Θέματα Εργασίας > Εργασία στο δημόσιο τομέα
Η κατάσταση σε διάφορα Κέντρα Υγείας της Ελλάδας.
timex:
Καλύτερα θα ήταν να έκλεινε το ΚΥ Θεσπρωτικού που είναι σε κάμπο και σε 15 λεπτά βρίσκεται το ΚΥ Φιλιππιάδας που έχει περισσότερο πληθυσμό καθώς και το καμπ με τους πρόσφυγες. Έτσι θα λειτουργούσε ως gate keeping και για το νοσοκομείο της Άρτας αφού οι περισσότεροι κατευθύνονται εκεί παρόλο που και τα δύο ΚΥ ανήκουν στην Πρέβεζα.
Αρχίατρος:
Να θέσουμε κάποια δεδομένα για όσους δεν γνωρίζουν.
Και τα δύο Κ.Υ ευρίσκονται στα δύο άκρα της περιοχής Λάκκα Σούλι, μια περιοχή αραιοκατοικημένη, με χωριά τα οποία δημογραφικά σβήνουν.
Το Θεσπρωτικό είναι μια πεδινή κωμόπολη με πληθυσμό εγγεγραμμένων 1,300 (τον χειμώνα με το ζόρι 1,000 κατοίκων).
Είναι το οικονομικό κέντρο της περιοχής.
Τα Δερβίζιανα είναι ένα ορεινό (και όμορφο κατ΄εμέ!) χωριό με εγγεγραμμένους μόλις... 210 κατοίκους το οποίο διαθέτει Κέντρο Υγείας την στιγμή που σε άλλα μέρη όπως π.χ οι Λειψοί (που είναι και νησί, δεν φορτώνεις τον ασθενή να τον πας Γιάννενα) με 800 κατοίκους έχουν ΠΠΙ με έναν (το μεγαλύτερο διάστημα) αγροτικό γιατρό !
Από τα παραπάνω, νομίζω είναι εμφανές ότι περισσότερο εξυπηρετούνται τοπικιστικές ιδιαιτερότητες, παρά καλύπτεται ολοκληρωμένα η εν λόγω περιοχή.
Υ.Γ
Δεν ξέρω αν έχει βαρύτητα το ποιός είμαι και αν "δικαιούμαι διά να ομιλώ", απλά επειδή γνωρίζω καλά την εν λόγω περιοχή, μπορεί κανείς να επιβεβαιώσει το αληθές των γραφομένων μου.
Δεν είμαι ΓΙ, κάνω άλλη ειδικότητα, αλλά δεν ξέρω τι σχέση έχει με το θέμα μας.
gppi:
@Αρχιατρε,εχετε αναμφιβολα το δικαιωμα και της αποψης και της εκφορας της.Σας ρωτησα καταρχην αν ειστε Γενικος ιατρος γιατι εγω ειμαι και επιτρεψτε μου να προσδιδω διαφορετικο ειδικο βαρος στην αποψη καποιου που υπηρετει την ΠΦΥ εκ των εσω παρα καποιου που ενδεχομενως ομιλει απο το μετεριζι καποιας αλλης πχ 3βαθμιας ειδικοτητας.Οπως εγραψα και παραπανω εκφερατε 2 φορες αποψη για τη γεωγραφια και ανθρωπογεωγραφια της αγονης περιοχης Λακκας Σουλιου και οπως σας απαντησε ο Timex 3-4 ποσταρισματα παραπανω,ετσι και εγω ,εχω παντελως διαφορετικη εκτιμηση απο εσας.Επισης 2 φορες βαλατε στο ιδιο καδρο τα ΚΥ Θεσπρωτικου και Δερβιζιανων ορμωμενος απο αρθρα σε κανενα απο τα οποια η διοικηση του πρωτου ή καποιου αλλου ΚΥ εθεσε ποτε θεμα συγχωνευσης ή υποβαθμισης ή αποκεφαλισμου του 2ου.Απορω πραγματικα και νομιζω ευλογως γιατι δε το εκαναν αφου η κατασταση συμφωνα με εσας ειναι τοσο ξεκαθαρη.Θεμα λοιπον βιωσιμοτητας για το ΚΥ Δερβιζιανων δεν ετεθη ποτε και απο κανεναν εκτος απο εσας και μαλιστα δυο φορες.Οπως ειπα και στην αρχη εχετε καθε δικαιωμα.εκφορας αποψης μηπως ομως θα ηταν καλυτερο πριν επιδοθουμε σε ανεξοδες και ευκολες προτασεις που διαβαζονται δημοσια και οχι παντα απο αγνα και καλοπροαιρετα ατομα να εχουμε μια σφαιρικοτερη εικονα εχοντας ομιλησει ενδεχομενως πρωτιστως με ολους τους αμεσα εμπλεκομενους υγειονομικους φορεις;Αυτη ακριβως ειναι και η ενσταση μου στις προτασεις σας που οχι κακοπροαιρετα αλλα ισως διαποτισμενες με καποια δοση αγνου ζηλου αντανακλουν προσωπικες σας πεποιθησεις και "ζυγισματα" παρα προιοντα ουσιαστικης διαβουλευσης.
Argirios Argiriou:
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links).
Εγγραφή ή Είσοδος ορμωμενος απο αρθρα σε κανενα απο τα οποια η διοικηση του πρωτου ή καποιου αλλου ΚΥ εθεσε ποτε θεμα συγχωνευσης ή υποβαθμισης ή αποκεφαλισμου του 2ου.Απορω πραγματικα και νομιζω ευλογως γιατι δε το εκαναν αφου η κατασταση συμφωνα με εσας ειναι τοσο ξεκαθαρη.Θεμα λοιπον βιωσιμοτητας για το ΚΥ Δερβιζιανων δεν ετεθη ποτε και απο κανεναν εκτος απο εσας και μαλιστα δυο φορες.
--- Τέλος παράθεσης ---
Εγώ πάλι είμαι Γενικός Ιατρός που ΔΕΝ γνωρίζω την περιοχή,
έχει όμως τεθεί ποτέ επισήμως θέμα βιωσιμότητας έστω και ενός Κέντρου Υγείας στην Ελλάδα;
Προφανώς όλα είναι απαραίτητα...
Όσο για το ειδικό βάρος της γνώμης των ειδικών (κλασικό επιχείρημα στην Ελλάδα), σίγουρα χρειαζόμαστε και την γνώμη τους, αλλά όταν έχουν conflicts of interest πέφτει αρκετά αυτό το ειδικό βάρος.
Αδαμάντιος Σκούφαλος:
παρεμβαίνω στη συζήτηση χωρίς να γνωρίζω τα της περιοχής.
Γράψατε:
Εγγραφή ή ΕίσοδοςΘεμα λοιπον βιωσιμοτητας για το ΚΥ Δερβιζιανων δεν ετεθη ποτε και απο κανεναν εκτος απο εσας και μαλιστα δυο φορες.
--- Τέλος παράθεσης ---
ενώ παραπάνω γράφετε:
Εγγραφή ή ΕίσοδοςΗ πληροφορηση που προσωπικα εχω για το εν λογω ΚΥ περα απο οσα σας εγραψε ο Timex παραπανω ειναι πως οι εφημεριες απο τους εκει ιατρους βγαινουν οριακα και πως πηγαινουν ιατροι και απο αλλα ΚΥ για να βοηθησουν με τις εφημεριες εκει αφου το οριακο εν ενεργεια ιατρικο προσωπικο δεν επαρκει..
--- Τέλος παράθεσης ---
Αν οι εφημερίες βγαίνουν οριακά αλλά και το εν ενεργεία ιατρικό προσωπικό χαρακτηρίζεται οριακό, δεν τίθεται θέμα βιωσιμότητας;
Πλοήγηση
[0] Λίστα μηνυμάτων
[#] Επόμενη σελίδα
Μετάβαση στην πλήρη έκδοση