Γενικά > Χρήσιμες πληροφορίες

Πώς γράφουμε κάποια αναλώσιμα που δικαιολογεί ο ΕΟΠΥΥ μέσω του ΕΚΠΥ;

<< < (42/62) > >>

Argirios Argiriou:
05-10-2017 ΦΕΚ 3491

Καθορισμός τιμών αναλωσίμων υγειονομικού υλικού

( Νέες τιμές αναλωσίμων ΣΔ εκτός οι Novofine Και νεες τιμές επιθεμάτων! )

Argirios Argiriou:
Αντιγράφω ενδιαφέρον σχόλιο συναδέλφου Γενικού Ιατρού στις 07/11/2017 στην ομάδα "ΓΕΝΙΚΟΙ / ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΟΙ ΓΙΑΤΡΟΙ - Ελεύθερο Βήμα" στο facebook:

Ακόμα δεν διορθώθηκε το θέμα με τους περιπεϊκούς καθετήρες. Κάπου εκεί περιπεϊκά μας έχουν τοποθετήσει και εμάς βέβαια! Άρα δεν ήταν θέμα διόρθωσης αλλά παραπλάνησης μέχρι να κοπάσουν οι φωνές. Παίρνω στην διεύθυνση φαρμάκου (μου είπαν ότι αυτοί ευθύνονται) αλλά δεν το σηκώνουν πάλι. Όπως επίσης κάποιος κύριος Τσαντέ που είναι υπεύθυνος στην διεύθυνση φαρμάκου.
2108110840 γραφείο σχεδιασμού ή
2108110653-664 η διεύθυνση φαρμάκου του κυρίου Τσαντέ.
Δεν ξέρω ποιος φέρει ευθύνη τελικά! Πάρτε και εσείς συνάδελφοι, ένας κούκος δεν φέρνει την άνοιξη. Είναι δικαίωμα της ειδικότητας!
Οι συνάδελφοι Παθολόγοι το γράφουν κανονικότατα μέχρι τώρα.

Και η απάντηση άλλου Γενικού Ιατρού:

- Εγω πηρα τηλεφωνο κ η απαντηση ηταν οτι ουτε και πριν ειχαμε δικαιωμα να συνταγογραφουμε περιπεικους. Συγκεκριμενα η ειδικοτητα μας ηταν εκτος απο περσυ το μαρτη. Οταν της ειπα οτι μεχρι πριν ενα μηνα εγραψα κανονικα μου ειπε οτι κακως εκανα!!!! Κ φυσικα δεν ηξερε κανεις να με ενημερωσει που πρεπει να παραπεμψω τους ασθενεις μου κ γιατι;!

Argirios Argiriou:
ΕΟΠΥΥ 30/10/2017

Επισυνάπτεται σχετικό pdf.

Argirios Argiriou:
Στις 27/12/2017 έμαθα από Παιδίατρο και Φαρμακοποιό ταυτόχρονα ότι
οι Παιδίατροι τουλάχιστον (δεν ξέρω για Γενικούς Ιατρούς ) μπορούν πλέον να συνταγογραφούν σε μικρά παιδιά που πάσχουν από Άσθμα (με 0% συμμετοχή) AeroChamber plus Flow-Vu που η λιανική του τιμή είναι 34 €.

Δείτε εδώ πώς χρησιμοποιούμε το Aerochamber:  Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος

Συγκεκριμένα ο Παιδίατρος συνταγογράφησε την κίτρινη μάσκα AeroChamber plus Flow-Vu σε ασθματικό παιδάκι σχεδόν 4 ετών (η κίτρινη μάσκα είναι για παιδάκια ηλικίας 1-5 ετών) να εισπνέει μέσω της μάσκας Seretide Inhaler 25 mcg salmeterol/50 mcg fluticazone x 120 με μετρητή δόσεων ( metered dose inhaler) σε δοσολογία 2x2. (Άσχετο, με το βασικό θέμα της ανάρτησης αλλά ο Παιδίατρος του έδωσε επίσης να παίρνει Tabl. Chew Modulair 4 mg x 30 με δοσολογία 1 πριν τον βραδυνό ύπνο και επειδή το παιδί δεν ήθελε να μασά αυτή την ταμπλέτα, του την διαλύουνε σε λίγο νερό. Το σιρόπι Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος δεν αρκούσε.

Λίγες ώρες μετά όμως, άλλος Φαρμακοποιός μου είπε ότι τα AeroChamber ΔΕΝ συνταγογραφούνται... Άντε βγάλε άκρη...

Στις 06/09/2024 αντιπρόσωπος εταιρείας που πουλά ιατρικά αναλώσιμα, μου είπε ότι οι αεροθάλαμοι συνταγογραφούνται από Παιδίατρους ή Πνευμονολόγους, αλλιώς μπορεί ο ασθενής να πληρώσει 25 ευρώ και να αγοράσει έναν αεροθάλαμο, χωρίς συνταγογράφηση.

fanisgp:
Από παιδίατρο μόνο συνταγογραφείται απλώς επειδή αποζημιώνεται οπως τα αναλώσιμα του αγίου ...δεν την εκτελεί σχεδόν κανένας.Στα 23 φαρμακεία της περιοχής μου, επειδή χρειάστηκα για το παιδί μου,(δεν λέω μου είπαν πάρτην τσάμπα γιατρέ μην μας μπλέκεις με την συνταγή, αλλά μου υπέδειξαν το μοναδικό φαρμακείο που την δεχόταν και είναι με 25% συμμετοχή πάντως

Πλοήγηση

[0] Λίστα μηνυμάτων

[#] Επόμενη σελίδα

[*] Προηγούμενη σελίδα

Μετάβαση στην πλήρη έκδοση