Θέματα Εργασίας > Εργασία στο δημόσιο τομέα
Η κατάσταση σε διάφορα Κέντρα Υγείας της Ελλάδας.
Αδαμάντιος Σκούφαλος:
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links).
Εγγραφή ή ΕίσοδοςΌταν λες ότι μετατάχθηκαν σε άλλες θέσεις τι εννοείς? Ότι απο καθαρίστρια έγινε π.χ διοικητικός?
Μάλλον δεν με κατάλαβες .Δεν υπάρχει υπάλληλος που κάνει μόνο πρωινό ωράριο.Σε κάθε βάρδια( που αντιστοιχεί σε 8 ώρες εργασίας αν δεν γνωρίζεις) δουλεύει μόνο ένας υπάλληλος, ο οποίος εκτελεί χρέη φύλακα,τραυματιοφορέα, καθαρίστριας,τηλεφωνητή και ότι άλλο χρειάζεται χωρίς να διαμαρτύρεται.
--- Τέλος παράθεσης ---
Γνωρίζω καθαρίστρια που μετατάχθηκε σε νοσοκόμα, αφού φοίτησε στη νοσηλευτική σχολή μέσης εκπαίδευσης.
Άλλη εκτελούσε χρέη γραμματέως στο μικροβιολογικό. Έπαιρνε τα παραπεμπτικά, έδινε αποτελέσματα κλπ
Στους υπαλλήλους που αναφέρεις (που γνωρίζω ότι η βάρδια αντιστοιχεί σε 8 ώρες εργασίας, δεν ξέρω αν το γνωρίζουν οι εργαζόμενοι...)
Ο τεχνολόγος ακτινολόγος, ο νοσηλευτής και η καθαρίστρια μπορεί να κάνει οποιαδήποτε βάρδια (πρωινή, απογευματινή, νυκτερινή)
Ο διοικητικός υπάλληλος του ΚΥ έρχεται και κάνει αντί για πρωινή, απογευματινή ή νυκτερινή; Το ίδιο κι ο τεχνικός;
Και παράλληλα κάνουν όσα αναφέρεις; (φύλακας, τραυματιοφορέας, καθαριστής) χωρίς να διαμαρτύρονται;
Αν ναι, τότε μπράβο για το πνεύμα συνεργασίας και κατανόησης που έχετε αναπτύξει στο χώρο εργασίας σας. (δεν ειρωνεύομαι)
Εγγραφή ή ΕίσοδοςΜάλλον δεν έχεις ιδέα πώς λειτουργεί ένα Κ.Υ.Αν θέλεις να αλλάξουμε ρόλους για ένα μήνα,όπως βέβαια και τα χρήματα που κερδίζουμε.
--- Τέλος παράθεσης ---
Αν σου έλεγα ότι έχω ιδέα πως λειτουργεί ένα ΚΥ χωρίς το προσωπικό που αναφέρεις ότι έχετε αλλά μόνο με λιγοστούς γιατρούς και λιγοστούς νοσηλευτές, θα ήθελες να αλλάξουμε ρόλους;
ippocrate:
Το ξέρω και εγώ ότι υπάρχουν πολλά στραβά στο δημόσιο,αλλά δεν πρέπει να τα ισοπεδώνουμε όλα.
Αυτά που σου είπα παραπάνω ισχύουν.Πιθανόν γιατί όλοι οι υπάλληλοι του Κ.Υ κατάγονται και μένουν στην περιοχή.
Αρχίατρος:
Αυτό με τους εξειδικευμένους γιατρούς στην Πρωτοβάθμια, χρήζει περαιτερω εξήγησης. Πως ζητούν κάποιοι γυναικολόγους κι ορθοπαιδικούς στα Κέντρα Υγείας ;
Επειδή για το θέμα δεν έχω άποψη, καλό θα ήταν κάποιος με εμπειρία από ΠΦΥ (Argirios Argiriou?) να μας αναφέρει πως είναι η κατάσταση στην Σουηδία, έχουν τα σουηδικά Κέντρα Υγείας αυτές τις ειδικότητες ;
Argirios Argiriou:
Εγγραφή ή ΕίσοδοςΑυτό με τους εξειδικευμένους γιατρούς στην Πρωτοβάθμια, χρήζει περαιτερω εξήγησης. Πως ζητούν κάποιοι γυναικολόγους κι ορθοπαιδικούς στα Κέντρα Υγείας ;
Επειδή για το θέμα δεν έχω άποψη, καλό θα ήταν κάποιος με εμπειρία από ΠΦΥ (Argirios Argiriou?) να μας αναφέρει πως είναι η κατάσταση στην Σουηδία, έχουν τα σουηδικά Κέντρα Υγείας αυτές τις ειδικότητες ;
--- Τέλος παράθεσης ---
Στα Σουηδικά και στα Νορβηγικά Κέντρα Υγείας που ξέρω έχει μόνο ειδικούς Γενικής Ιατρικής, Αγροτικούς, και Ειδικευόμενους Γενικής Ιατρικής. Βέβαια επειδή υπάρχει έλλειψη Γενικών Ιατρών είναι συχνά καλοδεχούμενοι και Ιατροί άλλων ειδικοτήτων αλλά τότε εργάζονται ως Γενικοί Ιατροί (και έχουν και μικρότερο μισθό καθώς και εκπαίδευση / επιτήρηση από κάποιον Ειδικό Γενικής Ιατρικής. Κάποιοι απο αυτούς μετά από μερικά χρόνια συμπληρώνουν με rotation και ολοκληρώνουν και την ειδικότητα της Γενικής Ιατρικής ως δεύτερη ειδικότητα οπότε ανεβάζουν τον μισθό τους και γίνονται και ανεξάρτητοι). Υπάρχουν επίσης και κάποιοι που δουλεύουν ως Γενικοί Ιατροί locum (με την εβδομάδα) και που συνήθως (αλλά όχι πάντα) είναι ειδικοί Γενικής Ιατρικής.
Αρχίατρος:
Εγγραφή ή ΕίσοδοςΣτα Σουηδικά και στα Νορβηγικά Κέντρα Υγείας που ξέρω έχει μόνο ειδικούς Γενικής Ιατρικής, Αγροτικούς, και Ειδικευόμενους Γενικής Ιατρικής. Βέβαια επειδή υπάρχει έλλειψη Γενικών Ιατρών είναι συχνά καλοδεχούμενοι και Ιατροί άλλων ειδικοτήτων αλλά τότε εργάζονται ως Γενικοί Ιατροί (και έχουν και μικρότερο μισθό καθώς και εκπαίδευση / επιτήρηση από κάποιον Ειδικό Γενικής Ιατρικής. Κάποιοι απο αυτούς μετά από μερικά χρόνια συμπληρώνουν με rotation και ολοκληρώνουν και την ειδικότητα της Γενικής Ιατρικής ως δεύτερη ειδικότητα οπότε ανεβάζουν τον μισθό τους και γίνονται και ανεξάρτητοι). Υπάρχουν επίσης και κάποιοι που δουλεύουν ως Γενικοί Ιατροί locum (με την εβδομάδα) και που συνήθως (αλλά όχι πάντα) είναι ειδικοί Γενικής Ιατρικής.
--- Τέλος παράθεσης ---
Εξαιρετικό, κάτι τέτοιο θα ήταν το ιδανικό κι για την χώρα μας !
Πλοήγηση
[0] Λίστα μηνυμάτων
[#] Επόμενη σελίδα
Μετάβαση στην πλήρη έκδοση