Καλώς ήρθατε στην διαδικτυακή μας κοινότητα.
Εδώ μπορείτε να συζητήσετε και να ενημερωθείτε για θέματα που αφορούν την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας.
Για να συμμετέχετε και να μπορείτε να κατεβάσετε αρχεία και εικόνες που βρίσκονται στα μηνύματα πρέπει να εγγραφείτε.
Η εγγραφή είναι δωρεάν και θα σας αποσταλεί άμεσα ένα e-mail για την ενεργοποίηση της εγγραφής σας.
Εάν δεν το λάβετε σε λίγα λεπτά ελέγξετε το φάκελο ομαδικής αλληλογραφίας ή το φάκελο SPAM ή το φάκελο ανεπιθύμητης αλληλογραφίας καθώς μπορεί να βρεθεί εκεί από λάθος του λογισμικού ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.
Εάν έχετε ξεχάσει τον κωδικό σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας ξανασταλεί από εδώ.
15 Νοεμβρίου 2024, 05:43:28

Ψηφοφορία

Θεωρείτε ότι η ηλεκτρονική πλατφόρμα συνταγογράφησης αναλωσίμων είναι:

´Αριστη
Πολύ καλή
Καλή
Ανεπαρκής
Τραγική

Αποστολέας Θέμα: Πώς γράφουμε κάποια αναλώσιμα που δικαιολογεί ο ΕΟΠΥΥ μέσω του ΕΚΠΥ;  (Αναγνώστηκε 303682 φορές)

0 μέλη και 2 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.

5 Μαΐου 2017, 19:53:59
Απάντηση #120
Αποσυνδεδεμένος

ippocrate

Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
με αυτον τον τρόπο όμως  δεν βγαίνουν οι σκαρφιστήρες!
Πράγματι. Είχα ανάλογο πρόβλημα. Άλλες φορές βγαίνουν σκαρφιστήρες και άλλες όχι. Συμπλήρωσε από την αρχή ή αποσύνδεση και σύνδεση ξανά.

Δεν μπορώ να συνταγογραφήσω ταινίες.Φθάνω στην 2η σελίδα βάζω το 41402 στον κωδικό υλικου και μου βγάζει αυτό:
(Ο Κωδικός Υλικού των Αναλυτικών Στοιχείων δεν περιέχει έγκυρη τιμή. Παρακαλώ επιλέξτε έναν από τη σχετική Λίστα Τιμών
Ο Κωδικός Διάγνωσης των Αναλυτικών Στοιχείων δεν περιέχει έγκυρη τιμή. Παρακαλώ επιλέξτε έναν από τη σχετική Λίστα Τιμών
Ασυμφωνία Κωδικού Υλικού και Κωδικού Διάγνωσης
Δεν μπορείτε να συνταγογραφήσετε το υλικό 41402)
- Τι κωδικό διάγνωσης βάζεις; (πρόσεξε να γράψεις Ε11 με αγγλικό πληκτρολόγιο κι όχι ελληνικό. Επίσης δες την κατηγορία υλικών που έχεις επιλέξει στην αρχή. Την πάτησα μερικές φορές και αντί για διαβητολογικό υλικό είχα επιλέξει "άλλο υγειονομικό υλικό ή κάτι τέτοιο")
- προσπάθησε αντί για απευθείας κωδικό υλικού να κάνεις αναζήτηση με λέξη κλειδί "ταινίες" και να τις επιλέξεις από εκεί
Ευχαριστώ συνάδελφε.

5 Μαΐου 2017, 21:23:28
Απάντηση #121
Αποσυνδεδεμένος

Denominator

Moderator
Εγώ πάντως δεν κατάλαβα ακομη πώς θα γράψω με Ε11 50 σκαρφιστήρες/τρίμηνο και 25%.  >:(
Μελλοθάνατε ιατρέ, οι ασθενείς σου σε χαιρετούν.

6 Μαΐου 2017, 00:25:16
Απάντηση #122
Αποσυνδεδεμένος

Αδαμάντιος Σκούφαλος

με αυτον τον τρόπο όμως  δεν βγαίνουν οι σκαρφιστήρες!
Επανέρχομαι.
Ε11 με ινσουλίνη και θεραπεία 2 μηνών δεν βγαίνουν σκαρφιστήρες στις επιλογές.
Με θεραπεία 1 μήνα βγαίνουν.
Άρα  με τα τρέχοντα δεδομένα αν θέλουμε να γράψουμε και βελόνες και σκαρφιστήρες σε Ε11 με ινσουλίνη δεν μπορούμε στην ίδια γνωμάτευση.
Μία γνωμάτευση με θεραπεία 2 μηνών από 50 βελόνες οπότε βγαίνουν 100 στο δίμηνο.
Άλλη γνωμάτευση με θεραπεία 1 μήνα για σκαρφιστήρες (επιλογές 25 και 50 τεμάχια) Οπότε αν έχουμε επιλέξει γνωμάτευση 1 μήνα και θεραπεία 1 μήνα βγαίνει μία γνωμάτευση με 25 ή 50 σκαρφιστήρες, αν έχουμε επιλέξει γνωμάτευση 2 μήνες και θεραπεία 1 μήνα βγαίνουν 2 γνωματεύσεις (1 ανά μήνα) από 25 ή 50 σκαρφιστήρες ανά μήνα.

Εγώ πάντως δεν κατάλαβα ακομη πώς θα γράψω με Ε11 50 σκαρφιστήρες/τρίμηνο και 25%.  >:(
Συνταγή με θεραπεία μηνός για 50 τεμάχια και σχόλιο ότι αφορά θεραπεία τριμήνου. Όπως και τις ταινίες σε Ε11 με δίαιτα.

ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΑΒΗΤΗ ΚΥΗΣΕΩΣ ΔΕ ΒΛΕΠΩ ΚΑΜΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ
« Τελευταία τροποποίηση: 6 Μαΐου 2017, 00:31:40 από Αδαμάντιος Σκούφαλος »

6 Μαΐου 2017, 11:56:52
Απάντηση #123
Αποσυνδεδεμένος

Denominator

Moderator
Σήμερα διαπίστωσα τα εξής:
Αν θέλεις να γράψεις με Ε11 και επιλογή "θεραπεία υπό δισκία" ταινίες, το μόνο που δέχεται η εφαρμογή είναι να δηλώσεις δίμηνη διάρκεια, να επιλέξεις 25 ταινίες κάθε μήνα και βέβαια να βγουν δύο ξεχωριστές γνωματεύσεις (με 0% συμμετοχή, σε αυτότο σημείο είμαστε ΟΚ).
Δεν ξέρω αν υπάρχουν 25άρια κουτιά, τουλάχιστον εγώ δεν έχω δει μέχρι τώρα.
Αν πάλι (συνθλιβόμενος μεταξύ ασθενούς/φμφ) επιλέξεις Ε11 και "θεραπεία υπό ινσουλίνη", μπορείς να βγάλεις μέχρι 100, απλά έχεις δηλώσει ψευδώς ότι ο ασθενής ευρίσκεται υπό ινσουλίνη.
Εγώ προσωπικά το τελευταίο αρνούμαι να το κάνω.

Υ.Γ. Προ ημερών έπεσε στα χέρια μου "Η δίκη" του Κάφκα, που μου προξένησε πολύ έντονο ενδιαφέρον. Αν ο συγγραφέας είχε έρθει σε επαφή με το τρέχον υλικό, ίσως είχε γράψει ακόμη ένα κορυφαίο μυθιστόρημα, εκτιμώ.

6 Μαΐου 2017, 14:21:22
Απάντηση #124
Αποσυνδεδεμένος

Αδαμάντιος Σκούφαλος

Αν θέλεις να γράψεις με Ε11 και επιλογή "θεραπεία υπό δισκία" ταινίες, το μόνο που δέχεται η εφαρμογή είναι να δηλώσεις δίμηνη διάρκεια, να επιλέξεις 25 ταινίες κάθε μήνα και βέβαια να βγουν δύο ξεχωριστές γνωματεύσεις (με 0% συμμετοχή, σε αυτότο σημείο είμαστε ΟΚ).
Βασίλη, με διάρκεια γνωμάτευσης 2 μήνες και θεραπεία 2 μήνες, βάζεις 25 ταινίες αλλά βγαίνει μία γνωμάτευση που αναφέρει ως συνολική ποσότητα 50 ταινίες και αντιστοιχεί στις συσκευασίες ταινιών που υπάρχουν στο εμπόριο.

6 Μαΐου 2017, 17:14:03
Απάντηση #125
Αποσυνδεδεμένος

Denominator

Moderator
Βασίλη, με διάρκεια γνωμάτευσης 2 μήνες και θεραπεία 2 μήνες, βάζεις 25 ταινίες αλλά βγαίνει μία γνωμάτευση που αναφέρει ως συνολική ποσότητα 50 ταινίες και αντιστοιχεί στις συσκευασίες ταινιών που υπάρχουν στο εμπόριο.
Αααα...
Αυτό δεν το δοκίμασα.
Μάλλον σκέφτομαι ανάποδα!
Ευχαριστώ, Διαμαντή.

8 Μαΐου 2017, 09:59:26
Απάντηση #126
Αποσυνδεδεμένος

Denominator

Moderator
Για να συνταγογραφήσουμε αναλώσιμα αντλίας ινσουλίνης πρέπει να επιλέξουμε ως αιτία μηδενικής συμμετοχής τον κωδικό Ε10 και όχι τον Ε10.02 που αναφέρεται σε Σ/Δ τύπου Ι με αντλία ινσουλίνης.

8 Μαΐου 2017, 16:16:55
Απάντηση #127
Αποσυνδεδεμένος

Argirios Argiriou

Moderator
Στους ανασφάλιστους μπορούμε να συνταγογραφήσουμε ηλεκτρονικά αναλώσιμα διαβήτη;
Before ordering a test decide what you will do if it is (1) positive, or (2) negative. If both answers are the same, don't do the test. Archie Cochrane.

8 Μαΐου 2017, 18:31:59
Απάντηση #128
Αποσυνδεδεμένος

KERASIDISN

καλησπέρα
έχει πάρει παράταση η ηλεκτρονική συνταγογράφηση αναλώσιμων ???

8 Μαΐου 2017, 19:28:38
Απάντηση #129
Αποσυνδεδεμένος

Dermitza

Στους ανασφάλιστους μπορούμε να συνταγογραφήσουμε ηλεκτρονικά αναλώσιμα διαβήτη;
Δε βρέθηκε Ασφαλιστική Ικανότητα, Ανασφάλιστοι του νόμου Ν4368
 το μήνυμα σε ανασφάλιστο

8 Μαΐου 2017, 19:44:50
Απάντηση #130
Αποσυνδεδεμένος

Denominator

Moderator
Παρατήρησα ότι η διαγραφή μίας γνωμάτευσης (μέσω της "αναζήτησης") πολλές φορές δεν μπορεί να γίνει με την πρώτη και απαιτείται αρκετή επιμονή (και υπομονή). Αυτό που συμβαίνει στη δική μου περίπτωση είναι ότι ενώ πάντα "φορτώνει" τη γνωμάτευση, δεν ανοίγει τη δυνατότητα διαγραφής (δεν υπάρχει το εικονίδιο με το σκουπιδοτενεκέ στην πάνω μπάρα). Δεν έχει σχέση με browser και τύπο αναζήτησης - τουλάχιστο έτσι μέχρι στιγμής υποψιάζομαι. Συμβαίνει και σε σας;

10 Μαΐου 2017, 12:50:52
Απάντηση #131
Αποσυνδεδεμένος

NewGP

Δικαιολογούνται βελονάκια σε ασθενείς σε GLP1, που δεν λαμβάνουν ινσουλίνη; Δεν βρίσκω τρόπο να τις χορηγήσω με το καινούργιο σύστημα.
Επειδή το κάνω μ’ ένα μικρό πλοίο με λένε πειρατή. Αν το έκανα μ’ ένα ολόκληρο στόλο, θα ήμουν αυτοκράτορας. - Ιερός Αυγουστίνος

10 Μαΐου 2017, 15:47:08
Απάντηση #132
Αποσυνδεδεμένος

Denominator

Moderator
Δικαιολογούνται βελονάκια σε ασθενείς σε GLP1, που δεν λαμβάνουν ινσουλίνη; Δεν βρίσκω τρόπο να τις χορηγήσω με το καινούργιο σύστημα.
Όχι.

13 Μαΐου 2017, 16:36:19
Απάντηση #133
Αποσυνδεδεμένος

Argirios Argiriou

Moderator
Από δημοσίευση, στις 12/05/2017 στην ομάδα του facebook: ΣΥΝΤΑΓΟΓΡΑΦΗΣΗ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΝΕΑ

ΝΟΜΙΖΩ ΕΒΓΑΛΑ ΣΥΝΟΛΙΚΑ ΑΚΡΗ. ΕΛΠΙΖΩ ΝΑ ΒΟΗΘΑΕΙ:

ΟΔΗΓΙΕΣ ΓΙΑ ΣΥΝΤΑΓΟΓΡΑΦΗΣΗ ΑΝΑΛΩΣΙΜΩΝ

ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ ΕΟΠΠΥΥ – ΕΦΑΡΜΟΓΕΣ – ΙΑΤΡΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ – ΓΝΩΜΑΤΕΥΣΕΙΣ ΠΑΡΟΧΩΝ ΕΚΠΥ

ΚΩΔΙΚΟΣ ΧΡΗΣΤΗ – ΣΥΝΘΗΜΑΤΙΚΟ

ΔΙΑΧΕΙΡΗΣΗ

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΥΛΙΚΟΥ: ΔΙΑΒΗΤΟΛΟΓΙΚΟ ΥΛΙΚΟ

ΑΜΚΑ ΕΞΕΤΑΖΟΜΕΝΟΥ (ΠΛΗΚΤΡΟΛΟΓΟΥΜΕ ΚΑΙ ΚΛΙΚ ΕΞΩ)

ΣΤΟΙΧΕΙΑ (ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΟΥΜΕ ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ ΤΟ ΤΗΛΕΦΩΝΟ.ΤΑ ΥΠΟΛΟΙΠΑ ΤΑ ΠΕΡΝΑΕΙ ΑΥΤΟΜΑΤΑ. ΑΝ ΣΤΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΕΧΕΙ ΟΝΟΜΑ ΧΩΡΙΟΥ, ΣΤΟΝ ΑΡΙΘΜΟ ΓΡΑΦΟΥΜΕ 0)

ΚΩΔΙΚΟΣ ΔΙΑΓΝΩΣΗΣ

ΤΥΠΟΥ 1: Ε10 (ΠΛΗΚΤΡΟΛΟΓΟΥΜΕ ΚΑΙ ΚΛΙΚ ΕΞΩ) ΚΑΙ ΔΙΑΓΝΩΣΗ ΜΗΔΕΝΙΚΗΣ ΣΥΜΕΤΟΧΗΣ: ΣΑΚΧΑΡΩΔΗΣ ΔΙΑΒΗΤΗ ΤΥΠΟΥ 1

ΤΥΠΟΥ 2: Ε11 (ΠΛΗΚΤΡΟΛΟΓΟΥΜΕ ΚΑΙ ΚΛΙΚ ΕΞΩ)

ΔΙΑΚΡΙΝΟΥΜΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΕΙΣ

ΣΔ ΤΥΠΟΥ 2 ΥΠΟ ΔΙΣΚΙΑ

ΓΙΑ ΤΑΙΝΙΕΣ: ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΓΝΩΜΑΤΕΥΣΗΣ 2 ΜΗΝΕΣ - ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΘΕΡΑΠΕΙΑΣ 2 ΜΗΝΕΣ – ΚΛΙΚΑΡΟΥΜΕ ΑΓΩΓΗ ΜΕ ΔΙΣΚΙΑ - ΠΟΣΟΤΗΤΑ 25 (ΣΤΟΥΣ 2 ΜΗΝΕΣ 50)

ΓΙΑ ΣΚΑΡΦΙΣΤΗΡΕΣ: ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΓΝΩΜΑΤΕΥΣΗΣ 1 ΜΗΝΑΣ - ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΘΕΡΑΠΕΑΣ 1 ΜΗΝΑΣ - ΚΛΙΚΑΡΟΥΜΕ ΑΓΩΓΗ ΜΕ ΔΙΣΚΙΑ - ΠΟΣΟΤΗΤΑ 50

ΣΔ ΤΥΠΟΥ 2 ΥΠΟ ΙΝΣΟΥΛΙΝΗ

ΓΙΑ ΤΑΙΝΙΕΣ ΚΑΙ ΣΚΑΡΦΙΣΤΗΡΕΣ: ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΓΝΩΜΑΤΕΥΣΗΣ 1 ΜΗΝΑΣ - ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΘΕΡΑΠΕΙΑΣ 1 ΜΗΝΑΣ - ΚΛΙΚΑΡΟΥΜΕ ΑΓΩΓΗ ΜΕ ΙΝΣΟΥΛΙΝΗ - ΠΟΣΟΤΗΤΑ 100 ΚΑΙ 50 ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΑ

ΓΙΑ ΒΕΛΟΝΕΣ: ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΓΝΩΜΑΤΕΥΣΗΣ 2 ΜΗΝΕΣ - ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΘΕΡΑΠΕΙΑΣ 2 ΜΗΝΕΣ - ΚΛΙΚΑΡΟΥΜΕ ΑΓΩΓΗ ΜΕ ΙΝΣΟΥΛΙΝΗ - ΠΟΣΟΤΗΤΑ 50 (ΣΤΟΥΣ 2 ΜΗΝΕΣ 100)

ΣΔ ΤΥΠΟΥ 1

ΓΙΑ ΤΑΙΝΙΕΣ-ΣΚΑΡΦΙΣΤΗΡΕΣ-ΒΕΛΟΝΑΚΙΑ: ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΓΝΩΜΑΤΕΥΣΗΣ 1 ΜΗΝΑΣ - ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΘΕΡΑΠΕΙΑΣ 1 ΜΗΝΑΣ - ΠΟΣΟΤΗΤΑ 200, 150 ΚΑΙ 100 ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΑ

και κάποια ενδιαφέροντα σχόλια στην παραπάνω ανάρτηση:

- ταινίες 41402 και σκαρφιστηρες 02152

- Επίσης Βελόνες 01299 και Συριγγες 01249 (π.χ. για HUMULIN NPH)

- Μετά άτυπη επικοινωνία με αρμοδίους , εις τας Αθήνας , θα πρέπει να τυπώνουμε δύο ξεχωριστές σελίδες , και όχι μία μπρος- πίσω

- Και προσοχή στον κωδικό διάγνωσης με κεφαλαία το Ε και λατινικά. Όσον αφορά τον κωδικό υλικού, απλά πατάς στο ερωτηματικό δίπλα και στην κάρτα που σου ανοίγει απλά πατάς αναζήτηση χωρίς να γράψεις τίποτα. Σου ανοίγουν έτσι όλα τα υλικά ανάλογα την διάγνωση και επιλέγεις όποια θες, ένα ένα φυσικά για να μην στο έχουν εύκολο!!!

- Αυτο το τυπου 2 υπο ινσουλίνη συνεχίζει να ειναι το E11

- Ναι, ειναι ο κωδικος για ΣΔ τυπου 2 ειτε υπο δισκια ειτε υπο ινσουλινη

- Οι ανασφάλιστοι ΔΕΝ δικαιούνται διαβητολογικό υλικό.  Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος

Και ένας ενδιαφέρον διάλογος στις 11/05/2017 από άλλη ανάρτηση στην ίδια ομάδα:

- Δεν έχω καταφέρει να γράψω σκαρφιστήρες σε τύπου 2,ούτε σε θεραπεία με δισκία, ούτε σε ινσουλινοθεραπευόμενο.Μου βγάζει συνεχώς αυτό το μήνυμα που φαίνεται στη φωτογραφία.Το έχει αντιμετωπίσει κάποιος από εσάς επιτυχώς;

- Ειναι απλη η διαδικασια: θεραπεια 1 μηνας γνωματευση 1 μηνας ερωτηματικο σας τα βγαζει ολα επιλεγετε σκαρφιστηρες 100 και στα σχολια γραφετε 100/ 6 μηνες. Κωδικος νοσου Ε11 και τσεκ στο υπο δισκια

- Εγώ προς το παρόν όπου δεν μπορώ να γράψω αυτά που πρέπει, βάζω E10 χρόνια αγωγή και μου τα δίνει όλα. Όταν το φτιάξουν το σύστημα να δουλεύει σωστά, τα λέμε....

- μονο ξεχωριστα γινεται.αλλωστε οι του εοπυυ αυτο θελουν. να σιχτιριαζουμε και τελικα να μην γραφουμε αυτονπου χρηζει ο ασθενης

« Τελευταία τροποποίηση: 13 Μαΐου 2017, 16:50:49 από Argirios Argiriou »
Before ordering a test decide what you will do if it is (1) positive, or (2) negative. If both answers are the same, don't do the test. Archie Cochrane.

14 Μαΐου 2017, 21:58:54
Απάντηση #134
Αποσυνδεδεμένος

Argirios Argiriou

Moderator
12/05/2017

Κ. Λουράντος: «ΔΕΝ χρειάζονται θεώρηση οι ηλεκτρονικές γνωματεύσεις αναλωσίμων ΣΔ»!

Σχετικά θέματα

Τίτλος / Ξεκίνησε από Απαντήσεις Τελευταίο μήνυμα
4 Απαντήσεις
10188 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 27 Απριλίου 2011, 13:27:00
από Argirios Argiriou
14 Απαντήσεις
18414 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 26 Νοεμβρίου 2014, 21:04:36
από EzeΤΡΟΛ
5 Απαντήσεις
59386 Εμφανίσεις