Άλλες κατηγορίες μηνυμάτων > Πολιτική και Κοινωνικά Θέματα

Η Ελλάδα καίγεται...

<< < (20/21) > >>

anastasios theodoridis:
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή ΕίσοδοςΝομίζω ότι είναι καιρός πλέον αυτός που φοράει κουκούλα σε μια ειρηνική διαδήλωση να αντιμετωπίζεται σαν υποψήφιος δολοφόνος.
Εάν δεν το κάνει η πολιτεία, ίσως πρέπει να το κάνουν οι πολίτες.

--- Τέλος παράθεσης ---
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος

Chris123GR:
Από την άλλη μεριά δεν πρέπει να παραβλέπουμε το γεγονός ότι η ελληνική κοινωνία είναι απαθής στα φαινόμενα της κουκούλας .
Αν όλη η κοινωνία με ένα στόμα και μια φωνή πει "τέρμα" σε αυτά τα φαινόμενα πιστεύετε ότι κάποιο κόμμα θα τολμήσει να πει όχι στην καταστολή τους ?

deleteduser:
Σήμερα το πρωί 100.000 κόσμος κατεβήκαμε στους δρόμους της Αθήνας.
Σήμερα το πρωί τέσσερις άνθρωποι δολοφονήθηκαν στο κέντρο της Αθήνας.
Ηττηθήκαμε.
Όλοι.

Τέλος

Βέρρας Οδυσσέας:
5/6/2010
Έχει και η κουκούλα την ιστορία της
Συντάκτης: Κώστας Βαξεβάνης

Ναι έχει και η  κουκούλα την ιστορία της. Και  είναι βουτηγμένη στο αίμα. Είτε τη φορούσαν δήμιοι, είτε γερμανοτσολιάδες, είτε προβοκάτορες. Χθες δεν ξέρω ποιοί  κρύβονταν από κάτω της. Αντιεξουσιαστές, φασίστες, μπάτσοι; Τι σημασία έχει; Η κουκούλα δεν χρειάζεται πρόσωπα. Γράφει ιστορία ως κουκούλα. Το κίνημα πάλι, η οργή που παλεύει την αδικία και όχι φαντάσματα, η ανάγκη που είναι ανάγκη των ανθρώπων και όχι των σκοπιμοτήτων, έχει ανάγκη τα πρόσωπα. Καθαρά, όμορφα, έτοιμα να αλλάξουν τα πάντα και όχι να τα καταστρέψουν. Ναι, κάποια στιγμή οι άνθρωποι και οι κουκούλες συναντιώνται. Αλλά συνήθως είναι απέναντι.

Κάτι τέτοιες στιγμές  θυμάμαι τον παππού μου-όσο τον  θυμάμαι-παλιό  αριστερό της ζωής και όχι των θεωριών, που κατουρούσε αίμα από το ξύλο και έφτυνε δόντια. Μπορούσε να φορέσει κι αυτός μια κουκούλα. Κάτι να κρύψει ή κάτι να ρουφιανέψει. Δεν το έκανε. Όπως χιλιάδες σημερινοί παπούδες πια. Στάθηκαν όρθιοι και κατουρούσαν αίμα. Και έφτυναν δόντια. Εκεί με τους ανθρώπους. Να δείχνουν το πρόσωπο για να ξέρουν τι πρόσωπο έχουν να αντιμετωπίσουν οι άλλοι. Καθαρό με πείσμα. Με απειλή δηλαδή. Γιατί αυτή είναι η πραγματική απειλή. Τ ακούς ρε εσύ με την κουκούλα; Αυτή είναι η απειλή.Τα πρόσωπα. Τα καθαρά πρόσωπα. Έχεις;

Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος

Δημήτρης Μακρέας:
Προσχέδιο ανακοίνωσης από το "κοινωνικό στέκι-στέκι μεταναστών" στα Χανιά , το οποίο έγραψα.

Η επόμενη μέρα από τις τεράστιες συγκεντρώσεις σε όλη την Ελλάδα, θα όφειλε να είναι μέρα ελπίδας, αχτίδα φωτός στο ζοφερό μέλλον που μας ετοίμασαν οι μηχανισμοί της εξουσίας. Η απόδειξη ότι δεν υπάρχει καμία «εθνική ενότητα» , καμία συναίνεση στην αποδιάρθρωση της κοινωνικής ζωής του τόπου.

Αντί γι αυτό, δυστυχώς , είναι μέρα ακόμα μεγαλύτερου προβληματισμού και αγανάκτησης, για τον πέρα από κάθε λογική θάνατο τριών ανθρώπων. Η στυγνή, χθεσινή δολοφονία δεν έχει καμία σχέση με τη δίκαιη οργή και τις προθέσεις του κόσμου που διαδήλωσε. Καμία σχέση με την κοινωνία και τις ανάγκες της. Δεν αποτελεί κανενός είδους «αντισυστημική – αντικρατική» δράση, παρά μόνο στα άθλια μυαλά των φετιχιστών της βίας. Τα ίδια τα αποτελέσματα των πράξεών τους, απαραίτητων για τη νομιμοποίηση της κρατικής  βίας και καταστολής, τους τοποθετούν στο ίδιο μετερίζι με τους ένστολους «συναγωνιστές» τους. Ας καθίσουν επιτέλους , στο σπίτι τους. Είναι η μοναδική πραγματικά «αντισυστημική» ενέργεια που μπορούν να κάνουν.

Η χυδαία πολιτική εκμετάλλευση των τραγικών γεγονότων, από τη μεριά της πολιτικής ηγεσίας, αποτελεί τη χειρότερη βεβήλωση των τριών νεκρών συνανθρώπων μας, άλλοθι για να ενταθεί η καταστολή απέναντι στη συντριπτική πλειοψηφία των ανθρώπων που βγήκαν στο δρόμο και να εκτραπεί η δημόσια συζήτηση από το γεγονός της καθολικής αντίθεσης της κοινωνίας στις επιλογές της πολιτικής και οικονομικής ελίτ. Η επίφαση της συναίνεσης δε θα επιτρέψουμε να χτιστεί με το αίμα των συνανθρώπων μας. 

Πλοήγηση

[0] Λίστα μηνυμάτων

[#] Επόμενη σελίδα

[*] Προηγούμενη σελίδα

Μετάβαση στην πλήρη έκδοση