Άλλες κατηγορίες μηνυμάτων > Πολιτική και Κοινωνικά Θέματα
Η Ελλάδα καίγεται...
deleteduser:
Τα ίδια ακριβώς θα μπορούσε να πει κανείς και για τα συνεχή ποσταρίσματά σου καλέ μου διακομιστή για το "Μακεδονικό".
Παρόλα αυτά τα ποστ σου παρέμειναν και καλώς.
Οφείλω να πω ότι οι δύο παράλληλες συζητήσεις - κατ' ουσίαν μία - είναι μονόδρομος αυτή τη στιγμή. Και φυσικά πρέπει να ακούγονται και οι δύο απόψεις.
Πιστεύω ότι με τα λεγόμενά σου κινδυνεύεις να παρεξηγηθείς καθώς ο τελευταίος που δήλωνε δημόσια ότι η έκφραση λόγου που έρχεται σε αντίθεση με "το ήθος και τις πεποιθήσεις" της κοινωνίας εγκυμονεί κινδύνους "'άλωσης ή αλλοτρίωσης", έβαλε και τη χώρα στο γύψο για να τη θεραπεύσει. Φοβάσαι δηλαδή ότι κάποιος από τους συμμετέχοντες θα αλλοτριωθεί - θα αλλοιωθεί δηλαδή ο χαρακτήρας του - από τα λεγόμενα του συναδέλφου; Δεν το νομίζω. Θέλω να πιστεύω ότι η έντονη διαφωνία σου σε οδήγησε να απαντήσεις βιαστικά. Σαν καλός διακομιστής πρέπει αυτά που λέω να τα καταλαβαίνεις και να τα δέχεσαι.
Όσο για το σύνθημα. Να ξέρεις ότι δεν πρόκειται για κάποιο αναρχικό τσιτάτο, "σύνθημα για την πίσω όψη πόρτας δημοσίου αποχωρητηρίου". Πηγάζει από την αγανάκτηση του κάθε διαμαρτυρόμενου πολίτη. ο οποίος δεν μπορεί να προσεγγίσει το κέντρα εξουσίας (όπως είναι το συνταγματικό του δικαίωμα) λόγω μιας, δύο ή και τριών διμοιριών αστακοεξοπλισμένων ΜΑΤ, τα οποία με την πρώτη εντολή δε θα διστάσουν να σπαταλήσουν απίστευτες ποσότητες συγκινησιογόνων χημικών της αγάπης και της ασφυξίας, καθώς και να μαλάξουν τις ράχες συνταξιούχων, μαθητών, φοιτητών, αναρχικών, γιατρών κλπ κλπ (Κι αυτά εν ώρα υπηρεσίας. Για τα εκτός υπηρεσίας ανδραγαθήματα υπάρχουν ξεχωριστοί κατάλογοι).
Μην σε προσβάλει λοιπόν το σύνθημα. Από το 1991, μαθητής 14 ετών και πιασμένος από το χέρι του ΠΑΣΟΚτζή, ηθικού, δασκάλου στο επάγγελμα, πατέρα μου, η εικόνα που έχω για την αστυνομία είναι ενός καλά εκπαιδευμένου σώματος το οποίο παραμένει ακίνητο στη θέση που το έχουν βάλει να φυλάει και με την πρώτη εντολή του ανωτέρου του χυμάει σα λυσσασμένο απέναντι στον ανυπεράσπιστο παρείσακτο. Ε με συγχωρείς, αλλά αυτή τη συμπεριφορά δε θα την ονόμαζα σκυλίσια μόνο και μόνο επειδή δε θα έβαζα ποτέ το καλό μου σκυλάκι στην ίδια κατηγορία με αυτούς.
Φιλικά σε παρακαλώ να αποσύρεις το ποστ σου και να αποσύρω κι εγώ το δικό μου. Και να συνεχίσουμε την κουβέντα μας και τη διαφωνία μας στο καλό επίπεδο που έχουμε συνηθίσει και μας έχεις συνηθίσει.ι
Harper:
Ή Ελλάδα σίγουρα καίγεται.Το θέμα όμως είναι ποιος την καίει.Μήπως όλοι μας?
Προτιμώ την καθιστική διαμαρτυρία από το κάψιμο κτιρίων,το να προσφέρεις λουλούδια στους μπάτσους από το να τους πετάς πέτρες,το να φωνάζεις έξυπνα,επίκαιρα συνθήματα από το να βρίζεις και να φτύνεις.
Δεν είναι μάχη.Είναι αγώνας για σεβασμό στον άνθρωπο,για αξιοπρέπεια.Η βία δεν είναι λύση:Γεννά και άλλη βία!Είναι νομοτελειακό.Οι πολιτικοί μας ηγέτες που κατά πλειοψηφία μας κυβερνούν δεν παρθενογεννήθηκαν,τους ψήφισαν.Άρα υπεύθυνοι είμαστε οι ίδιοι.Η Ελλάδα που κάηκε πέρσι το καλακαίρι είναι αυτή που έδωσε την εντολή διακυβέρνησης εκ νέου σε αυτούς που τώρα σκυλοβρίζουμε.Μήπως είμαστε άξιοι της μοίρας μας?Μήπως δεν υπάρχει επαρκής πολιτικός αντίλογος που να μας πείθει για κάτι καλύτερο?Μήπως τελικά είναι όλοι ίδιοι?Τόσες μέρες δεν άκουσα προτάσεις,μόνο μομφές.Και πολιτικά παιχνίδια...Εμένα αυτά με προβληματίζουν.Όλα τα άλλα είναι απλά βούτυρο στο ψωμί των ΜΜΕ.Και προτιμώ να μη...μασάω!
Δ. Κουναλάκης:
Εκεί που το θέμα αφορούσε τις καταστροφές σε καταστήματα παντός "είδους" βάλαμε και τον πόνο μας για ότι μπορεί να κάτσει με το θέμα.
Προσωπικά, έχω κάποιες απορίες υπό αυτές τις συνθήκες.....
Στην ιστορία, στην ψυχολογία, διαβάζω ότι οι ανήλικοι αν και διαθέτουν ανεπτυγμένη τη λογική σκέψη και είναι αμόλυντοι από το παρελθόν γιατί δεν έχουν παρελθόν, είναι ταυτόχρονα παρορμητικοί και δύναται να παρασυρθούν σε βεβιασμένες πράξεις που ίσως αργότερα και οι ίδιοι τις ονομάσουν "νεανική απερισκεψία".
Έχουμε αυτές τις μέρες κάνει τους ανήλικους σημαία για μια κατάσταση που εμείς οι μεγαλύτεροι ευθυνόμαστε και τους δίνουμε το ακαταλόγιστο, τους μεθάμε στην ιδέα του "δίκιου" και τους στέλνουμε σε μια πορεία που εμείς δεν πάμε γιατί δεν οδηγεί σε κάποια αλλαγή αλλά μόνο στην δημιουργία "μαρτύρων".
Αν εξαιρέσουμε το ότι και οι καθηγητές θέλουν να μαζέψουν τις ελιές τους και οι καταλήψεις βολεύουν, εσείς τι πιστεύετε ότι θα κάνει τους νέους να αλλάξουν την κοινωνία: Οι διαδηλώσεις και η απουσία από το διάβασμα ή η αναζήτηση και η ανάγνωση της ιστορίας για να μην κάνουν τα ίδια λάθη; Δεν θυμάμαι που το είχα διαβάσει αλλά σίγουρα με εκφράζει: "Όπου ανοίγει ένα σχολείο, κλείνει μια φυλακή" και οι "δημοκρατικοί" μαθητές και φοιτητές σήμερα κάνουν κατάληψη στα σχολεία για να τα κλείσουν, λες και δεν είναι αρκετά αγωνιστές να κάνουν μια κατάληψη σε ένα φροντιστήριο πχ που δουλεύουν οι καθηγητές τους στη λούφα ή προκλητικά εξόφθαλμα ως διαμαρτυρία για την παρα-παιδεία.
Όταν νιώθουμε σίγουροι για το ένστικτο των ανηλίκων γιατί τους στερούμε την δυνατότητα να ψηφίσουν; Γιατί έχουμε ξεχωριστά δικαστήρια και φυλακές; Γιατί είναι παράνομη η οικονομική τους αυτοδυναμία τους και τους απαγορεύεται η εργασία; Γιατί δεν τους θέλουμε ίσους;
Και τα σκυλάκια φυλάνε τους αφέντες τους ακόμη και τα "ανήλικα". Ποιους αφέντες "υπακούν" αυτά τα "σκυλάκια";
deleteduser:
Λυπάμαι Δημήτρη αλλά είσαι πολύ μακριά από την πραγματικότητα που διαδραματίζεται αυτή τη στιγμή στους δρόμους της Αθήνας.
Μακάρι να μπορούσα να σας μεταφέρω την εικόνα των ανθρώπων που συμμετέχουν σε δεκάδες πρωτοβουλίες, ατελείωτες συζητήσεις και δράσεις που δεν απηχούνται φυσικά από τα μέσα μαζικής παραπλάνησης.
Μπορώ όμως να σας ενημερώσω ότι οι περισσότεροι μαθητές και φοιτητές που συμμετέχουν ούτε ετερόφωτοι είναι ούτε ανώριμοι ούτε τεμπέληδες που θέλουν να κλείσουν τα σχολεία για να κάνουν διακοπές. Εντυπωσιάζομαι από την κοινωνική συνείδηση και αντίληψη, καθώς και τη μόρφωση που οι περισσότεροι παρουσιάζουν στις καθημερινές συνελεύσεις και συζητήσεις που λαμβάνουν χώρα και στην οποία συμμετέχουν χιλιάδες πολίτες (ναι χιλιάδες καθώς αυτή τη στιγμή υπάρχουν τουλάχιστον 10 κατειλημμένοι χώροι με καθημερινές συνελεύσεις που συμμετέχουν εκατοντάδες πολίτες - απλοί πολίτες).
Και βέβαια αυτά δεν τους τα χει δώσει το οπισθοδρομικό, συντηρητικό σχολείο φυλακή του σήμερα. Ευλογώ Ευλογώ Ευλογώ το internet.
Από την μικρή μου εμπειρία μπορώ να σας πώ ότι τους 3 μήνες κατάληψης το 1991 και τους 3 μήνες κατάληψης το 2000 στη Σχολή κέρδισα πολύ περισσότερα από τα 12 χρόνια κατάρτισης (Γυμνάσιο- Λύκειο - Ιατρική). Κατάρτισης, γιατί Παιδεία δεν είναι.
orfeo:
Φωτογραφίες από τα γεγονότα
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links).
Εγγραφή ή Είσοδος
Πλοήγηση
[0] Λίστα μηνυμάτων
[#] Επόμενη σελίδα
Μετάβαση στην πλήρη έκδοση