Καλώς ήρθατε στην διαδικτυακή μας κοινότητα.
Εδώ μπορείτε να συζητήσετε και να ενημερωθείτε για θέματα που αφορούν την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας.
Για να συμμετέχετε και να μπορείτε να κατεβάσετε αρχεία και εικόνες που βρίσκονται στα μηνύματα πρέπει να εγγραφείτε.
Η εγγραφή είναι δωρεάν και θα σας αποσταλεί άμεσα ένα e-mail για την ενεργοποίηση της εγγραφής σας.
Εάν δεν το λάβετε σε λίγα λεπτά ελέγξετε το φάκελο ομαδικής αλληλογραφίας ή το φάκελο SPAM ή το φάκελο ανεπιθύμητης αλληλογραφίας καθώς μπορεί να βρεθεί εκεί από λάθος του λογισμικού ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.
Εάν έχετε ξεχάσει τον κωδικό σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας ξανασταλεί από εδώ.
8 Νοεμβρίου 2024, 13:50:05

Αποστολέας Θέμα: Bιογραφικά Υπουργών Υγείας.  (Αναγνώστηκε 18873 φορές)

0 μέλη και 2 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.

13 Ιουνίου 2014, 10:27:31
Απάντηση #30
Αποσυνδεδεμένος

EzeΤΡΟΛ

Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος

Η πολιτική είναι ένας άλλος πλανήτης, στον οποίο εγώ νιώθω εξω-πλανητική. Αν μου πεις το όνομα «Παπακώστα Κατερίνα» θα μου βγει ένα «ωχ!». Αυθόρμητα. Μετά, μπορεί να βάλω και τα χέρια στα αυτιά μου, προστατεύοντας την ακοή μου. Αντανακλαστικά. Η Παπακώστα είναι ένα στόμα που ανοιγοκλείνει. Λαλίστατη. Αυτό είναι μικρό πρόβλημα. Υπάρχει μεγαλύτερο. Ολοκληρώνοντας όσα λέει (αυτό το «ολοκληρώνοντας», είναι ένα θέμα επίσης, αλλά γράφω και καμία μαλακία), δεν σου μένει τίποτα απ' όσα είπε, ενώ εκείνη μοιάζει απολύτως ικανοποιημένη, ό,τι κάτι σπουδαίο είπε. Η Παπακώστα Κατερίνα μιλάει ως παλιά γαζωτική μηχανή. Κρρρρρρρρ! Και ξανά κρρρρρρρ! Η Παπακώστα Κατερίνα κάποια στιγμή χάθηκε από την πολιτική σκηνή και από τους τηλεοπτικούς μας δέκτες. Δεν θα πω ψέματα ότι μου έλειψε ο πολιτικός της λόγος. Για να επανεκλεγεί όμως, εικάζω, ότι έλειψε στους συμπολίτες μου και την επανέφεραν με την ψήφο τους. Άρα, θεώρησαν ότι διαθέτει προσόντα που είναι χρήσιμα. Στον πρόσφατο ανασχηματισμό, η Παπακώστα Κατερίνα, επαναδοξάζεται. Υφυπουργός Υγείας. Προφανώς έλειψε και στον πρωθυπουργό της χώρας μας η πολιτική της παρουσία και οντότητα και εκρίθη απολύτως απαραίτητη, ιδιαιτέρως αυτές τις καθοριστικές μέρες για το στίγμα του μέλλοντος της πατρίδας μας. Η πολιτική είναι ένας άλλος πλανήτης στον οποίο εγώ νιώθω εξω-πλανητική.

Διάβασα το βιογραφικό της. Πολιτικό στέλεχος της Ν.Δ. από το 1988. Διετέλεσε βουλευτής από το 2000-2009. Επανεξελέγη βουλευτής το 2012. Λαλίστατο βιογραφικό. Μπορείτε να το διαβάσετε και σεις. Επιτρέψτε μου να σταθώ σε κάποια σημεία που μου έκαναν ιδιαίτερη εντύπωση (πέραν των πολλών γλωσσών που μιλάει… Αλίμονο!). Κυρίως γιατί φώτισαν και πάλι την μοναξιά μου ως ψηφοφόρου, τη νοητική μου αναπηρία να αντιληφθώ τις «αξίες» που δοξάζει το πολιτικό μας σύστημα και οι συμπολίτες μου, αλλά και τι προτάσσουν οι ίδιοι οι πολιτικοί ως «παράσημα». Παράσημα πολιτικών όντων.

2000-2007 διετέλεσε Πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας φιλίας Ελλάδας-Συρίας. 2007-2009, Πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας φιλίας Ελλάδας-Ιαπωνίας. Μέλος κοινοβουλευτικής ομάδας φιλίας Ελλάδας-Μεγάλης Βρετανίας. Μέλος κοινοβουλευτικής ομάδας φιλίας Ελλάδας-Ρωσίας. Μέλος κοινοβουλευτικής ομάδας Ελλάδας-Συρίας. Μέλος κοινοβουλευτικής Συνέλευσης της Οικονομικής Συνεργασίας Εύξεινου Πόντου. Το 2012, Πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής ομάδας φιλίας με τη Φιλανδία. Μέλος της Κοινοβουλευτικής ομάδας φιλίας με το Ηνωμένο Βασίλειο, τη Ρωσία και την Ελβετία. Κοίτα πόσες φιλίες, με κράτη ολόκληρα κατόρθωσε η Παπακώστα και γω παιδεύτηκα να στεριώσω μια-δυο-τρεις-τέσσερις φιλίες με ανθρώπους!

Η πολιτική είναι άλλος πλανήτης και εγώ νιώθω φρικτά εξω-πλανητική. Το δράμα είναι ότι ο δικός τους πλανήτης αφεντεύει τον δικό μου. Το δράμα είναι ότι απολαμβάνουν ψήφους. Το δράμα είναι ότι τιμώνται με υπουργικούς θώκους. Όποτε το σκέφτομαι, βάζω τα χέρια στα αφτιά μου, ως φιγούρα του Μουνκ και πνίγομαι σε μια δίνη πένθιμων χρωμάτων. Γιατρέ μου...

ΥΓ.: Αντί του ονόματος «Παπακώστα Κατερίνα», μπορείτε βεβαίως να γράψετε πολλά άλλα ονόματα. Ένα μόνο προσόν, της συγκεκριμένης, μην διανοηθείτε να αποδώσετε σε κάποιον άλλον. Το αισθητικό της στίγμα καθώς και τις αναζητήσεις της σε κούρεμα-χτένισμα. Τουλάχιστον θα ΄χουμε να μελετάμε «μόδες». Αφού το πλοιάριο της χώρας προφανώς ταξιδεύει σε γαλήνιες θάλασσες και έχουμε χρόνο για χάζι...
Θα έρθουν καιροί που θα είστε ασφαλισμένοι, αλλά θα είναι σαν να μην είστε.

4 Αυγούστου 2016, 12:01:12
Απάντηση #31
Αποσυνδεδεμένος

Ορθοπαιδικός

Παράθεση
Ο Παύλος Πολάκης είναι Χειρουργός - Εντατικολόγος και Διευθυντής της Μονάδας Εντατικής Θεραπείας του «Πειραϊκού Θεραπευτηρίου».
ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗ ΔΡΑΣΗ
Υπήρξε μέλος του Δ.Σ. του Συλλόγου Φοιτητών Ιατρικής και μέλος του Κεντρικού Συμβουλίου της ΕΦΕΕ. Ως ειδικευόμενος και εξειδικευμένος υπήρξε πολλές φορές εκλεγμένο μέλος του Δ.Σ. της ΕΙΝΑΠ και του Γενικού Συμβουλίου της ΟΕΝΓΕ.
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΔΡΑΣΗ
Τον Μάιο του 1999, ήταν ο επικεφαλής της μεταφοράς ανθρωπιστικής βοήθειας στη Γιουγκοσλαβία της Ένωσης Γιατρών Αθήνας - Πειραιά.
ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΔΡΑΣΗ
Στις δημοτικές εκλογές του 2014, εκλέχθηκε Δήμαρχος Σφακίων.
Είναι, επίσης, βουλευτής Χανίων με τον Συνασπισμό Ριζοσπαστικής Αριστεράς ύστερα από τις εκλογές του Ιανουαρίου 2015 και Υφυπουργός Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης της Ελλάδας στην πρώτη κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα από τις 17 Ιουλίου 2015 μέχρι τις 28 Αυγούστου 2015. Από τις 23 Σεπτεμβρίου 2015, είναι Αναπληρωτής Υπουργός Υγείας.

Το άνω σύντομο βιογραφικό δεν δίνει την πραγματική εικόνα του ανδρός. Μόνο οι πράξεις μπορούν να το δείξουν. Ως γνωστόν μια εικόνα (στην κορυφή της τράπεζας) αξίζει όσο χίλιες λέξεις:

Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος    03/08/2016, 18:37
   Στα όρια της γραφικότητας βαδίζει ο αναπληρωτής Υπουργός Υγείας, ο οποίος προκειμένου να αποδείξει ότι το νέο Νοσοκομείο Σαντορίνης λειτουργεί κανονικά, είπε να πεταχτεί ως εκεί και να βάλει ένα χεράκι στο χειρουργείο.

Όπως φαίνεται και από τη φωτογραφία που ο ίδιος ανάρτησε στον προσωπικό του λογαριασμό στο fb, ο πολυμήχανος κος Πολάκης έβγαλε το κοστούμι και ξαναφόρεσε τη χειρουργική ρόμπα καθώς συμμετείχε σε επέμβαση αιμορροϊδεκτομής κατά LONGO με γενική αναισθησία, σε 24χρονο ασθενή.

Ο αναπλ. Υπουργός αφιέρωσε μάλιστα τη συγκεκριμένη ανάρτηση σε όλους τους τέως υπουργούς Υγείας από το 2010 και μετά, στους οποίους επιρρίπτει ευθύνες για τον παροπλισμό του νοσοκομείου. Ταυτόχρονα, κατά την προσφιλή του τακτική, ο Π. Πολάκης δεν παραλείπει να επιτεθεί στους δημοσιογράφους που ανέδειξαν τα προβλήματα και τις ελλείψεις που αντιμετωπίζει το νοσηλευτικό ίδρυμα και τις οποίες ουδέποτε άλλωστε διέψευσε δημόσια η Αριστοτέλους.

Ο κος Πολάκης αναφέρει χαρακτηριστικά:  «Το σημερινό χειρουργείο το αφιερώνω:

σε όλους τους προηγούμενους υπουργούς Υγείας που από το 2010 δεν άφηναν να ανοίξει το έτοιμο νοσοκομείο (Λοβέρδο, Γεωργιάδη, Βορίδη) και
  σε όλα τα πληρωμένα παπαγαλάκια των ΜΜΕ της διαπλοκής που μετά τα εγκαίνια του Νοσοκομείου από τον Αλέξη Τσίπρα έγραψαν και είπαν τόσες ψευτιές και βρωμιές για τη λειτουργία του, προσπαθώντας να το υπονομεύσουν ευνοώντας και τοπικά ιδιωτικά συμφέροντα.
Οι απαντήσεις μας στο βρώμικο πόλεμο είναι και θα είναι καθαρές πράξεις» καταλήγει.

ΥΓ: Πάντως χειρουργείο καθηγητή... Δύο βοηθοί, εργαλειοδότης, κίνηση και 4 παρατρεχάμενοι διόρθωση: 2 αναισθησιολόγοι και 3 παρατρεχάμενοι...
« Τελευταία τροποποίηση: 4 Αυγούστου 2016, 12:53:41 από Ορθοπαιδικός »

4 Αυγούστου 2016, 19:50:42
Απάντηση #32
Αποσυνδεδεμένος

Αρχίατρος

Επώνυμοι
Να γράψω και εγώ την παπαρδέλα μου  :D.
Ο κ. Πολάκης πασάρει μια εικόνα μάχιμου χειρουργού (πριν γίνει υπουργός έβαζε στο fb φωτό από παρασκεύασμα σιγμοειδεκτομής), αλλά το πόσο ξέρει να χειρουργεί μπορεί να το διαπιστώσει κάποιος μόνο αν τον δει να χειρουργεί.

Κατά τα άλλα, δύο παρατηρήσεις:

- χειρουργείο 30 λεπτών που ζήτημα να θέλει μια εργαλειοδότρια για βοήθεια και χρειάστηκε τέτοιο επιτελείο βοηθών ;

- ο κ.Πολάκης δεν είναι χειρουργός στο ΕΣΥ, με ποιά ακριβώς ιδιότητα χειρούργησε ; Ως.... υπουργός ;
Μου φαίνεται ότι κάπου έχουμε χάσει την μπάλα. Δεν είμαστε τριτοκοσμική μπανανία όπου ο master μπορεί να κάνει (και του επιτρέπονται) τα πάντα, σε μια σύγχρονη ευρωπαϊκή χώρα, καθένας κάνει την δουλειά του.

- το πλέον σημαντικό ερώτημα, μετά τις υπουργικές φιέστες και... χειρουργεία, θα μπορεί την επόμενη χρονιά η Σαντορίνη να βάλει κάποιο σκουληκάκι, κάποια κήλη ή θα αρχίσουν τα γνωστά δεν υπάρχει αναισθησιολόγος, δεν δουλεύει ο αναπνευστήρας κτλ. ;
Γιατί η μέχρι τώρα εμπειρία αυτό δείχνει, όλα δουλεύουν στα εγκαίνια, και μετά, κατά περίεργο τρόπο, χαλάνε !

Παράθεση
Να σκεφτείτε ότι η διασταύρωση του αίματος (για τις αιμορροΐδες) δεν έγινε στο (υποτιθέμενο άρτια οργανωμένο) νοσοκομείο Σαντορίνης, αλλά στάλθηκε με αεροπλάνο στην Αθήνα την προηγούμενη ημέρα και από το αεροδρόμιο κατευθείαν σε νοσοκομείο στο οποίο διοικήτρια είναι σύζυγος βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ.
Πηγή: Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Διασταύρωση αίματος για αιμορροϊδεκτομή ; Δλδ πόσες φορές έχει τύχει να χρειαστεί μετάγγιση σε ασθενή μετά από αιμορρόϊδεκτομή ;  :P

Φυσικά ήταν χειρουργείο του υπουργού και δεν παίζουμε με τέτοια.... :)
« Τελευταία τροποποίηση: 4 Αυγούστου 2016, 22:21:36 από kopritis »

6 Αυγούστου 2016, 08:37:22
Απάντηση #33
Αποσυνδεδεμένος

GirousisN

Κανείς δεν είναι υπεράνω του συντάγματος και του νόμου. Ο κ. Πολάκης το γνωρίζει;

Ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών απηύθυνε επιστολή στον Πρόεδρο και τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Ιατρικού Συλλόγου Πειραιά αναφορικά με τη νομιμότητα της επέμβασης που πραγματοποίησε ο Αναπληρωτής Υπουργός Υγείας και ιατρός Χειρουργός μέλος του Ιατρικού Συλλόγου Πειραιά κ. Π. Πολάκης στο Νοσοκομείο Σαντορίνης, ένα θέμα που προβλήθηκε ιδιαίτερα από τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης τις τελευταίες ημέρες.
Ανακύπτει ενδεχόμενα ζήτημα παράβασης της διάταξης του άρθρου 81 παρ. 3 του Συντάγματος που ρητά ορίζει ότι κάθε επαγγελματική δραστηριότητα μελών της κυβέρνησης και υφυπουργών αναστέλλεται κατά την διάρκεια άσκησης των καθηκόντων τους, ζήτημα νομιμότητας ενόψει του ότι το Νοσοκομείο Σαντορίνης έχει με νόμο ενταχθεί στο ΕΣΥ και δεν είναι ιδιωτική κλινική, αλλά και παράλειψης σχετικής ενημέρωσης του κατά τόπο αρμόδιο Ιατρικό Σύλλογο Κυκλάδων.

Η απάντηση του κ. Πολάκη στην ανακοίνωση του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών, την οποία χαρακτηρίζει γελοία και μίζερη, αν και αναφέρεται στο Σύνταγμα και τη νομιμότητα δεν χρήζει σχολιασμού.

Μερικές μόνο επισημάνσεις είναι ίσως επιβεβλημένες:

1) Η νομιμότητα δεν μπορεί και δεν πρέπει να εξαρτάται από τον συνδικαλιστικό χώρο που υπηρετεί ο κάθε εκλεγμένος εκπρόσωπος των ιατρών της Αθήνας.
2)Ουδέποτε αμφισβητήσαμε την επιστημονική κατάρτιση του κ. Υπουργού. Δεν μπορούμε ως ιατροί να δεχθούμε, όμως, ότι μία επέμβαση αιμορροϊδεκτομής κατά LONGO μπορεί να χαρακτηριστεί ως επείγουσα ή ότι απαιτεί τη συνδρομή ιδιώτη χειρουργού.
3)Η θέση του κ. Υπουργού νομιμοποιεί άραγε την πρόσβαση κάθε ιδιώτη ιατρού, μετά από αίτηση του ασθενή ή χωρίς αυτή, στις δημόσιες δομές του ΕΣΥ κατ΄ επίκληση του όρκου του Ιπποκράτη;

7 Αυγούστου 2016, 00:09:19
Απάντηση #34
Αποσυνδεδεμένος

Αρχίατρος

Επώνυμοι
Επειδή μπερδεύουμε κάποια πράγματα (έφτασε στο σημείο συνάδελδφος να αναρωτηθεί αν αποδεχόμαστε βοήθεια από ιδιώτη συνάδελφο στο επείγον όταν εφημερεύουμε, λες και η αιμορροϊδεκτομή είναι επείγον περιστατικό ή δεν μπορούσαν να την εκτελέσουν οι χειρουργοί που παρίστατο!), κάποιες διευκρινήσεις απ΄τον συνάδελφο Christos Argyropoulos:
Παράθεση
Μπερδεύουμε καποια πράγματα την ιατρική ειδικότητα και τη δυνατότητα νόμιμης άσκησης της. Σχετικά με το πρώτο για να δουλέψεις σαν ειδικός θέλεις την άδεια εξάσκησης επαγγέλματος δίνεται από τη Διεύθυνση Υγεινης Της Νομαρχιας που ανήκει η Ιατρική Σχολή που αποφοιτησες τον τίτλο ειδικότητας και την εγγραφή σε ιατρικό σύλλογο. Ο τίτλος ειδικότητας δίνεται επίσης από τη Νομαρχία στην οποία έδωσες εξετάσεις. Αυτά δεν αναστελλονται/καταργούνται αν γίνεις υπουργός ή αν κλείσεις τα βιβλία ή αν φύγεις σε άλλη χώρα ή αν ξεγραφτεις/δεν ανανεώσεις την εγγραφή  από τον ιατρικό συλλογο. Ο Πολακης εχει δίκιο σε αυτό. Με κλειστά τα Βιβλία του προφανώς δεν μπορεί να ασκεί ιατρικές πράξεις με αμοιβη σαν ιδιώτης αν και τίποτα δεν τον εμποδίζει να δίνει ιατρικές συμβουλές σε γνωστούς άνευ αμοιβής. Όμως χωρίς ενεργή εγγραφή στον ιατρικό σύλλογο δεν μπορεί να μετέχει (έστω και χωρίς αμοιβή) σε ιατρικά συμβούλια . Για το ΕΣΥ υπάρχει μια επιπλέον απόχρωση: δεν ήταν ποτέ γιατρός του ΕΣΥ και άρα δεν μπορεί να κάνει πράξεις εκεί μέσα εκτός αν κληθεί από τη Διεύθυνση του νοσοκομείου σαν εξωτερικός σύμβουλος που θα πληρωθεί κατά πράξη με ένα απαρχαιωμένο τιμολόγιο. Αλλα αυτο προϋποθέτει την ύπαρξη συμβολαίου το οποίο δεν μπορεί να συνάψει γιατί σαν υπουργός έχει κλείσει τα Βιβλία του και δεν μπορεί να κόψει απόδειξη ούτε καν μηδενικη. Το θέμα του ΙΣ ειναι μάλλον ανύπαρκτο γιατί αν δεν κάνω λάθος η Σαντορίνη υπάγεται στον ΙΣΠ και ο Πολακης ειναι γραμμένος σε αυτόν. Έτσι η κριτική στέκει προς τα σημεία 1 κ 3 αλλά όχι στο 2.  Αφήνοντας τον να λειτουργήσει εντός νοσοκομείου ο Διευθυντής είναι υπόλογος βαρυτατης παράβασης που έχει να κάνει με τα διαδικαστικά της κλήσης εξωτερικού συμβούλου στο ΕΣΥ
« Τελευταία τροποποίηση: 7 Αυγούστου 2016, 00:14:52 από kopritis »

Λέξεις κλειδιά:

Σχετικά θέματα

Τίτλος / Ξεκίνησε από Απαντήσεις Τελευταίο μήνυμα
0 Απαντήσεις
2448 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 31 Μαΐου 2010, 23:34:25
από anastasios theodoridis
0 Απαντήσεις
10100 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 17 Ιανουαρίου 2011, 22:05:52
από Argirios Argiriou