Γιατί δεν είναι δυνατόν να βρεθούν τα παραπεμπτικά; Μήπως έχουν μπλοκάρει τη δυνατότητα για τους γενικούς γιατρούς;
Σε μένα πάντως λειτουργεί κανονικά: Πατάμε το μεγενθυντικό φακό πάνω αριστερά, επιλογή κριτηρίου --> ΑΜΚΑ, βάζουμε τον ΑΜΚΑ στο κουτάκι (προσοχή, θέλει τον άμεσα ασφαλισμένο), αναζήτηση, βρίσκουμε το παραπεμτικό που θέλουμε, κουμπί επιλογή (αν είναι κοντή η οθόνη και δεν φαίνεται, επιλέγουμε να δείχνει 5 ανά σελίδα) και ακύρωση από το κουμπάκι με τον κάδο.
Η ανακοίνωση των φαρμακοποιών υποθέτω ότι έχει να κάνει με ταινίες-βελόνες που (υποθέτω ότι) θα αρχίσουν να γράφονται ηλεκτρονικά. Δεν έχω όμως κάποια ενημέρωση γι' αυτό.
Σε ευχαριστώ @spyros
Στις 02/03/2017 έθεσα στην ομάδα ΙΑΤΡΟΙ ΕΟΠΥΥ στο facebook, το ίδιο θέμα και ένας συνάδελφος μου απάντησε:
καληςπερα επειδη γράφω καιρο τωρα μηνιαίως σε δυο ασθενείς μου με αντλία ινσουλίνης ξέρω καλα το σύστημα και μπορώ να σου πω , οταν μπεις μεςα πας πάνω αριστερά και πατάς το κουμπί αντιγραφή απο παλαιότερες συνταγογραφήσεις , σου ανοίγει ενα παράθυρο διαλέγεις αναζήτησή μα αμκα ή ημερομηνία γνωμάτευσης σου βγάζει μια λίστα γνωματεύσεων εαν βαλεις αμκα του ασθενη σου πατάς πάνω σε αυτή που θες και την ανοίγεις μετα πας κατω δεξιά εκει που εχει ανοίξει πατάς επόμενο και σου βγάζει μια σελίδα που λεει πάθηση υλικά κλπ και εκει πατάς πάνω αριστερά στο καλάθι και ακυρώνεταιΤελικά σήμερα (03/03/2017) κατάφερα να ακυρώσω το παραπεμπτικό ως εξής:
Πάτησα το κουμπί της αναζήτησης και από εκεί μου έβγαλε τις γνωματεύσεις μόνο βάζοντας την ημερομηνία γνωμάτευσης.
Όταν έβαζα ΑΜΚΑ ή ΑΜΑ μου εμφάνιζε μια γνωμάτευση που είχε γραφεί το καλοκαίρι. (Δεν γνώριζα ότι το ΑΜΚΑ πρέπει να είναι του άμεσα ασφαλισμένου).
Τα επόμενα βήματα ήταν τα ίδια με του συναδέλφου που έγραψε στην ομάδα ΙΑΤΡΟΙ ΕΟΠΥΥ,
δηλαδή επιλέγεις την γνωμάτευση, και όταν ανοίγει πηγαίνεις κάτω δεξιά στο επόμενο,
κατόπιν ανοίγει την επόμενη σελίδα που γράφονται τα υλικά και μετά πατάμε τον κάδο απορριμμάτων.
Όσο για τον ΕΟΠΥΥ ακόμη περιμένω να μου απαντήσουν στο email που έστειλα χθες το πρωί...
Πάντως ο ΕΟΠΥΥ Καβάλας μας είπε χθες ότι αναλώσιμα αντλίας ινσουλίνης μπορούν να συνταγογραφούν μόνο Ενδοκρινολόγοι, Παθολόγοι και Παιδίατροι.