Καλώς ήρθατε στην διαδικτυακή μας κοινότητα.
Εδώ μπορείτε να συζητήσετε και να ενημερωθείτε για θέματα που αφορούν την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας.
Για να συμμετέχετε και να μπορείτε να κατεβάσετε αρχεία και εικόνες που βρίσκονται στα μηνύματα πρέπει να εγγραφείτε.
Η εγγραφή είναι δωρεάν και θα σας αποσταλεί άμεσα ένα e-mail για την ενεργοποίηση της εγγραφής σας.
Εάν δεν το λάβετε σε λίγα λεπτά ελέγξετε το φάκελο ομαδικής αλληλογραφίας ή το φάκελο SPAM ή το φάκελο ανεπιθύμητης αλληλογραφίας καθώς μπορεί να βρεθεί εκεί από λάθος του λογισμικού ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.
Εάν έχετε ξεχάσει τον κωδικό σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας ξανασταλεί από εδώ.
25 Νοεμβρίου 2024, 07:00:56

Αποστολέας Θέμα: Η Ελλάδα καίγεται...  (Αναγνώστηκε 35839 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

7 Ιανουαρίου 2009, 23:47:00
Απάντηση #60
Αποσυνδεδεμένος

Harper

Ιατροί
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Υφος και ήθος.
Αλλοι γενιώνται εξυπνάκηδες και αλλοι γενιώμαστε μαλ ή και πολύ μαλ.
Ισως φταίνε τα σλάβικα γονίδιά μου!!!

Σημασία δεν έχει πως γεννιέται κανείς αλλά πως εξελίσεται...
Όσο για τα περί σλάβικων γονιδίων δεν καταλαβαίνω που κολλάει.Εμένα πάντως μου θυμίζει δυνατό και εσκεμμένο πάτημα σε κάλο "κάποιου"και αν ισχύει αυτό που υποψιάζομαι με ενοχλεί τόσο αισθητικά όσο και σαν επιχείρημα
+

8 Ιανουαρίου 2009, 00:05:05
Απάντηση #61
Αποσυνδεδεμένος

Harper

Ιατροί
Το να μιλάμε για "όργανα καταστολής" και να αφαιρούμε την προσωπικότητα από κάποιους που πιθανότατα βιοποριστικά αναγκάστηκαν να παίζουν το μπάτσο είναι τόσο ισοπεδωτικό και αφοριστικό όσο το να λέμε πως όλοι οι γιατροί παίρνουν φακελλάκι και είναι αλήτες!
+

8 Ιανουαρίου 2009, 02:18:21
Απάντηση #62
Αποσυνδεδεμένος

Harper

Ιατροί
Δε νομίζω ότι ισοπέδωσα κανέναν.Η πραγματικότητα είναι ισοπεδωτική.
Δε νομίζω όσοι πέρασαν στην αστυνομία να την είχαν πρώτη επιλογή στο μηχανογραφικό(δεδομένου ότι τώρα είναι στις πανελλαδικές εξετάσεις).Πέρα από κάποιους νταήδες που μεγάλωσαν με dirty Harry και τη βρίσκουν με την κατοχή "εξουσίας" νομίζω πως η συντριπτική πλειοψηφία πραγματικά επέλεξε αυτό το επάγγελμα καθαρά βιοποριστικά.Και οι ΕΠΟΠ στο στρατό για ανάλογους λόγους δεν κατατάχθηκαν?Ή μήπως για να υπηρετήσουν την πατρίδα?Έλεος,ας μην κοροιδευόμαστε,μεγάλα παιδιά είμαστε!
Όσο για το πόσο "τιμή" είναι να είσαι αστυνομικός ενός δημοκρατικού κράτους είναι συγκρίσιμη με την τιμή του να υπηρετείς ένα σαθρό  ΕΣΥ όπου βασιλεύει το φακελλάκι και το φασόν.Δε νομίζω όμως φίλε iGP πως ούτε εσύ ούτε περισσότερο ΕΓΩ κάναμε την υπέρβαση-επανάσταση να ιδιωτεύσουμε ή να πάμε στους γιατρούς χωρίς σύνορα.Και αλήθεια,εγώ είμαι στο ΕΣΥ για καθαρά βιοποριστικούς λόγους,εσύ για ποιό λόγο είσαι στο ΕΣΥ?Μήπως παίζει τελικά κάποιο ρόλο και η άτιμη η φτώχεια και η επαγγελματική ανασφάλεια?Για δες τις συζητήσεις που κάναμε για το εφημεριακό και πόσο μας φθίρει καθημερινά η μορφή δουλείας που επιλέξαμε!Και ειλικρινά δε σου τη λέω αυτή τη στιγμή αλλά προσπαθώ να δούμε τα πράγματα πιο σφαιρικά!

Είναι δικαίωμά σου να βλέπεις αστυνομικό και να βγάζεις πομφούς!Αυτό μπορεί να έχει να κάνει με προσωπικά σου βιώματα και κοσμοθεωρίες.Και είναι απόλυτα σεβαστό!
Ίσως και εγώ να νιώθω κάπως έτσι.Αλλά επειδή έχει τύχει να συζητήσω με άτομα που είναι στην αστυνομία(γνωστούς-συγγενείς που ΒΙΟΠΟΡΙΣΤΙΚΑ βρέθηκαν εκεί) αρνούμαι να μπω στα παιχνίδια ομοιομορφίας.Πίσω από κάθε ίδια στολή κρύβεται ένας διαφορετικός άνθρωπος.Δεν μπορώ να δεχθώ πως όσοι φοράνε στολές είναι ατσάλινοι και ψυχροί και πως δεν έχουν τις ανησυχίες ή τα όνειρα ενός μέσου ανθρώπου!
Λυπάμαι αλλά συνθήματα του τύπου :Μπάτσοι -γουρούνια-δολοφόνοι στην Ελλάδα του 2009 προσωπικά δε με εκφράζει καθόλου και τα θεωρώ αναχρονιστικά.Πόσο μάλλον οι επιθέσεις και οι απόπειρες δολοφονίας.Αν στο σώμα της αστυνομίας υπάρχουν και διεφθαρμένοι-και αυτό το πιστεύω-δε μπορώ να κρίνω όλους με τα ίδια σταθμά.

Μακάρι να μπορούσα να αλλάξω τον κόσμο.Αυτό όμως δε θα γίνει βάζοντας φωτιά στην ύλη αλλά στο πνεύμα και τις ψυχές των ανθρώπων!

Και να σου πω και κάτι τελευταίο?Και ας με πεις απαισιόδοξο....Νομίζω πως και τον παράδεισο τον ίδιο να μας χάριζαν για να ζήσουμε μέσα πάλι κάποιοι θα ήθελα να του βάλουν φωτιά!Γιατί?Γιατί νομίζω πως είναι στην ανθρώπινη φύση...Όχι η καταστροφή αλλά το "πάντα ρει"...και την γαλήνια λοιπόν ηρεμία του παραδείσου κάποιοι δε θα την άντεχαν.Πες τους τρελλούς,πες τους δημιουργούς,πες τους καλλιτέχνες,πες τους κακούς...Αλλά ναι,πιστεύω μια φωτίτσα θα την έβαζαν!
+

8 Ιανουαρίου 2009, 08:29:53
Απάντηση #63
Αποσυνδεδεμένος

Δημήτρης Μακρέας

Επώνυμοι
 Προφανώς για άλλη μια φορά jack βγάζεις συμπεράσματα με βάση την προκατάληψή σου.Σε παρακαλώ μπες στον κόπο να ξαναδιαβάσεις αυτό που γράφω για τον ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΡΟΛΟ ΤΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ ΚΑΤΑΣΤΟΛΗΣ .Αν θεωρείς ότι ο ρόλος τους είναι διαφορετικός ,να το συζητήτουμε.Αν διαβάσεις λίγο προσεχτικά θα δεις ότι δεν κάνω καμμία αναφορά στα ατομικά χαρακτηριστικά των ανθρώπων .Αναφέρομαι ξεκάθαρα στον κοινωνικό τους ρόλο.Επίσης θα δείς ότι κάνω ένα σαφή διαχωρισμό με το ρόλο της αστυνομίας.

Αν θεωρείς ότι ο ρόλος του ΕΣΥ είναι αντίστοιχος μάλλον διάλεξες λάθος δουλειά ή  δυσκολεύεσαι να προσδιορίσεις αυτό το ρόλο.

Μου κάνει εντύπωση ότι σε ενοχλεί ο πατημένος κάλος αλλά δε σε ενοχλούν καθόλου τα μπινελίκια .Ίσα ίσα που φροντίζεις να τα εμπλουτίσεις!
Ο ΕΞΕΛΙΓΜΕΝΟΣ ΜΑΛ!!

8 Ιανουαρίου 2009, 13:19:37
Απάντηση #64
Αποσυνδεδεμένος

Δ. Κουναλάκης

Administrator
Νομίζω ότι πρέπει να ηρεμήσουν τα πνεύματα. Όταν γράφουμε και δεν έχουμε τον συνομιλητή μας απέναντι είναι ευκολότερο να βρεθούμε σε λόγια που δημιουργούν παρεξηγήσεις. Αλλά πάλι πρέπει να σκεφτόμαστε ότι ότι σε μια δημοκρατία ο καθένας έχει δικαίωμα της προσωπικής του άποψης όσο κι αν αυτή μπορεί να είναι ανόητη για εμάς. Συνεπώς, αποφύγετε τις προσωπικές αντιπαραθέσεις και σχόλια που δεν έχουν κανένα αποτέλεσμα. Ίσως, η έκφραση κειμένου στο πρώτο ενικό πρόσωπο να φαντάζει εγωιστική αλλά επιτρέπει να εκφράσετε την άποψη σας και την διαφωνία σας χωρίς να δημιουργείται η αίσθηση της αντιπαράθεσης με τον άλλο. Η συζήτηση εδώ δεν είναι μια κοκορομαχία, δεν σημαίνει ότι πρέπει να συμφωνήσει ο άλλος μαζί σας. Αυτή η πολυμορφία είναι η μαγεία της δημοκρατίας. Αν κάτι δεν μπορείτε να το κατανοήσετε ζητήστε από αυτόν που το έγγραψε να το εξηγήσει. Ο τρόπος που θα το πραγματώσει είναι ήδη μια εκτίμηση του πόσο το πιστεύει, το νιώθει, ή/και το έχει βιώσει. Μην αντιδράτε σπασμωδικά, εδώ υπάρχουν κείμενα που θα είναι αναρτημένα για πολύ καιρό και επιτρέπουν και στους εαυτούς μας να δούμε πως ωριμάζουμε με το χρόνο.

Η δημοκρατία έχει απίστευτα δύσκολη εφαρμογή, όμως εάν αναρωτηθείτε για πολλά γεγονότα στην ιστορία θα ανακαλύψετε ότι τις μεγαλύτερες αλλαγές τις έκαναν άνθρωποι (και όχι κοινωνίες, αυτές ακολούθησαν) που είχαν την δυνατότητα να σκέφτονται εκτός της τετράγωνης καθημερινής λογικής και με εξ αρχής απορίες για πράγματα που όλοι τα θεωρούν δεδομένα και παγιωμένα. Γράψτε τη σκέψη σας, γράψτε τα ερωτήματα σας, ανταλλάξτε εμπειρίες αλλά μην ξεχνάτε ότι μόνοι σας δημιουργείτε την εικόνα του προσώπου σας και του χαρακτήρα σας (ακόμη και ανώνυμοι) από τα γραφόμενα σας και την συμμετοχή σας. Μπορεί κάποια από αυτά που γράφετε σήμερα να τα θεωρείτε ανωριμότητα μετά από μερικά χρόνια, αλλά τελικά έχει αξία για εσάς και ο δρόμος προς την Ιθάκη ή μόνο η Ιθάκη; Αυτό είναι προσωπική σας απόφαση.
« Τελευταία τροποποίηση: 8 Ιανουαρίου 2009, 13:21:36 από Δ. Κουναλάκης »
Eίπες ότι μια μέρα θα φύγεις, μην τολμήσεις, είσαι χαζός;
όταν έχεις τέτοιους αυλικούς και τέτοια καρέκλα, τι απερισκεψία!
Ένα ξεροκόμματο κάθε πιστός να μασουλάει, "Ναι αρχηγέ" θα λέει συνεχώς
τιμωρία αμείλικτη σ' όποιον τολμά να σ΄αμφισβητεί έργα και πρόσωπα, τι ύβρης!
Ω αρχηγέ, είσαι ο μοναδικός, και τη ζωή μας χρωστάμε σε σένα οι φτωχοί!
Από μετάφραση αραβικού κειμένου

8 Ιανουαρίου 2009, 15:12:07
Απάντηση #65
Αποσυνδεδεμένος

Harper

Ιατροί
Δε θέλω να συνεχίσω άλλο αυτή την κουβέντα.Ούτε καν είχα διάθεση να εμπλακώ απλά με ξένισαν τα περί σλάβικων γονιδίων και περί σκύλων που φυλούν τα αφεντικά τους.Σε καμμία περίπτωση δεν θέλησα να προσβάλω κανένα και αν το κατάφερα ΖΗΤΩ ΔΗΜΟΣΙΑ ΣΥΓΝΩΜΗ!
Απλά δε νομίζω πως όσα λέχθηκαν εδώ μέσα,πέραν εμού,είναι η έκφραση της κοινής γνώμης.
Οι υψηλοί τόνοι,όταν διαιωνίζονται με φθίρουν.Σταματώ λοιπόν εδώ!
Και πάλι ζητώ δημόσια συγνώμη-και ειδικότερα από τους iGP κ.Μακρέα-για το ξέσπασμα που προκάλεσα.Καλό απόγευμα σε όλους!
« Τελευταία τροποποίηση: 8 Ιανουαρίου 2009, 15:47:55 από Jack »
+

8 Ιανουαρίου 2009, 19:01:55
Απάντηση #66
Αποσυνδεδεμένος

Δημήτρης Μακρέας

Επώνυμοι
Για μένα δεν υπάρχει ζήτημα συγνώμης. Ξέρω πολύ καλά ότι το συγκεκριμένο ζήτημα είναι πάρα πολύ δύσκολο να συζητηθεί.Υπάρχουν τόσες ιδεολοψίες και αντανακλαστικά(από όλες τις μεριές) που κάνουν που την κάνουν συζήτηση κουφών.Εχω τσακωθεί για το συγκεκριμένο με ανθρώπους που αγαπάω και σέβομαι απεριόριστα.Το σύνθημα που έγραψα δεν το έγραψα ούτε αβασάνιστα, ούτε κατά τύχη.Επίσης έγραψα ότι μέχρι πριν ένα μήνα και εγώ ψιλοφρίκαρα όταν το άκουγα γιατί είναι πράγματι πολύ σκληρό και άκομψο.Αποδείχθηκε όμως από την ίδια τη ζωή ότι οι πρακτικές των δυνάμεων καταστολής είναι πολύ πιο σκληρές και πολύ πιο άκομψες!

8 Ιανουαρίου 2009, 19:35:44
Απάντηση #67
Αποσυνδεδεμένος

Δ. Κουναλάκης

Administrator
Και ως άτομο πλέον θα μπω στον πειρασμό να εκφράσω την άποψη μου για το εν συζήτηση θέμα που συνεχίζεται με φωτιές άλλοτε άλλου είδους.

Η έννοιες της προστασίας, της καταστολής, της αυτονομίας, της ελευθερίας, και όσο άλλο το προεκτείνουμε έχουν μια καθαρά υποκειμενική θεώρηση. Επίσης, η συζήτηση και η θεώρηση τους με προβολή στο άτομο ή αντίθετα, στην κοινωνία έχουν πάλι τελείως διαφορετικές προεκτάσεις.

Η αστυνομία είναι όργανο καταστολής ή προστασίας ανάλογα με τα πιστεύω του καθενός και το άτομο, ο αστυνομικός μπορεί να είναι κατασταλτική μονάδα, φύλακας, εργαζόμενος, ή ατυχής συνάνθρωπος σε λάθος θέση-ώρα πάλι με βάση τα πιστεύω καθενός. Ίσως η ανάλυση κατά Φουριέ που χρησιμοποιείται στις αρμονικές θα μπορούσε να μετασχηματιστεί για να εξηγήσεις τις διαφορετικές ποιοτικά απόψεις το όλο θέμα. Το σίγουρο είναι ότι η ατομική συμμετοχή κάθε ατόμου που απαρτίζει ένα οργανισμό χάνεται πρακτικά στη συνολική εικόνα όσο πολυπληθέστερος είναι αυτός. Όμως αυτό που συμβαίνει στην αστυνομία, συμβαίνει σε κάθε εργασιακό χώρο.

Τέθηκε παραπάνω το ΕΣΥ. Προσωπικά, αυτό το αίσθημα του εργαζόμενου που διαφωνεί με το σύστημα συνολικά το έχω νοιώσει ουκ ολίγες φορές. Να δώσω παραδείγματα που θεωρώ ότι είναι αντίστοιχα της όλης κατάστασης που επικρατεί στο θέμα της αστυνομίας.
- Τα νοσοκομεία λειτουργούν το πρωί για τα τακτικά ιατρεία αναγκάζοντας μεγάλο τμήμα του πληθυσμού να μην πάει στο μεροκάματο για να πάει στον ιατρό. Πόσοι όμως έχουν θέσει θέμα στα συλλογικά όργανα ότι και αυτοί που δουλεύουν το πρωί έχουν το δικαίωμα να δουλέψουν;
- Πολλά ταμεία για να βγάλεις μια μαγνητική απαιτούν να έχεις κάνει πρώτα αξονική. Πόσοι έχουν αντιδράσει σε αυτό το ηλίθιο σε κάποιες καταστάσεις σύστημα που ακτινοβολεί μια χαρά τον άρρωστο και σε κάποιες περιπτώσεις δεν έχει καμιά αξία, αντί να υπάρχουν συγκεκριμένες ενδείξεις που να το επιτρέπουν;
- Πόσοι από εμάς δεν θα θέλανε ένα καρδιογράφο (που ίσως δεν έχουν) σε κάθε ιατρείο αλλά το σύστημα μας έχει γραμμένους και έχει άραγε κοστίσει σε ζωές αυτό;
- Πως αντιμετωπίζετε την γιαγιά που φέρνει το "δώρο" αλλά έμμεσα ζητά μια εξυπηρέτηση που δεν σας κοστίζει (πχ μια ΑΥ γίνεται ΣΝ);
- Πόσοι από εμάς έχουμε σε όλους τους ασθενείς μας το ίδιο σκεύασμα για κάθε φαρμακευτική ουσία;
- Πόσο μας επηρεάζουν οι πεποιθήσεις του ασθενή στην συμμετοχή μας ως ιατροί;
προσωπικά τα παραπάνω με κάνουν να νιώθω "σκυλί που φυλάει τα αφεντικά του" όσο κι αν προσπαθώ συχνά να πάω κόντρα στο ρεύμα.

Έβαλα κάποια πράγματα αντιπροσωπευτικά από διαφορετικές περιπτώσεις αλλά μπορώ να σας βρω κι άλλα πολλά.
Πάμε στην αντίθετη όχθη:
- "πρέπει να ακούς το γιατρό, ο λόγος του έχει αξία" ή "Ούτε μια ένεση δεν μου έκανε να βρω την υγεία μου ο θεοπαίχτης"
- "Ένα μήλο την ημέρα, το γιατρό τον κάνει πέρα"
- "..με πήρανε με αυτή τη νεκροφόρα (ασθενοφόρο) και με πετάξανε σε ένα κρεββάτι να πεθάνω" ή "Αμέσως με έφερε το ασθενοφόρο και μου κάνε ένα σωρό εξετάσεις που κάνανε μια ώρα να βγούνε"
- "Το είδα τον κερατά με την άσπρη μπλούζα και ύφος 10 καρδιναλίων και μου ήρθε να του βγάλω τα άντερα, δεν έκανε τίποτα χωρίς φακελάκι". Να σημειώσω ότι το παραπάνω το άκουσα για άξιο συνάδελφο σε θέμα που έτυχε να είμαι μπροστά και που αυτός που το είπε δεν με ήξερε και καμιά επαφή δεν είχε με την πραγματικότητα.
- "Κοίτα το γιατρό, εάν δεν κάτσεις ήσυχα θα του πω να σου κάνει μια ένεση" Σας θυμίζει τίποτα από δυνάμεις καταστολής;

Το φιλοσοφικό μου ερώτημα είναι τελικά, ότι όλοι κουβαλάμε κάποια στερεότυπα που έχουν προκύψει από εμπειρίες ή κοινωνική "γαλούχηση" και που στη συντριπτική πλειοψηφία δεν έχουν καμιά σχέση με την πραγματικότητα. Και η πείρα είναι σφαλερή, οι πεποιθήσεις είναι επικίνδυνες, το να σταματάμε να θέτουμε σε κριτική τα πιστεύω μας σε κάθε μονάδα και όχι μόνο στο σύνολο από το σύστημα είναι εγκληματικό.

Αλλά υπάρχει λύση; Φέρνει ένας κούκος την Άνοιξη;
Eίπες ότι μια μέρα θα φύγεις, μην τολμήσεις, είσαι χαζός;
όταν έχεις τέτοιους αυλικούς και τέτοια καρέκλα, τι απερισκεψία!
Ένα ξεροκόμματο κάθε πιστός να μασουλάει, "Ναι αρχηγέ" θα λέει συνεχώς
τιμωρία αμείλικτη σ' όποιον τολμά να σ΄αμφισβητεί έργα και πρόσωπα, τι ύβρης!
Ω αρχηγέ, είσαι ο μοναδικός, και τη ζωή μας χρωστάμε σε σένα οι φτωχοί!
Από μετάφραση αραβικού κειμένου

8 Ιανουαρίου 2009, 23:10:51
Απάντηση #68
Αποσυνδεδεμένος

Γ.Κτιστάκης

Moderator
Η κριτική γίνεται σε διαφορετικό επίπεδο κάθε φορά και για να μην υπάρχουν παρεξηγήσεις θα πρέπει να ορίζουμε αυτό το επίπεδο. Π.χ είναι τελείως διαφορετικό να κρίνεις τον αστυνομικό-ιατρό-δικηγόρο-κτλ σε ατομικό επίπεδο από το να κάνεις κριτική σε συλλογικό επίπεδο. Μπορείς σε ατομικό να κρίνεις κάποιον ως προσωπικότητα, ως επαγγελματία ανάλογα το επάγγελμα ,ως πολίτη σε ένα πολιτικό καθεστώς ,ως άνθρωπο στην κοινωνία. Σε συλλογικό κρίνεις μια ομάδα ανθρώπων τελείως διαφορετικά με άλλα κριτήρια και όχι με κριτήρια του χαρακτήρα του κάθε μέλους. Φυσικά και ο χαρακτήρας του κάθε μέλους επηρεάζει την ομάδα, αλλά όταν κρίνεις πχ αστυνομικούς ως ομάδα,  να κρίνονται ως σώμα για τον ρόλο που έχουν και παίζουν ως σώμα στην συγκεκριμένη χρονική στιγμή υπό συγκεκριμένες συνθήκες. Οι χαρακτηρισμοί που προκύπτουν δεν αφορούν την προσωπικότητα του ατόμου (και πως άλλωστε θα μπορούσε αφού δεν τον γνωρίζεις προσωπικά) αλλά τον ρόλο της ιδιότητας που φέρει. 
Με στεναχωρεί να ακούω ότι οι «γιατροί παίρνουν φακελάκια», αλλά είμαι ένας από αυτούς που το λένε με την έννοια ότι αυτό είναι ένα γεγονός που φυσικά και δεν ισχύει για όλους τους ιατρούς, αλλά ισχύει και είναι κατακριτέο. Όταν μου το λένε φυσικά και δεν το παίρνω προσωπικά αλλά και ούτε αρνούμαι ότι αυτό ισχύει για κάποιους όμως. Ως άτομο προσπαθώ να βάλω και εγώ ένα λιθαράκι στο να εκλείψει αυτό από το σώμα των ιατρών όπως και πολλά άλλα κακά. Φυσικά και δεν πρόκειται να πλασθεί  ο τέλειος κόσμος, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι θα κάνουμε τα στραβά μάτια σε ότι κακό υπάρχει με βάση τα ανθρώπινα ιδεώδη  και όχι με βάση το κομματικό κριτήριο. (δεν λέγω πολιτικό διότι χωρίς πολιτική δεν υπάρχει κοινωνικότητα και άρα ανθρωπισμός)
Συνυπεύθυνος είναι αυτός που  αρνείται την  ύπαρξη κακών στοιχείων μέσα σε ένα σώμα. Η ατομική προσπάθεια του καθενός χαρακτηρίζει το άτομο της ομάδας και η τελική προσφορά στην κοινωνία χαρακτηρίζει την ομάδα.
Έτσι τελικά στην κοινωνία νομίζω ότι το αστυνομικό σώμα στην Ελλάδα (αλλά και στον κόσμο νομίζω) δεν έχει επιδείξει ουσιαστικό ρόλο προσφοράς στην κοινωνία των ανθρώπων, αλλά αντίθετα πάμπολλες φορές έχει λειτουργήσει εις βάρος της κοινωνίας.
Το γιατί τώρα κάποιος επιλέγει να γίνει αστυνομικός? νομίζω ότι ο καθένας έχει τα δικά του κριτήρια. Το θέμα είναι τι στάση κρατεί ως άτομο με την ιδιότητα αυτή απέναντι στην κοινωνία.
Ο ρόλος των σωμάτων αυτών πρέπει να αλλάξει και αυτό είναι ευθύνη ΌΛΩΝ ΜΑΣ.  
« Τελευταία τροποποίηση: 8 Ιανουαρίου 2009, 23:30:06 από Γ.ΚΤΙΣΤΑΚΗΣ »

9 Ιανουαρίου 2009, 00:00:56
Απάντηση #69
Αποσυνδεδεμένος

D-Michalis

Administrator
Δεν θα μπώ εκτενώς στη συζήτηση, ούτε ως διαχειριστής –ο κ. Κουναλάκης το έκανε ήδη πολύ καλά- ούτε ως άτομο.
Όσο αφορά την αστυνομία, θα πώ μόνο τούτο: Βίωσα τη δράση της σε προγενέστερες των περισσοτέρων εδώ δεκαετίες και δεν θα έλεγα ότι υπερηφανεύομαι.
Είναι ένας χώρος που εύκολα μπορεί να μαζέψει άτομα που ψάχνουν να αποδείξουν στον εαυτό τους την ανωτερότητά τους καθώς και νταήδες. Δεν έχει όμως μόνο αυτούς.
Είναι όμως μία δομή που δεν πιστεύω πως κάποιος μπορεί να ισχυριστεί ότι δεν χρειάζεται.
Ότι πρέπει να μπεί σε άλλους δρόμους κοινωνικής προσφοράς είναι αλήθεια.
Όμως σε τέτοιους δρόμους οι πολιτικοί μας δεν έβαλαν το ΕΣΥ, τα Ταμεία Ασφάλισης, τα, τα, Την αστυνομία θα ενδιαφερθούν να βάλουν? Πολύ πιο βολικό τους είναι να την έχουν ως «δική τους δύναμη» και ο χρόνος να ωριμάσουμε σ’ αυτό είναι μακρύς ακόμη.

Με ενόχλησε αφάνταστα που μέσα στις αναλύσεις επεισήλθε το ότι κάποιοι πήγαν εκεί για το μεροκάματο.
Δεν κατάλαβα δηλαδή. Ξέρετε κανέναν που να πήγε σε οποιαδήποτε μισθωτή δουλειά χωρίς να τον ενδιαφέρει να κάνει κάτι για να έχει εισόδημα?

Το πρώτο κριτήριο όταν κανείς ζητάει δουλεία, είναι να έχει εισόδημα. Μετά ακολουθούν τα άλλα, όπως το να τους αρέσει πολύ, το να έχουν δεξιότητες σ’ αυτό κ.λ.π.

Αυτή είναι η πραγματικότητα –καλή ή κακή- και το αντίθετο αποτελεί ευσεβή πόθο.
Αν δεν ήταν έτσι θα ζούσαμε σε μία χώρα που το χρήμα δεν έχει καμία αξία. Έχει όμως και έτσι ζούμε.
Το αν θα διαλέξουμε αυτό το επάγγελμα γι’ αυτά τα λεφτά μόνο ή και για 1, 2, 3, 5 άλλους λόγους, μάλιστα. Εκεί υπάρχει θέμα συζήτησης. Αλλά το ότι πήγαν για να έχουν εισόδημα το καταδικάζουμε? Έλεος.

Υπάρχουν φορές που κάποιοι αρνούνται ένα Α εισόδημα για ένα μικρότερο, προτάσσοντας ιερότερους σκοπούς (π.χ. κοινωνικό λειτούργημα στο ΕΣΥ, αντί του ιδιωτικού). Και λοιπόν? Ωραία να τους πούμε μπράβο. Εκείνοι όμως που δεν το κάνουν είναι σιχάματα? Προσωπικά το έκανα, αλλά ποτέ δεν αισθάνθηκα τους άλλους υποδεέστερους εξ’ αυτού.

Το βιοποριστικό λοιπόν είναι ιερό πράγμα και δικαίως επεισέρχεται στα κριτήρια αναζήτησης δουλειάς.
Το ζητούμενο είναι αν εισερχόμενος σε αυτή τη δουλειά θα την κάνεις με σεβασμό σ’ αυτή ή θα την μετατρέψεις σε εργαλείο ικανοποίησης μικροτήτων ή ανεπαρκειών σου.
« Τελευταία τροποποίηση: 9 Ιανουαρίου 2009, 00:12:03 από D-Michalis »
Αν και επιθυμώ διακαώς να τραγουδώ το «μην κλαις, δεν πειράζει, θα ’ρθει άσπρη μέρα και για μας», με τα γεγονότα που ζούμε (σε κοινωνία και υγεία) νομίζω πως ταιριάζει καλύτερα το «γέρασα μ’ ένα κοντό παντελονάκι και ο ήλιος (πού είχε μισοφανεί, όχι μόνο) δεν φάνηκε ακόμη (αλλά έχει ολότελα κρυφτεί)».

9 Ιανουαρίου 2009, 00:06:21
Απάντηση #70
Αποσυνδεδεμένος

deleteduser

Δεν μπαίνω στην παραπάνω συζήτηση. Όσα ειπώθηκαν με κάλυψαν. Εν όψει και της αυριανής πορείας όπου δυστυχώς προβλέπω ότι θα πληρώσω την παρουσία μου εκεί με χημικά (ελπίζω όχι και τίποτα άλλο, αν κι αυτό δεν είναι λίγο γιατί ακόμη παίρνω Aerolin) αντιγράφω από το imiorofos.org:

Το σκοτάδι πάνω από τη χώρα

Μετά τις φωτεινές 15 ημέρες της εξέγερσης έρχεται αναπόφευκτα το σκοτάδι. Ένα σκοτάδι που θέλει να σκορπίσει τον τρόμο στον δρόμο. Να δώσει άλλοθι στις μικροαστικές συνειδήσεις που νιώσαν σαν αγκάθι την κοινωνική αφύπνιση των συμπολιτών τους. Να "μαντρώσει" ακόμη περισσότερο τους αφυπνισμένους Νεοέλληνες στα όρια του καναπέ τους. Να στοχοποιήσει αυτούς που τελικά θα παραμείνουν στις επάλξεις του κοινωνικού αγώνα.

- Σφαίρες αγνώστων ενάντια σε λεωφορείο των ΜΑΤ από χώρο ασύλου στο Γουδί

- Μαφιόζικη επίθεση με 27 πυροβολισμούς εναντίον αστυνομικών στο Υπουργείο Πολιτισμού

- Πογκρόμ συλλήψεων αδιακρίτως στην περιοχή των Εξαρχείων (72 προσαγωγές σε λίγες ώρες).

- Εισβολή σε σπίτια αναρχικών και μη, συλλήψεις και κατασχέσεις.

- Πρωτοφανής παρουσία της αστυνομίας στα Εξάρχεια και σε κεντρικά σημεία της Αθήνας (Σταθμοί ΗΣΑΠ κλπ)

Υπό τη σκέπη του τρομονόμου και με το μακρύ χέρι  του παρακράτους ένα σκοτάδι ξεπροβάλει στους δρόμους της Αθήνας.

Στο δρόμο στο δρόμο να σπάσουμε τον τρόμο

Και συμπληρώνω: Όπου ακούς σφαίρες αργεί να ξημερώσει.

Για μένα θύμα της κρατικής και παρακρατικής καταστολής είναι και ο αστυνομικός ο οποίος είναι ακόμη σε κρίσιμη κατάσταση. Διαμπερές τραύμα με πύλη εισόδου τη βουβωνική χώρα και εξόδου το θώρακα. Το βλήμα διαπέρασε παχύ και λεπτό έντερο, στομάχι, διάφραγμα και πνεύμονα και "έξυσε" το πάγκρεας. Το αίμα του ας μη πέσει στα κεφάλια αθώων.

Κι επειδή κι αυτοί οι αστυνομικοί για βιοπορισμό μπήκαν στο σώμα δείτε κι αυτό :

« Τελευταία τροποποίηση: 9 Ιανουαρίου 2009, 00:15:54 από Απόστολος Βασιλείου »

10 Ιανουαρίου 2009, 10:39:25
Απάντηση #71
Αποσυνδεδεμένος

deleteduser

09/01/2009
Πανικός στις δυνάμεις καταστολής

Ο τρόμος σπάει στο δρόμο. Ο τρόμος έσπασε στο δρόμο. 15.000 κόσμος ποδοπάτησαν την κρατική, παρακρατική, δημοσιοκαφρική τρομοκρατία και κατέβηκαν στους δρόμους για να δείξουν ότι το μυαλό μας δε θα ξαναγίνει κομπόστα. Πανικόβλητοι οι εχθροί της λαϊκής αφύπνισης προχωρήσαν σε σπασμωδικές κινήσεις. Συνέλαβαν και ξυλοκόπησαν δικηγόρους, φωτορεπόρτερ (για να μην την πατήσουν σαν τη ζαρτινιέρα), περαστικούς, τραυματίες, μεσήλικες, πιτσιρίκια προδίδοντας τον πανικό τους ακόμη και στη μεγάλη μάζα των "ανυποψίαστων" πολιτών.

Δείτε το βίντεο και την περιγραφή από τα γεγονότα της Ασκληπιού

10 Ιανουαρίου 2009, 11:47:24
Απάντηση #72
Αποσυνδεδεμένος

EzeΤΡΟΛ

Κάποιοι έχουμε περάσει στο χώρο της γραφικότητας, συμπεριλαμβανομένου και μουά.

Είχα μόνο την απορία πού παρκάρει το αυτοκίνητο του ένας που κατεβαίνει στο δρόμο να τα σπάσει, ώστε να το προφυλάξει από τους όμοιους του.

Υ.Γ.: Κατά λάθος έβαλα ευχαριστώ στο προηγούμενο ποστ - πώς μπορώ να το αφαιρέσω;

« Τελευταία τροποποίηση: 10 Ιανουαρίου 2009, 13:10:24 από Ο διακομιστής »
Θα έρθουν καιροί που θα είστε ασφαλισμένοι, αλλά θα είναι σαν να μην είστε.

10 Ιανουαρίου 2009, 13:55:25
Απάντηση #73
Αποσυνδεδεμένος

Πατρωνάκης Μάνος

Moderator
 Eτσι: Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος

10 Ιανουαρίου 2009, 14:26:42
Απάντηση #74
Αποσυνδεδεμένος

EzeΤΡΟΛ

Πολύ καλό, Μάνο!
Ας απολαύσουμε και αυτό:
Θα έρθουν καιροί που θα είστε ασφαλισμένοι, αλλά θα είναι σαν να μην είστε.

Λέξεις κλειδιά:

Σχετικά θέματα

Τίτλος / Ξεκίνησε από Απαντήσεις Τελευταίο μήνυμα
0 Απαντήσεις
3117 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 11 Μαΐου 2011, 21:09:52
από anastasios theodoridis
3 Απαντήσεις
3750 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 25 Μαΐου 2011, 18:49:06
από carlita
1 Απαντήσεις