Καλώς ήρθατε στην διαδικτυακή μας κοινότητα.
Εδώ μπορείτε να συζητήσετε και να ενημερωθείτε για θέματα που αφορούν την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας.
Για να συμμετέχετε και να μπορείτε να κατεβάσετε αρχεία και εικόνες που βρίσκονται στα μηνύματα πρέπει να εγγραφείτε.
Η εγγραφή είναι δωρεάν και θα σας αποσταλεί άμεσα ένα e-mail για την ενεργοποίηση της εγγραφής σας.
Εάν δεν το λάβετε σε λίγα λεπτά ελέγξετε το φάκελο ομαδικής αλληλογραφίας ή το φάκελο SPAM ή το φάκελο ανεπιθύμητης αλληλογραφίας καθώς μπορεί να βρεθεί εκεί από λάθος του λογισμικού ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.
Εάν έχετε ξεχάσει τον κωδικό σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας ξανασταλεί από εδώ.
24 Νοεμβρίου 2024, 23:30:16

Αποστολέας Θέμα: Το δημοψήφισμα της Κυριακης 5/7/2015  (Αναγνώστηκε 23593 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

29 Ιουνίου 2015, 17:08:02
Αναγνώστηκε 23593 φορές
Αποσυνδεδεμένος

Loumakis

Επώνυμοι
    Πάνω στην κριτική που δέχθηκε ο πρωθυπουργός για την απόφαση του να προκηρύξει δημοψήφισμα την επόμενη Κυριακή θα ήθελα να κάνω κάποια σχόλια.
Κατ’ αρχάς για το ότι είναι διχαστικό για τον λαό. Διχασμός και διαίρεση υπήρχε ανέκαθεν στον Ελληνικό λαό στις κρίσιμες στιγμές της ιστορίας του. Στους περσικούς πολέμους υπήρχαν οι ανθιστάμενοι στην περσική εισβολή Ελληνες από τη μια και οι «μηδίζοντες» από την άλλη. Την επανάσταση του 1821  δεν την ήθελαν οι κοτζαμπάσηδες και οι υπο την επήρεια τους ραγιάδες  αρχικά  και οι εξαγορασμένοι από τους Τούρκους οπλαρχηγοί αργότερα, για τους οποίους ο Κολοκοτρώνης είπε τη φοβερή φράση «φωτιά και τσεκούρι στους προσκυνημένους». Στα χρόνια της Γερμανικής κατοχής υπήρχε η Ελληνική αντίσταση, αλλά ταυτόχρονα υπήρχαν οι συνεργάτες των Γερμανών, οι δωσίλογοι και οι γερμανοτσολιάδες.  Είναι η κρισιμότητα των συνθηκών  που διχάζει την κοινωνία με βάση τις αρχές και τις αξίες του κάθε πολίτη.
    Οσον αφορά τώρα την κατηγορία ότι απεκδύεται την ευθύνη της απόφασης και την επιρρίπτει στον Ελληνικό λαό. Όταν οι Ελληνες ως λαός παίρναμε τον δρόμο της αντίστασης  σε κάθε μορφή ανελευθερίας, είχαμε την επίγνωση ότι ο δρόμος δεν θα ήταν στρωμένος με ροδοπέταλα, αλλά συνεπαγόταν θυσίες υλικές και κάποιες φορές και της ζωής. Αυτό το ήξεραν καλά τόσο οι Ελληνες που αντιστάθηκαν στους Πέρσες στην αρχαιότητα, όσο και οι επαναστάτες του 1821, όσο και η σχετικά πρόσφατη γενιά που αντιστάθηκε στον φασισμό και τον ναζισμό. Όμως στην κλίμακα των αξιών τους η ελευθερία και η εθνική αξιοπρέπεια ήταν πολύ ψηλότερα όχι μόνο από τα υλικά αγαθά, αλλά και από τη ζωή τους ακόμα.
    Δεν είμαι σίγουρος εάν το ίδιο ισχύει για τους σημερινούς Ελληνες. Μετα από πολλά χρόνια πλαστής ευμάρειας και καταναλωτισμού, βασισμένων στά δάνεια των κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ και ΝΔ  και στο εύκολο χρήμα της ευρωζώνης, φοβάμαι ότι σε μεγάλο ποσοστό προτιμούν τη διατήρηση του βιοτικού επιπέδου (όσου απέμεινε, τελοσπάντων), παρά τη μάχη για εθνική ανεξαρτησία και αξιοπρέπεια. Επομένως ο πρωθυπουργός δεν έχει το δικαίωμα, από ηθική και δημοκρατική άποψη, να οδηγήσει σε  ένα κοπιαστικό και πλήρη θυσιών αγώνα  τον ελληνικό λαό, εάν ο ίδιος δεν το επιθυμεί.
   Την επόμενη Κυριακή δεν θα γίνει απλά ένα δημοψήφισμα. Την επόμενη Κυριακή θα γίνει ένα τέστ της ποιότητας του σύγχρονου Ελληνα. Θα φανεί εάν στα πνευματικά χρωματοσώματα του παραμένουν τα γονίδια της γενναιότητας και της ευψυχίας των προγόνων του ή εάν έχει μεταλλαχθεί σε ένα αξιοθρήνητο, ψυχικά ασπόνδυλο όν, που προτιμά την επαιτεία για να επιβιώσει.
"Οσοι το χάλκεον χέρι βαρύ του φόβου αισθάνονται, ζυγόν δουλείας άς έχωσι. Θέλει αρετήν και τόλμην η ελευθερία" (Ανδρέας Κάλβος, ωδή εις Σάμον)
   Συμπέρασμα: η πατρίδα δεν μπορεί να περιμένει σωτηρία απο ενάρετους δειλούς, θα πρέπει να το λέει και η καρδιά τους.

29 Ιουνίου 2015, 17:11:33
Απάντηση #1
Αποσυνδεδεμένος

Argirios Argiriou

Moderator
Είναι οι διαφορές στις προτάσεις μεταξύ Ελληνικής Κυβέρνησης και Δανειστών τόσο μεγάλες ώστε να δικαιολογείται δημοψήφισμα;

Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Before ordering a test decide what you will do if it is (1) positive, or (2) negative. If both answers are the same, don't do the test. Archie Cochrane.

29 Ιουνίου 2015, 17:14:43
Απάντηση #2
Αποσυνδεδεμένος

schumifer


Αν καταλαβαινω καλα συναδελφε Loumakis, προκρινετε το οχι στο δημοψηφισμα;
Πιστευετε δηλαδη οτι το συμφερον του ελληνικου λαου, μεσο και μακροπροθεσμα ειναι εκτος ευρωπαικης ενωσεως, σωστα;

29 Ιουνίου 2015, 19:19:31
Απάντηση #3
Αποσυνδεδεμένος

Αδαμάντιος Σκούφαλος


Μπορεί κάποιος να μου εξηγήσει τι σημαίνει η ρήτρα μηδενικού ελλείμματος στο συνταξιοδοτικό σύστημα και τι επιπτώσεις έχει; (δεν ειρωνεύομαι, απλά δεν έχω καταλάβει με όσα διάβασα)

29 Ιουνίου 2015, 19:37:23
Απάντηση #4
Αποσυνδεδεμένος

Gatekeeper

Επώνυμοι
Οταν ο μηνιαιος κουμπαρας είναι λιγότερος απο τις εισφορες κόβονται αναλόγως οι συντάξεις.
“It’s a poor sort of memory that onlyworks backwards, the Queen remarked.”
Lewis Carroll, 1872,
Through the Looking Glass

29 Ιουνίου 2015, 19:51:50
Απάντηση #5
Αποσυνδεδεμένος

ΑΡΗΣ


Ότι το μπάτζετ που θα διατίθεται για τις συντάξεις θα είναι σταθερό, όσοι κι αν είναι οι συνταξιούχοι και οι συντάξεις που θα πρέπει να πληρωθούν.
ΙΑΤΡΟΣ ΠΑΘΟΛΟΓΙΑΣ - ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗΣ ΙΑΤΡΙΚΗΣ

29 Ιουνίου 2015, 20:53:23
Απάντηση #6
Αποσυνδεδεμένος

Ορθοπαιδικός


Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Οταν ο μηνιαιος κουμπαράς είναι λιγότερος απο τις εισφορες κόβονται αναλόγως οι συντάξεις.
   Μπορεί αυτό να γίνει με νόμο; Το λέω γιατί οι περισσότερες μειώσεις ως τώρα κρίνονται εκ των υστέρων αντισυνταγματικές...
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Είναι οι διαφορές στις προτάσεις μεταξύ Ελληνικής Κυβέρνησης και Δανειστών τόσο μεγάλες ώστε να δικαιολογείται δημοψήφισμα;
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
   Οι διαφορές δεν είναι τόσο λίγες. Η βασικότερη μάλλον είναι το θέμα των συντάξεων... Και φυσικά κάποια άλλα πράγματα που πιθανώς δεν αναφέρονται από το Πρώτο Θέμα. Τα σχόλια κάτω έχουν ενδιαφέρον...
   Πάντως και η πρόταση της Κυβέρνησης δεν είμαι σίγουρος ότι θα "περνούσε" από τη Βουλή, τουλάχιστον χωρίς να την ψηφίσει και η αντιπολίτευση. Πως να ψηφίσεις κάτι που δεν πιστεύεις;
   Οι επόμενες μέρες θα δείξουν την εξέλιξη των πραγμάτων...

29 Ιουνίου 2015, 21:56:07
Απάντηση #7
Αποσυνδεδεμένος

deleteduser


Ήταν κάποτε ένας γιατρός. Μια μέρα φεύγοντας από την πόλη που έμενε για να πάει σε μια άλλη γειτονική όπου είχε δουλειά, συνάντησε την πανούκλα που έμπαινε. Σταμάτησε και την ρώτησε:
«Πάλι εδώ; Τι ήρθες να κάνεις;» Και η πανούκλα απάντησε: «Είναι η σειρά μου».
«Πόσους θα πάρεις αυτή τη φορά;» ρώτησε ο γιατρός.
«Λίγους, γύρω στους χίλιους», απάντησε η πανούκλα.

Μετά από μια εβδομάδα ο γιατρός (έχοντας ενημερωθεί εντωμεταξύ για την κατάσταση στην πόλη του) επέστρεψε, και στην είσοδο της πόλης αντάμωσε την πανούκλα που έφευγε.
«Μου είπες ψέματα», της είπε. «Είχες πει ότι θα πάρεις κάπου χίλιους και τελικά πέθαναν πέντε χιλιάδες».
Κι εκείνη απάντησε: «Δεν είπα ψέματα. Εγώ πήρα χίλιους. Τους υπόλοιπους τους σκότωσε το άγχος και ο φόβος.»

Το άγχος και ο φόβος είναι περισσότερο θανατηφόρα από την πανούκλα που βιώνουμε. Τις περισσότερες φορές ο φόβος μήπως συμβεί το χειρότερο είναι χειρότερος από το να συμβεί το χειρότερο. Στη ζωή μας βιώνουμε εκατομμύρια καταστροφές από τις οποίες η συντριπτική πλειοψηφία δεν συμβαίνει ποτέ. Τις βιώνουμε μόνο στο μυαλό μας. Συλλογικά και ατομικά όλοι κάτι φοβόμαστε: τη χρεοκοπία, την απόλυση, την κατάρρευση του ευρώ, τους ιούς, τους χωρισμούς, μήπως πέσει ο ουρανός στα κεφάλια μας. Ο φόβος όμως δυστυχώς είναι το πιο αποτελεσματικό εργαλείο πολιτικής χειραγώγησης.
Το δηλητήριο που παραλύει τη δράση και την αντίσταση στην επέλαση οποιασδήποτε εξουσίας. Η υπερβολική ανησυχία οδηγεί σε ακινησία.

Αν αρχίσουμε να ζούμε στη στιγμή ο φόβος εξαφανίζεται. Ο κάθε φόβος έρχεται μέσα από μια επιθυμία. Έτσι αν αρχίσουμε να παρατηρούμε τον εαυτό μας θα διαπιστώσουμε ποια επιθυμία είναι αυτή που τον δημιουργεί και αν είμαστε αρκετά συνειδητοί θα διακρίνουμε την ματαιότητα που κρύβεται πίσω από αυτή την επιθυμία.

Ο φόβος επίσης προέρχεται από την ανασφάλεια μας για το αύριο. Το αύριο όμως πάντα θα είναι ανασφαλές. Η ζωή είναι όμορφη επειδή είναι ανασφαλής. Η ανασφάλεια χρωματίζει με ομορφιά τη ζωή μας. Η ζωή είναι όμορφη γιατί έχει ανατροπές. Δεν είναι δεδομένη. Η ζωή είναι όμορφη γιατί υπάρχει ο θάνατος. Η ζωή έχει αξία γιατί μπορεί να χαθεί. Αν δεν μπορούμε να την χάσουμε τότε η ζωή γίνεται φυλακή. Δεν θα μπορέσουμε να την απολαύσουμε.

Όπως λέει ο Όσσο : «Άκου πάντα το κάλεσμα του αγνώστου και αφέσου να βρίσκεσαι πάντα σε κίνηση. Ποτέ μη προσπαθείς να αγκιστρωθείς από κάπου. Το να αγκιστρωθείς σημαίνει να πεθάνεις. Είναι ένας πρώιμος θάνατος.»

Λίγη αίσθηση του χιούμορ, λίγο γέλιο, αθωότητα παιδιού- και τι έχεις να χάσεις; Προς τι ο φόβος ; Τίποτα δεν έχουμε. Έχουμε έρθει χωρίς τίποτα,Χωρίς τίποτα θα φύγουμε.

Ο Σενέκας, διάσημος Ρωμαίος Στωικός φιλόσοφος είπε: Timendi causa est nescire, που σημαίνει: η αιτία του φόβου είναι η άγνοια
Ποια άγνοια; Η άγνοια ότι τα πάντα συμβαίνουν στη ζωή μας για ένα μοναδικό λόγο. Για να μας αφυπνίσουν από το λήθαργό μας. Για να πονέσουμε, έτσι ώστε μέσα από τον πόνο να αναγκαστούμε να φέρουμε στην επιφάνεια την αληθινή μας φύση. Η άγνοια ότι το δράμα της ζωής μας είναι τέλειο. Και όπως πρόσφατα μου είπε ένας καλός φίλος και δάσκαλος :

Στο τέλος όλα θα είναι καλά. Κι αν δεν είναι όλα καλά θα σημαίνει πως το τέλος δεν ήρθε ακόμη....

Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος

30 Ιουνίου 2015, 00:45:05
Απάντηση #8
Αποσυνδεδεμένος

Αδαμάντιος Σκούφαλος


Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Ότι το μπάτζετ που θα διατίθεται για τις συντάξεις θα είναι σταθερό, όσοι κι αν είναι οι συνταξιούχοι και οι συντάξεις που θα πρέπει να πληρωθούν.

Μερικές ακόμη (ίσως αφελείς) ερωτήσεις:
- Το μπάτζετ πως προσδιορίζεται; Από τον κρατικό προϋπολογισμό; Από το κάθε ταμείο ξεχωριστά; Από τις εισφορές;
- Ποιος θα αποφασίζει για το ύψος των περικοπών και τις κατηγορίες συντάξεων όπου θα γίνουν; π.χ. οριζόντια περικοπή ή κλιμακωτή;
- Έχουμε κάποια στοιχεία για το πόσο ελλειμματικό είναι το μπάτζετ κάθε χρονιά;

30 Ιουνίου 2015, 11:23:43
Απάντηση #9
Αποσυνδεδεμένος

Ορθοπαιδικός


Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Μερικές ακόμη (ίσως αφελείς) ερωτήσεις:
- Το μπάτζετ πως προσδιορίζεται; Από τον κρατικό προϋπολογισμό; Από το κάθε ταμείο ξεχωριστά; Από τις εισφορές;
- Ποιος θα αποφασίζει για το ύψος των περικοπών και τις κατηγορίες συντάξεων όπου θα γίνουν; π.χ. οριζόντια περικοπή ή κλιμακωτή;
- Έχουμε κάποια στοιχεία για το πόσο ελλειμματικό είναι το μπάτζετ κάθε χρονιά;
   Θα τολμήσω να απαντήσω (ψιλοαυτοσχεδιάζοντας):
1) Απο όλα τα έσοδα στο κάθε ταμείο (εξάλλου η τροϊκοθεσμοί θέλουν περεταίρω ενοποίηση) εισφορές και κρατική επιχορήγηση (που παίζεται...). Αν γίνει υπέρβαση (πχ γιατί μειώθηκαν οι εισφορές) έχουμε ΑΜΕΣΗ αναπροσαρμογή των συντάξεων προς τα κάτω (το προς τα πάνω θα αργίσει πολύύύύύ να έρθει).
2) Η κατανομή των περικοπών δεν απασχολεί τους τροϊκοθεσμούς. Είναι ευθύνη της κυβέρνησης. Μόνο να μην υπάρχει έλλειμμα. Αν βέβαια κόψουν πολύ τους μικρούς μετά θα πρέπει (φαντάζομαι) να τους δώσουν και ΕΚΑΣ... Αλλά να πειράξουν τις συντάξεις δικαστικών και ΔΕΗ-ΟΤΕ; (μπα, αντισυνταγματικό)
3) Αυτά τα πράγματα είναι μυστικά. Κοίτα για παράδειγμα το ΤΣΑΓΙ με ισολογισμό απο το 1821+. Άλλο παράδειγμα: Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος

Στο ίδιο άρθρο: ""Το... καμπανάκι για το μέλλον των ασφαλιστικών Ταμείων χτύπησε πριν από περίπου δύο εβδομάδες, με την έγκριση του προϋπολογισμού του ΟΑΕΕ, που εμφάνισε έλλειμμα 545,7 (μάλλον εκατομύρια) ευρώ. Ελλειμμα αναμένεται να καταγράψει και ο ΟΓΑ, καθώς όπως χαρακτηριστικά δήλωσε χθες, στη Βουλή ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης, τα ετήσια έσοδα του Ταμείου των αγροτών φθάνουν τα 300 εκατ. ευρώ και η ετήσια δαπάνη τα 4 δισ. ευρώ. Στον αντίποδα, πλεονασματικό εμφανίζεται το ΕΤΕΑ, το υπερ-επικουρικό των μισθωτών, καθώς ο προϋπολογισμός που εγκρίθηκε δείχνει οριακό πλεόνασμα, 106,4 εκατ. ευρώ, έναντι ελλείμματος 139,9 εκατ. ευρώ το 2014.""
    Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
    Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
    ΚΑΙ για το 2013-14 συνολικό:Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
   

30 Ιουνίου 2015, 17:10:19
Απάντηση #10
Αποσυνδεδεμένος

Kyroula


Η τοποθέτηση του ΙΣΘ:
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
...........................

30 Ιουνίου 2015, 22:54:05
Απάντηση #11
Αποσυνδεδεμένος

Αρχίατρος

Επώνυμοι
Οι τελίτσες τι υποννοούν ;

1 Ιουλίου 2015, 01:40:09
Απάντηση #12
Αποσυνδεδεμένος

Argirios Argiriou

Moderator


Για γέλια ή για κλάματα;

( Άσε που μας πήραν χαμπάρι μέχρι και οι Σουηδοί για το ψηφοδέλτιο:  Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος )  (αφού ανοίξει το link περιμένετε και μερικά δευτερόλεπτα να κατεβούν και οι φωτογραφίες.)


Δημοψήφισμα 2015: Αυτό είναι το ψηφοδέλτιο!    Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
« Τελευταία τροποποίηση: 1 Ιουλίου 2015, 06:49:27 από Argirios Argiriou »
Before ordering a test decide what you will do if it is (1) positive, or (2) negative. If both answers are the same, don't do the test. Archie Cochrane.

1 Ιουλίου 2015, 13:00:52
Απάντηση #13
Αποσυνδεδεμένος

Ορθοπαιδικός


Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος


Για γέλια ή για κλάματα;....
   Αγαπητέ Αργύρη επέτρεψε μου να διαφωνήσω μαζί σου. Με την ίδια λογική οι συμπαθέστατες γριούλες και κάποιοι άλλοι ν Έλληνες θα έπρεπε να αποκλειστούν απο τις εκλογές. Η διακυβέρνηση της χώρας είναι πολυσύνθετη και λίγοι μόνο (πιθανότατα ούτε εγώ - ένας μέσος γιατρός είμαι) μπορούν να την καταλάβουν πλήρως...
   Θα έπρεπε μια ειδικά μορφωμένη elite να αποφασίζει για όλους;
   Όποιος θέλει μπορεί να ενημερωθεί, αναλύσεις έγιναν πάμπολες. Πάντα μπορείς να ψηφίζεις και υπεύθυνα και ανεύθυνα, εσύ αποφασίζεις.

1 Ιουλίου 2015, 13:53:01
Απάντηση #14
Αποσυνδεδεμένος

Argirios Argiriou

Moderator
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος


Για γέλια ή για κλάματα;....
   Αγαπητέ Αργύρη επέτρεψε μου να διαφωνήσω μαζί σου. Με την ίδια λογική οι συμπαθέστατες γριούλες και κάποιοι άλλοι ν Έλληνες θα έπρεπε να αποκλειστούν απο τις εκλογές. Η διακυβέρνηση της χώρας είναι πολυσύνθετη και λίγοι μόνο (πιθανότατα ούτε εγώ - ένας μέσος γιατρός είμαι) μπορούν να την καταλάβουν πλήρως...
   Θα έπρεπε μια ειδικά μορφωμένη elite να αποφασίζει για όλους;
   Όποιος θέλει μπορεί να ενημερωθεί, αναλύσεις έγιναν πάμπολες. Πάντα μπορείς να ψηφίζεις και υπεύθυνα και ανεύθυνα, εσύ αποφασίζεις.

Δεν είπα να αποκλειστούν οι γριούλες από το δημοψήφισμα. Πιστεύω όμως ότι η διατύπωση της ερώτησης, που εμπεριέχει και αγγλικές φράσεις, είναι ιδιαίτερα δυσνόητη, και αυτό ισχύει για όλους μας πόσο μάλλον για ηλικιωμένα άτομα που δεν ξέρουν Αγγλικά και δεν έχουν και πρόσβαση στο διαδίκτυο.
Before ordering a test decide what you will do if it is (1) positive, or (2) negative. If both answers are the same, don't do the test. Archie Cochrane.

 

Σχετικά θέματα

  Τίτλος / Ξεκίνησε από Απαντήσεις Τελευταίο μήνυμα
1 Απαντήσεις
45454 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 8 Μαΐου 2008, 12:30:04
από πρώτη & καλύτερη
7 Απαντήσεις
4395 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 14 Ιουλίου 2009, 22:08:30
από flone
6 Απαντήσεις
5601 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 10 Νοεμβρίου 2011, 17:37:16
από medicus
0 Απαντήσεις
3555 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 23 Σεπτεμβρίου 2014, 22:33:17
από Argirios Argiriou
0 Απαντήσεις
3442 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 17 Δεκεμβρίου 2020, 00:56:37
από Argirios Argiriou