Γιατί είναι καταστροφικό το πλέον δημοκρατικό εκλογικό σύστημα που υπάρχει ;
Γιατί πρέπει να ανοίξουμε τον δρόμο στον Κούλη και επειδή το λέει ο κ.Χατζής ;
Αρκετά δεν μας έσωσαν όλοι οι προηγούμενοι με το καλπονοθευτικό σύστημα που έχουμε μέχρι τώρα ;
Είναι καταστροφικό εάν θέλεις διοίκηση. Δεν είναι καταστροφικό εάν θέλεις πολιτική. Να εξηγηθώ, αν και πάλι δεν είμαι σίγουρος ότι θα το καταλάβουν όλοι.
Αν στο ελληνικό κράτος, κάθε διοικητική ενέργεια δεν απαιτούσε υπογραφή υπουργού και ο γενικός γραμματέας ήταν θέση με προκήρυξη τότε πραγματικά εγώ δεν θα κουβέντιαζα τίποτα άλλο από απλή αναλογική. Σε αυτή την περίπτωση, οι εκλεγμένοι θα έχουν μόνο ρόλο σχεδιασμού πολιτικής και δεν σε νοιάζει εάν η κυβέρνηση έχει κάνει την στήριξη της πλειοψηφίας. Εκεί το κράτος λειτουργεί με τους κρατικούς υπαλλήλους και τους υπάρχοντες νομους και δεν χρειάζεται υπογραφες υπουργών και υπουργικές αποφάσεις για υλοποίηση των νόμων. Αυτοί όταν λήγει μια θέση επί θητεία, κάνουν άμεσα προκήρυξη πριν λήξει, κάνουν την αξιολόγηση και διορίζουν τον επιτυχόντα, εφαρμόζοντας απλά τους νόμους.
Όμως στην Ελλάδα, ΣΗΜΕΡΑ, ο υπουργός υπογράφει διορισμούς και απολύσεις, προμήθειες και διαγωνισμούς, διορίζει διοικητές και γενικούς γραμματείς και όλα περιμένουν άμεσα ή έμμεσα (μετά από εκχώρηση) την υπογραφή του. Αυτό το κράτος, δεν αντέχει πάνω από μήνα χωρίς κυβέρνηση.
Δυστυχώς, υπάρχουν σοβαρά προαπαιτούμενα για εκλογικό νόμο που υποχρεωτικά να σχηματίζει κυβέρνηση κάτω από οποιεσδήποτε συνθήκες.
Στην παρούσα φάση, εγώ θα σας μεταφέρω την ιστορία της χώρας του Μπανανιστάν:
Εκεί ο πρωθυπουργός κατάφερε να περάσει απλή αναλογική και ταυτόχρονα αύξηση των εξουσιών του προέδρου που πλέον εκλέγεται από τον λαό. Όταν λοιπόν, δεν βγήκε στις επόμενες εκλογές, έβαλε υποψηφιότητα για πρόεδρος και φυσικά βγήκε και συνεχίζει να προεδρεύει καθώς η κάθε κυβέρνηση έχει στην καλύτερη 6μηνο ζωής χάρη στην απλή αναλογική......
Εννοείται ότι στην Ελλάδα ένα τέτοιο σενάριο είναι παντελώς αδύνατο να συμβεί.