Θέματα Εργασίας > Εργασία στον ιδιωτικό τομέα (αυτοαπασχόληση)
Ήρθε να πληρώσουμε το ΤΣΑΥ του εξαμήνου που μας πέρασε.
md:
Σοβαρα?!?
ΝΑ η απαντηση δηλ.στον ΕΦΚΑ....βουρ ολοι για λοκουμ !! ;D
Ορθοπαιδικός:
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links).
Εγγραφή ή ΕίσοδοςΚαλησπέρα συνάδελφοι,
Θέλω να ρωτήσω εαν γνωρίζετε τι γίνεται στην περίπτωση που κάποιος έχει ιδιωτικό ιατρείο στην Ελλάδα και ταυτόχρονα εργάζεται κατά περιόδους με όρους μισθωτής εργασίας (λοκουμ) στο εξωτερικό.
Απαλλάσσεται απο την υποχρέωση καταβολής ασφαλιστικών εισφορών στην Ελλάδα;
Στο ΤΣΜΕΔΕ και στον ΟΑΕΕ φαίνεται να υπάρχει αυτή η πρόβλεψη αν και δεν μου είναι απόλυτα καθαρό το διάστημα της μισθωτής εργασίας που να το δικαιολογεί (υπάρχει ένα ταυτόχρονα που με μπερδεύει).
Ευχαριστώ εκ των προτέρων
....
--- Τέλος παράθεσης ---
Καλησπέρα. Θα σε απογοητέψω. ΟΑΕΕ, ΤΣΜΕΔΕ και ΤΣΑΓΙΑ ξέχασε τα για εισφορές, καταργήθηκαν όλα. This is EFKA. Με τον νόμο του αγαπητού σε πολλούς (φοροφυγάδες) Κατρούγκαλου, σε ότι βγάζεις και δηλώνεις στην Ελλάδα μπαίνει χαράτσι ~31% αν είναι πάνω από 7 χιλ τα καθαρά (το φορολογητέο εισόδημα) κέρδη (στα κάτω των 7000 ετησίως, το 31% του 7000).
Το πρόβλημα το μεγάλο θα είναι να μυριστούν και να σου φορολογήσουν (και ασφαλιστροχαρατσώσουν, νέα λέξη) και τα εισοδήματα από το εξωτερικό. Αν τα δηλώνεις στην Ελλάδα μπορεί να εμφανιστούν και για αυτά εισφορές. Αυτό ψάξε πως θα το αποφύγεις. Για τα εδώ εισοδήματα δεν θα το γλιτώσεις (με κάθε επιφύλαξη εκτός αν μεταφέρεις κάπως την έδρα στο εξωτερικό και φορολογείσαι μόνο εκεί αλλά δεν θα έχεις ασφάλιση - σύνταξη :laugh: :laugh: :laugh:, υγειονομική- στην Ελλάδα).
thanasiss:
Το χαρατσωμα τον εισοδημάτων απο το εξωτερικό ειναι ενα ζήτημα, αλλα οπως και να εχει η αποφυγή της καταβολής εισφορών σε δυο διαφορετικές χώρες εφόσον στην μια ασκείς ελεύθερο επάγγελμα και στην άλλη εισαι μισθωτός είναι κοινοτική νομοθεσία αν καταλαβαίνω σωστά.
strasnic:
Αν τα χρηματα απο το locum εχουν φορολογηθει στη χωρα που εκανες το locum,μπορεις να φερεις μια βεβαιωση απο την εφορια αυτης της χωρας και να την δειξεις στην Ελλαδα ωστε να μην ξαναφορολογηθεις. Ρωτα και το λογιστη σου.
thanasiss:
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links).
Εγγραφή ή ΕίσοδοςΑν τα χρηματα απο το locum εχουν φορολογηθει στη χωρα που εκανες το locum,μπορεις να φερεις μια βεβαιωση απο την εφορια αυτης της χωρας και να την δειξεις στην Ελλαδα ωστε να μην ξαναφορολογηθεις. Ρωτα και το λογιστη σου.
--- Τέλος παράθεσης ---
αυτό ισχύει για τις χώρες με τις οποίες υπάρχει συμφωνία αποφυγής της διπλής φορολόγησης, αλλά θα σου ζητηθεί να πληρώσεις την εισφορά αλληλεγγύης για αυτά τα χρήματα ακόμα και αν έχεις πληρώσει υψηλότερο φόρο στο εξωτερικό.
Το ερώτημα μου είναι αν ισχύει η δυνατότητα απαλλαγής από τις εισφορές ως ελευθεροεπαγγελματίας ιατρός στην Ελλάδα, όταν εργάζεσαι ως μισθωτός για κάποιο διάστημα στο Εξωτερικό.
Θα μου πεις γιατι δεν ρωτάω ο ίδιος στο ταμείο; επειδή βρίσκομαι ήδη στο εξωτερικό και τηλεφωνικά η συνεννόηση είναι δυσχερής.
Αν κάποιος συνάδελφος πάει στο ταμείο για κάποια υπόθεση του και θυμηθεί να το ρωτήσει θα του είμαι υπόχρεος. Διαφορετικά θα πάω να ρωτήσω όταν επιστρέψω το φθινόπωρο. :)
Πλοήγηση
[0] Λίστα μηνυμάτων
[#] Επόμενη σελίδα
Μετάβαση στην πλήρη έκδοση