Θέματα Εργασίας > Εργασία στο δημόσιο τομέα

Η κατάσταση σε διάφορα Κέντρα Υγείας της Ελλάδας.

<< < (28/98) > >>

GirousisN:
Πιθανά η ύπαρξη μουσουλμανικού στοιχείου στο Διδυμότειχο και όχι στην Ορεστιάδα να έπαιξε καταλυτικό ρόλο στην επιλογή της θέσης για το νοσοκομείο στον βόρειο Έβρο.

Denominator:
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή ΕίσοδοςΠιθανά η ύπαρξη μουσουλμανικού στοιχείου στο Διδυμότειχο και όχι στην Ορεστιάδα να έπαιξε καταλυτικό ρόλο στην επιλογή της θέσης για το νοσοκομείο στον βόρειο Έβρο.

--- Τέλος παράθεσης ---

Δε νομίζω ότι ήταν αυτός ο λόγος. Οι μουσουλμάνοι του Διδυμοτείχου είναι Ρωμά και εν πολλοίς άσχετοι με αυτούς του Δυτικού Έβρου (Μεγάλο Δέρειο), της Ροδόπης και της Ξάνθης.

Αρχίατρος:
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή ΕίσοδοςΌταν γίνονται αποσπάσεις από αλλού για τη μονάδα μας είναι καλά, όταν γίνονται αποσπάσεις από τη μονάδα μας γκρινιάζουμε. Υποθέτω εκεί πάνω, λόγω των στρατιωτικών μονάδων, θα γίνονται συχνές αποσπάσεις νοσηλευτριών ως σύζυγοι στρατιωτικών με συνυπηρέτηση για όσο διάστημα υπηρετούν οι στρατιωτικοί στην περιοχή.
--- Τέλος παράθεσης ---
Δλδ οι κάμποσες νοσηλεύτριες-σύζυγοι στρατιωτικών που υπηρετούν στην περιοχή μέσω συνυπηρέτησης λόγω των στρατιωτικών συζύγων τους, εργάζονται σε νοσοκομεία του ΕΣΥ ;
Έχω την εντύπωση ότι αυτό δεν συμβαίνει, αντιθέτως, είναι χωμένες σε δουλειές γραφείων.

Άλλωστε παρά τις ελλείψεις νοσηλευτριών και στα στρατιωτικά νοσοκομεία, αρκετές "πατάνε" ακριβώς πάνω στην συνυπηρέτηση (πόσο γάμοι έχουν γίνει εξαιτίας αυτής της ρημάδας της συνυπηρέτησης  :) ) και κόβουν τις μεταθέσεις τους στα μεγάλα στρατιωτικά νοσοκομεία, λόγω ακριβώς της προοπτικής άσκησης της εργασίας τους, καθώς στην επαρχία κι λόγω βαθμού, κάθονται σε κάποιο γραφείο.

Αποτέλεσμα αυτού ;
Ενώ ο Στρατός εμφανίζει στα χαρτιά έναν x αριθμό νοσηλευτών, στην πράξη αυτός είναι πολύ μικρότερος, καθώς διακαής πόθος πολλών αποτελεί η μετάθεση κι το αραλίκι κάπου στην επαρχία, την ώρα που κάποιοι ονειρεύονται "ανοίγματα" των στρατ.νοσοκομείων στις εφημερίες του ΕΣΥ (αδύνατο με την παρούσα δομή κι αριθμό προσωπικού) και άλλα χαρωπά.

Αδαμάντιος Σκούφαλος:
Εσύ μιλάς κυρίως για νοσηλεύτριες του στρατού (απόφοιτες της ΣΑΝ) που είναι παντρεμένες με στρατιωτικούς.
Εγώ μιλάω κυρίως για νοσηλεύτριες (όχι του στρατού) στις λοιπές δημόσιες δομές που είναι παντρεμένες με στρατιωτικούς και τους ακολουθούν στις μεταθέσεις τους με συνυπηρέτηση και αποσπώνται στα κατά τόπους νοσοκομεία, ΚΥ και Π.Ι.
Χαρακτηριστικά, στο Π.Π.Ι. που υπηρετούσα για 10 χρόνια, τη μοναδική θέση νοσηλεύτριας κατέχει σύζυγος στρατιωτικού την οποία δεν την είδαμε ποτέ λόγω συνεχών αποσπάσεων για συνυπηρέτηση. Φημολογείται ότι εμφανίστηκε στο νησί μόνο για μια μέρα για να υπογράψει ανάληψη υπηρεσίας όταν προσελήφθη.

Αρχίατρος:
OK, έγινε παρανόηση.

Πάντως κι οι στρατιωτικίνες νοσηλεύτριες (ΣΑΝ-ΕΠΟΠ) μπορούν να εργάζονται ως νοσηλεύτριες στα επαρχιακά πολιτικά νοσοκομεία των περιοχών που ζουν, καθώς αυτά έχουν μεγάλα κενά, το μόνο που απαιτείται είναι η σχετική αλλαγή του νομοθετικού πλαισίου.

Ίσως τότε εξαφανιστεί και ο ζήλος πολλών να πάρουν μετάθεση στην επαρχία, όπως και να κόβουν τις μεταθέσεις στα μεγάλα στρατιωτικά νοσοκομεία.  :)

Πλοήγηση

[0] Λίστα μηνυμάτων

[#] Επόμενη σελίδα

[*] Προηγούμενη σελίδα

Μετάβαση στην πλήρη έκδοση