Ο όγκος εργασίας μηνιαία είναι περίπου:
1)3000( μεσο ορο 100/24ωρο) περαστικά στα επείγοντα
2) 1200-1600 επισκέψεις στα ιατρεία γενικής Ιατρικής (2 με τρία ιατρεία)
3) 150-230 στο παιδιατρικο τακτικό ιατρείο
4) 150-200(μεσο ορο 10 άτομα την ημερα για 3 οδοντιάτρους)
5) 300-350 ίσως και παραπάνω στις μαιες (γυναικολόγος έλεγχος,εστ ΠΑΠ, εμβολιασμοί προληπτικός έλεγχος μαστού κτλ)
6) περίπου 300-400 άτομα στο δερματολογικο(όταν κάνει ολόκληρο τον μήνα)
7) περίπου 100 στο καρδιολογικο (συνταγογράφιση. Τις εκεκτιμήσεις τις κάνει στα επείγοντα) με αυξητική τάση. Εάν οργανωθεί σωστά το ιατρείο, ίσως φτάσει τα 350-400.
περίπου 200-250 θεωρήσεις ΟΠΑΔ
9) 150-200 ίσως και παραπάνω στον διευθυντή (χρόνια νοσήματα)
α
1000 με 1500 άτομα στο εργαστήριο
11) περίπου 100 φυσιοθεραπειες
12) περίπου 400-500 επισκέπτες ΜΌΝΟ για νοσηλευτική πράξη (μέτρηση ΑΠ, ενεσοθεραπεια, άλλη προγραμματισμενη θεραπεία, οδηγίες ενημέρωση κτλ
13) περίπου 900-1200 άτομα στο ακτινολογικό
14) 150-200 επισκέψεις στους κοινωνικού λειτουργούς συν τις επισκέψεις του προγράμματος ψυχιατρικης παρακολουθησης(ανα 15ημερες ψυχίατροι απο το ΠΑΓΝΗ) και ο προγραμματισμος αυτού
15) η υποστήριξη της διοίκησης (πρωτόκολλο, βεβαιώσεις, καταχώρηση, καταγραφή, μητρώο κτλ)
16) περίπου 120-150 διακομιδές (μέσος όρος 4-5 το 24ωρο με βάση στατιστική του ΕΚΑΒ)
16) Οι επισκέψεις κατ οίκον από νοσηλευτρια του ΚΥ
17) η ανάλογη κίνηση σε κάθε ΠΙ και οι κατ οίκον από τους ιατρους των ΠΙ.
Όλα αυτά τα προλαβαίνει με το ζόρι το υπάρχον προσωπικό. Χρόνος για την ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΗ εργασία που είναι η ΠΡΟΛΗΨΗ με προγράμματα και η ΑΓΩΓΉ ΥΓΕΙΑΣ - ΕΝΗΜΈΡΩΣΗ (επισκέψεις σε σχολεία και άλλους χώρους, ενημερωτικές εκδηλώσεις κτλ.) δεν υπάρχει.
Όπως δεν υπάρχει και χρόνος για οργάνωση συναντήσεων του προσωπικού για συνεχιζόμενη εκπαίδευση, όπως κάνουν αλλά ΚΥ που έχουν λιγότερο φόρτο εργασίας.
Εάν τώρα λείψει κάποιος με άδεια (μεγάλη δυσκολία να πάρουμε τις κανονικές άδειες. Για εκπαιδευτικές ακόμα δυσκολότερα) τότε γίνεται ανακατανομή προσωπικού που την πληρώνουν τα χωριά αφού από τα ΠΙ θα καλυφθεί, όπως γίνεται και καθημερινά για τις ανάγκες του ΚΥ. Εάν υποστηριχθεί το ΚΥ "φωνάζουν" από τα χωριά και όταν αυτοί οι ίδιοι επισκεπτοντε το ΚΥ "φωνάζουν “ για την ταλαιπωρία που έχουν λόγο έλλειψης προσωπικού στο ΚΥ.
ΕΔΏ να επισημανθεί ότι με απόφαση της ΥΠΕ δεν επιτρέπει να γίνεται χρήση των ιατρών από κάποια ΠΙ ώστε να υποστηρίξουν το ΚΥ και αυτό έχει σαν αποτέλεσμα να υπάρχει πρόβλημα στην λειτουργία του ΚΥ.
ΓΕΝΙΚΆ Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΕΊΝΑΙ ΟΡΙΑΚΉ ΜΕ "ΜΠΡΟΣ ΓΚΡΕΜΟΣ ΚΑΙ ΠΊΣΩ ΡΈΜΑ"
Για τους οδοντίατρουςνα πω ότι μάλλον πανογράφουν. Υπάρχουν δύο καρέκλες
Ο καρδιολόγος στο ιατρείο του (με δυσκολία βρέθηκε ένας χώρος στο παλαιό κτίριο που έχει χαρακτηριστει προς κατεδάφιση) ΔΕΝ ΈΧΕΙ ΚΑΝΈΝΑ ΕΞΟΠΛΙΣΜΌ πέρα την καρέκλα και το γραφείο. Ο εξοπλισμός βρίσκεται στο χώρο των επειγοντων.
Τώρα αυτό με τον αριθμό με υπέρταση μου φαίνεται κάποια μπαρούφα που είπε κάποιος.
Στην καταγραφή έχουμε σημαντικό πρόβλημα. Εγώ πχ στο μητρώο γράφω "χρόνιο νόσημα", εννοώ τακτική παρακολουθηση και δεν γράφω αναλυτικά τις διαγνώσεις. Άλλοι συνάδελφοι δεν γράφουν τίποτα εκτός από το όνομα, άλλοι γράφουν ένα ΑΥ ή ΣΔ ή γράφουν "συνταγογράφιση" στο πρώτο και μετά βάζουν (>>) στα υπόλοιπα. Βλέπεις μετά την ΗΣ σταματήσαμε να δίνουμε μεγάλη βάση στο βιβλίο και έχουμε πρόβλημα. Αυτά που καταγράψουμε στα μητρώα είναι πολύ λιγότερα από την πραγματική κίνηση στα τακτικά ιατρεία.
Όταν λέμε τρις ΓΙ στο ΚΥ δεν εννοούμ. ότι ειναι παντα οι ιίδιοι.