Γενικά > Χρήσιμες πληροφορίες

Πώς γράφουμε κάποια αναλώσιμα που δικαιολογεί ο ΕΟΠΥΥ μέσω του ΕΚΠΥ;

<< < (30/62) > >>

Argirios Argiriou:
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή ΕίσοδοςΦυσικά επειδή τίποτα δεν διευκρινίζεται, το κατάστημα χορηγεί τον απλό 'νάρθηκα' των 25 ευρώ, ο ασθενής πληρώνει συμμετοχή (76*0,25) 19 ευρώ και ο ΕΟΠΥΥ πληρώνει τα υπόλοιπα (άντε και με CB)....

--- Τέλος παράθεσης ---

Για να μην δώσει το κατάστημα ότι να'ναι, πριν στείλω τον ασθενή να αγοράσει νάρθηκα, ψάχνω στο ιντερνέτ, και του δείχνω εικόνες με υποδείγματα νάρθηκος το οποίο θα ήθελα να αγοράσει

π.χ. αν πρόκειται για Σύνδρομο Καρπιαίου Σωλήνα μπορεί να του δείξω αυτές τις φωτογραφίες:

και επίσης του εξηγώ προσεκτικά σε ποια θέση πρέπει να είναι το χέρι ( στην περίπτωση τουλάχιστον, συνδρόμου του καρπιαίου σωλήνα, σε Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος ) όταν φοράει τον νάρθηκα.

Ρωτώ επίσης τον ασθενή σε ποιο κατάστημα σκέφτεται να πάει και μετά τηλεφωνώ μπροστά στον ασθενή το κατάστημα, τους λέω το όνομά και την ιδιότητά μου και ότι θέλω να δώσουν στον ασθενή νάρθηκα για τον τάδε σκοπό. Με αυτό τον τρόπο δείχνω στον καταστηματάρχη ότι παρακολουθώ το θέμα από κοντά.

Λίγες μέρες αργότερα κάνω follow up, δηλαδή τηλεφωνώ τον ασθενή και ρωτώ πως πάει.

Οι λεπτομέρειες κάνουν την διαφορά.

Αν οι ενοχλήσεις δεν απαλύνουν με συντηρητική θεραπεία μέσα σε 2 μήνες και οι ενοχλήσεις παραμένουν αρκετές φορές την εβδομάδα, ή εμφανίζονται όταν χρησιμοποιεί κανείς το χέρι του, ή σε περίπτωση που υπάρχει μειωμένη αισθητικότητα στα κερκιδικά δάκτυλα και / ή ατροφία του θέναρος, θα πρέπει να συστήσουμε χειρουργική αντιμετώπιση.
Σε μερικές περιπτώσεις ( π.χ. στο τέλος της εγκυμοσύνης όπου πρώτα περιμένουμε να γίνει ο τοκετός και μετά να αποφασίσουμε για πιθανή χειρουργική αντιμετώπιση ) μπορεί κανείς να δοκιμάσει προσθήκη διουρητικών.

Ορθοπαιδικός:
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος....Για να μην δώσει το κατάστημα ότι να'ναι, πριν στείλω τον ασθενή να αγοράσει νάρθηκα, ψάχνω στο ιντερνέτ, και του δείχνω εικόνες με υποδείγματα νάρθηκος το οποίο θα ήθελα να αγοράσει

π.χ. αν πρόκειται για Σύνδρομο Καρπιαίου Σωλήνα μπορεί να του δείξω αυτές τις φωτογραφίες:  ....

--- Τέλος παράθεσης ---
   Συμφωνώ σε όλα της παραπάνω απάντησης. Πάντως αυτός ο νάρθηκας δεν κοστίζει, ούτε πρέπει να κοστολογηθεί 75 (ή 56) ευρώ. Φυσικά και εμπίπτει στον γενικότερο όρο  πηχεοκαρπικός νάρθηκας. Είναι όμως πιο φθηνός. Καλό θα ήταν κάπως ο ΕΟΠΥΥ να αποσαφηνίσει τι εννοεί λέγοντας: ""Νάρθηκας πηχεοκαρπικής" με κωδικό 00303"" ώστε να μην προκύπτουν υπερτιμολογήσεις....

Argirios Argiriou:
Ενδιαφέρον διάλογος στις 23/05/2017 στην ομάδα ΣΥΝΤΑΓΟΓΡΑΦΗΣΗ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΝΕΑ στο facebook:

- Να ρωτήσω εάν γνωρίζει κάποιος συνάδελφος: Πως μπορούμε να γνωρίζουμε με το νέο ηλεκτρονικό σύστημα πότε πήρε ο ασθενής τελευταία φορά ταινίες σακχάρου κλπ; π.χ. αν έχει πάει σε άλλο συνάδελφο πριν απο 10 ημέρες που του εχει συνταγογραφήσει και ζητά ταινίες ξανά χωρίς να γνωρίζουμε ότι έχει ήδη πάρει

- όταν κανεις αποθηκευση(εικονιδιο αποθηκευσης πριν την εκτυπωση) παραμενει η συνταγή στο συστημα και μπορεις να την ψαξεις μελλοντικα με το αμκα του ασθενη , παλι από την αρχικη σελιδα των παροχων εκπυ

- Eυχαριστώ! Αλλά έχουμε τη δυνατότητα να ελέγξουμε τον ασθενή για κάθε συνταγή? Δηλ και για αυτές που δίνουν άλλοι συνάδελφοι?

- Όχι μόνο τις δικές μας!

- oπότε έτσι ενδέχεται να υπερσυνταγογραφήσουμε χωρίς να το γνωρίζουμε

- ΟΧΙ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΕΚΤΕΛΕΣΗ Ο ΦΑΡΜΑΚΟΠΟΙΟΣ ΒΛΕΠΕΙ ΑΝ ΠΗΡΕ Ή ΟΧΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΟΥ ΔΙΝΕΙ!

- Ki an to dosei?

- Ε τότε εσύ δεν έχεις ευθύνη γιατί πρώτον φταίει ο συνάδελφος που δεν σημείωσε μέσα στο βιβλιάριο τη χορήγηση (υπάρχει πρόσφατη οδηγία) και δεύτερον ο φαρμακοποιός αλλά νομίζω ότι δεν τον αφήνει το σύστημα όπως και μας αν γράψουμε 4 αξονικές

- και αν πάει σε άλλο Φαρμακειο ;

- ΧΑΧΑΧΑ Καλέ το σύστημα βγάζει κόκκινο! Το λέω γιατί συνέβει με δυο πονηρούληδες ασθενείς μου μόνοι τους μου παν ότι δεν τους έδωσε ο φαρμακοποιός γιατί είδε στο σύστημα ότι είχαν πάρει για το Μάιο ταινίες αλλά ταχα μου ταχα μου το χαν ξεχάσει!

- Να σαι καλα εσυ και οι Πονηρούληδες αςθενεις σου που μας ανοίγεις τα ματιά !!

- Στις 27/05/2017 μίλησα με Φαρμακοποιό, από τους πιο ψαγμένους της Καβάλας, που μου είπε ότι δεν μπορεί να δει αν ένας ασθενής έχει πάρει αναλώσιμα διαβήτη από άλλο φαρμακείο, παρά μόνο από το δικό του Φαρμακείο.

- Στις 30/05/2017 μίλησα επίσης με άλλον Φαρμακοποιό της Καβάλας που τα ψάχνει: Μου είπε ότι μετά το τέλος του μήνα όταν έχουν όλοι οι Φαρμακοποιοί έχουν στείλει αυτά που τους χρωστά ο ΕΟΠΥΥ στον ΕΟΠΥΥ δείχνει το σύστημα αν ο Ασθενής έχει πάρει αναλώσιμα Διαβήτη από κάποιο άλλο Φαρμακείο, αλλά ακόμη και τότε το σύστημα επιτρέπει, από τεχνικής άποψης στον Φαρμακοποιό να δώσει και άλλα τέτοια αναλώσιμα. Αντίθετα πριν κλείσει ο μήνας και στείλουν οι Φαρμακοποιοί στον ΕΟΠΥΥ το τι τους χρωστά, μπορούν να δουν μόνο τα αναλώσιμα που έχουν δώσει οι ίδιοι από το Φαρμακείο τους.

- Ωχ τοτε τη βαψαμε Αργυρη! Το μονο που μας σωζει να γραφουμε όλοι οι συναδελφοι στα βιβλιαρια οταν χορηγουμε ταινιες!

- Η να γράφουμε στους αςθενεις που γνωρίζουμε κσι οχι σε περαστικούς ! Άλλωστε η χορήγηση αναλώσιμων εκτός απο συνταγή νομιζω οτι ειναι ταυτόχρονα και γνωμάτευση . Άρα γιατι να δώσουμε γνωμάτευση σε κάποιον που είδε φως και μπήκε συνήθως και χωρις ραντεβού να γραψει ταινίες επειδή ειναι δωρεάν ;;

Τα αναλώσιμα διαβήτη κοστίζουν τεράστια ποσά. Ο βασικός στόχος με την ηλεκτρονική συνταγογράφηση μέσω του edapy του ΕΟΠΥΥ, ήταν να μην μπορούν οι ασθενείς να παίρνουν περισσότερα αναλώσιμα από ότι πραγματικά δικαιούνται. Είναι όμως, φως φανάρι ότι το έργο είναι, ημιτελές.

silvertaur:
Καλησπερα σας. Εφθασα ως το τελος της καταχωρησης ταινιων για ΣΔ ΙΙ υπο δισκια, θεραπεια 2 μηνων και 25/μηνα, κανω την αποθηκευση αλλα δε μου βγαζει πεδιο για εκτυπωση. Το εχει αντιμετωπισει αλλος ή λογω Σ/Κ το συστημα ξεκουραζεται;;;

Denominator:
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή ΕίσοδοςΚαλησπερα σας. Εφθασα ως το τελος της καταχωρησης ταινιων για ΣΔ ΙΙ υπο δισκια, θεραπεια 2 μηνων και 25/μηνα, κανω την αποθηκευση αλλα δε μου βγαζει πεδιο για εκτυπωση. Το εχει αντιμετωπισει αλλος ή λογω Σ/Κ το συστημα ξεκουραζεται;;;

--- Τέλος παράθεσης ---
Πάτησες δύο φορές την αποθήκευση; Τη δυνατότητα εκτύπωσης τη βγάζει τη δεύτερη φορά (καλό είναι μεταξύ των "κλικ" να αφήνουμε και λίγα δευτερόλεπτα).

Πλοήγηση

[0] Λίστα μηνυμάτων

[#] Επόμενη σελίδα

[*] Προηγούμενη σελίδα

Μετάβαση στην πλήρη έκδοση