Γενικά > Χρήσιμες πληροφορίες
Πώς γράφουμε κάποια αναλώσιμα που δικαιολογεί ο ΕΟΠΥΥ μέσω του ΕΚΠΥ;
Argirios Argiriou:
Ενδιαφέρον διάλογος μεταξύ συναδέλφων σε Ιατρική ομάδα του facebook στις 23/01/2020:
- Ξέρετε ποιος μπορεί να συνταγογραφήσει ηλεκτρικό κρεβάτι;
- Προφανώς το γράφει μόνο Νευρολόγος ή Φυσίατρος.
- Νευρολόγος.
- Φυσιατρος το πιο σίγουρο.μετα νευρολόγος. Ορθοπεδικός οχι γιατι θέλει νευρολογική παθηση. Οπως κ τα μεγαλα καρότσια.
- μεσω εοπυυ το ηλεκτρικό κρεβάττι κοστίζει 780 € μονος 1280 € (αγόρασα πρόσφατα για την μάνα μου). Καροτσι μεσω εοπυυ 150 καροτσι μονος 300 εε εχει διαφορα
Ορθοπαιδικός:
Νευρολόγος ή Φυσίατρος με κωδικό 00586 ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑΚΟ ΗΛΕΚΤΡΟΚΙΝΗΤΟ ΚΡΕΒΑΤΙ ΠΛΗΡΕΣ και στις παρακάτω παθήσεις:
G04.1 Τροπικη σπαστικη παραπληγια
G11.4 Κληρονομικη σπαστικη παραπληγια
G35 Πολλαπλη σκληρυνση
G36 αλλη οξεια διαχυτη απομυελινωση
G37 αλλα απομυελινωτικα νοσηματα του κεντρικου νευρικου συστηματος
Η τραυματική τετραπληγία λοιπόν (κάταγμα ΑΜΣΣ) δεν δικαιολογεί ειδικό κρεβάτι....
Συπλήρωμα: υπάρχει και το 00493 ΚΛΙΝΗ ΝΟΣ/ΚΗ που έχει ξεχωριστά ρόδες, στρώμα κλπ αλλά μάλλον ο άνω κωδικός είναι πιο πλήρης....
Argirios Argiriou:
Ενδιαφέρουσα συζήτηση στις 06/02/2020 σε ομάδα Γενικών Ιατρών στο facebook:
- Μπορούμε οι Γενικοί Ιατροί να συνταγογραφούμε ενοικίαση Νεφελοποιητή;
-απ ο,τι γνωριζω οχι
- Μονο οι πνευμονολογοι. το ίδιο και μηχανήματα αναρροφησεων και οξυγόνο μονο οι πνευμονολογοι...
- Οχι. Μονο Πνευμονολογοι και ισως παιδιατροι. Εμεις οχι.
- προσωπικα εχω αγορασει 2 και οταν χρειαζονται οι ασθενεις μου (βραχυχρονια θεραπεια ) τους δανειζω...προσφατα δεν εχω δοκιμασει παντως να γραψω...
- Μόνο πνευμονολόγοι και παιδίατροι και αυτοί μόνο ενοικίαση .
- όχι.
- Είναι φως φανάρι ότι θέλουν οικογενειακους ιατρους με περιορισμενες αρμοδιότητες.
- Προσωπικά, έχω 3-4 νεφελοποιητές και τους "δανείζω" στον ασθενή που εξετάζω και κρίνω ότι χρειάζεται νεφελοποίηση. Δεν ζητώ χρήματα για την ενοικίαση αλλά πρακτικά πληρώνομαι παραπάνω από την επίσκεψη ή μακροπρόθεσμα. Γιατί να τους σώζει ο ΕΟΠΥΥ;
Argirios Argiriou:
Μεταφέρω, συζήτηση μεταξύ Γενικών Ιατρών στο facebook στις 02/04/2020:
- Υλικά για κολοστομίες γράφουν οι Γενικοί Ιατροί;
- Ναι.
- Θέλει πριν βάλεις ποσότητα να συμπληρώσεις στα σχόλια πάθηση
- Ναι. Κανονικα. Απλα ζητα την παλια συνταγη τους να δει ποσοτητες.
- δεν θέλει ούτε υπογραφή, ούτε ελεγκτή
Argirios Argiriou:
Γράφει, συνάδελφος Γ.Ι. σε ομάδα του facebook στις 03/04/2020:
Γνωματεύσεις για αναλώσιμα. Σε κάποιους βγάζει ότι δεν απαιτείται υπογραφή, σε άλλους θέλει υπογραφή. Όλοι ΔΕΝ έχουν επιλέξει άυλη.
Τι μπορεί να συμβαίνει;
Πλοήγηση
[0] Λίστα μηνυμάτων
[#] Επόμενη σελίδα
Μετάβαση στην πλήρη έκδοση