Θέματα Εργασίας > Εργασία στο δημόσιο τομέα
Η κατάσταση σε διάφορα Κέντρα Υγείας της Ελλάδας.
Αρχίατρος:
Το Κέντρο Υγείας Τσοτυλίου έχει και... site, το οποίο πέραν της πληροφόρησης για το μικρό πάρτυ της Τσικνοπέμπτης, έχει και διάφορες φωτό απ' τις δραστηριότητες του Κέντρου.
Σε φωτό απ' το site, βλέπουμε οδοντίατρο του Κ.Υ εν έτει 2009.
Έχει κανείς επισκεφθεί πρώην κομμουνιστική χώρα ή έστω έχει δει πλάνα από νοσοκομείο επί εποχής "υπαρκτού" ;
Το όλο ντεκόρ, η καρέκλα, ο σοβάς που έχει φύγει, τα βαζάκια, το ντύσιμο του οδοντίατρου, τουλάχιστον σε μένα, εκεί παραπέμπουν.
Έτσι μου δημιουργούνται διάφορες απορίες:
- μιλάμε για το 2009, μια εποχή που Επιμελητής Β' σε ένα ΚΥ καθάριζε (μισθός και εφημερίες) 4 χιλιάρικα.
Αυτά τα (καθαρά) χρήματα είναι λίγα για έναν οδοντίατρο ώστε να εργάζεται στην ΠΦΥ ;
Αν όντως τους φαίνονται λίγα, γιατί να μην είχε βρεθεί ένα μικτό μοντέλο Δημοσίου και συμμετοχής των ασθενών ώστε να μπορεί και ο οδοντίατρος να εργάζεται, αλλά και οι ασθενείς να επωφελούνται και να μην είναι στο έλεος του κάθε ιδιώτη που χρεώνει (συνήθως) όσα του λείπουν...
- αυτός ο εξοπλισμός, εν έτει 2009 και παχιών αγελάδων είναι πραγματικά τραγικός, αμφιβάλλω αν υπάρχει σε κάποια ξεχασμένη επαρχιακή πόλη, τουλάχιστον στην δικιά μου γειτονιά δεν έχει παρόμοιο κανένας.
Αδαμάντιος Σκούφαλος:
--- Παράθεση ---ένα από τα οποία αφορά το μικροβιολογικό μηχάνημα το οποίο έφυγε από το Κέντρο, επειδή η κοπέλα που το δούλευε είχε φύγει με άδεια ανατροφής τέκνων και η εταιρεία που το διαχειρίζεται το αφαίρεσε από το Κέντρο. (καλά, το μηχάνημα δεν είναι ιδιοκτησία του Κέντρου Υγείας; ) Η κοπέλα επέστρεψε, όμως παρά τις προσπάθειες του Κέντρου να επιστραφεί το μηχάνημα, αυτό δε γίνεται με συνέπεια να μην υπάρχει ένας αναλυτής ώστε να γίνει δουλειά.
--- Τέλος παράθεσης ---
Προφανώς περίπτωση όπου η εταιρία παρέχει το μηχάνημα "δωρεάν" με την προοπτική να αγοράζουν τα αντιδραστήρια. Όταν έφυγε η παρασκευάστρια, το πήρε και το διάθεσε κάπου αλλού. Γιατί δεν το επιστρέφει τώρα; Μα ο λόγος είναι προφανής και αναφέρεται επανειλημμένως στο κείμενο. Γιατί πρόκειται να πληρωθεί για τα αντιδραστήρια του Αγίου Φούφουτου.
Πάντως ΚΥ με 2 (+1) γενικούς γιατρούς για εφημερίες και 2 νοσηλεύτριες (+1 μαία), μάλλον δε βγαίνει να εφημερεύει τις τελευταίες μέρες του μήνα.
--- Παράθεση ---Το Κέντρο Υγείας Τσοτυλίου, δέχεται καθημερινά σχεδόν εκατό άτομα.
.................................
ο πληθυσμός ευθύνης ανέρχεται σε περίπου εφτά χιλιάδες,
--- Τέλος παράθεσης ---
Από τα στοιχεία του esynet
ΚΥ Τσοτυλίου
2012 Τακτικά: 11330 Επείγοντα: 6423 Σύνολο: 17753
2013 Τακτικά: 7773 Επείγοντα: 5916 Σύνολο: 13689
2014 Τακτικά: 6019 Επείγοντα: 5322 Σύνολο: 11341
Από το ΚΥ Σαλαμίνας
--- Παράθεση ---Το Κέντρο Υγείας Σαλαμίνας δέχεται περισσότερα από χίλια άτομα τον μήνα εκτός της τακτικής συνταγογράφησης. Ο αριθμός αυτός προσεγγίζει τις δύο χιλιάδες, αν αναλογιστεί κανείς πως ο πληθυσμός κάλυψης φτάνει τις εβδομήντα χιλιάδες τον χειμώνα, όμως το καλοκαίρι το νούμερο αυτό εκτοξεύεται στις τριακόσιες χιλιάδες, οπότε με δεδομένη την απουσία του νοσοκομείου στην περιοχή, το Κέντρο Υγείας είναι υπεύθυνο για τις πρώτες βοήθειες και την αντιμετώπιση των επειγόντων.
--- Τέλος παράθεσης ---
Δηλαδή, σύμφωνα με τα λεγόμενα, η περιοχή των 7 χιλιάδων έχει τις ίδιες επισκέψεις με την περιοχή των 70 χιλιάδων.
Gatekeeper:
Σύντομα θα πέσει το λουκέτο σύννεφο σε ΙΚΑ - ΚΥ - ΠΙ & νοσοκομειά και τότε ως δια μαγείας το προσωπικό θα υπέρ επαρκεί !!!
Argirios Argiriou:
12/04/2016
Την Νικολέτας Ντάμπου.
Βασικές ειδικότητες γιατρών λείπουν από το Κέντρο Υγείας Χαλάστρας στην Θεσσαλονίκη όπως γυναικολόγος αλλά και ψυχίατρος καθώς και χειρουργός αλλά και οφθαλμίατρος αλλά και καρδιολόγος κ.α . (Να έρχονται οι παραπάνω ειδικοί ως επισκέπτες σε ένα μεγάλο Κέντρο Υγείας το καταλαβαίνω. Να είναι όμως και μόνιμοι στο Κέντρο Υγείας; Εκτός και εάν στόχος μας είναι πολυκλινικές Σοβιετικού Τύπου. ) Υπάρχουν και κάποιες μικρές ελλείψεις σε γάζες, οινόπνευμα και άλλα νοσοκομειακά και αναλώσιμα υλικά . Ο διευθυντής του τοπικού Κέντρου Υγείας, κύριος Νικόλαος Τρικοίλης μιλάει στο LIFE2DAY.GR. Το LIFE2DAY.GR συνεχίζει την έρευνα του σε νοσοκομεία και κέντρα υγείας διαπιστώνοντας καθημερινά την άσχημη κατάσταση στην οποία βρίσκονται . Με το ελληνικό φιλότιμο λειτουργεί το ΕΣΥ αλλά μέχρι πότε θα εκμεταλλεύονται οι εκάστοτε κυβέρνησης των φιλότιμο των γιατρών και προσωπικού; Πρέπει να βάλουν το χέρι στην τσέπη για να ζουν με αξιοπρέπεια οι άνθρωποι αυτοί που εργάζονται σκληρά λόγω σοβαρών ελλείψεων και φτάνουν στα όρια της εξάντλησης.
Ο επόμενος σταθμός της έρευνας του Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links).
Εγγραφή ή Είσοδος είναι η Χαλάστρα στην Θεσσαλονίκη. Εκεί συναντάμε τον διευθυντή του τοπικού Κέντρου Υγείας, κύριο Νικόλαο Τρικοίλη ο οποίος μας μιλάει για ορισμένες ελλείψεις στο ιατρικό προσωπικό αλλά και μερικές καθυστερήσεις παροχής αναλωσίμων υλικών .
Το Κέντρο Υγείας Χαλάστρας διαθέτει παθολόγους, παιδιάτρους, γενικούς γιατρούς (δέκα στο σύνολο), μικροβιολόγους και οδοντιάτρους σε ένα σύνολο ιατρών που φτάνουν τους δεκατρείς και θεωρούνται πλήρεις ώστε να βγαίνουν οι εφημερίες τους και να εξασφαλίζουν την ομαλή λειτουργία της μονάδας, ακόμα και οριακά αφού με τα δεδομένα αυτά δεν μπορεί να λείψει κανείς για να βγουν οι εφημερίες. Αν ωστόσο το σύνολο γενικών γιατρών και παθολόγων έφτανε τους έντεκα, τότε θα ήταν δεδομένο πως η επάρκεια θα ήταν απόλυτη στο Κέντρο Υγείας. Παράλληλα υπάρχουν και επισκέπτες γιατροί στο Κέντρο. Μέχρι πρότινος υπήρχε γυναικολόγος, χειρουργός και οφθαλμίατρος, ενώ πλέον υπάρχει μόνο ωτορινολαρυγγολόγος. Στο θέμα των ειδικοτήτων πιο συγκεκριμένα, το Κέντρο θα χρειαζόταν έναν γυναικολόγο που λείπει αυτή τη στιγμή από τη μονάδα αλλά και ψυχίατρο καθώς και οι παραπάνω γιατροί οι οποίοι πηγαίνουν ως επισκέπτες.
Στο νοσηλευτικό προσωπικό υπάρχει επίσης απόλυτη επάρκεια, αφού τα έντεκα άτομα που στελεχώνουν το αντίστοιχο τμήμα, είναι αρκετά ώστε να βγαίνουν οι βάρδιες τους. Σε αντίστοιχο ικανοποιητικό πλαίσιο είναι και οι θέσεις των οδηγών ασθενοφόρων, αφού με οχτώ οδηγούς που διαθέτει σήμερα το Κέντρο στην Χαλάστρα, οι βάρδιες βγαίνουν με επάρκεια και χωρίς ελλείψεις. Μάλιστα, το σχόλιο του κυρίου Τρικοίλη στο LIFE2DAY.GR είναι πως πρόκειται για το μοναδικό Κέντρο Υγείας που είναι πλήρες στην Μακεδονία. Τον ρωτήσαμε επίσης για τα αναλώσιμα υλικά και αν εκεί υπάρχουν ελλείψεις, ενώ εκείνος μας αποκρίθηκε πως οι παραγγελίες γίνονται έγκαιρα από το Κέντρο. Οι παραγγελίες αυτές ικανοποιούνται από την τρίτη Υγειονομική Περιφέρεια σε ένα ποσοστό 80% το οποίο δεν είναι ωστόσο ικανό να αφήσει εκτεθειμένο το Κέντρο. Αν ωστόσο οι εταιρείες αργήσουν να παραδώσουν τότε μπορεί να εμφανιστούν ορισμένες ελλείψεις ακόμα και στα πιο απλά υλικά όπως οι γάζες, το οινόπνευμα κλπ. Ακόμα και τότε πάντως, το Κέντρο δεν μένει ακάλυπτο αφού η διοίκηση φροντίζει να δανείζεται από όμορα Κέντρα Υγείας που πιθανότατα υπάρχει επάρκεια.
Στα φάρμακα τα πράγματα είναι διαφορετικά αφού η ροή είναι πλήρης και χωρίς κανένα πρόβλημα με την προμήθεια να γίνεται από το νοσοκομείο του Αγίου Δημητρίου. Ο κύριος Τρικοίλης με περηφάνια μίλησε στο LIFE2DAY.GR για τον ιατροτεχνολογικό εξοπλισμό του Κέντρου, λέγοντας πως όλα τα μηχανήματα είναι καινούρια, ανάμεσα τους το ακτινολογικό, το μικροβιολογικό, σπειρόμετρα, το μηχάνημα μέτρησης “Παπ”, ο καρδιογράφος κλπ. και όλα αυτά χωρίς την βοήθεια κάποιου προγράμματος ΕΣΠΑ! Το Κέντρο Υγείας Χαλάστρας υποδέχεται καθημερινά περισσότερα από τετρακόσια άτομα, γεγονός που το καθιστά ένα από τα μεγαλύτερα στην Ελλάδα, σε έναν πληθυσμό ευθύνης που φτάνει τις τριάντα χιλιάδες κόσμου.
Πηγή Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links).
Εγγραφή ή Είσοδος: Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links).
Εγγραφή ή Είσοδος
Αδαμάντιος Σκούφαλος:
--- Παράθεση --- Το Κέντρο Υγείας Χαλάστρας υποδέχεται καθημερινά περισσότερα από τετρακόσια άτομα, γεγονός που το καθιστά ένα από τα μεγαλύτερα στην Ελλάδα, σε έναν πληθυσμό ευθύνης που φτάνει τις τριάντα χιλιάδες κόσμου.
--- Τέλος παράθεσης ---
Από τα στοιχεία του esynet
ΚΥ Πύργου (Χαλάστρας)
2012 Τακτικά: 15220 Επείγοντα: 13066 Σύνολο: 28286
2013 Τακτικά: 15528 Επείγοντα: 12242 Σύνολο: 27770
2014 Τακτικά: 14972 Επείγοντα: 12011 Σύνολο: 26983
Πλοήγηση
[0] Λίστα μηνυμάτων
[#] Επόμενη σελίδα
Μετάβαση στην πλήρη έκδοση