Θέματα Εργασίας > ΕΟΠΥΥ

EOPPY goes digital

<< < (11/13) > >>

Δ. Κουναλάκης:
Την παρασκευή το μεσημέρι, θα έχει και περιορισμούς από ειδικότητα και κωδικούς ICD10.... Ότι προλάβετε κύριοι

GirousisN:
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή ΕίσοδοςΕκτός από την πολύ χρήσιμη σε κάποιες περιπτώσεις διαφύλαξη των τύπων, καλό είναι να δούμε και την ιατρική ουσία. Ο ασθενής μπορεί να έχει διεγνωσμένα νοσήματα και συμπτώματα/καταστάσεις που αντιστοιχούν σε περισσότερους από έναν κωδικούς. Η ολότητα του ασθενούς δεν μπορεί να σπάσει σε κομματάκια χάριν της διευκόλυνσης της γραφειοκρατίας ως προς την έκδοση παραπεμπτικών ή της τεχνητής αναγκαιότητας μονοσήμαντης αντιστοίχησης εξετάσεων και κωδικών. Αυτό που ζητείται ΔΕΝ είναι ιατρική.

--- Τέλος παράθεσης ---

Δυστυχώς από ιατροί έχουμε μετατραπεί σε πάροχους υγείας, με βασικό μέλημα τη γραφειοκρατική διεκπεραίωση των περιστατικών.
Ο χρόνος που σπαταλούμε υποχρεωτικά στον υπολογιστή μας - εκτός από αυτούς που αντέχουν το κόστος γραμματειακής υποστήριξης - έχει περιορίσει σημαντικά το χρόνο που αφιερώνουμε στους ασθενείς μας με ότι αυτό συνεπάγεται.

Ορθοπαιδικός:
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή ΕίσοδοςΤην παρασκευή το μεσημέρι, θα έχει και περιορισμούς από ειδικότητα και κωδικούς ICD10.... Ότι προλάβετε κύριοι

--- Τέλος παράθεσης ---
   Λογικά σε αυτούς τους κωδικούς που είχαν ανακοινωθεί στο ΦΕΚ τον Ιούλιο.

Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή ΕίσοδοςΠρόκειται για ένα ΦΕΚ που περιγράφει διαγνωστικά πρωτόκολλα σε σύνδεση με συγκεκριμένους κωδικούς ICD-10 και συγκεκριμένα:
- Μ54.2 Αυχεναλγία
- Ι25.1 Αθηροσκληρωτική καρδιοπάθεια
- Ν18 Χρόνια νεφρική ανεπάρκεια
- Μ54.5 Οσφυαλγία
- R10 Κοιλιακό και πυελικό άλγος
- E78.0 Αμιγής υπερχοληστερολαιμία
- E78.5 Υπερλιπιδαιμία, μη καθορισμένη
- Ζ00.0 Γενική ιατρική εξέταση
- R42 Ζάλη και ίλιγγος
- C50 Νεόπλασμα μαστού
- D64 Άλλες αναιμίες
- Ζ10 Γενικές εξετάσεις ρουτίνας συγκεκριμένων υποπληθυσμών
- D50 Σιδηροπενική αναιμία
- R53 Αίσθημα κακουχίας και κόπωσης
- D50.9 Σιδηροπενική αναιμία, μη καθορισμένη
- Ε11 Σακχαρώδης διαβήτης τύπου ΙΙ
...

--- Τέλος παράθεσης ---

Δ. Κουναλάκης:
πήρε αναβολή τελικά....

Argirios Argiriou:
Μεταφέρω σχόλιο από τις 04/10/2016 συναδέλφου στην ομάδα Ιατροί συμβεβλημένοι με τον ΕΟΠΥΥ:

Νεώτερα από το θέμα... της ψηφιοποίησης:
Η ψηφιοποίηση των αρχείων γίνεται από ιδιωτικη εταιρεία. Μετά το τμήμα εκκαθαρισης του ΕΟΠΥΥ κάνει το δείγματοληπτικο έλεγχο σε 10 επισκέψεις χωρίς να έχει τα φυσικά αρχεία αλλά το ψηφιοποιημενο υλικό πια. Αν ένα ή περισσότερα από τα 10.. δεν ανοίξουν σαν αρχεία στον υπολογιστή τους.. υπάρχει πρόβλημα!! Εκεί κολλάει το πράγμα.. Προφανώς δεν υπάρχει ακόμα συνεργασία καλή ανάμεσα στο τμήμα εκκαθαρισης και στην εταιρεία που κάνει την ψηφιοποιηση..
Εκεί υπάρχουν μετά διάφορες επιλογές, που από ότι κατάλαβαν εφαρμόζουν για την ώρα.. Είτε, αφού περάσει όμως κάνας μήνας που αγνοω τι περιμένου, είτε λοιπόν επιλέγουν να ελεγξουν ένα διαφορετικό αρχείο - επίσκεψη.. είτε το θεωρούν ότι δε βρέθηκε και κόβουν την επίσκεψη (ειδικά αν είναι μια) με το γνωστό κούρεμα του 10%..
Στην Παλλήνη οι υπάλληλοι ήταν και είναι πολύ εξυπηρετικοι και προσπαθούν να υπενθυμίζουν καθημερινά τις εκκρεμότητες.. στο τμήμα εκκαθαρισης.

Πλοήγηση

[0] Λίστα μηνυμάτων

[#] Επόμενη σελίδα

[*] Προηγούμενη σελίδα

Μετάβαση στην πλήρη έκδοση