Θέματα Εργασίας > Εμπειρίες κατά την εργασία στην ΠΦΥ
Ο Γενικός Ιατρός και ο Επειγοντολόγος ως δεκαθλητής.
Gatekeeper:
Στις ΗΠΑ πάντως η ιστορία της Επείγουσας Ιατρικής ως ανεξάρτητης ειδικότητας ξεκίνησε απο 2 Γενικούς /οικογενειακούς ιατρούς που έκλεισαν τα ιατρεία τους και ανέλαβαν τα ΤΕΠ του επαρχιακού νοσοκομείου ως ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΥ τμήματος .
fanisgp:
οκ και εγώ έχω εναν υπέρηχο στο ιατρειο μου και παιζω.πολλές φορές βρίσκω και κάτι...!Εγινα ακτινολόγος?Διαβαζω τα βιβλία μου,παρακολουθώ και σεμινάρια των 200 ευρω παρακαλώ.Να δίνω διάγνωση? Το οτι κάποιοι απεκτησαν για τους χ λόγους κάποιες δεξιοτητες τι σχέση εχει με την γενικη ιατρική?
Gatekeeper:
Και οι επειγοντολόγοι στις ΗΠΑ κάνουν συνέχεια Υπέρηχο ( όχι μόνο FAST ) . Δεν έγιναν ούτε αυτοί ακτινολογοι ( κι ας ειναι πολύ καλοί σε αυτο που κάνουν ), ενίοτε τους στέλνουν και για official u/s.
Αρχίατρος:
Εντελώς άκυρη η προσέγγιση της συναδέλφου που υιοθετούν κι κάποιοι εδώ, σε οποιαδήποτε σοβαρή χώρα (που δεν θα γνώριζαν πως λειτουργεί το ελληνικό σύστημα όπου ο καθένας μπορεί να δηλώνει ό,τι κάνει το οτιδήποτε χωρίς κυρώσεις για τον ίδιο) θα γελούσαν αν τα διάβαζαν αυτά.
Gatekeeper:
Θα συμφωνήσω με το σκεπτικό που αναφέρει ότι μια χωρα χωρίς οργανωμένη ΠΦΥ και με μικρό αριθμό ΓΙ ειναι προτιμότερο να τους χρησιμοποιήσεις στην εκτός νοσοκομείου ΠΦΥ.
Υπάρχει πληθώρα ανέργων ιατρών σε άλλες ειδικότητες που μπορόυν κάλλιστα να κάνουν την ΤΕΠετζίδικη δουλεια .
Το ερώτημα είναι θέλουν ; Η εμπειρία έχει δείξει πως με την πρώτη βυσματοευκαιρία ψάχνουν να "υπηρετήσουν" στην κλινική της ειδικότητας τους.
Στις κρίσεις πάντως για τα ΤΕΠ δεν προτιμούνται οι ΓΙ κι αυτο ειναι γεγονός ( καλώς ή κακώς δεν έχει ιδιαίτερη σημασία ).
Κάποια στιγμή οφείλει η Ελλάδα να δημιουργήσει ειδικότητα Επείγουσας Ιατρικής ( μόνο Ελλάς , Γερμανία κι Αλβανία εάν θυμάμαι καλά δεν έχουν ακόμη ).
Αναγκαστικά η πρώτη ύλη της Επείγουσας θα προέλθει απο έναν αχταρμά ειδικοτήτων.
Αλλα πάλι και η Καρδιολογια ως εξειδίκευση της Παθολογίας δεν ξεκίνησε ;
Πλοήγηση
[0] Λίστα μηνυμάτων
[#] Επόμενη σελίδα
Μετάβαση στην πλήρη έκδοση