Καλώς ήρθατε στην διαδικτυακή μας κοινότητα.
Εδώ μπορείτε να συζητήσετε και να ενημερωθείτε για θέματα που αφορούν την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας.
Για να συμμετέχετε και να μπορείτε να κατεβάσετε αρχεία και εικόνες που βρίσκονται στα μηνύματα πρέπει να εγγραφείτε.
Η εγγραφή είναι δωρεάν και θα σας αποσταλεί άμεσα ένα e-mail για την ενεργοποίηση της εγγραφής σας.
Εάν δεν το λάβετε σε λίγα λεπτά ελέγξετε το φάκελο ομαδικής αλληλογραφίας ή το φάκελο SPAM ή το φάκελο ανεπιθύμητης αλληλογραφίας καθώς μπορεί να βρεθεί εκεί από λάθος του λογισμικού ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.
Εάν έχετε ξεχάσει τον κωδικό σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας ξανασταλεί από εδώ.
29 Δεκεμβρίου 2024, 09:24:53

Αποστολέας Θέμα: Η κατάσταση σε διάφορα Κέντρα Υγείας της Ελλάδας.  (Αναγνώστηκε 379208 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

9 Απριλίου 2016, 20:15:55
Απάντηση #150
Αποσυνδεδεμένος

Αρχίατρος

Επώνυμοι
Το Κέντρο Υγείας Τσοτυλίου έχει και... site, το οποίο πέραν της πληροφόρησης για το μικρό πάρτυ της Τσικνοπέμπτης, έχει και διάφορες φωτό απ' τις δραστηριότητες του Κέντρου.
Σε φωτό απ' το site, βλέπουμε οδοντίατρο του Κ.Υ εν έτει 2009.
Έχει κανείς επισκεφθεί πρώην κομμουνιστική χώρα ή έστω έχει δει πλάνα από νοσοκομείο επί εποχής "υπαρκτού" ;

Το όλο ντεκόρ, η καρέκλα, ο σοβάς που έχει φύγει, τα βαζάκια, το ντύσιμο του οδοντίατρου, τουλάχιστον σε μένα, εκεί παραπέμπουν.

Έτσι μου δημιουργούνται διάφορες απορίες:
- μιλάμε για το 2009, μια εποχή που Επιμελητής Β' σε ένα ΚΥ καθάριζε (μισθός και εφημερίες) 4 χιλιάρικα.
Αυτά τα (καθαρά) χρήματα είναι λίγα για έναν οδοντίατρο ώστε να εργάζεται στην ΠΦΥ ;
Αν όντως τους φαίνονται λίγα, γιατί να μην είχε βρεθεί ένα μικτό μοντέλο Δημοσίου και συμμετοχής των ασθενών ώστε να μπορεί και ο οδοντίατρος να εργάζεται, αλλά και οι ασθενείς να επωφελούνται και να μην είναι στο έλεος του κάθε ιδιώτη που χρεώνει (συνήθως) όσα του λείπουν...

- αυτός ο εξοπλισμός, εν έτει 2009 και παχιών αγελάδων είναι πραγματικά τραγικός, αμφιβάλλω αν υπάρχει σε κάποια ξεχασμένη επαρχιακή πόλη, τουλάχιστον στην δικιά μου γειτονιά δεν έχει παρόμοιο κανένας.
« Τελευταία τροποποίηση: 12 Απριλίου 2016, 11:06:12 από kopritis »

9 Απριλίου 2016, 22:49:13
Απάντηση #151
Αποσυνδεδεμένος

Αδαμάντιος Σκούφαλος


Παράθεση
ένα από τα οποία αφορά το μικροβιολογικό μηχάνημα το οποίο έφυγε από το Κέντρο, επειδή η κοπέλα που το δούλευε είχε φύγει με άδεια ανατροφής τέκνων και η εταιρεία που το διαχειρίζεται το αφαίρεσε από το Κέντρο. (καλά, το μηχάνημα δεν είναι ιδιοκτησία του Κέντρου Υγείας; ) Η κοπέλα επέστρεψε, όμως παρά τις προσπάθειες του Κέντρου να επιστραφεί το μηχάνημα, αυτό δε γίνεται με συνέπεια να μην υπάρχει ένας αναλυτής ώστε να γίνει δουλειά.
Προφανώς περίπτωση όπου η εταιρία παρέχει το μηχάνημα "δωρεάν" με την προοπτική να αγοράζουν τα αντιδραστήρια. Όταν έφυγε η παρασκευάστρια, το πήρε και το διάθεσε κάπου αλλού. Γιατί δεν το επιστρέφει τώρα; Μα ο λόγος είναι προφανής και αναφέρεται επανειλημμένως στο κείμενο. Γιατί πρόκειται να πληρωθεί για τα αντιδραστήρια του Αγίου Φούφουτου.

Πάντως ΚΥ με 2 (+1) γενικούς γιατρούς για εφημερίες και 2 νοσηλεύτριες (+1 μαία), μάλλον δε βγαίνει να εφημερεύει τις τελευταίες μέρες του μήνα.

Παράθεση
Το Κέντρο Υγείας Τσοτυλίου, δέχεται καθημερινά σχεδόν εκατό άτομα.
.................................
ο πληθυσμός ευθύνης ανέρχεται σε περίπου εφτά χιλιάδες,
Από τα στοιχεία του esynet
ΚΥ Τσοτυλίου
2012 Τακτικά: 11330 Επείγοντα: 6423 Σύνολο: 17753
2013 Τακτικά: 7773 Επείγοντα: 5916 Σύνολο: 13689
2014 Τακτικά: 6019 Επείγοντα: 5322 Σύνολο: 11341

Από το ΚΥ Σαλαμίνας
Παράθεση
Το Κέντρο Υγείας Σαλαμίνας δέχεται περισσότερα από χίλια άτομα τον μήνα εκτός της τακτικής συνταγογράφησης. Ο αριθμός αυτός προσεγγίζει τις δύο χιλιάδες, αν αναλογιστεί κανείς πως ο πληθυσμός κάλυψης φτάνει τις εβδομήντα χιλιάδες τον χειμώνα, όμως το καλοκαίρι το νούμερο αυτό εκτοξεύεται στις τριακόσιες χιλιάδες, οπότε με δεδομένη την απουσία του νοσοκομείου στην περιοχή, το Κέντρο Υγείας είναι υπεύθυνο για τις πρώτες βοήθειες και την αντιμετώπιση των επειγόντων.

Δηλαδή, σύμφωνα με τα λεγόμενα, η περιοχή των 7 χιλιάδων έχει τις ίδιες επισκέψεις με την περιοχή των 70 χιλιάδων.

10 Απριλίου 2016, 16:03:34
Απάντηση #152
Αποσυνδεδεμένος

Gatekeeper

Επώνυμοι
Σύντομα θα πέσει το λουκέτο σύννεφο σε ΙΚΑ - ΚΥ - ΠΙ & νοσοκομειά και τότε ως δια μαγείας το προσωπικό θα υπέρ επαρκεί !!!
“It’s a poor sort of memory that onlyworks backwards, the Queen remarked.”
Lewis Carroll, 1872,
Through the Looking Glass

13 Απριλίου 2016, 21:56:39
Απάντηση #153
Αποσυνδεδεμένος

Argirios Argiriou

Moderator
12/04/2016
Την Νικολέτας Ντάμπου.


Βασικές ειδικότητες γιατρών λείπουν από το Κέντρο Υγείας Χαλάστρας στην Θεσσαλονίκη όπως γυναικολόγος αλλά και ψυχίατρος καθώς και χειρουργός αλλά και οφθαλμίατρος αλλά και καρδιολόγος κ.α . (Να έρχονται οι παραπάνω ειδικοί ως επισκέπτες σε ένα μεγάλο Κέντρο Υγείας το καταλαβαίνω. Να είναι όμως και μόνιμοι στο Κέντρο Υγείας;  Εκτός και εάν στόχος μας είναι πολυκλινικές Σοβιετικού Τύπου. ) Υπάρχουν και κάποιες μικρές ελλείψεις σε γάζες, οινόπνευμα και άλλα νοσοκομειακά και αναλώσιμα υλικά . Ο διευθυντής του τοπικού Κέντρου Υγείας, κύριος Νικόλαος Τρικοίλης μιλάει στο LIFE2DAY.GR. Το LIFE2DAY.GR συνεχίζει την έρευνα του σε νοσοκομεία και κέντρα υγείας διαπιστώνοντας καθημερινά την άσχημη κατάσταση στην οποία βρίσκονται . Με το ελληνικό φιλότιμο λειτουργεί το ΕΣΥ αλλά μέχρι πότε θα εκμεταλλεύονται οι εκάστοτε κυβέρνησης των φιλότιμο των γιατρών και προσωπικού; Πρέπει να βάλουν το χέρι στην τσέπη για να ζουν με αξιοπρέπεια οι άνθρωποι αυτοί που εργάζονται σκληρά λόγω σοβαρών ελλείψεων και φτάνουν στα όρια της εξάντλησης.

Ο επόμενος σταθμός της έρευνας του Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος είναι η Χαλάστρα στην Θεσσαλονίκη. Εκεί συναντάμε τον διευθυντή του τοπικού Κέντρου Υγείας, κύριο Νικόλαο Τρικοίλη ο οποίος μας μιλάει για ορισμένες ελλείψεις στο ιατρικό προσωπικό αλλά και μερικές καθυστερήσεις παροχής αναλωσίμων υλικών .

Το Κέντρο Υγείας Χαλάστρας διαθέτει παθολόγους, παιδιάτρους, γενικούς γιατρούς (δέκα στο σύνολο), μικροβιολόγους και οδοντιάτρους σε ένα σύνολο ιατρών που φτάνουν τους δεκατρείς και θεωρούνται πλήρεις ώστε να βγαίνουν οι εφημερίες τους και να εξασφαλίζουν την ομαλή λειτουργία της μονάδας, ακόμα και οριακά αφού με τα δεδομένα αυτά δεν μπορεί να λείψει κανείς για να βγουν οι εφημερίες. Αν ωστόσο το σύνολο γενικών γιατρών και παθολόγων έφτανε τους έντεκα, τότε θα ήταν δεδομένο πως η επάρκεια θα ήταν απόλυτη στο Κέντρο Υγείας. Παράλληλα υπάρχουν και επισκέπτες γιατροί στο Κέντρο. Μέχρι πρότινος υπήρχε γυναικολόγος, χειρουργός και οφθαλμίατρος, ενώ πλέον υπάρχει μόνο ωτορινολαρυγγολόγος. Στο θέμα των ειδικοτήτων πιο συγκεκριμένα, το Κέντρο θα χρειαζόταν έναν γυναικολόγο που λείπει αυτή τη στιγμή από τη μονάδα αλλά και ψυχίατρο καθώς και οι παραπάνω γιατροί οι οποίοι πηγαίνουν ως επισκέπτες.

Στο νοσηλευτικό προσωπικό υπάρχει επίσης απόλυτη επάρκεια, αφού τα έντεκα άτομα που στελεχώνουν το αντίστοιχο τμήμα, είναι αρκετά ώστε να βγαίνουν οι βάρδιες τους. Σε αντίστοιχο ικανοποιητικό πλαίσιο είναι και οι θέσεις των οδηγών ασθενοφόρων, αφού με οχτώ οδηγούς που διαθέτει σήμερα το Κέντρο στην Χαλάστρα, οι βάρδιες βγαίνουν με επάρκεια και χωρίς ελλείψεις. Μάλιστα, το σχόλιο του κυρίου Τρικοίλη στο LIFE2DAY.GR είναι πως πρόκειται για το μοναδικό Κέντρο Υγείας που είναι πλήρες στην Μακεδονία. Τον ρωτήσαμε επίσης για τα αναλώσιμα υλικά και αν εκεί υπάρχουν ελλείψεις, ενώ εκείνος μας αποκρίθηκε πως οι παραγγελίες γίνονται έγκαιρα από το Κέντρο. Οι παραγγελίες αυτές ικανοποιούνται από την τρίτη Υγειονομική Περιφέρεια σε ένα ποσοστό 80% το οποίο δεν είναι ωστόσο ικανό να αφήσει εκτεθειμένο το Κέντρο. Αν ωστόσο οι εταιρείες αργήσουν να παραδώσουν τότε μπορεί να εμφανιστούν ορισμένες ελλείψεις ακόμα και στα πιο απλά υλικά όπως οι γάζες, το οινόπνευμα κλπ. Ακόμα και τότε πάντως, το Κέντρο δεν μένει ακάλυπτο αφού η διοίκηση φροντίζει να δανείζεται από όμορα Κέντρα Υγείας που πιθανότατα υπάρχει επάρκεια.

Στα φάρμακα τα πράγματα είναι διαφορετικά αφού η ροή είναι πλήρης και χωρίς κανένα πρόβλημα με την προμήθεια να γίνεται από το νοσοκομείο του Αγίου Δημητρίου. Ο κύριος Τρικοίλης με περηφάνια μίλησε στο LIFE2DAY.GR για τον ιατροτεχνολογικό εξοπλισμό του Κέντρου, λέγοντας πως όλα τα μηχανήματα είναι καινούρια, ανάμεσα τους το ακτινολογικό, το μικροβιολογικό, σπειρόμετρα, το μηχάνημα μέτρησης “Παπ”, ο καρδιογράφος κλπ. και όλα αυτά χωρίς την βοήθεια κάποιου προγράμματος ΕΣΠΑ! Το Κέντρο Υγείας Χαλάστρας υποδέχεται καθημερινά περισσότερα από τετρακόσια άτομα, γεγονός που το καθιστά ένα από τα μεγαλύτερα στην Ελλάδα, σε έναν πληθυσμό ευθύνης που φτάνει τις τριάντα χιλιάδες κόσμου.

Πηγή Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος: Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
« Τελευταία τροποποίηση: 13 Απριλίου 2016, 22:05:12 από Argirios Argiriou »
Before ordering a test decide what you will do if it is (1) positive, or (2) negative. If both answers are the same, don't do the test. Archie Cochrane.

13 Απριλίου 2016, 23:16:51
Απάντηση #154
Αποσυνδεδεμένος

Αδαμάντιος Σκούφαλος


Παράθεση
Το Κέντρο Υγείας Χαλάστρας υποδέχεται καθημερινά περισσότερα από τετρακόσια άτομα, γεγονός που το καθιστά ένα από τα μεγαλύτερα στην Ελλάδα, σε έναν πληθυσμό ευθύνης που φτάνει τις τριάντα χιλιάδες κόσμου.
Από τα στοιχεία του esynet
ΚΥ Πύργου (Χαλάστρας)
2012 Τακτικά: 15220 Επείγοντα: 13066 Σύνολο: 28286
2013 Τακτικά: 15528 Επείγοντα: 12242 Σύνολο: 27770
2014 Τακτικά: 14972 Επείγοντα: 12011 Σύνολο: 26983

14 Απριλίου 2016, 11:01:13
Απάντηση #155
Αποσυνδεδεμένος

paracelsus


Το "μηχάνημα μέτρησης “Παπ” απο που αραγε το προμηθευομαστε;;

16 Απριλίου 2016, 09:09:42
Απάντηση #156
Αποσυνδεδεμένος

timex


Προσωπικά αμφιβάλλω για τις πληροφορίες που δίνονται. Ή οι διευθυντές τα παρουσιάζουν λάθος ή παρουσιάζονται λάθος από τη δημοσιογράφο.

Παλιά στο ΚΥ Χαλάστρας πήγαινε χειρουργός από τον Άγιο Δημήτριο. Φαντάζομαι θα πήγαινε και καρδιολόγος. Το ίδιο βέβαια γινόταν στα περισσότερα ΚΥ της Ελλάδας , αφού κάποιοι ειδικευμένοι ιατροί ( καρδιολογος, ψυχιατρος, ορθοπαιδικος, χειρουργος, γυναικολογος) έπρεπε να επισκέπτονται μια φορά το μήνα τα ΚΥ του νομού. Αυτό στην αρχή γινοταν αλλά μετά το έριξαν το σορολοπ.
Χωρίς να είμαι σίγουρη οι θέσεις αυτές είχαν προκηρυχθει για ΚΥ , άσχετα αν όλοι δούλευαν στα νοσοκομεία.
Ευτυχώς όμως, ακόμη και σήμερα υπάρχουν κάποιοι με φιλότιμο οι οποίοι πηγαίνουν στα ΚΥ και προσφέρουν τις υπηρεσίες τους όπως και πριν χρόνια.

16 Απριλίου 2016, 17:51:48
Απάντηση #157
Αποσυνδεδεμένος

ΑΡΗΣ


Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Προσωπικά αμφιβάλλω για τις πληροφορίες που δίνονται. Ή οι διευθυντές τα παρουσιάζουν λάθος ή παρουσιάζονται λάθος από τη δημοσιογράφο.

Παλιά στο ΚΥ Χαλάστρας πήγαινε χειρουργός από τον Άγιο Δημήτριο. Φαντάζομαι θα πήγαινε και καρδιολόγος. Το ίδιο βέβαια γινόταν στα περισσότερα ΚΥ της Ελλάδας , αφού κάποιοι ειδικευμένοι ιατροί ( καρδιολογος, ψυχιατρος, ορθοπαιδικος, χειρουργος, γυναικολογος) έπρεπε να επισκέπτονται μια φορά το μήνα τα ΚΥ του νομού. Αυτό στην αρχή γινοταν αλλά μετά το έριξαν το σορολοπ.
Χωρίς να είμαι σίγουρη οι θέσεις αυτές είχαν προκηρυχθει για ΚΥ , άσχετα αν όλοι δούλευαν στα νοσοκομεία.
Ευτυχώς όμως, ακόμη και σήμερα υπάρχουν κάποιοι με φιλότιμο οι οποίοι πηγαίνουν στα ΚΥ και προσφέρουν τις υπηρεσίες τους όπως και πριν χρόνια.

Δηλαδή πιστεύετε ότι οι γιατροί διαφόρων ειδικοτήτων πηγαίνουν από τα νοσοκομεία στα κέντρα υγείας από φιλότιμο και με δική τους πρωτοβουλία?
ΙΑΤΡΟΣ ΠΑΘΟΛΟΓΙΑΣ - ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗΣ ΙΑΤΡΙΚΗΣ

16 Απριλίου 2016, 21:04:35
Απάντηση #158
Αποσυνδεδεμένος

Argirios Argiriou

Moderator
13-04-2016
Της Νικολέτας Ντάμπου.


Έκκληση για γιατρούς στο Κέντρο Υγείας Κουφαλίων στην Θεσσαλονίκη έστω και αν είναι επισκέπτες ,οι οποίοι θα βοηθούσαν ακόμα και στην αποσυμφόρηση  κάνει η διευθύντρια την κυρία Ελένη Βαρδαλή μέσω του Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος Κυριότερες και αναγκαίες ειδικότητες είναι αυτές του καρδιολόγου, ακτινολόγου και ψυχιάτρου. Το LIFE2DAY.GR φτάνει σήμερα στην Θεσσαλονίκη συνεχίζοντας από εκεί το μεγάλο ρεπορτάζ σε Νοσοκομεία και Κέντρα Υγείας ανά την Ελλάδα. Συγκεκριμένα στο σημερινό αφιέρωμα το Κέντρο Υγείας Κουφαλίων με διευθύντρια την κυρία Ελένη Βαρδαλή με την οποία και συνομιλήσαμε και η οποία αναφέρθηκε στην επιτακτική ανάγκη ύπαρξης περισσότερων ειδικοτήτων στο Κέντρο ακόμα και με την μορφή επισκέψεων, αλλά και στις ελλείψεις σε αναλώσιμα υλικά και φάρμακα.

Το Κέντρο Υγείας Κουφαλίων διαθέτει δύο μικροβιολόγους, έναν παιδίατρο, έναν παθολόγο, τρεις γενικούς γιατρούς, δύο οδοντίατροι και υπάρχουν και επισκέπτες γιατροί που αποτελούνται από ορθοπεδικό και οφθαλμίατρο. Αυτή τη στιγμή το Κέντρο καλύπτεται από την τρέχουσα δύναμη στις εφημερίες. Ειδικά στον τομέα των ειδικοτήτων θα χρειαζόταν επιπλέον ένας καρδιολόγος και ένας ψυχίατρος. Έκκληση γίνεται και για την ύπαρξη επισκεπτών ιατρών -όπως συνέβαινε παλαιότερα- οι οποίοι θα βοηθούσαν ακόμα και στην αποσυμφόρηση του νοσοκομείου. Κυριότερες ειδικότητες είναι αυτές του καρδιολόγου, ακτινολόγου και ψυχιάτρου. Στο νοσηλευτικό προσωπικό υπάρχουν δεκατρία άτομα τα οποία προφανώς είναι αρκετά ώστε να βγαίνουν οι βάρδιες τους με τα προβλεπόμενα ρεπό και άδειες. Αντίθετα, οι δύο οδηγοί ασθενοφόρου έχουν μεταφερθεί στο ψυχιατρείο με τις ανάγκες του Κέντρου να καλύπτονται από από το ΕΚΑΒ Θεσσαλονίκης.

Η κυρία Βαρδαλή ενημερώνει το LIFE2DAY.GR πως κατά διαστήματα υπάρχουν ελλείψεις σε αναλώσιμα υλικά, όπως για παράδειγμα σύριγγες, γάζες κ.α. κάτι που συμβαίνει όταν δεν γίνει σωστά και έγκυρα η παραγγελία κεντρικά. Στην αρχή το φαινόμενο αυτό ήταν πιο έντονο, πλέον η Υγειονομική Περιφέρεια τείνει να βελτιώνεται στους τομείς της οργάνωσης. Παρόμοια κατάσταση επικρατεί και στα φάρμακα με την διαφορά πως σε περίπτωση έλλειψης υπάρχει σχετική βοήθεια από το νοσοκομείο. Το θετικό έρχεται από τον ιατροτεχνολογικό εξοπλισμό της Μονάδας η οποία προμηθεύτηκε πρόσφατα μέσω προγράμματος ΕΣΠΑ πολλά νέα μηχανήματα -ανάμεσα στα οποία ακτινολογικό, οδοντιατρική καρέκλα, απινίδωτες, υπερήχους, αναπνευστήρες κλπ.- τα οποία βρίσκονται σε άριστη κατάσταση και μάλιστα συνοδεύονται από συμβάσεις συντήρησης τους.

Ρωτήσαμε την διευθύντρια αν στο εκεί Κέντρο Υγείας υπάρχουν φαινόμενα έξαρσης βίας των ασθενών εναντίων των γιατρών με την απάντηση της στο LIFE2DAY.GR να είναι καταφατική αφού η περιοχή γενικότερα είναι μία “δύσκολη” περιοχή όπως η ίδια δήλωσε, ωστόσο δεν υπάρχουν σημαντικά περιστατικά, ενώ όπως υπογράμμισε, είναι όλα ζήτημα καλλιέργειας του ανθρώπου. Το Κέντρο Υγείας Κουφαλίων δέχεται περίπου τρεις χιλιάδες ασθενείς τον μήνα, ενώ ο πληθυσμός ευθύνης του Κέντρου ανέρχεται στις σαράντα πέντε χιλιάδες κατοίκους.

Πηγή Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος: Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος

« Τελευταία τροποποίηση: 16 Απριλίου 2016, 21:08:57 από Argirios Argiriou »
Before ordering a test decide what you will do if it is (1) positive, or (2) negative. If both answers are the same, don't do the test. Archie Cochrane.

16 Απριλίου 2016, 22:06:07
Απάντηση #159
Αποσυνδεδεμένος

Αρχίατρος

Επώνυμοι
Πάντως αν παρατηρήσετε, οι θέσεις των ΚΥ των μεγάλων αστικών κέντρων είναι πλήρεις και συνήθως από μη μάχιμες ειδικότητες που δεν έχει τόση ανάγκη η Πρωτοβάθμια.

Αλλά φυσιολογικο είναι να θέλουν να καβαντζωθούν πολλοί και στοιχηματίζω ότι αν ξανάβγαζε προκήρυξη θα γινόταν ο κακός χαμός με αιτήσεις.
« Τελευταία τροποποίηση: 16 Απριλίου 2016, 22:08:31 από kopritis »

17 Απριλίου 2016, 00:03:45
Απάντηση #160
Αποσυνδεδεμένος

Αδαμάντιος Σκούφαλος


Παράθεση
Το Κέντρο Υγείας Κουφαλίων διαθέτει δύο μικροβιολόγους, έναν παιδίατρο, έναν παθολόγο, τρεις γενικούς γιατρούς, δύο οδοντίατροι και υπάρχουν και επισκέπτες γιατροί που αποτελούνται από ορθοπεδικό και οφθαλμίατρο. Αυτή τη στιγμή το Κέντρο καλύπτεται από την τρέχουσα δύναμη στις εφημερίες.
Με ένα παθολόγο και 3 γενικούς γιατρούς καλύπτεται στις εφημερίες! Δεν θα είναι κάποιοι διευθυντές; (με λιγότερες εφημερίες)
Πως γίνεται να καλύπτεται;
2 μικροβιολόγοι! Εντυπωσιακό!

Παράθεση
Το Κέντρο Υγείας Κουφαλίων δέχεται περίπου τρεις χιλιάδες ασθενείς τον μήνα, ενώ ο πληθυσμός ευθύνης του Κέντρου ανέρχεται στις σαράντα πέντε χιλιάδες κατοίκους.
Από τα στοιχεία του esynet
ΚΥ Κουφαλίων
2012 Τακτικά: 14471 Επείγοντα: 26635 Σύνολο: 41106
2013 Τακτικά: 13133 Επείγοντα: 21383 Σύνολο: 34516
2014 Τακτικά: 20136 Επείγοντα: 6211 Σύνολο: 26347
Εντυπωσιακή πτώση στα επείγοντα περιστατικά το 2014


17 Απριλίου 2016, 09:03:52
Απάντηση #161
Αποσυνδεδεμένος

timex


Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Προσωπικά αμφιβάλλω για τις πληροφορίες που δίνονται. Ή οι διευθυντές τα παρουσιάζουν λάθος ή παρουσιάζονται λάθος από τη δημοσιογράφο.

Παλιά στο ΚΥ Χαλάστρας πήγαινε χειρουργός από τον Άγιο Δημήτριο. Φαντάζομαι θα πήγαινε και καρδιολόγος. Το ίδιο βέβαια γινόταν στα περισσότερα ΚΥ της Ελλάδας , αφού κάποιοι ειδικευμένοι ιατροί ( καρδιολογος, ψυχιατρος, ορθοπαιδικος, χειρουργος, γυναικολογος) έπρεπε να επισκέπτονται μια φορά το μήνα τα ΚΥ του νομού. Αυτό στην αρχή γινοταν αλλά μετά το έριξαν το σορολοπ.
Χωρίς να είμαι σίγουρη οι θέσεις αυτές είχαν προκηρυχθει για ΚΥ , άσχετα αν όλοι δούλευαν στα νοσοκομεία.
Ευτυχώς όμως, ακόμη και σήμερα υπάρχουν κάποιοι με φιλότιμο οι οποίοι πηγαίνουν στα ΚΥ και προσφέρουν τις υπηρεσίες τους όπως και πριν χρόνια.

Δηλαδή πιστεύετε ότι οι γιατροί διαφόρων ειδικοτήτων πηγαίνουν από τα νοσοκομεία στα κέντρα υγείας από φιλότιμο και με δική τους πρωτοβουλία?

Μάλλον δε το διατύπωσα σωστά.
Κάποιοι συνεχίζουν να κάνουν σωστά τη δουλειά τους και πηγαίνουν στα ΚΥ όπως πρέπει να κάνουν και άλλοι όχι.
Κάποιοι άλλοι πηγαίνουν επιλεκτικά σε κάποια ΚΥ και όχι σε όλα όπως πρέπει, για τους δικούς τους λόγους.


17 Απριλίου 2016, 09:31:02
Απάντηση #162
Αποσυνδεδεμένος

ΑΡΗΣ


Η κάλυψη των κέντρων υγείας από επισκέπτες ιατρούς ειδικοτήτων γίνεται με απόφαση του διοικητικού συμβουλίου. Επιπλέον ο νόμος ορίζει ποιες ειδικότητες επισκέπτονται τα κέντρα υγείας και αυτές είναι οι αντίστοιχες των τμημάτων του νοσοκομείου.

Άρα, δεν είναι στην επιλογή των ιατρών ούτε υπάρχουν προσωπικοί λόγοι που δεν αφήνουν τους ιατρούς να πάνε στα κέντρα υγείας. Αλίμονο αν το δημόσιο λειτουργούσε έτσι ή αλίμονο αν οι ιατροί είχαν τόση εξουσία.
« Τελευταία τροποποίηση: 17 Απριλίου 2016, 13:39:42 από ΑΡΗΣ »
ΙΑΤΡΟΣ ΠΑΘΟΛΟΓΙΑΣ - ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗΣ ΙΑΤΡΙΚΗΣ

17 Απριλίου 2016, 14:53:22
Απάντηση #163
Αποσυνδεδεμένος

Αρχίατρος

Επώνυμοι
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Κάποιοι συνεχίζουν να κάνουν σωστά τη δουλειά τους και πηγαίνουν στα ΚΥ όπως πρέπει να κάνουν και άλλοι όχι.
Αν μπορεί κάποιος να πηγαίνει όπου θέλει, γιατί να μην μπορεί ένας (χειρουργικής ειδικότητας) να πάει σε όποιο ΚΥ θέλει και να τσιμπάει πελατάκια ;
Ξέρω πολλούς που θα πέταγαν την σκούφια τους για κάτι τέτοιο. Ξέρετε τι ξηρασία υπάρχει έξω ;
Άρα λογικά (υποθέτω) δεν είναι τόσο απλό, επισκέπτομαι όποιο ΚΥ γουστάρω (και με θέλουν).

17 Απριλίου 2016, 17:00:20
Απάντηση #164
Αποσυνδεδεμένος

Αδαμάντιος Σκούφαλος


Μάλλον η timex αναφέρεται σε κάποιους που προσελήφθησαν στα νοσοκομεία αλλά η περιγραφή της θέσης έλεγε "Επισκέπτης Κέντρων Υγείας". Οι περισσότεροι απ' αυτούς μετά από κάποια χρόνια "αμελούν" τις επισκέψεις στα ΚΥ, που αποτελούν μέρος της σύμβασής τους, με την ανοχή των διοικήσεων των νοσοκομείων και των Υ.Πε. και είναι μόνο στα νοσοκομεία.

Λέξεις κλειδιά:
 

Σχετικά θέματα

  Τίτλος / Ξεκίνησε από Απαντήσεις Τελευταίο μήνυμα
1 Απαντήσεις
14009 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 25 Νοεμβρίου 2009, 16:01:33
από mandreou
3 Απαντήσεις
19754 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 1 Οκτωβρίου 2014, 12:34:45
από medicus
205 Απαντήσεις
297084 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 11 Δεκεμβρίου 2024, 22:48:27
από Argirios Argiriou
15 Απαντήσεις
138870 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 5 Αυγούστου 2016, 01:05:00
από Αρχίατρος
2 Απαντήσεις
24247 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 31 Μαΐου 2022, 20:20:34
από Argirios Argiriou