Θέματα Εργασίας > Εργασία στον ιδιωτικό τομέα (αυτοαπασχόληση)
Ήρθε να πληρώσουμε το ΤΣΑΥ του εξαμήνου που μας πέρασε.
Ορθοπαιδικός:
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links).
Εγγραφή ή ΕίσοδοςΗ ιστοσελίδα του ΤΣΑΥ έχει πρόβλημα από προχθές. Παλιός ασφαλισμένος που δεν έχει κλείσει 5 ετία είναι αυτός που τις ασφαλιστικές εισφορές τις καταβάλει ο φορέας του πχ. το ΙΚΑ ή το ΤΕΒΕ και σαν ιδιώτης μόνο δεν έχει κλείσει 5 χρόνια.Έτσι το έχω καταλάβει γιατί και εγώ στα δέκα χρόνια σαν ιδιώτης δεν έχω αλλάξει κατηγορία αφού απ το 2007 έως και το 12 ήμουν στο ΤΕΒΕ και στο ΙΚΑ
--- Τέλος παράθεσης ---
Το ΤΣΑΥ είχε πρόβλημα από πάντα. Απλά η κατάσταση χειροτέρεψε: Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links).
Εγγραφή ή Είσοδος Αντιγράφω τμήμα:
--- Παράθεση ---Και βέβαια όσοι υγειονομικοί θέλησαν να να εκδώσουν φορολογική ενημερότητα, να ενημερώσουν την ασφαλιστική ικανότητά τους, να τακτοποιήσουν τις συνταξιοδοτικές ή άλλες υποθέσεις, βρέθηκαν κυριολεκτικά μετέωροι, καθώς «δεν μπόρεσαν να αλιεύσουν καμία εξυπηρέτηση ούτε τηλεφωνικά από τις αντίστοιχες υπηρεσίες από τα κεντρικά της Αθήνας, καθώς δεν υπήρχε ανταπόκριση της υπηρεσίας στις επαναλαμβανόμενες κλήσεις τους».
--- Τέλος παράθεσης ---
Λες και ποτέ σήκωναν το τηλέφωνο στην Αθήνα...
Για το θέμα των παλιών με την πενταετία είναι μια εξήγηση. Απο την άλλη κοιτάξτε πως αναφέρεται: ""ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΑΛΑΙΟΥΣ ΑΣΦΑΛΙΣΜΕΝΟΥΣ (Έναρξη υποχρεώσεων µέχρι 31.12.1992) ΠΟΥ ∆ΕΝ ΕΧΟΥΝ ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΕΙ 5ΕΤΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΝΑΡΞΗ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΩΝ. Αφού η έναρξη υποχρεώσεων έγινε προ του 1993 (α' bold) τότε πως το 2016 δεν είχαν συμπληρώσει πενταετία απο την έναρξη υποχρεώσεων (β' bold). Αν πράγματι είναι όπως το γράφεται θα έπρεπε να ανέφερε "αυτοαπασχολούμενοι κάτωθεν της πενταετίας". Προσωπικά πιστεύω ότι είναι παλιός πίνακας που τον κάνουν "επικόλληση" χωρίς να ασχοληθούν....
samsok:
ΠΡΟΣΠΑΘΩ ΝΑ ΣΥΝΔΕΘΩ ΜΕ ΤΟ WWW.TSAY.GR και δεν μπορω να μπω με τιποτα(βγαζει μήνυμα οτι η συνδεση δεν ειναι ιδιωτικη και μη ασφαλης και με αναγκαζει να γυρισω πισω ) συμβαινει και σε αλλους ή ειναι δικο μου μονο προβλημα??
Ορθοπαιδικός:
Εγγραφή ή ΕίσοδοςΠΡΟΣΠΑΘΩ ΝΑ ΣΥΝΔΕΘΩ ΜΕ ΤΟ WWW.TSAY.GR και δεν μπορω να μπω με τιποτα(βγαζει μήνυμα οτι η συνδεση δεν ειναι ιδιωτικη και μη ασφαλης και με αναγκαζει να γυρισω πισω ) συμβαινει και σε αλλους ή ειναι δικο μου μονο προβλημα??
--- Τέλος παράθεσης ---
Προφανώς το πρόβλημα είναι γενικό. Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links).
Εγγραφή ή Είσοδος Είμαι απαισιόδοξος και δεν περιμένω σύντομα λύση....
samsok:
ευχαριστω !
thanasiss:
Καλησπέρα συνάδελφοι,
Θέλω να ρωτήσω εαν γνωρίζετε τι γίνεται στην περίπτωση που κάποιος έχει ιδιωτικό ιατρείο στην Ελλάδα και ταυτόχρονα εργάζεται κατά περιόδους με όρους μισθωτής εργασίας (λοκουμ) στο εξωτερικό.
Απαλλάσσεται απο την υποχρέωση καταβολής ασφαλιστικών εισφορών στην Ελλάδα;
Στο ΤΣΜΕΔΕ και στον ΟΑΕΕ φαίνεται να υπάρχει αυτή η πρόβλεψη αν και δεν μου είναι απόλυτα καθαρό το διάστημα της μισθωτής εργασίας που να το δικαιολογεί (υπάρχει ένα ταυτόχρονα που με μπερδεύει).
Ευχαριστώ εκ των προτέρων
--- Παράθεση ---4. ΜΙΣΘΩΤΗ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ ΣΕ ΑΛΛΟ ΚΡΑΤΟΣ-ΜΕΛΟΣ & ΜΗ ΜΙΣΘΩΤΗ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ
(ΕΚ 883/2004 άρθρο 13 παρ.3)
«Το πρόσωπο το οποίο ασκεί κανονικά μισθωτή δραστηριότητα και μη μισθωτή δραστηριότητα σε διαφορετικά κράτη-μέλη, υπάγεται στη νομοθεσία του κράτους-μέλους στο οποίο ασκεί μισθωτή δραστηριότητα».
ΔΗΛΑΔΗ, στις περιπτώσεις αυτές η άσκηση της μισθωτής απασχόλησης, υπερτερεί της μη μισθωτής και επομένως, πρόσωπο που ασκεί ταυτόχρονα μισθωτή δραστηριότητα σε άλλο κράτος-μέλος και αυτοτελή δραστηριότητα στην Ελλάδα, για την οποία είναι ασφαλιστέο στον ΟΑΕΕ, υπόκειται στη νομοθεσία του κράτους-μέλους, στο οποίο ασκεί μισθωτή δραστηριότητα και επομένως απαλλάσσεται της ασφάλισής του στον ΟΑΕΕ.
--- Τέλος παράθεσης ---
Εγγραφή ή Είσοδος
--- Παράθεση ---4.ΜΙΣΘΩΤΗ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ ΣΕ ΑΛΛΟ ΚΡΑΤΟΣ-ΜΕΛΟΣ & ΜΗ ΜΙΣΘΩΤΗ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ ΣΤΗΝ
ΕΛΛΑΔΑ.
(άρθρο 13 παρ.3)
«Το πρόσωπο το οποίο ασκεί κανονικά μισθωτή δραστηριότητα και μη μισθωτή δραστηριότητα σε διαφορετικά κράτη-μέλη, υπάγεται στη νομοθεσία του κράτους-μέλους στο οποίο ασκεί μισθωτή
δραστηριότητα»
ΔΗΛΑΔΗ, στις περιπτώσεις αυτές η άσκηση της μισθωτής απασχόλησης, υπερτερεί της μη μισθωτής και επομένως, πρόσωπο που ασκεί ταυτόχρονα μισθωτή δραστηριότητα σε άλλο κράτος-μέλος και αυτοτελή
δραστηριότητα στην Ελλάδα, για την οποία είναι ασφαλιστέο στον ΟΑΕΕ, υπόκειται στη νομοθεσία του κράτους-μέλους, στο οποίο ασκεί μισθωτή δραστηριότητα και επομένως απαλλάσσεται της ασφάλισής
του στον ΟΑΕΕ. Συνεπώς, σύμφωνα με τον παρόντα Κανονισμό, σε περίπτωση, μισθωτού σε ξένη χώρα, που παράλληλα ασκεί στην Ελλάδα δραστηριότητα για την οποία, είναι ασφαλιστέος στον ΟΑΕΕ, δεν εφαρμόζεται πλέον η διαδικασία, μέσω της αρμόδιας Αρχής της ξένης χώρας και του Υπουργείου Εργασίας & Κοιν. Ασφάλισης, για την εξαίρεση του από τον ΟΑΕΕ, ΑΛΛΑ γίνεται άμεσα η απαλλαγή του από τον ΟΑΕΕ,
βάσει του άρθρου 13 παρ. 3 του Κανονισμού (με εξαίρεση την Ελβετία και τις χώρες του Ε.Ο.Χ. δηλ. Λιχτενστάϊν, Νορβηγία και Ισλανδία, για τις οποίες, όπως προαναφέρεται, θα εξακολουθήσουν να ισχύουν
οι προγενέστεροι Κανονισμοί ΕΟΚ) 1408/1971 και 574/1972. Η εξαίρεση δηλ. μισθωτού σε αυτές τις χώρες, από την ασφάλιση του ΟΑΕΕ, εφόσον στην Ελλάδα ασκεί αυτοτελή δραστηριότητα για την οποία
είναι ασφαλιστέος στον ΟΑΕΕ, θα εξακολουθήσει να ενεργείται σύμφωνα με το άρθρο 17 του Καν. (ΕΟΚ) 1408/1971, κατόπιν συμφωνίας των αρμοδίων Αρχών των δύο χωρών
--- Τέλος παράθεσης ---
Εγγραφή ή Είσοδος
Πλοήγηση
[0] Λίστα μηνυμάτων
[#] Επόμενη σελίδα
Μετάβαση στην πλήρη έκδοση