Φυσικά επειδή τίποτα δεν διευκρινίζεται, το κατάστημα χορηγεί τον απλό 'νάρθηκα' των 25 ευρώ, ο ασθενής πληρώνει συμμετοχή (76*0,25) 19 ευρώ και ο ΕΟΠΥΥ πληρώνει τα υπόλοιπα (άντε και με CB)....
Για να μην δώσει το κατάστημα ότι να'ναι, πριν στείλω τον ασθενή να αγοράσει νάρθηκα, ψάχνω στο ιντερνέτ, και του δείχνω εικόνες με υποδείγματα νάρθηκος το οποίο θα ήθελα να αγοράσει
π.χ. αν πρόκειται για Σύνδρομο Καρπιαίου Σωλήνα μπορεί να του δείξω αυτές τις φωτογραφίες:
και επίσης του εξηγώ προσεκτικά σε ποια θέση πρέπει να είναι το χέρι ( στην περίπτωση τουλάχιστον, συνδρόμου του καρπιαίου σωλήνα, σε Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links).
Εγγραφή ή
Είσοδος ) όταν φοράει τον νάρθηκα.
Ρωτώ επίσης τον ασθενή σε ποιο κατάστημα σκέφτεται να πάει και μετά τηλεφωνώ μπροστά στον ασθενή το κατάστημα, τους λέω το όνομά και την ιδιότητά μου και ότι θέλω να δώσουν στον ασθενή νάρθηκα για τον τάδε σκοπό. Με αυτό τον τρόπο δείχνω στον καταστηματάρχη ότι παρακολουθώ το θέμα από κοντά.
Λίγες μέρες αργότερα κάνω follow up, δηλαδή τηλεφωνώ τον ασθενή και ρωτώ πως πάει.
Οι λεπτομέρειες κάνουν την διαφορά.
Αν οι ενοχλήσεις δεν απαλύνουν με συντηρητική θεραπεία μέσα σε 2 μήνες και οι ενοχλήσεις παραμένουν αρκετές φορές την εβδομάδα, ή εμφανίζονται όταν χρησιμοποιεί κανείς το χέρι του, ή σε περίπτωση που υπάρχει μειωμένη αισθητικότητα στα κερκιδικά δάκτυλα και / ή ατροφία του θέναρος, θα πρέπει να συστήσουμε χειρουργική αντιμετώπιση.
Σε μερικές περιπτώσεις ( π.χ. στο τέλος της εγκυμοσύνης όπου πρώτα περιμένουμε να γίνει ο τοκετός και μετά να αποφασίσουμε για πιθανή χειρουργική αντιμετώπιση ) μπορεί κανείς να δοκιμάσει προσθήκη διουρητικών.