Σήμερα ( 12/04/2017) ανακάλυψα ότι είναι δυνατόν, ως Γενικός Ιατρός, να γράψω Αναλώσιμο Υγειονομικό Υλικό Συσκευής Συνεχούς Έγχυσης Φαρμάκου, ηλεκτρονικά, για ασθενή με Σκλήρυνση Κατά Πλάκας που χρειάζεται να εγχύει Μπακλοφένη με μια ειδική συσκευή που λέγεται Refill kit της Medtronic. Όπως μου είπε εκπρόσωπος της εταιρείας Medtronic, από λάθος του ΕΟΠΥΥ, δεν μπορούν να το συνταγογραφήσουν Νευροχειρουργοί και Νευρολόγοι αλλά μόνον Παθολόγοι ή Γενικοί Ιατροί :
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links).
Εγγραφή ή
Είσοδος → Εφαρμογές → Ιατρικές υπηρεσίες → Γνωματεύσεις παρόχων ΕΚΠΥ → κάνουμε log in ( δίνοντας Κωδικό Χρήστη και Συνθηματικό ) → Διαχείριση → Αναλώσιμο Υγειονομικό Υλικό → Γράφω τα στοιχεία του ασθενούς (δεν ξεχνώ τηλέφωνο) → "Κωδικός Διάγνωσης" → Βάζω το G82 ( και όχι G35 που είναι η Σκλήρυνση κατά Πλάκας ) → Διάγνωση Μηδενικής Συμμετοχής/Χρόνια Πάθηση, βάζω πάλι G82 (οπότε και η συμμετοχή του ασθενούς γίνεται 0%) → Ημερομηνία Γνωμάτευσης (βάζω την σημερινή ημερομηνία) → Διάρκεια γνωμάτευσης (βάζω 1 μήνα), → Διάρκεια θεραπείας (βάζω πάλι 1 μήνα) ( αν και ο ασθενής μου είπε ότι αλλάζει αυτή την συσκευή μια φορά το εξάμηνο). → Αριθμός Επιτροπής ΚΕΠΑ (το αφήνω κενό μιας και ο ασθενής δεν έχει περάσει ΚΕΠΑ) → Ημερομηνία απόφασης ΚΕΠΑ (το αφήνω επίσης κενό). → Τα στοιχεία του Ιατρού βγαίνουν αυτόματα αφού έχω ήδη κάνει log in → Υγειονομική Δομή (στην περίπτωσή μου επιλέγω Ιδιωτικό Ιατρείο ) → Πατώ το κουμπί «Επόμενο» κάτω δεξιά στην σελίδα → Επιλέγω ως κωδικό τον 01301 και όταν πατώ Tab, μου βγάζει ότι πρόκειται για ΑΝΑΛΩΣΙΜΟ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΟ ΥΛΙΚΟ ΣΥΣΚΕΥΩΝ ΣΥΝΕΧΟΥΣ ΕΓΧΥΣΗΣ ΦΑΡΜΑΚΩΝ και επίσης βγάζει αυτόματα ότι παραγγέλνω 1 τεμάχιο. Επίσης σαν σχόλιο μου βγάζει αυτόματα το εξής: ΠΡΟΥΠΟΘΕΤΕΙ ΤΗΝ ΣΥΝΤΑΓΟΓΡΑΦΗΣΗ ΤΟΥ ΚΩΔΙΚΟΥ 01290 ΣΥΣΚΕΥΗ ΕΓΧΥΣΗΣ ΦΑΡΜΑΚΩΝ ΠΟΥ ΦΕΡΟΥΝ ΕΜΦΥΤΕΥΣΙΜΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ και ΑΠΟΦΑΣΗ ΑΥΣ ή ΚΕΣΥ → Ο ασθενής μου δεν είχε κάποια απόφαση από ΑΥΣ ή ΚΕΣΥ και έτσι αγνόησα το προαναφερθέν σχόλιο. → Πατώ το κουμπί «Εισαγωγή» κάτω αριστερά. → Τότε βγαίνουν δυο γραμμές όπου φαίνεται ότι το παραπεμπτικό μου έγινε δεκτό:
A/AΥλικόΠοσ.%Κωδ. ΔιάγνωσηςΚατηγορία Υλικού1ΑΝΑΛΩΣΙΜΟ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΟ ΥΛΙΚΟ ΣΥΣΚΕΥΩΝ ΣΥΝΕΧΟΥΣ ΕΓΧΥΣΗΣ ΦΑΡΜΑΚΩΝ10Παραπληγια και τετραπληγιαΑναλώσιμο Υγειονομικό Υλικόui-button
→ αποθηκεύω πατώντας το κουμπάκι πάνω αριστερά (με την δισκέτα αποθήκευσης) → Βγάζει ένα μήνυμα ότι η αποθήκευση ήταν επιτυχής → Πατάμε εκτύπωση.
Γράφουμε και στο βιβλιάριο Υγείας του ασθενούς ημερομηνία και το υλικό το οποίο συνταγογραφήσαμε. Μετά ο ασθενής πρέπει να περάσει και από τον ελεγκτή του ΠΕΔΥ (πρώην ΙΚΑ) ο οποίος στην περίπτωσή του ασθενούς μου ενέκρινε την δαπάνη χωρίς πρόβλημα παρόλο που δεν είχε απόφαση από ΚΕΠΑ, ΑΥΣ ή ΚΕΣΥ λόγω του ότι φαινόταν στο βιβλιάριο Υγείας του, ότι του το συνταγραφούσαν εδώ και χρόνια οι Νευροχειρουργοί του Νοσοκομείου Καβάλας. Επίσης δεν χρειάστηκε να συνταγογραφήσω πιο μπροστά, τον κωδικό 01290 όπως έγραφε στο σχόλιο.