ελλάδα καίγεται...

<< < (3/21) > >>

Δ. Κουναλάκης:
Μόνο που άλλο ροζ και άλλο μαύρο....
Μόνο που δεν έχουμε πλέον μόνο νέους....
έχουμε "αντιεξουσιαστές".... έχουμε και μετανάστες για πλιάτσικο, τσιγγάνους και ανήλικους....

Και Απόστολε, όντως κατάντια είναι να πρέπει να δείξεις ταυτότητα για να ρίξεις μια μολότωφ..... Που καταντήσαμε.....
ή μήπως από λάθος δημοσιεύτηκε το μήνυμα σου εδώ και έπρεπε να πάει στο θέμα με την δολοφονία του Αλέξη;

deleteduser:
Η αλήθεια είναι ότι κι εγώ ξέρω λίγα πράγματα για τον "αντιεξουσιαστικό" χώρο. Όμως από τα λεγόμενά σας Διακομιστή και Δημήτρη δείχνει ότι υπάρχουν αρκετά πράγματα που αγνοείτε για τα τεκταινόμενα κάτω στην Αθήνα. Και για αυτά που γίνονται αυτές τις μέρες και για τι γίνεται καθημερινά στου δρόμους των Εξαρχείων, αλλά και για τη δεκαετία του 80 όπου τα πράγματα ήταν πολύ πιο άγρια και υπήρχε ακόμη ο δρόμος της ένοπλης πάλης (Και φυσικά πολλοί από αυτούς ανήλικοι - βλέπε Καλτεζάς) Μην πιστεύετε ότι βλέπετε από τα κανάλια. Δε σας λέω να αλλάξετε άποψη - πώς θα κάναμε κουβέντα άλλωστε. Απλά πιστεύω ότι αν βλέπατε κάποια πράγματα με τα μάτια σας θα ήσαστε πιο επιφυλακτικοί και λιγότερο οξείς.

Αυτό που γίνεται αυτές τις μέρες στην Αθήνα δεν έχει ξανασυμβεί. Δεν μοιάζει με ότι έχουμε ξαναζήσει εδώ στην Ελλάδα. Δεν είναι οι γνωστοί άγνωστοι κουκουλοφόροι. Χτες στο κέντρο της Αθήνας υπήρχαν δεκάδες χιλιάδες κόσμου. Είδα, αλλά και μου μετέφεραν, τριαντάρηδες - σαραντάρηδες - πενηντάρηδες να πετάνε πέτρες. Γιαγιάδες στα Εξάρχεια να πετάνε γλάστρες στους αστυνομικούς. Πενηνταπεντάρες κυρίες να βρίζουν τους μπάτσους. Απλό κόσμο να στριμώχνει σε γωνία ασφαλίτη. Είδα αναρχικούς ξεσκούφωτους με γκρίζα μαλλιά να σβερκώνουν πιτσιρικά που πάει να σπάσει το βιβλιοπωλείο του Κάκτου και να του λέει: "Τι κάνεις ρε; Αυτός έχει εκδώσει όλη την αρχαία ελληνική γραμματεία." Είδα πάλι αναρχικούς να βουτάει πιτσιρικά που βουτάει κινητά και να του λέει: "Τι κάνεις ρε; Μοίρασέ τα στον κόσμο."

Δεν υπερασπίζομαι τα μπάχαλα. Προσπαθώ να τα βάλω σε μια πιο ρεαλιστική βάση. Τα περιστατικά που αναφέρω δεν είναι η πλειοψηφία. Είναι η διαφορά από προηγούμενα επεισόδια και την επισημαίνω.

Μετανάστες ελάχιστοι υπάρχουν στους δρόμους. Κι ας είναι οι πιο δικαιολογημένοι να τα σπάσουνε. Γιατί αυτοί με τους ψυχιατρικούς ασθενείς και τους φυλακισμένους υπάρχουν μόνο ως αντικείμενα βίας και εκμετάλλευσης.

Αποδοκίμασον μεν άκουσον δε

Δ. Κουναλάκης:
Απόστολε,
 το 1997 έκανα φροντιστήριο στα Εξάρχεια. Την μυρωδιά του δακρυγόνου και το τζιν μπουφάν μου βρεμένο να κρύβει μέρος του προσώπου μου τα έχω νιώσει, διαβάτης σε μια εμπόλεμη ζώνη χωρίς να θέλω να είμαι μέρος του προβλήματος.

Μόνο που οι εποχές ήταν άλλες τότε και δεν συγκρίνονται με τίποτα με το σήμερα. Οι "Αναρχικοί" ήταν ιδεολογία τότε και δεν σπάγαν καταστήματα τότε πλην ειδικών περιπτώσεων. Δεν υπάρχει καμιά σχέση με το σήμερα.

Το σήμερα είναι μια έλλειψη ιδεολογίας, πυξίδας, στόχου. Άνθρωποι μπερδεμένοι από το τι θέλουν, ΜΜΕ που φανατίζουν, πολιτικοί που είτε είναι ανίκανοι είτε είναι της αρπαχτής.

θα τους έλεγα κουρσάρους αλλά αισθάνομαι ότι βρίζω τους κουρσάρους.

deleteduser:
Το 1987 μάλλον εννοείς. Ε όχι και 1997. Μικρότερος κι από μένα που είμαι τζόβενο ( ;D ;D)

Για τα υπόλοιπα θα συμφωνήσω.

Δ. Κουναλάκης:
Έχεις δίκιο Απόστολε, προσπαθώ να διώξω 10 χρόνια από την πλάτη μου....

Υπάρχει περίεργη διαχείριση του θέματος από τα ΜΜΕ. Φαίνεται να αλλάζουν μαλακά πορεία πλεύσης και ξεχωρίζουν. Δείτε το παρακάτω που εξηγεί ιστορικά γιατί κάπου τελειώνει η ιδεολογία (καθόλα σεβαστή) και που αρχίζει η καταστροφή:

Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος

Την ίδια στιγμή στην τηλεόραση αλλά και στα blogs αρχίζει και επανέρχεται η υπόθεση του Καλτεζά (συν ένα κείμενο του Χατζιδάκη δημοσιευμένο χθες στην Ελευθεροτυπία) που επίσης σκοτώθηκε από τον αστυνομικό Μελίστα και που η 3ετής φυλάκιση για τον τελευταίο είναι κάτι προκλητικό ακόμη και σήμερα για απευθείας πυροβολισμό.

Δύο όμως διαφορετικά περιστατικά, γιατί έχουν διαφορετική ιδεολογία, διαφορετικές συνθήκες θανάτου, διαφορετικές κοινωνικές συνθήκες και ξαφνικά συνδέονται... Να υποθέσω ότι η καθυστερημένη ανακοίνωση της βαλιστικής εξέτασης που δεν έχει γίνει ακόμη μέχρι τώρα μήπως έχει αποτέλεσμα που δεν αρέσει και προετοιμάζεται το έδαφος;;;

Την ίδια στιγμή οι εμπορικοί σύλλογοι καλούν σε μηνύσεις κατά του ελληνικού κράτους.

Πλοήγηση

[0] Λίστα μηνυμάτων

[#] Επόμενη σελίδα

[*] Προηγούμενη σελίδα

Μετάβαση στην πλήρη έκδοση