19/10/2015 Μήπως είναι καιρός και εμείς οι ασφαλισμένοι του ΤΣΑΥ μετά το 1993, να αναλάβουμε παρόμοιες πρωτοβουλίες;
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links).
Εγγραφή ή Είσοδος
Αυτό που με ανησυχεί και το επαναλαμβάνω είναι το:
β)(...) ασκήθηκε αγωγή από 19 συναδέλφους (...).Το δικαστήριο δικαίωσε τους πιο πάνω «αδικημένους συνταξιούχους» (…) Σχόλιο: Το δικαστήριο κι εδώ άσκησε με τις αποφάσεις του δημοσιονομική πολιτική ακυρώνοντας τις περικοπές, όπως έκανε και το ΣτΕ για τις περικοπές στις συντάξεις του 2013.
Τα δικαστήρια, πιστεύω, σύντομα θα καταργήσουν πολλές απο τις ψηφισθείσες τώρα ρυθμίσεις και θα καταλήξουμε εκ νέου σε αδιέξοδο. Δυστυχώς θα κριθούν αντισυνταγματικές (το πιστεύω, δεν είμαι νομικός). Δεν ξέρω που θα οδηγήσει αυτό.
Να θεσπίσουμε και εφαρμόσουμε την συνταγματική αρχή της ισοτιμίας των ασφαλισμένων (όλοι σας ξέρετε ότι οι προ της 12-03-1991 ασφαλισμένοι, πλεονεκτούν προκλητικά άδικα, έναντι των ασφαλισθέντων μετά την 13-03-1991)
Ελπίζω να ξέρουν όλοι οι ΝΑ (κι ας στεναχωρώ τους προ του 1993) ότι
από το 1992 αποφασίστηκε να πάρουν σύνταξη 472 ευρώ (το έχω ξαναγράψει, είμαι κουραστικός - άσε που τώρα ούτε αυτά δεν θα πάρουμε) ενώ όποιος έκανε έναρξη 31/12/92 θα έπαιρνε τα διπλά ή και τριπλά. Μετά πήγαμε μια δεκαετία πίσω στις μειώσεις και αμέσως αντέδρασαν οι 1983-1992 για τα κεκτημένα τους (οι ΝΑ ασφαλισμένοι ποτέ δεν είχαν κεκτημένα). Δεν πρέπει λοιπόν να υιοθετήσουμε τις ...τετρακοϊκές απόψεις;
ΥΓ: Χθές είδα για λίγο τον υπουργό Εργασίας-ανεργίας στον ΕΝΙΚΟ. Ούτε κατάλαβα τι έλεγε αλλά ούτε κατάλαβα τι ζητούσαν οι δημοσιογράφοι (που μου έδωσαν την εντύπωση ότι ανησυχούσαν μόνο για τους συνταξιούχους και τις περικοπές που θα γίνουν. Ο υπουργός απέφευγε, ωσάν λιβάνι, να αναφέρει τη λέξη περικοπές - τρομακτική λέξη για ένα πολιτικό όταν αφορά συντάξεις). Σε κάποια "φάση" αφού μιλούσαν όλοι μαζί, ευτυχώς έβαλαν διαφημίσεις και άλλαξα κανάλι (και πλευρό).
Αν κατάλαβε κάποιος τι, ας το παραθέσει...