ΠΦΥ -Εκπαίδευση > Θέματα Ειδικευομένων

Eξετάσεις ιατρικής ειδικότητας -αλλαγή Επιτροπής ;;

<< < (2/3) > >>

silvertaur:
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή ΕίσοδοςΔεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος   Δεν γνωρίζω την πρόσφατη νομοθεσία αλλά προ 10+ έτη όταν έδωσα εξετάσεις ειδικότητας ήταν και συνάδερφος που είχε τελειώσει σε άλλο νομό (και περιφέρεια) ειδικότητα. Έδωσε κανονικά εξετάσεις και ...κόπηκε. Τότε σίγουρα γινόταν.

--- Τέλος παράθεσης ---

Αν έχει (που θα έχει) κάτι αλλάξει, συνήθως, είναι προς το (ας πούμε) καλύτερο...
Δηλαδή, μιας δεύτερης ευκαιρίας...

Τί εννοώ, με αφορμή αυτό που μου έλεγε ο φίλος μου, το έψαξα λιγάκι,
και βρήκα ότι, ενώ πριν από αρκετά χρόνια,
αν κάποιος αποτύγχανε σε τρείς διαδοχικές εξεταστικές, αυτομάτως, ΔΕΝ είχε το δικαίωμα να ξαναδώσει εξετάσεις για την ίδια ειδικότητα...

Ενώ, με νόμο του 1981 ή του 1988 (δεν είμαι σίγουρος),
καθιερώθηκε, μετά την 3η φορά, το 6μηνο αμισθί, και η επιλογή Εξεταστικής Επιτροπής από τον ίδιο τον υποψήφιο...

Δεν διαφωνώ ότι, "τρείς φορές να μην περάσεις...κάτι συμβαίνει..."

Όμως, και οι Πανεπιστημιακοί, θεωρείτε, ότι είναι, εξ'ορισμού, και στο απυρόβλητο, αμόλυντοι και άσπιλοι... ;;

--- Τέλος παράθεσης ---
Ξαναδιαβασε προσεκτικα το προηγουμενο μηνυμα μου.
Καλο θα ειναι γενικοτερα οποιος γραφει κατι να ειναι κατι που γνωριζει και να μην παραπληροφορει.
Αραγε ποιος νομος ειναι αυτος που δινει το δικαιωμα σε αυτον που κοπηκε 3η φορα να διαλεξει επιτροπη;;; Ρητορικο ειναι το ερωτημα.

Αδαμάντιος Σκούφαλος:
Στην ιστοσελίδα της αναισθησιολογικής εταιρίας υπάρχει Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος στα δικαιολογητικά για συμμετοχή στις εξετάσεις ειδικότητας και όπως μπορείτε να δείτε αναφέρεται (Νο 10) "Φωτοτυπία πρόσφατου λογαριασμού Δ.Ε.Η., Ο.Τ.Ε., κλπ. ή αντίγραφο φορολογικής δήλωσης, ως αποδεικτικό μόνιμης κατοικίας."
Ποια θεωρείται η μόνιμη κατοικία του προς εξέταση ιατρού; Εκεί που έκανε ειδικότητα; Γιατί χρειάζεται αυτό το αποδεικτικό;

Υπάρχει στην αρχή σύνδεσμος που οδηγεί σε μορφή doc της αίτησης προς την περιφέρεια Αττικής, που αναφέρει όσα αναφέρονται και στο άρθρο.

silvertaur:
Οπως εγραψα και στο πρωτο μηνυμα εχει καθοριστει αυτο με επισημη αποφαση.
Οποιος θελει ομως ας παρει τηλ σε μια διευθυνση υγειας..αν δε γελασουν με το θεμα της μονιμης κατοικιας τυχερος θα ειναι..

Αδαμάντιος Σκούφαλος:
Ποιο έχει καθοριστεί με επίσημη απόφαση;
Ο συνάδελφος προφανώς δε ρωτάει για γενική ιατρική που έχει καθοριστεί ποιοι δίνουν Αθήνα και ποιοι Θεσσαλονίκη αλλά για άλλη ειδικότητα με περισσότερες εξεταστικές επιτροπές.

Αρχίατρος:
Btw, αυτό με την επιτροπή κι την εντοπιότητα, έχει γίνει μοχλός πίεσης κι εκβιασμού από διάφορους καθηγηταράδες να κλείνουν το μάτι κι λένε "θα τα πούμε στις εξετάσεις" σε ειδικεύομενους που κάνουν ειδικότητα σε πανεπιστημιακά νοσοκομεία...

Πλοήγηση

[0] Λίστα μηνυμάτων

[#] Επόμενη σελίδα

[*] Προηγούμενη σελίδα

Μετάβαση στην πλήρη έκδοση